- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz liszi70 #1450 üzenetére
Ez valami nagyon fapados lehet, vagy régi, mert csak négy cuccot irányít, a 350 meg nyolcat, meg nem tudja akkor az activity-t sem. Tűzre vele!!!
Tudtam volna előre, én egy haveromnak adtam ajándékba, amikor meglett a 650. De most már a touch lesz a menő...[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
nagyúr
Na, az activity-t beállítottam, bár nincs rá külön menüpont. Már bekapcsol 3 eszközt egyszerre, de lehetséges, hogy csak egy eszköznek tudja a bemenetét is állítani? Mert kizárólag az erősítőnél ajánlja fel a bemenetállítást, a tévénél meg nem. Anélkül meg ott vagyok, ahol a part szakad, gyakorlatilag nem lesz egy gombos bekapcsolás.
-
blakey
titán
válasz liszi70 #1450 üzenetére
Ilyen távom soha nem volt, de szerintem definiálnod kéne az Activity gombot, azaz a "Buttons" alatt rámész a "Watch TV"-re és meghatározod, hogy mi legyen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
Az már rendben van, már csak a HDMI1 bemenetet kellene hozzáadnom a Pana ST50-nek, de ahogy írtam is, nem ajánlja fel a bemenetválasztást a tévé esetén.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz liszi70 #1454 üzenetére
Nem is fogja, hiszen Watch TV, tehát ő alapból a TV bemenetre kapcsol, szerintem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kabar
senior tag
Szerintem pont azt hiányolja Liszi. A nagyobbak, meg a 350-es is tudta, hogy ki lehessen választani a HDMI-k valamelyikét. Bár most jobban visszaemlékezve, nem vagyok benne biztos. A 650-es meg a touch már úgy csinálja.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
blakey
titán
Ez egy alap táv, a Watch TV meghatározott "Activity", tehát nagy valószínűséggel egyből az adott bemenetre ugrik, ebben az esetben a DVB-T/DVB-C-re. Nekem 525, 555, 600, One-nal volt dolgom, azoknál másképp működik, jobban konfigurálható távok. Há át lehetne nevezni és utólag beállítani a dolgokat akkor talán sikerülne.
-
blakey
titán
válasz liszi70 #1458 üzenetére
Ha van olyan opciód, hogy "Add New Activity" akkor mehetne, elvileg, de ez egy nagyon alap táv, nem hinném, hogy ilyenekre is képes lenne.
-
nagyúr
Áááá, nincs olyanom, hogy "Add New Activity".
És akkor ezt a 350 sem tudja? Azon is csak ez a Watch TV-gomb van, de lehet, hogy szoftveresen más, és annál lehet több eszköz esetén is bemenetet állítani?
Azt meg tudom csinálni, hogy a tévén beállítom, hogy HDMI1-el induljon, viszont ez olyankor nem jó, amikor tévét akarunk nézni, és a set top box kell hogy induljon.
Na jól van, ez akkor ennyi valószínűleg. Bekapcsol egyszerre minden eszköz, erősítő is a megfelelő bemenetre áll, viszont a tévét külön kell HDMI1-re állítani. Nem szárad le a kezem tőle, de valójában azért vettem a harmony-t, hogy az egygombos indítás fílingjét kiélvezzem.
Köszönöm nektek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz liszi70 #1460 üzenetére
Ezt nem tudom, nem ismerem.
Az egygombos indítást a már a 600-assal, 525/555-essel is évezheted.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz liszi70 #1462 üzenetére
Ha nem működik megfelelően egy billentyű vagy hiányzik akkor azt javíthatod.
-
fPApi
őstag
Van arra lehetőség (Harmony 555), hogy a "Devices" gomb lenyomásakor megjelenő eszközök sorrendjét felcseréljük? Az "Activities" sorrend változtatható, de az eszközöknél (Harmony remote software 7-ben próbálom) nem találtam ilyet.
-
blakey
titán
Nincs, azt sem tudom, hogy mi alapján állítja be a sorrendet, mert előfordul, hogy egyiket módosítod akkor változhat a sorrend, legalábbis nálam már volt erre példa.
-
KovyBoy
tag
-
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Esély nyílt most rá, hogy beszerezzek egy Logitech Harmony Ultimate One típusú távirányítót 30 ezres környékén. Sosem volt még ilyen távcsatim, az lenne a kérdésem, hogy megérheti e ezt az árat, illetve milyen nehézségekre, hátrányokra számíthatok vele kapcsolatban?
Újszerű állapotú a távirányító, de valószínűleg garancia már nincs rá. -
fPApi
őstag
Nekem már sok éve harmony távirányító(i)m van(nak), és már nem tudnék nélküle meglenni. Arra viszont fel kell készülni, hogy (főleg, ha nincs eddigi tapasztalat) hosszú ideig el fog tartani, mire (majdnem) tökéletesen beállítod a saját konfigurációdnak megfelelően és ki tudod használni azt, ami tud. A minimum az könye(bbe)n megy, de azzal még csak az alapvető dolgokat használja ki az ember és sokszor azért van rossz vélemény a harmonykról, mert többen itt megakadnak (de szerintem már így is elég jó a tudása). Nekem kb. 1 évig tartott, mire (talán) mindent be tudtam állítani és azóta élvezem az "eszméletlenül" kényelmes létet. De voltak időszakok, amikor nagy ívben dobtam volna a kukába ...
Szóval, ha van türelmed, és kitartásod, akkor egy idő után biztos, hogy meg leszel vele elégedve. És persze csak akkor van értelme, ha van több eszközöd, amit irányítasz vele.
Persze ez csak az én véleményem, biztos van olyan, aki villámgyorsan beállítja, bár ha végig olvasod a fórumot, azért vannak bőven olyan bejegyzések, amelyek a véleményemet alátámasztják. -
blg
senior tag
alig két éves a 650-em, és már elkezdett vacakolni az egyik gomb, néha nem veszi be a parancsot/erősebben kell nyomni. az előző 555-t is gombhalál miatt kellett lecserélni :-(
persze jól csinálja a Logitech, mert már elkezdtem nézegetni a jelenlegi Harmony kínálatot :-)
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Degeczi #1471 üzenetére
Újszerű a példány, mintha új lenne, de mégis csak használt. Gari nélkül kicsit erős a 30 ropi.
erősítő, tv, mede8er x600 egyenlőre a felhasználási terület. Összességében meg vagyok nélküle, egy időben nézegettem, akkor csak nagyon drágán lehetett kapni, most meg pont lenne egy.
Kéne is meg nem is. -
arcitec
addikt
Sziasztok.
Nézegetem a Harmony-kat és ahogy látom 2 féle jöhet szóba . a 650 vagy a Touch.
Melyiket érdemes választani?Miben érné meg a drágább, illetve mennyire jól látható a kijelző.A 650 az egyértelmű, a Touch az mintha több féle változatban lelhető fel és ez kissé zavar.
pl
1. Logitech Harmony Touch IR távirányító (915-000200)
2. Logitech Harmony One Touch Végső IR távirányító (915-000228)
3. Logitech Harmony Ultimate OneInnen jönnek ki [link]
A weboldalon 915-000224 a száma , de fentebb van nagyobb a 228Ha jól látom külföldi oldalakon is létezik Harmony Touch és olcsóbb mint ez: Harmony Ultimate One bár kinézetre meg mint 2 tojás ... bár nem teljesen az egyiken a kijelző alatt is van egy gomb nyíl.
Köszönve...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz arcitec #1473 üzenetére
A 650 3 hónapig bírja elemmel? Ha igen, akkor ez sajna nekem nem vonzó ...
Ellenben ezt is találtam, nem-e lehetne ez egy jó, jobb választás és még a gombok sem amortizálódnának..
HARMONY HUB [link]
Pró-Kontra? Köszönve[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz arcitec #1474 üzenetére
A 650 3 hónapig bírja elemmel? Ha igen, akkor ez sajna nekem nem vonzó ...
Miért nem vonzó? Az akkus cuccok alig bírják 1 hétig, a One Advanced-em 3 napig bírja, igaz használom rendesen, a 600-as ugyanolyan használat mellett vígan elment 3 hónapig. simán beállalnék egy 650-est.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz arcitec #1476 üzenetére
Mármint mi milyen elemekkel megy? A 650-es mehet akkuval is de azok gyorsabban merülnek.
Itt egy harmony on vs.touch videó.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
Nem erre gondoltam(itt látható nem egy a kettő), mert akkor nem kicsit vannak ezek összekeverve, olyan a kettő mint 2 tojás.Minimális a kinézeti különbség
[link]Egyforma ám mégsem és nem csak árban 124 eu vs 144 eu a kijelző alatt látszik egy különbség ..
Nevezik ezeket Logitech Harmony One Touch illetve Logitech Harmony Ultimate One
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz arcitec #1478 üzenetére
A különbségek a weboldalon szerepelnek, ennél többet én sem tudok, ahhoz, hogy vezérelj néhány eszközt a Harmony 650 is tökéletes, a magasabb kategóriások több eszközt vezérelnek iletve még hozzá adnak egy-két extrát, pl. hub, stb.
Neked kell eldöntened, hogy mire van szükséged. Ha 5 eszközt akarsz vezérelni és semmi más akkor a 650-es tökéletes választás.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
OK köszönöm majd még megálmodom mi lenne a jó,(vagy marad ami van) a lényeg 45eft már van touch sőt 42eft is. A különbség elsősorban, hogy az olcsóbb 2012 évjárat a drágább 2014-es több nem derült ki számomra(ami fontos lehet).
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz arcitec #1480 üzenetére
Olyanok fordulhatnak elő, hogy plusz gombot tesznek rá, esetleg BT vagy valami apróság, de a lnyeg ua., mindegyik vezérel mindent.
-
junkpod
veterán
Sziasztok, hogyan lehet 300-ason hosszú gomb nyomást programozni. Az kell mintha 1mp hosszan nyomná folyamatosan.
Box's don't touch!
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Hogy lehet kikapcsolni ezt a remote assistant-ot, hogy ne kerdezze tobbe hogy "be/kikapcsolt minden"?
Vasarnap vettem, es az elejen jo volt, de mostmar zavaro.
Ja, harmony 650 a tipus.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Van valakinek véleménye,tapasztalata a 950-es ről? Kicsit drágább(EU) mint a touch és van dokkólója, meg kicsit más. Szóval ezt nézegetem most. Az Elite ahogy látom attól több, hogy adják hozzá a HARMONY HUB-ot,ami mobilhoz is jó már. Alapvetően ez is jó lehetne, csak hát a mobilon annak először el kell indulnia.Köszönve a válaszokat ..
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
A következő cuccokat szeretném egy 650-essel irányítani, de nem vagyok biztos benne, hogy mindent jól gondolok:
- Benq W1110 projektor (támogatott)
- Logitech Z906 erősítő (támogatott)
- Elitescreen motoros vászon (támogatott)Az addig oké, hogy be lehet (be lehet?) programozni úgy, hogy bekapcsolás gombra, projektor indul, erősítő indul, vászon leenged. De hova kell célozni a távval? Mivel ez IR, rá kellene látnia. A proji a fejem felett van, az erősítő és a vászon elöl. Tudja ezt egyszerre kezelni? Ha utána mondjuk szeretnék navigálni a Benq-ra aggatott RPi-n, akkor azt még fel kell venni, mint mediacenter? A raspberry direktben nem támogatott (nincs rajta a listán). Azt láttam, hogy a CEC és a Harmony az nem túl jó barátok. Nekem mindegy, csak jó lenne egy távval kezelni az egészet :-)
Más: RF cuccokat (motoros redőny) tud kezelni? Akár valami kiegészítővel?
-
Degeczi
nagyúr
válasz schferenc77 #1485 üzenetére
Elég erős a Harmony jele, így szerencsés esetben visszaverődést is észlelhet egy nem irányba eső eszköz.
Rosszabb esetben vmi IR repeater kellhet.A "RPI" önmagában értelmezhetetlen fogalom itt, hiszen az egy gép: minden attól függ, milyen programot, milyen beállításokkal futtatsz rajta... Általában MS Mediacenterként szokták kezelni, igen.
RF eszközöket nem irányít, hiszen ez infra.
-
schferenc77
aktív tag
válasz Degeczi #1486 üzenetére
Ok, ez idáig rendben van.
Az RPire mar kineztem egy infra vevot, raadasul, azt el is tudom ugy helyezni, hogy a projektor közelében legyen, így a vétel sem gond.
Még pár gondolat a Harmony logikajahoz, mert azt meg tanulnom kell.
- a harmomy ismeri az eszkozeimet (erosito, projektor, vászon es a Raspberry, mint MediaCenter)
- beprogramozok egy activity-t, hogy engedje le a vásznat, kapcsolja be a projektort es az erositot. Ezt egy adott gombra raprogramozom
- ekkor a harmony szep sorban kiadja ezelet az infra jeleket mindegyik eszkozre (persze mindegyik a sajat jelere reagal csak). Tehát olyan, mintha egyszerre 3-4 tavval dolgoznek villámgyorsan?
- mi van akkor ha egy gomb több eszközön is értelmezhető? Pl hangerot lehetne allitani az erositon es a media centeren is. Ezt hogyan lehet befolyasolni, hogy melyik eszkoznek kuldje ki?
- a visszafelé activity-t is ugyanígy lehet egy gombra programozni? Tehat projektor ki, vaszon fel?
- lehet az egyes lepesek között szünetet beiktatni? Pl vásznat tekerje fel, de a projektort csak 1 perc múlva kapcsolja ki? -
Degeczi
nagyúr
válasz schferenc77 #1487 üzenetére
Persze, bár nem "egy gombra programozod", hanem létrehozol egy "filmnézés" Activity-t, és annak kezdőparancsához adod hozzá a vászonleengedést. Az, h az eszközökat bekapcsolja, magától értetődő abból, mely eszközök tartoznak az Activity alá.
Egy Activity létrehozása során eleve a kérdeések között van, melyik eszköz játsza le a hangot, így a hangerőszabályozás gombja értelemszerűen arra fog hatni - de természetesen a távvezérlő összes gombjánál kézileg is megadható az Activity-ben szereplő bármelyik készülékek bármelyik parancsa.
Nincs "vissza" Activity.
Van pl. "TV nézés", amiben nem szerepel semmi más, mint a TV (ill. esetleg a TV és egy STB) ezért a Harmony tudja, h a Filmnézés-ről oda átkapcsolva le kell állítani azokat a készülékeket, amelyek ebben nem szerepelnek.
Lehet szünetet beiktatni az egyes parancsok közé. -
access_denied
senior tag
Ez a szoftver... Katasztrófa. Percekig nincs aktivitás, néha lefagy, a szinkronizálásba is belefagy. Mindenkinek ennyire katasztrofális, vagy csak nekem van gyengébb idegrendszerem? (950)
-
blakey
titán
válasz access_denied #1489 üzenetére
2 féle szoftver van, (egyik Silverlight-ra épül), én a régit használom, de atomstabil (OSX)
-
Degeczi
nagyúr
válasz access_denied #1489 üzenetére
És mivel minden művelet az online fiókodban is állítgat, ezért a netkapcsolat is lassítja. Cserébe azonban bármi történik a gépeddel, a profilod elérhető marad - és főként azonnal eléred az aktuális adatbázist, ha pedig segítség kell, a support közvetlenül el tudja végezni az állítást, neked már csak frissítened kell (ami aztán szintén csigalassú, jópár perc... hát ez van - szerencsére nem sűrűn kell)
-
access_denied
senior tag
Kezdő vagyok, csak a myharmony.com oldalról letölthető szoftverletöltőt ismerem.
Na ezzel van baj gazdagon. Honnan lehet a "régihez" hozzájutni?
#1491 Degeczi
Nem szeretem az ilyen erőltetett felhő jellegű szolgáltatást. Főleg mivel adatgyűjtés is folyhat a háttérben. Nem vagyok paranoiás, de akkor is, ne kelljen már internet egy távirányító programozásához.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz access_denied #1492 üzenetére
Akkor más gyártmányt kell választanod... Ennek ez a fő jellemzője, előnye: pontosan az adatgyűjtés miatt, ezért hatalmas az adatbázisa, mert a felhasználótábor által létrehozott rengeteg készülék-adatra tud támaszkodni! (méghozzá a teljes Harmony-család, típusfüggetlenül) Ha nem így lenne, sokkal kevesebb készüléket ismerne...
Ennek hátránya csak a lassúság - azt magad sem gondolod komolyan, h a Logitech file-okat lopna le a gépedről. -
access_denied
senior tag
válasz Degeczi #1493 üzenetére
Adatgyűjtés: statisztikai, marketing jellegű információk.
Ez a csigalassúság még csak hagyján, elvileg nem programozzuk szét a távirányítót a nap 24 órájában, de az, hogy egy activity hol bekapcsolja a tévét, hol nem, hát...
Ha lenne alternatíva, akkor érdekelne, érintő kijelző mindenképp kellene.
-
blakey
titán
válasz access_denied #1492 üzenetére
Ugyanonnan kell letölteni csak a kisbetűs Other Software-re kell klikkelni, de nem tudom, hogy a 950-eshez jó-e, One Advanced-hez tökéletes.
-
Degeczi
nagyúr
válasz access_denied #1494 üzenetére
Hát azzal aztán sokra mennek... max. küldhetnének reklámot a készülékeim alapján - de nem szoktak
A gagyi, rövid élettartamú építésük miatt én sem rajongok a Harmony családért, de a parancsok megbízhatóságával sosem volt gondom (leszámítva amikor a Pana TV a számára túl rövid bekapcsolási parancs miatt nem volt hajlandó reagálni - de azt pont az online support javította is gyorsan).
-
blakey
titán
válasz Degeczi #1496 üzenetére
Pana tv-nek hosszabbidőt kell megeadni a Power gombra, sőt nem csak Pana tv-nél volt/van így. Supportra soha nem volt szükségem. Mindent pillanatok alatt megoldottam, igaz, 13 éve Harmony(ka)t használok.
-
access_denied
senior tag
válasz Degeczi #1496 üzenetére
és blakey
Nekem most akadt némi probléma, tapasztaltabbak vagytok, hátha megoldódik pillanatok alatt.
Két aktivitás:
1 TV:
1) TV bekapcsol
2) Csatornára vált2. Mozi
1) TV bekapcsol
2) Media player bekapcsol
3) Erősítő bekapcsol
4) TV lenémítA probléma az, hogy a 2-es aktivitásnál a TV be se kapcsol.
A másik probléma a tudatlanságom, pl. amiről beszéltek, bekapcsoló gombra nem tudom, hogy hol lehet hosszabb időt állítani.
#1495 blakey
Nézem...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz access_denied #1499 üzenetére
Milyen tv nem kapcsol be?
Miért némítod a tv-t?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest