Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz tothpisti21 #110111 üzenetére

    Ahogyan írtam fentebb is, elméletben az egyes gyártók szemüvegei kompatibilisek egymással, de nem minden esetben.

    Itt a fórumon is olvashattunk több példát arra, hogy adott gyártó készülékéhez egy másik gyártó 3D szemüvegét használják az érintett fórumtagok. (Én pl. most vettem 2 Samsung szemüveget a SONY televíziómhoz, mert azzal elvileg működik.)

    Ami pedig az elállást illeti... a fogyasztók védelme érdekében a távollévők között kötött szerződések (az internetes webáruházakból történő vásárlás ilyen) esetében a törvény garantálja a fogyasztó számára az elállási jog gyakorlását.

    Ez azért fontos, mert ilyen vásárlásnál nincsen lehetőséged a termék előzetes megtekintésére, esetleg kipróbálására. Miután átvetted, időnként akkor derül ki, hogy talán nem erre van/volt szükséged.

    A törvény az átvételtől számított 14 nap elállási határidőt garantál. Egyes forgalmazók (kiskereskedelmi üzlet, ahonnan vásárolsz) ettől pozitív irányba eltérhetnek. Pl. a Media Markt-nál 60 napos elállási határidőt garantálnak a vásárlónak, bizonyos feltételek mellett.

    Az elállási jogodat gyakorolhatod szóban (telefonon), de én az írásos formát javasolom. Az email praktikusabb. Van nyoma, hogy elküldted.

    Az elállási szándékodat nem kell megindokolnod.

    Egyébként az Euronics esetében a webáruházukból rendelt termék átvételére, és visszaadására is van lehetőséged a számodra szimpatikus Euronics üzletben. (Media Markt esetében is így van, és feltételezem, hogy a legtöbb, fizikai értékesítő hellyel is rendelkező üzletnél szintén.)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák