- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz marilllyo #86135 üzenetére
Megkéne tanulnod a tv kezelését mi mire való. Erre való az e-manual vagy a honlapról letölthető kézikönyv.
Amiről írsz az a tv adásokhoz kell mikor a magyar mellett van pl. angol hangsáv és van magyar felirat.
A médialejátszásnál meg lejátszás közben kell entert nyomni vagy a Tools gombot megnyomni és jön elő a lejátszáshoz szükséges beállítások.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
PuMbA
titán
válasz Redeckt #86149 üzenetére
"Az összefoglalóban egy remek kiindulási alapot látsz. De inkább afféle útmutatásként tekints rá, mint további időráfordítást nem igénylő tökéletes beállításra."
Mivel a további időráfordítás csak kalibrációval érhető el, ezért ennél tökéletesebb beállítás, amely minden TV modellnél objektíven jobb képet eredményez nincs
Elims: Igen, ugyanazt a beállítást kell megcsinálni, kivétel, hogy H6400-nál már elérhető a Motion Plus beállítás
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Henry1990 #86124 üzenetére
Naná, hogy kicserélték és "mindig addig kell menni", amíg úgy érzed, hogy szopatni akarnak.
Eladó cseszekedik...ok, hívja ide a főnökét, ha az is, akkor annak felettesét is, de itt már ez a (kis főnők) lépni fog, ugyanis annak felettese baxottul p..csán rúgja, ha azért rántották oda, mert a vásárlónak igaza volt, de akkor is, ha nem.Egyszerűen ki nem állhatják az ilyen problémás vitákat a nagyobb főnökök.Nekem volt olyan, hogy az áruház igazgató sűrű bocsánat kérések közepette nyugtatgatott és adták vissza a pénzt. Persze ehhez ideg is kell, a legtöbben xarnak bele, mint az átlag magyar többsége, de senki ne hagyja magát átcseszni.
A helyedben a panaszkönnybe még az említett eladót is bevéstem volna, aki totális, idióta, marhának tekintett egy vásárló helyett, aki pénzt hagyott náluk.[ Szerkesztve ]
-
Redeckt
tag
válasz Willie #86154 üzenetére
Na, kicsit visszaolvastam, mert nem voltam hirtelen képben, hogy mióta van meg a TV.
Friss vétel, úgyhogy semmi gond. Szimplán járasd, és, ha probléma van, visszaküldöd.Persze megértelek, nem lenne túl felemelő a harmadik H6400-at is visszaküldeni.
(#86156) PuMbA:
Lévén nincs két egyforma megjelenítési tulajdonsággal bíró kijelző, kétlem, hogy "minden TV modellnél objektíven jobb képet eredményező" beállításról kellene beszélnünk.
Ez nem az összes TV modellre való (kalibráció nélküli) legjobb beállítást takarja, hanem egy általánosan optimális beállítást.
Amit, teszem azt Juhász Karcsika megad, majd némi idő ráfordításával kitapasztalva, esetleg sikeresen beállítja magának a kedvezőbb fényerőt például.Ha pedig valahol túlzásokba esik, fogja magát és visszaáll az itt megadott értékekre, de közben máris némi fogalma lett róla, hogy miről is van szó.
[ Szerkesztve ]
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
jambiyya
őstag
válasz Flashget #86152 üzenetére
Így van, ahogy mondod.
Egyébként így pár nap együttlét után, úgy látom, hogy
-a plazma sajna jobb, akárhogy is állítgatom a TV-t
-motionplusnál én nem látok túl nagy különbséget a beállítások között (szemkímélőnél szappanoperásabb, de nem zavaróan, és kikapcsolva sem ugrál a kép)
-beépített lejátszó csak nagyítani tud, levágni nem (így ugye mindenkinek lófeje lenne, ha nagyítanék)
-serviio-val sok filmnél akad, kiírja hogy ő most betölt (wifivel elvileg semmi baj)
-az 55'' méret nem nagy, főleg 3D-nél
-ha visszamehetnék az időben, akkor inkább gyűjtenék egy JU6800-ra...-egyébként meg a TV része nagyon jól használható (settop boxhoz képest sokkal jobb)
-3D és smart is nagyon tetszik
-HD adásoknál, és főleg bluray filmeknél zseniálisan szép (persze csak amíg nem jön olyan rész, ahol kéne a fekete és a kontraszt ) -
PuMbA
titán
válasz Redeckt #86162 üzenetére
"Lévén nincs két egyforma megjelenítési tulajdonsággal bíró kijelző, kétlem, hogy "minden TV modellnél objektíven jobb képet eredményező" beállításról kellene beszélnünk."
Pedig de, nézd meg Samsung LCD TV-k kalibrált beállításait mondjuk az RTINGS.COM-on, mind közel van az összefoglalóban lévőhöz, hiszen a Samsung sem csinálhatja azt meg, hogy egyik TV-n ez a beállítás ezt jelenti, a másikon meg azt Természetesen a részletes színbeállítások meg minden TV-n mások
jambiyya: A Motion Plus nem azért kell, mert "ugrál a kép", hanem, hogy kevesebb legyen az elmosódásod
"ha visszamehetnék az időben, akkor inkább gyűjtenék egy JU6800-ra..."
Olyan közelről nézed a TV-t, hogy kell a 4K? A JU6800-nak egyébként gyorsan mozgó jeleneteknél nagyobb az elmosódása, szóval annyira ne legyél biztos, hogy az kell neked, minden TV-nek van előnye és hátránya
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Nekem is már kicsi az 55" 2 méterről nézve. Ha 16:9es a film 2D-ben akkor még nagynak mondható, de 3Dhez kevés, akkor már 1,5 méterre kell ülni, hogy igazán jó legyen.
A kalibrálásnál meg egyre több mindent nem értek, főleg a D6500 színhőmérsékletet, ami egyértelműen sárgás színezetet ad mindennek.
Ha a semleges fehér RGB kódját nézem az 255,255,255 de ha D6500-nál remérünk a semleges fehérre, az tuti nem ezt az értéket fogja adni. A kalibrálásnak nem az lenne a lényege, hogy a színeket a természetes valójukban jeleníti meg mindenféle torzítás nélkül?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
PuMbA
titán
válasz Vhiktor #86166 üzenetére
3D-vel nem szabad nagyságot mérni, mert ahhoz 80" se elég, csak az IMAX mozi Mivel a kalibrálást a napfényhez mérjük és az összefoglalóban található beállítást is ezt közelíti, ezért egyértelműen sárgásnak kell lenniük a fehéreknek
jambiyya: , csak a 6-os osztályú 4K TV-k (pl. JU6800) sportban nem jeleskednek annyira a 60Hz miatt Ellenben a 6-os osztályú FullHD TV-k 120Hz-esek, amik erre valamivel jobbak A 7-es sorozatban már 4K is van és 120Hz is
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz jambiyya #86163 üzenetére
-HD adásoknál, és főleg bluray filmeknél zseniálisan szép (persze csak amíg nem jön olyan rész, ahol kéne a fekete és a kontraszt
ez függ attól is melyik tipusa van az embernek (pl. 6400 vagy 66xx-től), de alapból az LCD tv-k között a samsungéban van a legtöbb fekete. Nézd meg az LG-t...
Realme GT Master Edition
-
jambiyya
őstag
válasz Flashget #86169 üzenetére
Maximumra állítottam a fekete szintet, és nekem így jobban tetszik. Tényleg nem rossz, csak mikor eleve sötét a jelenet...de mindegy, tudod miről beszélek. Nem elégedetlenkedek többet na!
ui: LG soha nem volt opció, a panán gondolkoztam még, mert eddig soha nem kellett benne csalódnom.
Pumba: ez 250k volt, és nem is volt keret többre, azt hiszem a titok az, hogy nem szabad megnézni sokkal drágább/jobb modelleket, és akkor nem lesz baj (ugyanez volt házimozinál is, hogy önkéntelenül is a kiállításokon hallott hang lett az etalon, de az anyagiak meg...).
[ Szerkesztve ]
-
Redeckt
tag
Te PuMbA!
Ezek, mint te is írod, már kalibrálást követő beállítások. A kalibrációs folyamat lényege, hogy (felmérés után) az adott referenciához korrigálják a megjelenítési tulajdonságokat.
Ezen folyamat előtt, gyakran éles eltéréseket is képesek produkálni, még egyugyanazon típuson belül is. Stimmt?[ Szerkesztve ]
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
mgm81
aktív tag
Sziasztok.
A Samsung SmartView 2.0 miért nem látja a tv-t?
A notin Win. 8.1 a rendszer, a tv UE55H6470.
Persze egy Wifi hálózaton vannak.Üdv.: mgm81
-
blakey
titán
SmartvVew 1.0-val próbálkozz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Skyhigh
aktív tag
válasz sityupityu #86108 üzenetére
Nekem múlt héten volt benne a TV-ben a Samsung Online Support.
Előtte jártam 3szor is a szervizmenüben, sőt egyszer gyári visszaállítást is csináltam kb 2 hete.
A support mielőtt foglalkozott volna az általam riportolt hibával azt mondta, hogy ellenőrzi a rendszer sértetlenségét, majd kb 20 másodperc múlva már mondta, is hogy akkor lássunk neki a hiba megoldásának(amit jeleztem nekik)
Ennyit arról, hogy logolja...
SamyGo-n fent van részletesen angolul, hogy nem logol semmit a szervizmenü, azért van hogy saját felelősségre, mert ha valamit elállítasz és a TV tönkremegy akkor az a te hibád. Pl panelt megváltoztatod akkor azonnal átáll nem kell még okézni és ha pont olyanra állítod amire már a TV-d nem ad képet akkor gond van.
Amennyiben valaki észnél van és emlékszik hogy hányszor nyomta meg a jobb vagy bal gombot még vissza is tudja állítani.[ Szerkesztve ]
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
ron8
senior tag
Hy! UE40 J5100-as típusról mik a tapasztalatok? Mediában most 89.000-ért lehet kapni 2 év garival.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Egy Samsung UE48J5100 készüléket néztem ki magamnak, de sajnos a Samsung honlapján nem találom, más weboldalakon meg sokszor a részletes specifikációknál a 40 colos adatai szerepelnek.
Szerintetek miért nincs fent a Samsungnál? Úgy tudom nem kifutó, hanem 2015-ös modell. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ezek közül : samsung 40h6200/6400 , samsung 43 j5500 direkt (hátsó megvilágítású) ledesek?
-
Flashget
félisten
edigitalnál is tart még a 0%THM akció.
[link]Realme GT Master Edition
-
PuMbA
titán
-
-
BBéci
legenda
válasz B-L-A-C-K #86191 üzenetére
Az nekem sem tetszik, de be lehet úgy állítani, hogy elenyésző mértékű, szinte észrevehetetlen. A gyors mozgások elmosódása számomra sokkal zavaróbb.
Szerencsére, egyelőre nincs ilyen gondom, mert a tévém interpolálás nélkül is 1080 soros mozgóképfelbontást tud.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
Pedig azt próbáld meg, Smartview 2 nem jó, legalábbis nekem egyetlen egy BD lejátszót sem sikerült vele kezelni, SmatView 1-el meg tökéletes, iPaden hasznélom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
B-L-A-C-K
titán
A Sony-n így is jó, semmi elmosódás nem tapasztalható. Mondjuk ott most nézem nincs is kikapcsolva hanem True Cinema-n van ami elvileg: "Ensures native 24p playback for 1080p/24 material such as Blu-ray movies. Motion resolution stays the same at 300, since there’s no MCFI/ BFI involved.."
A H6400-ason azért észre lehet venni hogy kivan kapcsolva. Ha bekapcsolom meg asszony hurrog neki nem tetszik, és mivel a Samsungot 95%-ban ő nézi, így nem is érdekel.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz B-L-A-C-K #86195 üzenetére
Samsungon nem csak bekapcsolni kell, hanem testre szabni, optimalizálni. Van olyan állása, amit én sem viselnék el.
Sonyn az Impulzus módot tartom legjobbnak, nem csak a mozgóképfelbontást, hanem a mozgásmegjelenítést is plazma szintet erősen megközelítőre emeli.
1080p/24 anyagokhoz nem kell interpoláció, mert azokat négyszerezve játsszák le a jobb tévék (természetesen csakis külső forrásról).Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PuMbA
titán
-
veterán
Nálam alapszinten így van beállítva: Elmosódáscsökkentés: 10 (ez mindig a max-on van). Torzításcsökkentés: 3.
Ennél a beállításnál semmiféle szappanopera hatás nem érzékelhető még Sd adásnál sem, és legalább be van kapcsolva a Motion plus. Viszont a torzításcsökkentést HD tartalomnál szoktam variálni, néha akár 6-ig is fel szoktam rakni. Szerintem a HD anyagnál nem érzékelhető annyira a fent említett effektus. Inkább ellenkezőleg, gyors jeleneteknél (film, sport stb) szerintem kifejezetten jó, ha kicsit jobban rá van állítva a torzításcsökkentés is (max 6).--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
PuMbA
titán
válasz sityupityu #86199 üzenetére
A Motion Plus beállítások elméletileg változhatnak modellenként vagy, de szerintem csak máshogy észleljük, mert én Elmosódáscsökkentés 5 és Torzításcsökkentés 0 felett már nagyon érzem a szappanopera hatást, ezen a beállításon csak egy kicsit, de így is látom, hogy folyamatosabb a kép, mint egy PC-s monitoron, hiszen ahogy bekapcsolod az egyik csúszkát már 120 képet látsz és 120Hz-en működik a TV, nem 60-nal, mint egy PC monitor
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EA Sports WRC '23
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Synology NAS