- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Sőt, ha már álmodozunk ( ), akkor néha tudnék értékelni egy backup részleget is. Amikor épp minden ok, azt lementem egy file-ba, majd ha addig játszok amíg el nem cseszem teljesen a dolgokat, akkor csak visszatöltöm. Ez főleg a kezdeti, tanuló szakaszban jött volna jól, mert akkor az ember csak egy-egy dolgot változtatgat mindig, hogy tudja mi volt az, és vissza lehessen állítani...
Srácok, szerintem dobjuk össze a zsetont, és vegyük át a boltot, aztán majd mi megcsináljuk frankón.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Rögtön belefutottam egy újabb "hibába".
Most már működnek az activity-k, szépen testre is szabtam őket ahogy azt kell. Kettő van beállítva, egy a TV+STB, és egy a TV+HTPC.
Ha benyomom az egyiket pl. legyen a Watch TV, akkor szépen működik, viszont ha benyomom a Watch Videos-t amikor a TV-s activity megy (magyarul átlépnék egyik activity-ből a másikba), kikapcsolja a TV-t a távos.
Ha pedig beállítom azt, hogy a TV maradjon bekapcsolva (Power Settings -> Leave this device on all time), akkor pedig az activity bekapcsolásakor nem küldi a bekapcsolójelet a TV-nek a táv (gondolom azt hiszi, hogy a TV állandóan megy, mivel bekapcsolva akarom hagyni mindig).
Erre van valami ötletetek? Köszi.
-
Degeczi
nagyúr
ez tényleg hiba, nem így kell működnie!
nálam az alapértelmezett "I want to turn off this device when it's not in use" tartozik a TV-hez, de természetesen van annyi esze a Harmony-nak, h ha tevékenységet váltok, akkor nem kapcsolja le TV-t, csak azt az eszközt, amire épp nincs már szükség
nem hagytál benne a korábbi kísérletezgetések során többszörös bekapcsolási parancsot?
-
zsigus
őstag
Újra átnéztem a beállításokat, de én nem találok semmi "rendelleneset". Az activity-knél csak a gyári parancsok vannak, pl. Watch TV:
TV: be
PVR: be
Minden más ki (ezzel lehet a gond, csak nem férek hozzá a gyári parancsokhoz)
HDMI 1.A kikapcsolásnál pedig szintén csak a két kikapcsolási parancs.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
"a lekapcsolásokat már magától intézi ahogy szükséges"
Nekem nem intézte, de rájöttem miért... A PowerToggle nem ad nálam semmilyen jelet a TV-nek (nem villog a LED-je), ezért a PowerOn volt beállítva helyette, viszont azt már nem állítottam át, hogy külön be és kikapcsológombot használjon, és az All Off-ra is a bekapcsolójelet küldte, amire nem kapcsol ki a TV.
Viszont most (amikor már elküldtem a válasz e-mail-t a Logi-nak) ismét nem jó az activity-knél a TV bekapcsolása, ugyanis eltűnt a parancs hosszának állíthatósága (remélem csak ideiglenesen, ameddig frissítik a rendszert, vagy nem tudom...).
Szóval a saga folytatódik...
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Skynet258 #499 üzenetére
Neked gyors a navigálás a Harmony + HP IR6 vevő kombóval az XBMC-ben?
Ha mondjuk a zenéim között bogarászok a navigációs gombokkal, nagyon lassan léptet, a bluetooth billentyűzetemmel sokkal gyorsabb.
Lehet ezen valahogy javítani?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Skynet258
veterán
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Logitech Harmony 200-at vettünk anyukám régebbi samsung tévéjéhez.
Letöltöttem Logi oldaláról a szükséges dolgot win7 64 bithez, majd kapcsolódik is logi oldalára csak mikor a 2. fázisnál töltene le a távkapcsolóhoz szükséges dolgot 0%-on áll a történet. Viruskergető, tűzfal kikapcsolva és nem történik semmi. Olyan mint amikor szerverről törölnek dolgokat így nincs mit letöltenie.
Tud valaki megoldást rá, hogy lehet egy új távkapcsolót működésre bírni?
Kezdem bánni, hogy ilyen kapcsolót vettünk.Realme GT Master Edition
-
zsigus
őstag
válasz Flashget #563 üzenetére
Sztem ezt a webes felületen próbáld meg beállítani, mert a telepíthető szoftver az olcsóbb típusoknál nem jó (legalábbis ezt hallottam).
Ha nem így van, majd valaki kijavít...
-
fPApi
őstag
válasz Flashget #563 üzenetére
Ne bánd, az igaz, hogy nem túl egyszerű az indulás (sok segítséget nem ad a logitech), de ha van türelem, akkor tökéletes lesz. Nekem már hosszú évek óta ilyen van, először én is "isteneltem" eleget, de most már csak élvezem...
Ahogy többen javasolták, először próbáld a webes felületet, hátha onnan könnyebben megy (egyébként a 64 bites oprendszer is bekavarhat sajnos, esetleg kompatibilitás mód?). -
Flashget
félisten
Próbáltam mindent webes felületet is a win7 64 bittel volt baja ami a laptopon van.
hazahoztam a kapcsolót, mert a PC egyik particióját meghagytam xp-nek. Azon első pöcre behozott mindent.
Csak nem értem akkor mi a fenének hirdetik win7 drivernek ha nem megy rajta.Na már csak azt kell kitalálnom hogyan tudok rávarázsolni csatorna váltó gombot (régi samu készüléken egy gombot kellett megnyomni ahhoz, hogy 1x vagy 2x csatornára váltson az ember) ill. miként működik az IR funkción keresztüli okosítás. És teletext gomb sincs most.
Magyar nyelvű tájékoztatót azt nem adtak hozzá csak veszélyes hulladékról blabla az van magyarul perszeTanítás IR-rel
A meglévő távirányítók használatával megtaníthatja a Harmony 200 egyedi parancsait is. Ezután bármely kiválasztott gombra programozhatja azokat.
Ezt miként kell?
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
ONE/TWO-DIGIT CHANNEL
SELECTION
ez lenne az eredeti gomb neve, de ilyet nem ajánl fel a logi a kalibrálásnál.Realme GT Master Edition
-
zsigus
őstag
válasz Flashget #567 üzenetére
Én a szoftverrel próbáltam ki a tanítást.
Eszközök (Devices) -> és itt rákattintasz a Learn IR nevű gombra pl. a TV-nél.
Aztán kiválasztod, hogy mit szeretnél megtanítani a távnak pl. PowerON (lehet többet is beikszelni). Csatlakoztatod a távot a géphez, és amikor kiírta, hogy várja a parancsot a Harmony alján található infrához tartod a másik távirányítót, majd nyomogatod a gombot. Aztán ha szoftver kiírja, hogy sikeres az akció, akkor továbblép a következő gombra, ha egyszerre több dolgot is bejelöltél (pl. PowerON, AV, Channel+/- stb.).
Nekem egyébként nem volt gondom a szoftverrel, Win8-on használom, és eddig egyszer sem csinált furcsaságot (szerencsére), bár kissé lassúcska. A webes részt nem próbáltam.
-
Flashget
félisten
Akkor ebből csak holnap lesz tanítás, mert kellenek a többi (2db) kapcsolók is.
1. gyári
2. korábbi ultra távkapcs,
mert az egyik funkció az egyiken a másik a másikon megy már csak
De a teletext nem is viszont a másik funkció az kell, hogy ne kelljen egyesével kapcsolgatni a 3-ról a 28-as csatornára pl.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
zsigus
őstag
válasz Flashget #571 üzenetére
Nem tudom sajnos, hogy mi lehet... (a második programot én még nem is láttam) én 600-ast használok, és az (első képen lévő) szoftverrel minden stimmelt eddig Win 8-on.
Próbáld meg a webes felületen még egyszer, ha nem megy akkor esetleg próbáld másik böngészővel.
Mást nem tudok sajnos mondani, de hátha valaki majd tud segíteni. -
Flashget
félisten
A webes felület működik de az a progi sehogy sem indul el 0%-ról ami nálad megy flottul.
Holnap itt lesz a másik két távkapcs beállítom rá a két gombot aztán majd kiderül működik vagy sem.Itthon is van samu de az egy 1 éve D6500 talán azon letudom tesztelni. Egyébként ez utóbbi is benne van az adatbázisukban, ahhoz képest, hogy régi fejlesztés a harmony 200.
Bár olvastam a Logitech nem csak a kormány gyártásból, de a távkapcsolókéból is kivonul.Realme GT Master Edition
-
-
Flashget
félisten
-
Degeczi
nagyúr
válasz Flashget #579 üzenetére
Természetesen nem baj, csak a Harmony család nagyobb típusai teljesen arra vannak kihegyezve, amikor több készüléket kell kezelni, ezért találták ki a különböző tevékenység módokat, amik megkönnyítik ezek beállítását, kezelését (egy hagyományos multi-távvezérlővel egyenként kell az egyes eszközöket ki/be kapcsolgatni, míg itt a tevékenység alapján a távvezérlő tudja, melyikkel mit kell tennie: bekapcsolni, adott csatornára állni, stb)
De a 200-as egy egyszerű típus, azon tán nincs is ilyesmi, és valóban, inkább az mint egy noname, már csak azért is, mert itt nagy előny a netes adatbázis: akkor is föl lehet programozni, ha nincs meg, vagy hibás az eredeti távvezérlő (míg egy tanítható távhoz persze kell az eredeti, egy előre fölprogramozott univerzálison pedig ritkán stimmel minden tökéletesen)
-
Flashget
félisten
De ez egy alap a harmony családban, és 3 dolgot lehet beprogramozni rajta. TV, Cable, DVD ezek vannak.
Azért azt is figyelembe kell venni a tévé 9 éves már és semmi nem indokolja egy drágább távkapcsoló beszerzését. Na meg a nyugdíj is határt szab a dolognak.
De valami bibis lehet ezzel az adatbázissal, ha nem programozta be a Text és a csatorna váltó gombot.csak a helyzet szerencsétlen mert a tv anyámnál van az xp-s gép meg nálam, így holnap beállítom a 2 gombot aztán megnézi jó vagy sem. Nem tudom azonnal kipróbálni.
Realme GT Master Edition
-
Degeczi
nagyúr
válasz Flashget #582 üzenetére
arról sokszor volt itt már szó, h valóban nem tökéletes az adatbázis: gyakran kell pl. egy nagyobb TV típust kiválasztani, h megjelenjen egy adott funkció
de legalább ezzel el lehet játszadozni - és hibátlanra nem is várható, mert nyilván nem tesztelték le az összes típus összes szolgáltatását: valószínűleg részben felhasználói beviteleken alapulhat -
ZooLee
senior tag
válasz Flashget #582 üzenetére
A TV-knél a beállító program fel szokta tenni a kérdést, hogy milyen módon váltod a bemeneteket és a csatornákat, és ott elméletileg ki kell tudni választani, hogy melyik fajta pl. shift-gombos, mint a tied (Samu), vagy csak simán írni kell a csatorna számát, és utána magától vált (Pana), vagy egyéb megoldással működik (Toshiba talán?), szóval ez tipikusan olyan, amit tud a szoftver magától, elméletileg nem kellene külön vacakolnod ezzel a gombbal.
-
Flashget
félisten
De sajnos még sem tudja.
A Teletex gombot beállítottam az én samu tévémre próbából az IR funkcióval és működik is fain.És, hogy ha esetleg más is belefut ebbe a dologba. Win 7 64 biten Harmony 200-hoz használja a webes felülelet [link] és IE9 böngészőt használjon!
(hogy ez miért nem jutott eszembe laptopon mert akkor már rég kész lenne a kapcsoló programozása)Realme GT Master Edition
-
buci30
addikt
Elolvasgattam a univerzalis tavokrol par cikket de nem tudtam donteni meg. Logitech-et sokan dicserik ez lenne az egyik legjobb?
Amihez nekem kene az egy Samu LCD egy Panasonic 3D egy Digi Box es egy regebbi Harman Kardon AVR 130 erosito.
Ehez milyet javasoltok?
Mindenkepen tanulos srac legyen, ne nekem kelljen a kodot bepotyogni az jobb ha minden igaz.
2 javaslatott kernek szepen. Arat nem irnak maradjunk annyiba ,h ebbe a ket kategoriaba jo legyen es a legolcsobb. Ar/ertek arany mert a legdragabb nem biztos ,h a legjobb ugye. Foleg ha nem hasznalom ki a plusz tudast :
- egyik lcd kijelzo nelkuli tanithato
- lcd kijelzos tanithato
Koszonom elore is!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
TCr
veterán
Nem az egyik, hanem A legjobb.
Mivel 4 eszközt akarsz vezérelni, akkor Neked minimum a Harmony 600 kell, az 5 eszközt tud.
Ár / érték arányban szerintem verhetetlen.
Miután beállítottad rá az 5 eszközöd, lehet, hogy kell majd utólag "finomhangolnod" (szükséges gombokat variálnod, amiket esetlegesen nem tett rá), de közelsem olyan vészes a dolog, ahogy leírtad.
Nem kell kódokat pötyögnöd, egy grafikus felületen elvégezhető a dolog, teljesen felhasználóbarát a dolog.Egyébként mi az a Panasonic 3D?
BD lejátszó?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
fPApi
őstag
Azt azért megjegyezném, hogy bár van olyan, hogy minden stimmel, és csak finomhangolás kell, de azért arra is van (elég nagy) esély, hogy nagy türelemmel, hosszú ideig kell kínlódni, mire minden jól működik. Ha valaki ezt nem tudja bevállalni (ld. korábbi hsz-ek), akkor inkább ne vegyen ilyet.
-
fPApi
őstag
Ezen nincs mit kifejteni, pont az a lényeg, hogy hektikusan viselkedik. Itt is többen írták, hogy azért volt/van kínlódás, mire minden úgy működik, ahogy gondoljuk. Én azt tudom, hogy az alap dolgokat sikerült gyorsan beállítani, de aztán persze kiderült, hogy elég sok minden nem működött, és bizony hosszú idő eltelt, mire mindennek megtaláltam a módját. És én is sokat kínlódtam azzal, hogy a szépen elkészített beállításokat nem tudtam letölteni a távirányítóra (ez a para minden oprendszer frissítéskor előjön).
-
buci30
addikt
Hát ettől félek én is
Ha megveszem a Harmony 600 vagy 650 mindegy és mondjuk nem tudok valamit hozzá tenni akkor mi van?
Vissza veszik vagy nem?S mi van akkor ha adott egy TV és mondjuk lecserélem?
Akkor lehet nullázni ,hogy felejtse el? Hogy legyen hely a másiknak ugye.Mondjuk nekem alap dolgok kellenek csak hangosítás átkapcsolás AV-re vagy HDMI-re ilyesmik.
Vagy a Digi boxál bele menni a tv újságba felvételt indítani.
Az erősítőnél meg a hang ugye stb.
Ezek alapoknak számítanak nem de?
Képernyő nyújtás stb beállítást nem használom sose az be van lőve és kész.S ha mondjuk lcd kijelzőset szeretnék taníthatóba ?
Akkor melyiket ajánljátok? Vagy nagyon picik az lcd-k? Van értelme vagy csak szép és ennyiiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
TCr
veterán
A neten (valahol a Harmony oldalán) meg tudod nézni, hogy milyen eszközöket támogat, pontosan ki tudod keresni.
Mi van akkor, ha tv-t váltasz?
5 perces munkával lecseréled a Harmony-ban, ha 1-2 advanced gomb is kell az eredeti távosról, akkor 10 perc.
Úgy látom itt 1-2 fórumtárs eléggé túlmisztifikálja ezt a dolgot, pedig annyira átlátható és pofonegyszerű az egész.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
buci30
addikt
vicces srác tény
Azért kérdeztem meg azt mert nem tudtam ,hogy lehet törölni majd amit egyszer felismert vagy beprogramozott vagy nem.
Mert ha nem akkor ugye nem fért volna oda több
Nem minden törölhető minden terméknél szóval nem volt olyan hülye kérdés asszem.
De jobb megkérdezni ha sejtettem is ,mint szívni utána.De most ,hogy tudom ,hogy majd ujjat kell venni ha váltok tv-t így nem is biztos ,hogy megéri vennem ilyet.
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Az előbb el is írtam
Szóval ha nem LCD kijelzőset szeretnék akkor elég a 300 is vagy nagy a különbség köztük?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest