Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz stickermajom #52557 üzenetére

    A Media Markt webáruház, és minden egyes MM áruház egy önálló gazdasági egységként üzemel. (Ennek is köszönhető az, hogy árban jelentős eltérések lehetnek az egyes lokációk között.)

    A webáruház központi raktárból dolgozik, illetve készleten nem lévő, de rendelhető terméket a nagyker partnerektől vásárol. Kifutó szériás tévé készülékeknél utóbbi nyilván ritkább.

    Azokat általában szó szerint a meglévő készlet "kipörgető" akciói során értékesítik.

    Természetesen ezek miatt a webáruházi rendelésnél egészen minimális az esélye annak, hogy bárki bemutató darabot kapjon.

    A hagyományos értékesítéssel foglalkozó áruházaikban más a helyzet. Náluk a helyhiány mindig komoly probléma. A tévé piacon amint kijönnek az aktuális évi darabok, minden korábbi széria csak "nyomja" a készletet, és foglalja a helyet a raktárakban, és az eladótérben.

    Nyilván a raktár, és a raklapok ürülnek ki elsőként, így jellemzően a kifutó szériákból a bemutató, "demo" példányok maradnak.

    Egyébként ezektől sem kell félni, ezt sokszor írtam már itt is.

    A Media Markt áruházakra tipikusan jellemző, hogy egészen nagy mértékű árengedményt adnak bizonyos utolsó darabokra. (Az első bekezdésben írt ok miatt erre van lehetőségük.)

    Az elmúlt években én mindig találtam egy-két tutti vételt. Volt olyan kiállított darab, amire 50-70%-os kedvezményt adtak. Emlékszem, még írtam itt is, amikor az 55 SD8505 volt leárazva Fehérváron. Az annyira jó áron volt, hogy bár akkor már megvolt a W809c-m, majdnem megvettem. :)

    Egyébként a 55W809c tévém tőlük van, és kiállított darab volt. Az 50W808c szintén; azt pedig az Euronics áruházban vásároltam.

    Abszolút "Best buy" volt mindkettő; nagyon jó áron, fényszivárgástól mentes kiváló panellal.

    Ha valaki kiállított darabot vásárol, lehetőleg nézze meg a szerviz menüt. Ha abban csak "0"-kat lát, akkor a tévé rendben van. És ezek a készülékek túljutottak a kritikus 3-4-500 óra tesztüzemen, amikor a hibák döntő többsége, és a pixelhibák is elő szoktak jönni.

    Én a jövőben is szívesen vásárolok ilyen készüléket, ha úgy adódik.

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák