- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior
senior tag
válasz warren29 #116849 üzenetére
Nekem is ugyanez a bajom most a phillips-el. Elhagynám az optikait de ha közvetlen HDMI ARC-on akarom használni semmi hang. Pedig támogatja mind a TV mind a házimozi. Phillips nem szereti a Samsungo vagy fordítva.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
warren29
tag
Bár lehet nincs jelentősége de a KS8000-ben nincs ilyen egyáltalán:
"Press the Home button → Settings → Audio → Audio Return Channel."Tehát ARC-t nem lehet sem bekapcsolni, sem ki mert egyáltalán nincs erre vonatkozó menüpont sem.
A one connect box-on van egy ARC HDMI bemenet és ennyi.
Állítási, bekapcsolási lehetőség nuku.
Ezek szerint alapból mennie kell ha erre a bemenetre dugsz rá egy erősítőt.[ Szerkesztve ]
-
-
junior11
veterán
válasz stemplar07 #116867 üzenetére
Szerintem is, és még a Sony ZD9 is.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
warren29
tag
Köszi de sajnos ez is ugyanazt írja le mint a másik link, vakvágány.
Nemértem hogy írhatja a user, hogy kapcsold be a KS9000-esen az ARC-ot hogyha nincs ilyen menüpont?
Ugye USA-ban a KS9000 az nálunk KS8000.
Tehát ha az enyémen nincs ilyen akkor ott sincs.Itt kinek Samsung tv-jében lehet ki-be kapcsolni az ARC-ot?
Mostmár rohadt kíváncsi vagyok. -
gyeniko
őstag
válasz warren29 #116872 üzenetére
Amint fentebb írtam: rendszer>szakértői beállítások>anynet+(HDMI-CEC). Ennek bekapcsolása jelenti az ARC bekapcsolását is.
Azt is el tudom képzelni, hogy az erősítőd és a TV-d nem kedvelik egymást. Sajnos, az ARC-vel ez előfordul, pl. a Denon AVR-X4100-asunk nem ARC-zik a Samu H8090-nel, de egy emelettel feljebb, az AVR-X4200-zal igen.
Korábban kérdeztem, hogy a TV és az erősítő párosodtak-e egymással, erre nem válaszoltál. Amikor bekapcsolod a TV-n az ARC-t, elkezdi keresni a párosítható készülékeket, ekkor mindenképpen meg kell találnia az erősítőt, még akkor is, ha később a párosítás sikertelen, vagy a sikeres párosítás ellenére sem megy az ARC (nálam az X4100 párosodott, de mégsem volt ARC).Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
lmno
őstag
Valakinek sikerült már az UE58MU6122-n a bluetooth-t "bekapcsolni"? Úgy, hogy működik is?
-
Bogyi007
veterán
válasz warren29 #116849 üzenetére
6122 esetében megy az 5.1 biztosan Hdmi-n keresztül is. Ps4 Slimem van azon egyáltalán nincs optikai kimenet csak Hdmi-n csati. A konzol ezen keresztül van a tévéhez csatolva s a tévéből az optikai kimeneten át viszem a hangot a dekóderem s a hangrendszer felé amiből a Ps4 hangja Dolly Digitális 5.1-ben szólal meg végül.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
Nálam is azon keresztül (mármint a Hdmi-Arc) csati át megy....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
Félbemaradt a válaszom. Tehát én is a Hdmi-Arc csatlakozón keresztül használom a Ps4 Slimet a Samsung UE50MU6122-es tévével mivel a konzolnak egyáltalán nincs más hangkimenete - ez egy ilyen típus.
Így a hang útja a következő: Ps4 Slim - - > TV Hdmivel összekötve, TV - - > Dekóder optikai kimeneten át összekötve, Dekóder (Sharkoon Sound Control Unit, röviden SCU) - - > Logitech Z506 hangfalszett. A végeredmény: Az eredetileg beállított Dolly Digital 5.1-es hang szólal meg a Z506-on. De ez nem volt mindig így, korábbi Samsung készülékem nem engedte át Hdmivel a térhangzást, csak sztereó jelet küldött ki az erősítő s a hangfalak felé...(#116874) lmno - bekapcsolni sikerült, de letesztelni nem, mivel nincs hozzá megfelelő eszközöm.
[ Szerkesztve ]
-
warren29
tag
válasz gyeniko #116873 üzenetére
Örülök, hogy segíteni akarsz de sajnos felületesen vagy egyáltalán nem olvasod el amit válaszolok vagy írtam korábban.
116860 "Nem jó helyen keresed: rendszer>szakértői beállítások>anynet+(HDMI-CEC), ezt kell bekapcsolni először."
116851
" Minden beállítás megegyezik az rtings által javasolttal de semmi. "116859 "Összepárosodott a TV az erősítővel?"
116866 "Amikor a hang>hangszóró kiválasztása menübe lépsz, felajánlja az ARC-t kiválasztásra?"
118655 " ...Tehát ARC-t nem lehet sem bekapcsolni, sem ki mert egyáltalán nincs erre vonatkozó menüpont sem."
Ok, hogy írtad a HDMI-CEC bekapcsolását de már a problémám felvetésekor írtam, hogy MINDEN azaz MINDEN beállítás megegyezik az rtings-en leírtakkal és ebbe a mindenbe ugye beletartozik a CEC bekapcsolása is.
Sőt továbbmegyek a tv beüzemelésekor vagy softwarefrissítés utáni factory reset-kor a HDMI-CEC már eleve aktív!
Nekem sem kellett bekapcsolnom mert már eleve be volt.[ Szerkesztve ]
-
warren29
tag
válasz gyeniko #116881 üzenetére
Válaszoltam.
Egyébként erről van szó:
◦Go to Menu > Sound > Speaker List and select ‘Receiver (HDMI)’ for HDMI ARC, or ‘Audio Out/Optical’ for digital optical.
◦Go to Menu > Sound > Additional Settings and set ‘HDMI Audio Format’ to ‘Bitstream.’
◦Go to Menu > Sound > Additional Settings and set ‘Audio Format’ to either ‘Dolby Digital’ or ‘DTS.’
◦For HDMI ARC, go to Menu > General and enable ‘AnyNet+.’A készülék összefeéhetetlenségben bár nem hiszek de lehetne alapja, viszont nekem az F9000-es sem adott ki egy mukk hangot sem HDMI-n a Yamaha erősítőnek szóval kötve hiszem, hogy a kommersz márkák közül a két legnagyobbal ne lenne kompatibilis a Samsung.
Valami alapvető beállítási dolog lesz itt a bibi.
Kértem tegnap egy távsegítséget a Samsungtól.
Elvileg holnap délután okosabb leszek ezügyben. -
gyeniko
őstag
válasz warren29 #116882 üzenetére
Az rtings-ből idézett leírás azt feltételezi, hogy a TV már összepárosodott az erősítővel. Ezt korábban kérdeztem, de úgy emlékszem, hogy még nem adtál rá választ (válasz helyett az rtings-re hivatkoztál).
Amíg nem párosodnak össze, addig nem fog megjelenni az a menüpont, melyben kiválaszthatod, hogy ARC-n akarod a hangot hallgatni.
Ha az F9000 sem adott hangot ARC-n ugyanazzal a Yamaha erősítővel, akkor az erősítőben kellene keresned az okokat. Attól, hogy a Samu és a Yamaha is nagy márka, lehetnek az egyes modellek között kompatibilitási problémák. Egyes házimozi erősítők kezelési kézikönyvei ezt kifejezetten említik is. Itt nem gyártmányok, hanem konkrét modellek között csatlakozási problémákra kell gondolni.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
-
warren29
tag
válasz gyeniko #116884 üzenetére
Mondom, hogy nem olvasol de tényleg.
116853
" Itt valami más lesz.
Nekem pioneer a házimozi erősítő de az eredmény itt is zéró."116882
" nekem az F9000-es sem adott ki egy mukk hangot sem HDMI-n a Yamaha erősítőnek szóval kötve hiszem, hogy a kommersz márkák közül a két legnagyobbal ne lenne kompatibilis a Samsung."
Semmi értelme így tovább beszélgetnünk ha csak minden második szót olvasod el.
Idegesítő. -
warren29
tag
válasz gyeniko #116884 üzenetére
Itt pedig akkor már önmagadnak mondasz ellent:
" Amíg nem párosodnak össze, addig nem fog megjelenni az a menüpont, melyben kiválaszthatod, hogy ARC-n akarod a hangot hallgatni."
"Amint fentebb írtam: rendszer>szakértői beállítások>anynet+(HDMI-CEC). Ennek bekapcsolása jelenti az ARC bekapcsolását is."
Most akkor melyik?
A kettő teljesen más.Amúgy meg szerintem Szerintem menüpont soha nem fog megjelenni.
A Samsung tv-k menüjében ugyanis nincsenek láthatatlan menüpontok.
Inaktívak igen de azt látjuk minden körülmények között legfeljebb nem aktívak.Egyébként meg összepárosodást még nem is láttam TV és HM erősítő között.
Akkor sincs semmiféle párosodás ha rádugom a tv egyik HDMI bemenetére az erősítőt.
Egyből van jel és mehet a műsor.
Semmiféle párosodás nincs illetve annyi van, hogy létrejön a HDMI kézfogás de ezt mi nem látjuk csak tudjuk. -
sandró60
addikt
válasz warren29 #116887 üzenetére
Elnézést,hogy bele"kotyogok"
Én megpróbálnám egy másik kábellel.
Volt itt egy másik fórumozó aki nem hitte el,hogy az Ő kábele nem"tökéletes"
Vett egy másikat és -JÉ-jó lett.A beírásokat olvasva a te hozzászólásodra az emberek tényleg segíteni akarnak
Egy próbát megér-legfeljebb itt a hirdetési oldalon eladod. -
gyeniko
őstag
válasz warren29 #116888 üzenetére
Én nem kezdenék bele abba a játékba, hogy kinek van igaza, csupán segíteni szerettem volna. Én minden korábbi és jelenlegi TV készülékemen láttam az Anynet (ARC) párosítását (ez az a folyamat, amikor a TV készülék keresi majd megtalálja az elérhető eszközöket), ezért pontosan tudom, hogy miről írok. Kívánom, hogy találd meg a megoldást! Annyit szeretnék azonban kijelenteni, hogy a KS széria minden tagja tudja az ARC-t, még akkor is, ha neked ezt esetleg soha nem sikerül elindítanod.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
sajtos75
tag
Egyszerüen képtelen vagyok rájönji,hogy a 6122 tv ha PS4 Prora kapcsolok akkor random miért feketedik el a kép 2-3 másodpercre. Mintha felbontást váltana. A HDMIt lecseréltem. A PS menüben minden kombinációt kipróbáltam már Auto felbontás. Fix felbontás.HDR ki-be. RGB- YUV. Bár YUVon mintha nem csinálná. Idegesítő. Nem fix hanem véletlenszerü. Bekapcsolás után röviddel. De van,hogy negyed órát is várni kell egy ilyen képvesztesre. Nem játék függő mert megcsináltam úgy,hogy megismételtem mindent ami elött elment a kép. De ismét nem csinálta. Olvastam olyat ,hogy lassú az alaplap és késve fogja fel,hogy más felbontáson van a cucc. Nem tudom de ezt nem igazán hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest