Új hozzászólás Aktív témák
-
-
c0dered
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni jelenlegi soundbaromat (Panasonic SC-HTB510) egy hasonló formátumúra. Kritériumok:
- legyen megbízható: a fent említett Pana ugyanis nem sokkal a gari lejárta előtt elkezdett puffogni, meg a beépített Spotify is nagyon ergyán működik, már a kezdetektől
- külön subwoofer OK, akár kábelezve is, nem gond (ugyanakkor meggyőzhető vagyok, hogy nem kell, de nehezen hiszem el, hogy egy soundbar önmagában tud olyan basszust hozni )
- HDMI ARC csatlakozás (OSMC Vero-n keresztül játszok le filmeket, a tévé nyilván passthrough módban enged át mindent)
- Spotify connect kliens - azaz a tévé bekapcsolása nélkül, csak a hangrendszert használva tudjak spotify connecten keresztül zenét hallgatni rajta. Ha azt mondjátok, hogy erre vegyek inkább külön eszközt, hát akkor megfontolom De ha egy mód van rá, és van általatok ajánlott eszköz, ami beépítve tudja ezt, nem vennék mégegy kütyüt, ha nem muszáj. Ja, és az sajnos nem OK, hogy "bluetooth-ot tud, miért nem elég az".
- ismert surround szabványok: kb tökmindegy, ahogy nézem a DD5.1 meg a DTS megvan mindenhol. Nyilván ismerjen minél többet, de nem a 8.3.2 csatornás DTSHD+++ hangért veszek soundbart, nincsenek illúzióim, hogy mit lehet kihozni egy ilyen eszközből. Az OSMC doboz úgyis bármit lekever DD-re, ha kell -
zsolee73
tag
Sziaztok, kinek milyen soundbar equalizer beállítás vált be?
Samsung T420-on egy film alatt az effektusok nagyon hangosak, a párbeszédek pedig halkak. (DRC-t már bekapcsoltam)
Így most folyamatosan hangerőt állítgatom, mert a "zasszony" nyikorog -
-
-
c0dered
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a visszajelzést!
Ezek szerint a Q700 lesz az egyik jelölt
TCL soundbarokkal van valakinek tapasztalata? -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Beszereztem a Hálóba is a Samsung HW-B650 + SWA9200S párost. Sikerült 140k-ból. Viszont a HDMI 2.1 lemaradt. TV—> SB 5.1-hez szükséges a 2.0 vagy 2.1 kábel? Vagy elegendő az 1.3 / 1.4 is ?
Felhasználás: Streaming szolgáltatók 5.1 és 1-1 PLEX
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 4264adam #16065 üzenetére
Alapvetően elég hozzá az 1.4,de vehetsz hozzá újabbat is.Igaz előnyöd nem sok lesz belőle,max jövőállóbb lesz a kábel.
Árban már nincs nagy különbség.
A lényeg,hogy a kábelt ne spilázd túl,nem kell drága kábel,pl egy mezei Hama (vagy hasonló árkategória) is tökéletesen elég az 5.1-hez. -
Blackbour
csendes tag
Hello!
Egy 19 négyzetméteres szobába LG 48" C1-es Okés tv-hez játékra és filmnézéshez 200000 forintig melyik soundbart lenne a legcélszerűbb megvásárolni? -
veterán
válasz Blackbour #16068 üzenetére
Én Samsungbérenc vagyok (soundbarokat illetően),így ebből a márkából fogok ajánlani.
Viszont van kérdés ami fontos:
1- Kell Atmos,vagy sem (filmezésnél magyar szinkron esetén nincs sok értelme,kevés az ilyen tartalom)?
2-Kell hozzá hátsó szett?Ha igen akkor ez férjen bele a 200k-ba?Ha az elsőre igen a válasz,de nem kell hátsó szett (most),akkor Samsung Q700B/Q800B.Viszont ha később ezek valamelyikéhez mégis vennél hátsó szettet,akkor az további 90-100k forintot jelentene.
Ha kell most hátsó szett is,akkor viszont az Atmost kell elengedni 200k-s keretnél,így 5.1 felállásban Samsung B650+SWA 9200s hátsó szett befér 200 alá,még esetleg a hátsó szetthez egy falikonzol/állvány is belefér.
Ha betonfix a keret és később sem szánnál plusz pénzt a bővítésre,akkor én utóbbit ajánlanám.Az 5.1 filmeknél és játékoknál is előnyös. -
Apaf3j
tag
válasz Blackbour #16068 üzenetére
Nem állítom, hogy a téma szakértője vagyok, de éppen nemrég kerestem én is viszonylag hasonló feltételekkel soundbart, és a Sonos Beam (Gen2) lett a nyerő (LG C9 tévéhez). Fantasztikus hangja van, jól néz ki, egyszerűen kezelhető. Ha tökéletes Atmos élményre vágysz, valószínűleg nem ez a legjobb választás, de amúgy csak ajánlani tudom. (Ja igen, igazán jó a basszusa, de azért nem ad mélynyomóval egyenértékű élményt, tehát ha az fontos, akkor megint csak nem ez a neked való.)
[ Szerkesztve ]
Climate is what you expect, weather is what you get.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
ahogy olvasom többeknek van Samsung Q700A soundbarja, ezzel kapcsolatosan fellépett egy idegörlő probléma: HDMI ARC-on keresztül tegnap befejezte a működését a 2018-as Samsung TV-mmel.
Az egyik HDMI foglalatban eszközt cseréltem (set top boxról PC-re), a hangprojektort érintetlenül hagytam, de ezután a TV átváltott a saját hangszóróira. Azóta nem sikerül életre keltenem a HDMI ARC-ot, érzékeli a TV, hogy be van dugva valami, de offline.
Elvégzett tesztek/állapotok:
- TV és soundbar is gyárira visszaállítva, kábelek össze-vissza cserélve
- Anynet/CEC bekapcsolva, hang: PCM
- másik eszközzel működik a TV-n az összes HDMI port
- TV ARC - Soundbar HDMI ARC: nincs hang
- TV ARC - Soundbar sima HDMI: nincs hang
- Laptop - Soundbar sima HDMI: van hang
- Laptop - Soundbar HDMI ARC: nincs hang
- Soundbart d.in és HDMI bemenetre is állítottam
- Soundbar Wifin/BT-n jól működik, optikain nem teszteltemEgész gyakran csináltam már ilyet, de a soundbar kapcsolatát nem befolyásolta. Tény, hogy minden be volt kapcsolva a ki-be dugdosás alatt, de azért ez elég consumer electronics, hogy ez gond legyen. Sajnos nincs másik TV-m/soundbarom, amivel ki tudnám próbálni mi a hiba. Van esetleg ötletetek? A laptoppal tesztelt szcenárió helyes működés?
köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz bbsofficial #16071 üzenetére
Óvatosan rákérdezek azért, mert nem láttam leírva: áramtalanítás megvolt mindkét eszköznél? Nekem egy LG soundbarom van, és mikor ezzel gond volt régi TV-nél a soundbar reset oldotta meg, az új TV-nél már a TV áramtalanítása kellett. (kihúz, és megvárom míg kialszik a TV alján a piros LED) Próbát megér, ha még nem nézted, de ezen kívül ha semmi beállítás se változott, akkor passz. (SAT tv beltéri egysége dobja el néha rokonságban a hangot, azoknál is az áramtalanítás segít csak)
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
toompa
őstag
válasz bbsofficial #16074 üzenetére
Nekem 1-2 havonta áramtalanítani kell a Q700-ast, mert megadja magát.
Nem zavar, már megszoktam. -
falabu88
aktív tag
válasz 4264adam #16072 üzenetére
Érdekes egyébként, az előző HW-T650+SWA-8500S szettet imádtam, viszont az új Q600B+9200S-el valami nem az igazi, kb semmit nem érzékelek a hátsó hangfalakból (Atmostól sem ájultam el, semmi pluszt nem érzek egy egyszerűbb DD 5.1-hez képest) . Pedig a teszteken megszólal minden elem szépen, a hátsó hangfalak pedig ugyanott vannak ahol az előzőek voltak. Gondolkozok is rajta, hogy eladom a hátsó szettet, mert jelenleg kb értelme nincs.
-
Sordoran
addikt
válasz falabu88 #16076 üzenetére
Q600 nem tud valódi atmos-t, próbálja imitálni, de nincs felülre néző hangszóró benne. Méretileg nekem is az lenne ideális, de sajnos az atmos miatt Q700-tól indul a buli. Az viszont nem fér be jelenleg helyére.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
4264adam
veterán
válasz falabu88 #16076 üzenetére
Q600 ahogyan előttem is írták csak imitálja az Atmost. A 9200 pedig sima 2.0 hátsó nem Atmos képességű ezért nem hallod mint ezelőtt. Ha Atmos hangsávot kapcsolsz ő nem fogja dekódolni mert neked 9200S van.
Ha Atmos kell tessék normális szettet venni:Q930B
Ott a hátsókban is 2 hangszóró van így a jel nem veszik el
[ Szerkesztve ]
-
DonJoee
tag
Sziasztok!
Bocsánat, hosszú szoktam lenni. Megoldás: olvass gyorsabban...
Házi mozi készül. A 77"-os LG C2 OLED TV már adott (mihelyst felhányom a falra).
Viszont a nappali és az asszony ezirányú felfogásbéli adottságai miatt én is soundbarra szorulok normális audio setup (értsd: receiver, raklapnyi hangfal, túlsokméternyi kábel) helyett.
Mégis, jó lenne néha napján valami zeneféleséget is hallgatni rajta a jelen és jövőálló mozis képességek (DTS:X, Dolby ATMOS stb.) mellett, szóval elmozdulnék a teszkós 60ezres tartományról felfelé. Azaz igények: nagyobbacska mélynyomó és kisebbecske surround hangszórók (ha nem járnak túl sok kábellel, akkor ezeket még engedélyezi az asszony), sokféle hangszabvány támogatása, jó térérzet (akár virtuálisan is, mert egy soundbarral hogy is máshogy?).Elsőnek 200ezerre lőttem be a keretet, de aztán láttam, hogy nem csak a tojás és a tej ára ment fel mostanában, hanem más, alapvető létszükségleti cikkeké is, pl. soundbar...
Szóval mindenféle ársapka helyett azzal szembesültem, hogy a finomságok 300 körül-felett kezdődnek igazán.
Mindegy, elsőnek egy Klipsch Cinema 600-zal szemeztem. Mindenki leírja, hogy milyen gyönyörű hangja van még zenére is, de aztán látom, hogy sokan jártak úgy a 2. év végén, hogy bekapcs... és semmi. Meghótt. Egy majdnem 300k-s, elvileg professzionális cuccnál azért a 2 év élettartamot én keveslem. Ti?
Utána (ha már "hangprojektor", ugye) néztem Yama...hát, nem tudom, hogy ez a Yamaha YAS-209 milyen lehet 150-160 körül, de én Yamaha hangprojektor alatt a sok(soksoksoksok) irányított hangszórós változatokat értem, amik ugye 400 felett tanyáznak. Illetve most egy modell kapható, a 2700. A TV miatt már így is halott ember vagyok, szóval ilyen ártartományokban már nem kockáztatnék.
Lássuk, mi van még? Hopp, Polk Magnifi Max AX SR. Azt hiszem, hogy ebben egészséges kompromisszumra lelnék 270-290 körül. Van ATMOS, beszédhang kiemelés, jobb fajta zenei képességek, részletes beállíthatóság (külön sub és párbeszéd hangerő stb.). Legalább is az "AX" nélküli, műanyag-vödör-alakú-mélynyomójú elődjét így dícsérték az AV-Online-on. Nem tudom, hogy ezzel az újabb, AX-es változattal van-e valakinek tapasztalata?
Aztán felmentem az Rtings.com-ra, hogy lássam, ők milyen soundbart tartanak a legjobbnak zenei téren (is)?
Ledöbbentem. Samsung? Pontosabban a Samsung HW-Q990B (idén már C). Hogy az milyen szép, hogy az milyen jó, nagyonsok-pont-nagyonsok-pont-sok hangszórós kivitel meg húmegtyű az egész... Ööö én készséggel elhiszem, amit a nálam sokkal képzettebb tesztelők tapasztaltak, de én a Samsung / LG párost audio terén mindig is a langyi középosztályban tudtam/képzeltem. Ezek szerint tévesen? Lehet, hogy szentséget kellene törnöm és az LG TV alá egy Samsung bart kellene tennem? (persze a logót lefesteném feketével, mert mégis hogy nézne már az ki? )
Szóval ez megérheti a 360-370ezret? (ami már nagyon fájna, de bátor vagyok)
Még érdekesség képpen ránéztem erre a Sennheiser AMBEO-ra. Na, ezt is szénné dícsérték. De b.... 850ezer? Mélynyomó és satellitek nélkül? Ahogy Charlie Firpo kérdezte anno: "Mi ez, fejátültetés?" hogy ilyen drága. Értem én, hogy nívós, profi cucc, tele tudománnyal, de eladni nem akarnak belőle? Mondjuk, ha nagyon kell, német apróhirdetős oldalakon megtaláltam bontatlan vagy kibontott és egyszer kipróbált kivitelben 350ezer körül (az erősödő forintra átszámolva). Persze ilyenkor a garancia, ha nem globál vagy EU, akkor ugrik...
Szóval a kövéren kiemelt cuccokkal kapcsolatban kérném a véleményeteket. Vehető valamelyik? Vagy van más titkos tipp ilyesmi tudással és áron? (A Sonos valamiért nem jön be és ehhez képest ára is van...)
Köszi a türelmeteket!"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
veterán
válasz DonJoee #16079 üzenetére
“Lehet, hogy szentséget kellene törnöm és az LG TV alá egy Samsung bart kellene tennem? (persze a logót lefesteném feketével, mert mégis hogy nézne már az ki? ”
Mind2 koreai,megférnek együtt.
Samsung Q990B/C nagyon nem a langyi középosztály,komolyan szól.
Persze nem érdemes rendes házimozihoz hasonlítani,a fizikát (hangszóró méretek,elhelyezés) nem lehet teljesen átverni.
Ha van rá keret,akkor nyugodtan ugorj bele,szerintem elégedett leszel.
Ha biztosra akarsz menni,akkor vedd online,akkor ott a 14 napod ha mégsem jönne be.
Ha spórolnál kicsit akkor a Q930 is egy jó választás,ezt megkapod 300 alatt. -
falabu88
aktív tag
válasz 4264adam #16078 üzenetére
Nem csak az Atmosnál, hanem minden másnál is gyengébb mint a T650/8500S volt. Legszembetűnőbb az M4-es Forma1 közvetítés. Az előző szettel zúgott az egész szobában a motorhang, most kb semmi, csak szemből a soundbarból hallom. Nulla térhangzás filmeknél is. Nyilván nagy csodát/előrelépést nem vártam (le se cseréltem volna, ha nem ajándékba kapom a Q600B-t a tv mellé), de ez inkább visszalépés lett.
-
DonJoee
tag
Köszi a választ!
A fizikát már meghágták nálam egy kis kínai, 25 centis JKR soundbar személyében, ami itt van a monitorom alatt. Ez a kis gyösz surround módban olyan 100-120 centis teret csinál és hozzá olyan basszust, hogy néha csak lesek. Nem tudok mást tenni, csak elfogadom, mint az UFO-k létezését...Ja, igen, Q990B... Azt elfelejtettem említeni, hogy vele kapcsolatban sajnos számos panasz volt arra, hogy a bal hátsó szatellit elveszíti a kapcsolatot a főegységgel, akár bekapcsoláskor, akár menet közben. Néha a mélynyomó is így tesz. Nyilván a bluetooth kavarodik a wifi routerrel ilyenkor, ami elnyomja a kis jelét nekije. De hogy miért pont csak a bal hátsóét?...
Meg hogy erről mélyen hallgat a Samsung, FW frissítésben sem igen javították a dolgot. Van, akinek semmi baja ezzel, van, akinek pár nap múlva jön elő, van akinek azonnal.
Értem én, hogy a 15ezer forintos teszkós "kisbevásárlások" korában ez a 360-370 nem olyan nagy összeg, de akkor is izé egy ilyen kis banánhéj.
Lehet, hogy a "C" ezt már megugrotta és javították benne? De olyat meg még nem kapni, vagy csak én nem találom.Mindegy, akkor egy szavazat a Samsungra. (Csak össze ne verekedjen a tévével éjszakánként.)
[ Szerkesztve ]
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
c0dered
csendes tag
Samsung Q700B és S800B között mi lenne az érdemi különbség? Kb egy árban meg lehet kapni őket.
-
pipijoe1
csendes újonc
Sziasztok!
Beszereztem egy Samsung B650-et. Összeraktam, minden ok, de a mélynyomóból egy állandó sistergő hang, minha fújna a szél alapzaj jön. Másnál is van ilyen? Mitől lehet. HDMI kábellel van összekötve. Minden forrásnál hallható. -
veterán
válasz pipijoe1 #16092 üzenetére
Elvileg nem lenne szabad nagyon hallható zajt kiadnia a ládának,szóval ott valami az erősítője körül lehet nem kerek.T650-em ládájánál cirka 15-20 centiről volt csak hallható egy kis statikus zaj,cirka 50centiről meg már semmi (még este sem), meg hallottam pár Samsungot,de zavaró alapzaja egyiknek sem volt.
Azért majd egy B650 tulaj véleményét is érdemes megvárni. -
veterán
válasz pipijoe1 #16094 üzenetére
Ha nagyon zavaró és most vetted akkor vidd vissza.
Ha baja van akkor a vásárlástól számított 3 napon belül cserélni szokták,utána szerviz.Ha neten rendelted,akkor meg ott a 14 napos elállási jogod,bár ha hibás a termék akkor nem annyira korrekt visszaküldeni,mert utána más ugyanígy fogja megkapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest