- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Tippmix46 #32298 üzenetére
Ha van rá lé kit érdekel? A lehető legjobb tévét kell venni.
Bécinek igaza van,a plazmáknak egyértelműen jobb képük van mint az lcd-nek. Bár hozzáteszem én sem vennék,valamiért nem szimpatizálok velük és nem csak a fogyasztás miatt. Noha tavaly erősen fontolóra vettem egynek a megvételét,de inkább elvetettem.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Tippmix46
senior tag
válasz sityupityu #32302 üzenetére
ha lenne rá lé, akkor nem 200-ért akart volna 46colos tv-t venni elsőként...
amúgy szeretem ezeket a megfoghatatlan mondatokat:
"A lehető legjobb tévét kell venni."
Ár/érték arányban, vagy képminőségben vagy szolgáltatásban, vagy külsőleg, vagy???
Ezek a mondatok az igazán használhatatlanok...
Másrészt egy 8000es Samsung LED esetében nem tudom menniyre igaz ez a mondat, hogy a plazmáknak egyértelműen jobb képük van...melyik plazmáknak? a felső kategóriásoknak? mert nem hinném hogy a közép és alsó szinten lévőkénél is...szóval ez a mondat is kajla...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tippmix46 #32303 üzenetére
Mivel írta,hogy ha kell akkor van 300ezer is rá erre írtam,hogy a lehető legjobb tévét kell venni.
Márpedig 300-ból jobb tévét lehet venni mint 200 ezerből,még ha a fejed tetejére állsz akkor is.Nem,nem kell felső kategóriás plazma,hogy lenyomjon egy 8000-es lcd-t. De ha felső kategória akkor sem kerül többe mint egy lcd.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
kovpist
csendes tag
A Samsung ue40es6800 hány hz-es valójában?
-
addikt
válasz Tippmix46 #32298 üzenetére
"Ja igen, plazmát ne!!! Tv szerelő ismerősöm van, azt mondja megszerelhetetlen egy plazma, ha elromlik...+ egy 46 colos plazma fogyasztása kb 3xosa egy LED-nek minimum....ez bármilyen hihetetlen, de ha napi 5 óra tv-zést veszünk, akkor olyan 300 kW/év különbség, ami újabb 15 ezer Ft/év plusz költség...és csak a fogyasztás különbségben! Vicces így kiszámolni, de ennyi...ha meg 10 órát megy, akkor évi 30 ezer Ft!!!"
Isten óvjon az ilyen tanácsnokoktól.
Ja ismerősöm TV szerelő mondta................
A számolásod is sántít erősen, a Samsung hivatalos adata szerint az éves átlagfogyasztás 91 kWh EU szabvány szerinti számolással.
A Panasonic plazma 260 kWh tehát 170 a különbség, az jó ha 9000 Ft/ év havi 750 Ft. Hú de sok pénz egy nagyságrendekkel jobb képminőségért + 4" méretet már nem is említve.Összehasonlítottál már egy majdnem alap LED LCD képét egy plazma képével? Nem hiszem mert akkor eszedbe sem jutna ilyen okosságokat leírni.
Nálam működik mind a kétféle, és nap mint nap látom az óriási különbséget.
A plazma után, komolyan mondom, nézhetetlen számomra az LCD-n mind a TV adás mind a film.
"Aki ad,az nyer"
-
p87
senior tag
Nem hagyott nyugodni a dolog, lecipeltem a gépem a TV-hez.
1.4-es HDMI kábellal összeköt, 44GB-os TRON Blu-Ray Power dvd-be betölt, 3D bekapcs és megy szépen.
Először szemmel hasonlítottam össze 3D-2D képet, hogy észreveszek-e valamit de semmi, aztán csináltam képeket. Itt megnézheti mindenki.
3-3 képet lőttem 3D és 2D-ben is szemüvegen át és a legjobban sikerülteket választottam ki.
Csináltam kivágott és kinagyított összehasonlítást a képekről. Itt megnézhető.A Full 3D forrás után megnéztem egy Half-SBS-es Avatart, 3D vs. 2D összehasonlítás.
Nagyon nem úgy néz ki, hogy felezné 3D-ben a felbontást, az eleve felezett half-sbs-esnél pedig szintén nem látni további romlást.
-
masterful87
senior tag
Van egy csodálatos Ferguson DVD játékosom HDMI-vel egy Samu 40C650-re kötve, mostanában a következőket tapasztom:
- van hogy vízszintesen csíkok fel-fel villannak
- van hogy ezek a csíkok ott is maradnak, valamelyik vonal fekete, mások a műsor színárnyalatában tündökölnek
- van hogy függőlegesen elcsúszik a kép, tehát a kép alja a képernyő közepére kerül, ami középen volt, az meg az aljára kerül
- ezen kívül tud teljesen rózsaszínben is pompázni a kép, de van hogy HD felbontású hangyaháború megy
- van hogy teljesen elmegy a kép, ekkor a TV jelzi hogy nincs jel, volt hogy azt írta: "a tv nem támogatja ezt a felbontást. módosítsa a felbontást"
- teljesen random produkálja ezeket a hibákat, random javul meg a kikapcsolástól, és utána random jön vissza a hibaAmit próbáltam tenni a megoldásért de sikertelenül:
- másik HDMI portot próbáltam
-ha kikapcsolom, majd vissza vagy a DVD-t vagy a TV-t akkor van hogy megjavul, de van hogy nem!
- akár a TV-ből, akár a DVD-ből húzom ki a HDMI-t, akkor is vagy megjavul, vagy nem
- Anynet be volt kapcsolva, de próbáltam kikapcsolva is
- próbáltam DVD-n 1080i-t és 1080p-t is
- most próbálom PC DVI kimenetéről etetni a tv HDMI-PC portját, eddig semmi hibaMindezek után nem tudom eldönteni mi a hiba oka, a DVD, a TV, vagy a kábel? Sajnos más HDMI bemenettel rendelkező megjelenítőm nincsen, és más HDMI kimenetes holmim se, amit beledughatnék a TV-be. Így kábelt mindenképpen veszek, azt legalább ki tudom zárni egyszerűen és olcsón, de utána hogyan tovább? Szoktak hasonló hibát produkálni a lapos tévék?
Mert ha nem, akkor 3-ik alkalommal ment gallyra ez a csoda DVD lejátszó. -
tjnet
aktív tag
válasz Daffni2 #32306 üzenetére
Nem akarok beleszólni,de ezt úgy lehet megtudni, hogy meg kell mérni egy Watt mérővel(fogyasztásmérővel) a hálózatból felvett teljesítményt. Ugyanazzal a forrással megtáplálva(csak full hd tartalom lehet). Akkor tudod eldönteni, hogy hány százalékkal fogyaszt többet a plazma.
Más kérdés de ezt mindenki tudja se az lcd se a plazma nem fog 10 évig működni az ólommentes forrasztás miatt. Ezek a tv-k már nem a "békebeli" gyártmányból valók.SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
Dealer20
tag
valaki erre ?
-
addikt
válasz masterful87 #32308 üzenetére
Mert ha nem, akkor 3-ik alkalommal ment gallyra ez a csoda DVD lejátszó.
Szerintem így lesz az olcsóból drága.Látatlanban senki nem tudja ezek alapján megmondani mi okozza a hibákat, nem varázslók vannak itt
"Aki ad,az nyer"
-
Tippmix46
senior tag
válasz Daffni2 #32306 üzenetére
daffni, matekból hányszor buktál meg?
ha 170 W a különbség, akkor az napi 5 órával 850 W, az évi 310250 W, azaz 31 KW....szerinted az 9000 FT???Nálad tekerős generátorról megy az áram? Nálunk 50-55 FT 1 Kw, azaz 16 ezer FT az a 9 ezer...és ez csak napi 5 óra!
Ismerős tv szerelő, ez tény, ha nem hiszed te dolgod.na megnéztem a legutóbbi ELMŰ számlát:60 FT egy Kw!
[ Szerkesztve ]
-
kerimaci
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából átnyálaztam a hszeket, de nem találtam a megoldást.
Van egy Samsung ue32eh5300 led tv-m és pendriveon néznék sorozatot. Angol sorozat, feliratot is szeretnék hozzá. Rá másoltam külön mappába a részt + feliratokat (user manualban megnéztem a támogatott felirat formátumokat) és az srt közte van. De a tv nem ismeri fel, nem adja fel lehetőségként, hogy feliratot válasszak.
Mi lehet a megoldás?
Köszi előre is mindenkinek a segítséget!
-
bullapo
tag
Sziasztok!
LE40D550 lcd-ém van.
2012.06. 15 T-MST4DEUC-1027.1 Erre frissítettem ma usb keresztül.
Abban a reményben hogy esetleg lesz PVR funkcióm.
Frissítés után nem enged a szerviz menübe se belépni.
Régebbi firmwaret vissza lehet rá tenne?
Esetleg van olyan oldal ahol nem hivatalos frimwaret csinálnak ami előhozza belőle pvr funkciót? -
kovpist
csendes tag
A Samsung ue40es6800 hány hz-es valójában?
-
BBéci
legenda
válasz Tippmix46 #32300 üzenetére
A radai rossebet nyal be 355 wattot! Honnan veszel ekkora marhaságokat? Az a maximális áramfelvétel, felcsavart fényerőnél, teljesen fehér képernyővel. Azt kell megadni a hálózat terhelése miatt, de a valóságban alig fogyaszt többet a felénél. Ezt számos teszt igazolja.
Nézd csak meg itt, csupa excellent és reference minősítés, értékelés.
Jelenleg a piac legjobb ár/érték arányú televíziója.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ehhez nem tudok semmit hozzáfűzni, akkor a Samsung által kiadott adatok hibásak, vagy a tévéd kivételes és valódi 200 hertzen tud működni, ami a full HD 3D alapkövetelménye.
(#32327) Daffni2
Az egy akkora ostobaság, hogy nem is szólok hozzá semmit. Van egy határ, egy szint, amit nem lépek át.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kissdani
senior tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy mért áll vissza eredetire a csatornakiosztás egy idő után?
Átviszem pendrivén a pc-re ott megszerkesztem visszateszem minden jó, és egy idő után visszaáll! Találkozott valaki ilyennel mért lehet?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Tutu7030
veterán
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz nightshadow #32338 üzenetére
Köszi. Közben olvastam is, nem csak kérdeztem.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
kissdani
senior tag
válasz Flashget #32335 üzenetére
Köszönöm de nincs üzleti módban a kép és a hang nem válltozik csak a csatornákat rendezi vissza van ugy hogy egy nap után!
Valami más ötlet esetleg?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Flashget
félisten
válasz nightshadow #32338 üzenetére
Egyébként ezt az egészet németországban ki intézte a samuval szemben? ottani fogyasztóvédelem?
Realme GT Master Edition
-
TBone
tag
sziasztok! most ruháznán kbe crt után egy lapos lcd/led tv-re. kb olyan 3-4 méter távolságból néznénk majd, én 46"-ra gondoltam, az euronicsba az eladó azt mondta, elég oda a 42", a 46 túl nagy lesz. hát nem tudom. szóval ebbe a két méretbe kellene valami tv, 3d fölösleges, internetezni nem fogunk rajta, szóval az ilyen okosságok nekem fölöslegesek, iptv fog menni rajta meg dvd filmek. a keret max olyan 180k körüli. előre is köszi
-
kissdani
senior tag
Kicsi még a 46" is! Nézési távolság!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Flashget
félisten
ők tök jó fejek..engem megartak győzni arról, hogy a D5500 az valós 100Hz-es tv
én ezt venném de a pénz amit írsz kevés hozzá.
ez beleférne viszont gyengébb látványt kapnál..gondold meg mi a fontosabb.
3D meg net azt kapod bónuszként a 6xxx szériánálRealme GT Master Edition
-
TBone
tag
válasz Flashget #32349 üzenetére
hát én néztem már 1-2 helyen 3d-s filmet tvn, és tudom, hogy a szemüvegek csak ott porosodnának nálnuk a polcon nem kell a 3d. én sokkal simulékonyabb vagyok a látványt illetően, főleg apum fog rajta tvzni a nappaliban, a dvd lejátszót be se tudja kapcsolni, szóval filmnézésre csak én használnám, ő kábeltvzik. szóval nem tudom, hogy az a gyengébb látvány mennyire gyengébb ilyen igényeket figyelembe véve.
a plazmáról meg azért mondtam le, mert ha előadnám a faternak, hogy esetleg beéghet, ne adj isten megvesszük és sikerül is beégetnie, akkor fejre áll
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest