- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
válasz radi8tor #30551 üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne, akkor mindig ezt csinálnák, nem pedig kompletten cserélgetnék őket! Mondjuk én abban se vagyok biztos, h újat adnak az embereknek, mert pl én amikor cserét kaptam már felbontott darab ért oda hozzám a szervízes sráccal! Igaz jobb lett, de azért gyanakvásra ad okot a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gsx-rr #30558 üzenetére
Ezt, hogy csináltad? Odamentél, megnézted, megmondtad, hogy nem tettszik? Azért azt jó tudni, hogy van felhősödés nélküli Edge TV. Azt hittem ez a technika velejárója. Ha tudsz majd tegyél be képet légy szíves, arra, ha esetleg valakinek azt mondják, hogy ilyen az Edge, nem lehet mit tenni.
MM-ben is megnéztétek?[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz pinnacle #30561 üzenetére
Arról minek? Tényleg semmi nem látszik rajta! Javaslom akinek hasonló problémája van azonnal vigye vissza ezek a hibák nem elfogathatóak.
Volt itt aki azt mondta neki is olyan mint az enyém volt.2 hónap után végre élvezhetem ,most már remélem csak segíteni járok ide a topicba!
-
blakey
titán
válasz pinnacle #30559 üzenetére
Téves információ, hogyx minden Edge LED-es tv felhős, mminden LCD tv felhősödésre hajlamos, függetlenül attól, hogy Edge LED vagy Direct LED.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Én csak azért gondolkozom TV vásárlásán, mert attól tartok, hogy egyre gyengébb FHD TV-k jönnek ki. Azt mondták, hogy 4K-n rosszabbul fognak kinézni a VHS, miniDV felvételeim. 200k-t szánnék rá. Lehet, hogy erre még várhatok pár évet, igaz nekem 42"-s is jó lenne. Mondjuk nem tudom, hogy lesz-e egyáltalán 42" OLED FHD TV. Egyébként nem lehet, hogy 4K is olyan lesz, mint a 3D, érdeklődés hiányába kivezetik? Persze lehet, hogy ezt mindenképpen ráerőltetik az emberekre.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
-
Joshi
titán
válasz pinnacle #30582 üzenetére
Te nem érted, 4K-n is nézhető csak ott jobban kijön a felbontásbeli különbség, főleg egy belépő 4K készüléken ahol gyenge az upscaling. Erre már csak a prémium kategóriában figyelnek. Teccik érteni?
ui.: de a felkonvertálás megoldható külső készülékkel is.
ui2.: premierpark olvasson vissza, heti szinten feltesznek ilyen és hasonló kérdést. Tehát még1x a válaszom: sz@r. 4K-ból nem veszünk belépő szintet, talán majd 5 év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
A szem felbontóképessége
Az emberi szem felbontóképessége egészséges emberek és normál fényviszonyok esetén – az éleslátást biztosító látógödöri látásra vonatkozóan – 1 ívperc (1’, ami az 1 fok hatvanad része) körüli érték. Az átlagosnál sokkal jobb látású embereknél, valamint igen jó fényviszonyok között ez az érték elérheti a 0,5 ívprcet is. Szemünk két egymáshoz közeli fekete pontot vagy vonalat akkor képes egymástól elkülönülten látni, ha köztük 1 ívpercnyi távolság van. Az ívpercben meghatározott felbontóképesség előnye, hogy független a nézés távolságától. A szem felbontóképessége a tisztánlátás távolságában, vagyis kb. 25 cm-nél körülbelül 0,08 mm. 1 méter távolságból már csak két 0,3 mm-re levő pontot tud egymástól a szemünk megkülönböztetni. 10 méterről ez az érték 3 mm. A szem színfelbontása sokkal rosszabb, mint fekete-fehér felbontása. A színes képpontokra vonatkozóan a felbontóképesség mindössze 8-10 ívperc
A retina szélén a látásélesség jelentősen romlik, az 1 szögperc helyett elérheti az 1 szögfokot.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
smallmer
őstag
-
K Norbi
addikt
válasz smallmer #30587 üzenetére
50Hz IPS Panel [link] Ez egy Sz@r
18 éves képcsöves tv-m 50HzOlyan mintha az LG azt is megszabta volna idén a sony nak hogy a tudása se lehet jobb mint az övék.
Vissza is van butítva keményen.Csak azokat sajnálom akik normális sony tv-t akarnak venni. Mert 400 tól indulnak majd akciósan..
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Nekem a Sonynál mondták, hogy 4K-n rosszabb lesz az SD, azt ne tették hozza, hogy drágább TV-ken ez sem probléma. Igazából mindegy, mert 200k-ból úgyis csak FHD-t tudok venni. Ha jól értem, ahogy a képen látszódik alul még az FHD-s skálázott anyag, is rosszabb lehet 4K-n. Később írják, hogy jó skálázású TV-vel, viszont részletesebb is lehet 4K-n. Akkor lehet, hogy én a Sonynál 4K-s TV-n 4K anyagot láttam, gondolom a 30k-val drágább 50"-s TV, 250k-280k, nem prémium kategória volt.
Milyen külső készülékkel lehet felskálázni az SD anyagot?[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
Nemrég vettem egy 55W809C tv-t, de otthoni használatnál a betekintési szögek nagyon gyengék. Kíváncsiságból elmentem ma az MM-be és érdekes módon ott ezt nem, vagy csak nagyon kis mértékben vettem észre a kiállított készülékeken.
Lehet ez hiba vagy ez ilyen? Az áruházi túlhúzott beállítások miatt lehet nem látszik annyira?
Ati
-
krx21
nagyúr
válasz ati888 #30597 üzenetére
Jól gondolod. A "csutkára" húzott élénk szín beállításoknál, pláne világos környezetben kevésbé feltűnő.
A legjobban sötét homogén színéknél a legfeltűnőbb, péladául sötét bordó teljes képernyős szín, közelről nézve már a széleken teljesen máshogy néz ki... Pedig teljesen merőlegesen nézed... -
blakey
titán
válasz ati888 #30597 üzenetére
Mértéktől függ de az is lehet, hogy másmilyen VA panellel szerelt tv-d van az MM-be kiállítotthoz képest.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest