- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
noxon
őstag
Sziasztok.
Sehogy sem bírom a távirányítóval a hangerőt állítani. Csak telefonon sikerül.
Hogy kell?We live in a simulated world...
-
noxon
őstag
Előbb épp youtube videót néztem a tv-n, de nem a hangerőt kezeli így. Hanem ugrál a lehetőségek között...
Másik. El tudja valaki mesélni, hogy, ha pl pc-n vagy moziban nézek 2d-s filmet, miért teljesen más a képi világa mint a tv-n lejátszott filmeknek? Mitől ilyen a tv?
Én eddig pc-n néztem a filmeket, most, ha tv-n nézem bár szép, de olyan idegen a képe.
[ Szerkesztve ]
We live in a simulated world...
-
mpo
veterán
Mire jó a felhasználói kézikönyv?
Egy ír mosogatógép-gyártó véleményvezére humornak szánta a bejegyzést.
A mosogatógép felső kosara alsó és felső állásba állítható, így a nagy tálcákat nem kell kézzel mosogatni és erre tíz év után jött rá.85000-en lájkolták, 15000-en megosztották.
Ha érted, akkor már elavult.
-
gyeniko
őstag
válasz Celtis #121750 üzenetére
Én végigolvastam a szöveget, még utalást sem találtam benne az oledre, így nem értem, miért fogalmazol így. Visszafelé: ha egy oled TV promóciójában azt írják, hogy "tökéletes fekete", vagy "végtelen kontraszt", akkor arra az volna a reakciód, hogy "kétségbeesett qled lejáratási kísérlet?
A Samsung nem tesz mást, mint hogy hangsúlyozza a qled egyik előnyét, szerintem ebben semmi gusztustalan nincs.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Valoszínűleg más okozta a nem egyenletes lejátszást a Tv-n mert rendesen müködik már.
Szupper a TV -
PuMbA
titán
válasz noxon #121766 üzenetére
Televisions -> fent Reviews -> TV márkára ráviszed az egeret -> alatta a TV modelledhez legközelebbi modellszám melletti Settings gombot megnyomod és megcsinálod az összes képen lévőt, kivétel az alsó kis képeken lévőket és a Háttérvilágítást pedig igény szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz gyeniko #121762 üzenetére
Egy szóval sem írtam, hogy gusztustalan lenne.
Számomra az OLED végtelen feketéje tényleg egy selling point, míg a nem-beégésre hivatkozás inkább negatív. Arra emlékeztet, amikor az LCD gyártók a plazmát a fogyasztása miatt ekézték, hisz a képminőségben nem találtak fogást. A pár hete megjelent tesztnek álcázott Samsung beégés teszt miatt is gondolom, amit írtam.
Ha te másként látod, szíved joga. -
gyeniko
őstag
válasz Celtis #121770 üzenetére
"...tesztnek álcázott Samsung beégés teszt ..."
Ezt is olvastam, mennyiben volt álcázott? Ne haragudj, hogy ilyesmin lovagolok, de a hozzászólásaidból arra következtetek, hogy neked inkább a Samsung céggel van bajod.
Nekem természeses, hogy minden gyártó (nem csak a szórakoztató elektronikai termékekre gondolok) hangsúlyozza a termékei előnyeit, jó tulajdonságait. Ezt negatívan interpretálni nekem nem természetes. Ennyi erővel beleköthetsz a Kia-ba is a 7 év jótállás miatt, vagy a Subaruba, mert ők azt hangsúlyozzák, hogy az általuk gyártott boxer motoros szimmetrikus hajtás lánc alacsonyabb súlypontot és kisebb hajtási befolyást eredményez.
Természesesen nem vitatom, hogy jogodban áll így tenni, mint ahogy nekem is, hogy ezt leírjam. Uff!Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Celtis
veterán
válasz gyeniko #121772 üzenetére
Nézd lehet, hogy mások véleménye befolyásolt, de nem vagyok egyedül ezzel.
Természetesen mindent lehet úgy is tekinteni, hogy ennek az előnye vagy úgy hogy a másik hibája. Szerencsére nem vagyunk egyformák. -
Roshan
tag
Hali, mivel meg mindig nem talalom a keresoben a programot ( https://siptv.app/news/)
igy kerdesem lenne hogy valahol nem lehetne letolteni es usb-rol telepitenem?
lehet hogy nem fog teljesen jol mukodni a program de kiprobalnam. -
direwolf
őstag
Sziasztok!
Újdonsült tulaja lettem egy ue55nu7402-nek. LG 3D-ről váltottam a természet hívó szavára (villám)
Van néhány kérdésem:
1. HDMI-n DTS hangot tényleg nem tud dekódolni? 2018-ban??? De legalább passthroug-ban áttolhatná a bitstreamet optikai kimenetre, de ez se akar összejönni
2. SPDIF kimenetet miért nevezte el Harman-nak, és nem tudom megváltoztatni. Yamaha erősítőm van.
3. Képjavító voodoo cuccok kicsit furák nekem, LG után nem nagyon találom a menüben a dolgokat. Pl. upscaling, vagy az uhd dimming, amit annyira reklámoznak a termék oldalán.
4. Az UHD Dimming egy edge light tvnél mit is jelent pontosan?
5. A 3 HDMI-nél számít mit mire körtök? Valami rémlik, hogy nagyon régen a PC-t az egyesre illett dugni a legalacsonyabb késleltetés elérése érdekében. Ez még igaz most is?Amúgy remek a cucc. Bár LG-ből is VA panelesem volt, de a kontraszt így is döbbenetes.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #121775 üzenetére
"1. HDMI-n DTS hangot tényleg nem tud dekódolni? 2018-ban??? De legalább passthroug-ban áttolhatná a bitstreamet optikai kimenetre, de ez se akar összejönni "
Ki tudod választani a Hangbeálításoknál, hogy DD-t vagy PCM-et toljon ki.
"3. Képjavító voodoo cuccok kicsit furák nekem, LG után nem nagyon találom a menüben a dolgokat. Pl. upscaling, vagy az uhd dimming, amit annyira reklámoznak a termék oldalán."
Upscaling minden 4K-nál kisebb felbontású videón van, hiszen akkor a képernyő közepén látnád kicsiben a FullHD videót, ami negyed annyi felbontású, mint a 4K és körülötte nézhetnéd a feketeséget. A képjavítók nagy része amúgy sem javít a képen (dinamikus kontraszt, zajcsökkentés, élesség), mert nem lévő információból nem tudsz semmit sem előállítani, csak találgatni, ami természetellenesen, műnek fog kinézni.
"4. Az UHD Dimming egy edge light tvnél mit is jelent pontosan?"
Semmit, az LG TV-nél nagy valószínűséggel (hacsak nem VA panelesed volt) 3x nagyobb a kontrasztja és a fekete mélysége a TV-dnek, szóval alapból elég.
"5. A 3 HDMI-nél számít mit mire körtök? Valami rémlik, hogy nagyon régen a PC-t az egyesre illett dugni a legalacsonyabb késleltetés elérése érdekében. Ez még igaz most is?"
Ha nincs a HDMI mellé írva, hogy melyik mi, akkor nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz PuMbA #121776 üzenetére
Köszi, de azt hiszem félreérthetően írtam.
1. HDMI-re küldök DTS hangot, és nem dekódolja. Nincs hang. És az SPDIF kimenetre sem küldi tovább passthroughban. DD-vel tökéletes. Nem akarok PCM-et, azt szeretném, ha a DTS is ugyan úgy átmenne rajta mint a DD. Ez az LG-n mindenféle állítgatás nélkül működött.
2. Attól függ mit hívunk upscalingnek. Mert egy sima többszörözést is hívhatunk annak, bár én ezt inkább nagyításnak hívnám. Az upscalinget elvileg lehetne finomhangolni, ezt hiánylom. Pl. edge smooth (alias antialiasing)
4. UHD Dimming konkrétan ennél a típusnál is benne van a marketing anyagban előkelő helyen Nem is kell sokat legörgetni. Akkor ez átverés???
Amúgy LG-m is VA volt, de ahhoz képest is észrevehetően jobb a kontraszt.Igazából csak azért érdeklődöm, mert megszoktam, hogy LG minden kis szarját külön tudtam állítani, ehhez képest a Samsung hát hogy is mondjam, elég fapad. Nem biztos, hogy ez baj, csak most erős a "kontraszt"
-
direwolf
őstag
válasz direwolf #121779 üzenetére
Hogy még szebb legyen a kép, ezen táblázatban tesztelt TV-k közül az összes tavalyi Samsung modell tudja a DTS passthrough-t, és az összes idei nem. Ez finoman szólva is aggasztó...
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Van egy UE40S9AS hajlított tévém. Kicsivel több mint két éve lett vásárolva, a bolti gari egy év után lejárt. Pár napja függőleges kék csíkok kezdtek rajta villogni, de nem folyamatosan. Más modellről olvastam, hogy hasonló hibát okozhat valamilyen alaplapi vezeték rossz csatlakozása és/vagy magas páratartalom. És tény, hogy úgy érzékelem, hogy akkor jönnek elő a csíkok, amikor meleg van és párás a levegő. Ha jár a klíma, akkor nincsenek csíkok, minden normális. Ha kikapcsolom, és 26°-nál melegebb és 70%-osnál párásabb a levegő, akkor megjelenhetnek a csíkok. De ezt nem merem még biztosan kijelenteni, mert csak pár napja jött elő ez a jelenség.
Tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet a baj, mit lehet kezdeni vele?
Mellékelek egy videót a jelenségről. Nem csak ilyen kicsi csíkok szoktak lenni, hanem a képernyő teljes magasságában is. Ebben sem konzisztens a hiba, és a csíkok pozíciójában sem, mindenfele szoktak villogni, amikor előjön a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Muszáj a tv-be a cat7 kábel? (mert ugye az írja a manual) Szóval, ha rendesen elakarom vezetni a házamban a felső szintről látatlanul, ahol a router van, akkor kell 50m, ami elég jelentős többlet egy cat6-hoz képest?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Gombinyó #121783 üzenetére
Gondolkoztam, hogy beírom-e, hogy nem a sebességre vagyok kíváncsi, hát rögtön ez lett a VS válasz rá.
Szóval nem a sebesség érdekel, mert a cat5e abból a szempontból már tényleg elavult, mint az árnyékolás, interferencia, áthallás etc...Márpedig 50m elvezetésnél ez a döntő tényezők, nem a sebesség, mert az alapján a sima cat5 is elég lenne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ΞΔGLΞ #121784 üzenetére
Ezt már én is kérdeztem, de nem kaptam rá választ, így maradt nálam a Cat5e (számítógép-router kb. 25 méter, router-tv 3 méter), és a 4K HDR filmek simán mennek (akadás, képhiba nélkül), annyit hátránnyal, hogy visszatekerni nem nagyon tudok, mert meghülyül a lejátszás (csak 4K esetében, HD és SD esetében nincs gond) - a számítógépben gigabites hálózati kártya van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PuMbA #121787 üzenetére
Én is próbálkoztam, hogy ezzel a Kép üzemmód - Film beállítással, de ott annyira szürke a kép, hogy inkább nem nézem.
DE, beállítottam az ott található értékeket (kivéve Háttérvilágítás és Élesség) a Kép üzemmód - Normál beállításban és úgy már jó nekem (az Eco-megoldás beállításai maradtak ugyanazon, ami a Kép üzemmód - Normál beállításnál érvényes).
Kérdésem, hogy akkor a Kép üzemmód - Film beállításnál van valami olyan beállítás is, ami a felhasználó által nem állítható?
-
PuMbA
titán
válasz #20221952 #121788 üzenetére
"Kérdésem, hogy akkor a Kép üzemmód - Film beállításnál van valami olyan beállítás is, ami a felhasználó által nem állítható?"
Ami biztosan nincs Film módban az az, hogy jelenetenként változtathatja a TV a fényerőt és a színeket, attól függően, hogy sötétebb vagy világosabb jelenet van. Azért tűnhet szürkének a kép, mert nincsenek kiemelve a színek és a szabvány 6500K körüli színhőmérséklet állítódik be (Meleg 2 Színtónus), mint például a mozikban Ennek ellenére meg tud jeleníteni a TV Film módban is erős színeket, de csak ha a videó anyagban is úgy akarták. Például a Transformers filmek Film módban is tiszta színesek.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Celtis #121786 üzenetére
Tényleg nem érteni, hogy mit írtam? Nem érdekel a sebesség, nálam a falban 60 millió kábel megy és ha ott egy olyan interferencia lesz, amit a cat5e nem tud árnyékolási szempontból pl csak egy gondolat, de a cat6, vagy cat7 (amit a manual is ír) már igen kiküszöböli, akkor megbaxhatom az egészet. Mivel olcsóbb a cat7 kábel beépítése, mint utána falat bontani, ami plusz minden szarsággal járna, ezért inkább az lesz berakva.
-
törölt tag
válasz PuMbA #121789 üzenetére
Én az előbb azt csináltam, hogy a tv-n visszaállítottam a gyári beállításokat és utána ezeket állítottam be (csak azokat írom le, ahol változtattam):
Beállítások Terméktám. Szoftverfrissítés Automatikus frissítés Ki
Beállítások Általános Smart funkciók Smart Hub automatikus futtatása Ki
Beállítások Általános Kisegítő lehetőségek Feliratok beállítása Ki
Beállítások Általános Külsőeszköz-kezelő Anynet+ (HDMI-CEC) Ki
Beállítások Adás Csatornazár alkalmazása Ki
Beállítások Adás Műsorbesorolási zár Összes engedélyezése
Beállítások Kép Kép üzemmód Normál
Beállítások Kép Képméret-beállítások Képméret 16:9 normál
Beállítások Kép Képméret-beállítások 4:3 képernyőméret 4:3
Beállítások Kép Képméret-beállítások Képernyőhöz igazítás Be (csak HD adás esetén érhető el)
Beállítások Kép Szakértői beállítások Auto Motion Plus-beállítások Egyéni
Beállítások Kép Szakértői beállítások Helyi sötétítés Alacsony
Beállítások Kép Szakértői beállítások Kontrasztjavító Ki
Beállítások Kép Szakértői beállítások Film mód 2. automatikus
Beállítások Kép Szakértői beállítások Színtónus 2. meleg
Beállítások Kép Szakértői beállítások Színközbeállítások AutomatikusAmit észrevettem, hogy ez a beállítás csak az SD és a HD jelforrás esetében érvényes, 4K jelforrás esetén nem, így ott újból be beállítotttam ezeket:
Beállítások Kép Szakértői beállítások Auto Motion Plus-beállítások Egyéni
Beállítások Kép Szakértői beállítások Helyi sötétítés Alacsony
Beállítások Kép Szakértői beállítások Kontrasztjavító Ki
Beállítások Kép Szakértői beállítások Film mód 2. automatikus
Beállítások Kép Szakértői beállítások Színtónus 2. meleg
Beállítások Kép Szakértői beállítások Színközbeállítások AutomatikusEzenkívül van még a Beállítások Általános Eco-megoldás, ahol minden gyári értéken van
Környezeti fényérzékelése Be
Minimális háttérvilágítás 7
Energiatakarékos mód Ki
Fényerő mozgáshoz Be
Automatikus kikapcsolás BeÉn azt gondolom, hogy ez a beállítás áll a legközelebb a korábbi plazma tv képéhez, de ott is észrevettem azt, hogy a különböző profilok, még ha az értékeket azonosra is állítottam be, akkor sem volt azonos a kép, ebből pedig arra következtetek, hogy van a háttérben olyan beállítás, ami a felhasználó által nem elérhető.
-
Csabi1984
addikt
Amúgy nekem felsem tünt,hogy a moziban más lenne a filmek de egy biztos, hogy amikor a "Film"módra ránéztem a mozi eszembe se jutott
Ettől függetlenűl szívesen játszadoznék a képbeálitásával hatha van előnyösebnek vélt beállitás a természeteshez képest -
Celtis
veterán
válasz ΞΔGLΞ #121790 üzenetére
Tényleg nem érteni, amire utaltam? A Cat5 teljesíti azt amit a Fast Ethernet kíván zajos környezetben is. Ezt egy Samsung kézikönyv nem fogja felülírni amíg a TV szabvány Ethernetet használ. Nyilván a Cat7 jobban árnyékol, de ez elsősorban a jóval magasabb frekvenciatartományban való működés miatt kell.
Természetesen okos dolog magasabb kategóriájú kábelt telepíteni, de nem azért mert 100 megán jobban fog működni, hanem azért, mert később, ha nagyobb átviteli sebesség kell, akkor nem kell cserélni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Celtis #121793 üzenetére
Mivel most másodszorra is leírtad ugyanazt, mint elsőre csak szájbarágósabban, de igen, tehát értettem elsőre is, csak te nem érted, hogy nem akarok már olyan kábelt telepíteni, ami árnyékolás szempontjából IS elavult. Még mindig nem a sebesség a lényeg, amíg a már szintén elavultnak számító max 100-zas ganékat forrasztják az alaplapra. Mindegy, cat7 kerül a falba. Zárjuk ezt...
-
Bogyi007
veterán
válasz direwolf #121780 üzenetére
Az ugye megvan hogy ezek a dolgok kőkeményen licenszeltek? Ergo hogy egy tévé tudja a gyártó jelentős pénzt kell hogy fizessen a jogtulajdonosok felé s ezeket a licenszeket bizonyos időkre adják...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
direwolf
őstag
válasz PuMbA #121797 üzenetére
Jó lenne, ha az erősítőm tudná a sokcsatornás PCM-et, de egy régebbi Yamahám van (nincs rajta hdmi sem...) ami sajnos nem ismeri Nem értem miért akkora probléma egy bitstream passthrough. Semmit sem kellene tennie a TV-nek, azt sem baj, ha a saját hangrendszere nem tudja dekódolni, csak menjen ki az optikán. Ez az LG-knek nem okoz gondot már jósok éve, és a Samsungnak is csak idéntől
Amúgy nyilván meg tudom oldani, a PC-ből kimegy optikán, csak ez dupla kábelezés, és amúgy sem megoldás mondjuk pendriveról, vagy dlna-n lejátszásnál
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
Na most akkor :-)kérdés.. márciustól nem kell regisztrálni a Samu TV-k + 1 éves jótállásához ? ha jól értelmezem .. hanem élből 2 évet adnak ( persze a hivatalos szla. magyar jótállási jegy stb..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest