Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz TazLeacher #950 üzenetére
Hát én se fél évre akartam, februárban lesz 2 éves, de már most kezd beszarni a hangerő fel gomb, decemberben megy vissza garanciában.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz TazLeacher #946 üzenetére
Olyat tudsz csinálni, hogy a rövid gomb nyomásra berakod a tekerést, a hosszúra meg az ugrást, így egy gombbal vezérled a kettőt.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kapanyél
őstag
Istenem, ha 785-öst vehetnék...
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Patrikb10
csendes tag
Sziasztok!
Van egy eladó Harmony ONE-om, ha valakit érdekelne pü-ben megtalál, vagy az apróhirdetések között.
-
cma8
csendes tag
Sziasztok,
Van arra lehetőség, hogy egy Harmony 650 egy PC-t be és kikapcsoljon? Ha igen, milyen kiegészítő alkatrész kell hozzá (az alaplap tudja kikapcsolt állapotban az 5V-ot).
Köszönöm
-
fPApi
őstag
Valakinek van a harmony ultimate (nem az ultimate one)?
[ Szerkesztve ]
-
gaborcsu
tag
Ma kaptam egy régebbi Harmony One-t.
Sikerült kb mindent beprogramozni, csupán azt nem tudom hogyan tudom a készülékek sorrendjét változtatni a "Devices" gomb megnyomása után. (A UPC-s settopboxom a második oldalon van, és 10x többet használom mint pl a BD playert ami viszont az elsőn.) Próbáltam törölni és újra hozzáadni, de nem akar sikerülni.
Lehet ezen változtatni valahogy?
Előre is köszi.Ha OAKLEY szemüveg érdekel, nézz be ide: http://o-planet.hu
-
Kapanyél
őstag
Ti melyik programot használjátok hozzá?
Az új, webes alapúval nincs (nálam) 24 órás időformátum, valamint az első HDMI1 kiválasztás sem működik.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Tippmix46
senior tag
válasz Kapanyél #953 üzenetére
Sziasztok!
Csatlakozom a Logitech Harmony tulajok táborába....egész pontosan újra csatlakozom.
Ugyanis 2008 környékén vettem egy Harmony 1000et...szóval egész komoly szinttel kezdtem.Anno, ha jól emlékszem olyan 50.000 Ft körül vettem azt akciósan...az 1100es is kapható volt már, de egyrészt az drágább is volt, másrészt az 1000es szál csiszolt külseje nagyon megfogott...és persze akkor még csak bejövő félben voltak az okostelefonok, így a kijelzős univerzális távirányító nagyon mutatós volt egy nappaliban.
Igazándiból sosem tudtam megszeretni...elsőként azért (még ha banálisan is hangzik), mert annyira féltettem, hogy inkább dísz volt a nappali üvegasztalán, mint eszköz, melyet állandóan fogdosok, néha ráülök vagy leejtek vagy kajás kézzel megfogok...
Mert hát a nagy hátránya a szépsége volt, a kijelzője.
Egyrészt a kijelző felbontása gyorsan elavult lett...manapság a középkategóriás mobilok 100x élesebb, pixelmentesebb képűek...amikor persze megvettem nem volt rossz, de pár évre rá, azért kezdett nem a nappali dísze lenni egy ilyen kijelzővel. Hiszen mikor meglett a Note1es telóm és a két kijelzőre ránéztem, hát...Másrészt a nagy kijelző miatt hamar merült, igazándiból, ha valaki keményen nyomogatta, akkor merült rendesen....már nem emlékszem, de szerintem 2, max. 3 nap és töltő kellett.
Zavaró volt az is, hogy a kijelzőnek minden esetben világítani kellett, mindig azon kellett tapizni (kivétel a hang fel/le és a csatorna fel/le)....ha a 2es csatornáról a 35re kellett mennem, már tapi kijelző kellett...Mindig figyelni, hogy a kezem ne legyen koszos, mert azért csak vigyáztam rá stb.
Illetve valahogy az egész táv formája nem állt kézre....nem egy távirányítós forma volt, arra a klasszikus nyúlt forma valljuk be, ami passzol.
Szóval mikor bejöttek az okos telók és tudtam a tv-t a Note1el is irányítani, hirtelen messze nem akkor szám lett a történet, mégha a telóval mondjuk nem is tudtam a házimozi erősítőt, cd lejátszót is vezérelni...de a varázs elmúlt...eladtam 2012elején...30 ezer Ft körül, ha jól emlékszem.Viszont most 2014 végén, nem is tudom hogyan, de valahol láttam hirdetésben ilyen eszközt és belegondoltam, lehet vennék újra....tv, cd, házimozi, parabola, légkondi...5 eszköz, 5 táv, néha zavaró...próbáljunk venni valamit....Első döbbenet, hogy alig van új Harmony és olvasom, hogy lehet ez az üzletág meg is szűnt vagy valami hasonló...hmm....akkor csak azon tömegbe tartoztam, akik ezt előidézték...(bocsánat Logitech)....de lehet az én példám is mutatja, pár év, és mégis visszahúz a szívem.
Szóval nézem az új felhozatalt, de a régi verembe nem akarok beleesni, így táv formájú, nem nagy kijelzős és nem nagyon tapis táv lesz...
Esélyesek így: újban: 650, 700
használtban: One, 900, 890, 880, 785, 650, 600, 55525 ezer a max. rá, így 700 kilőve...890,880 nem is láttam használtan az elmúlt hónapokban sehol...900 nem tud makrót és lakk, ami nem igazán tetszett, a One-on nincsenek a színes gombok és ugyancsak lakk....maradt 785, 650, 600, 555.
Lehet bennem van a hiba, de nekem valahogy a régi, téglalap forma szebb vagy nem is tudom, plusz a 600as gombjai olyan furán kiállóknak tűnnek, így maradt a 785 és 555.
Végül is árban használtan 10-12 ezer Ft körül mennek, azaz nagy árkülönbség nincs és mivel aksis és színes kijelzős a 785, így az lett a választás.
Holnap veszem át...tapasztalatok később -
Tippmix46
senior tag
Megmondom őszintén a One, a 785, a 650/600 és az 555 voltak a fő esélyesek...de ahogy írtam is, nagyon nem akartam elszállni árban sem és a One árak jó állapotban 22 ezer Ft környékén vannak, míg az 555/600as 10 ezer Ft körül láttam....és most a héten csaptam le 12-ért egy 785re, ami egész jó árnak tűnik, mert egész csúcs gép volt.
Illetve picit elriasztott a One-tól a lakk borítás...egy távra ilyet rakni nem is értem, ennél jobban semmin sem látszik meg az ujjlenyomat...másrészt több fórumon olvastam, hogy nem sok napot bírnak a One-ok egy töltéssel állítólag (nem tudom mennyire igaz ez). -
Degeczi
nagyúr
válasz Tippmix46 #965 üzenetére
Őszintén sosem néztem, milyen sűrűn kér töltést a One (de az biztos, h nem 1-2 naponta), mert egyszerűen a bölcsőjére lehet tenni, így néha akkor is odakerül, ha nincs lemerülve
De a fő előnye az, h ezen nem membrános (aminek lenne egy jól érezhető nyomáspontja, átpattanása) egyik gomb sem, mert sok másik típusnak az a halála, nagyon rövid élettartamúak, javítani pedig nem lehet
Pl. az 525/555 ritka ratyi ebből a szempontból, így jó, h nem olyat választottál - de ránézésre, képek alapján gyanús a 785 is, h a kijelző melletti és a hangerő ill. csatornaváltó gombok membránosak lehetnek
[ Szerkesztve ]
-
Magga
aktív tag
Elsősorban ezért váltottam én is... (membrános gombok miatt)
Én használtan vettem, nem tudom, mennyire használódott el az akku, de tény hogy én max 3-4 naponta töltöm! Viszont az igaz, hogy a bölcsőbe rakni nem tart semeddig és legalább tudom hol van! Az ujjlenyomat, ha probléma is, engem nem zavar![ Szerkesztve ]
-
Tippmix46
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tippmix46 #968 üzenetére
De, rossz vétel az 555, bármilyen kedvezőnek is tűnne elsőre az ára: hiszen úgy kell számolj, max 1-2 évet, ha bír... (használtnál meg aztán pláne lutri, lehet pár hónap is. Sőt, újnál is: nálunk az egyiket emiatt kellett cseréltetni garidő alatt, talán fél év után - de az legalább nem volt veszteség)
És sajnos pont a leggyakrabban használt gombokról van szó: a kijelző mellettiekkel választasz tevékenységet, a hangerő és csatornaváltás pedig szintén alapvetően fontos
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Igen, az a gáz, h egyes példányoknál ez a "már nehezen jár" még minimális használat mellett is elő tud állni alig pár hónap alatt (nálunk is így történt, amikor még kicsik voltak a gyerekek, ők nem is használták), annyira gagyik a membrános gombok
Pedig különben design szempontjából nem lenne rossz az 555, és az is nagyon jó, h azon még volt külön "picture" és "sound" gomb, amikkel gyorsan, ideiglenesen át lehet kapcsolni az aktuális megjelenítő-, ill. hangot megszólaltató eszköz kiosztására
De így nem ajánlható típus, nagyon lutri, és idővel garantáltan meghibásodik.
-
Tippmix46
senior tag
válasz Tippmix46 #972 üzenetére
Kész, végre....sok beállítási lehetőség, nagy finomhangolási lehetőség hátulütője az időigényes programozás...sokan gondolom beleőszülnek ebbe, ezért is adtak külföldi oldalakon is sok univerzális Logitechnek rosszabb pontokat.
Mondjuk egy német nyugdíjas el is hiszem, hogy kidobja, mielőtt beprogramozza ezeket.Szóval az enyém a 785 lett végül (fő vetélytárs a One volt). A választások oka a nekem passzolóbb külső a One-hoz képest, nem lakk, kevésbé ujjlenyomat gyűjtő, igaz a táv egy része az 555höz hasonló meghibásodásra hajlamos gombok, remélem azért kitart egy ideig.
Tulajdonképpen egy nagy hibája van ezeknek a Logitecheknek, ahogy írtam is korábban..a kijelző felbontása. 2008 körül még éppen elmnet, de 2014ben azért egy QVGA felbontás elég gyengusz...persze az 1000/1100as modellnek is 320x240 pixel felbontású színes kijelzője van és ugye azok 70 ezer Ft körüli áron voltak anno. Ha jól tudom a One kijelzője se lett jobb ebből a szempontból.
Az általam vett használt 785ös 12 ezer Ft volt, ami végül is nem vészes ár...aksija ugyan már nem top, kb. 3 nap körül bírja majd átlagos használat mellett (most két nap nagyobb terhelést adtam neki és igen a végét járja), persze a bölcsőre rakni nem nagy dolog esténként.
Néztem az aksi árakat, ebay, amazon 4 ezer Ft körül vannak az újragyártottak, a Logitech eredeti aksija meg 9000 Ft.
Szerintetek melyiket érdemes venni? Valaki vett már eredetit 9000-ért? Sokkal jobb az? Budapesten is van bolt ahol kapni újragyártottat?
Illetve hallotta valaki azt, hogy Nokia aksi is jó bele? vagy ez valami kamu? -
Tippmix46
senior tag
válasz Kapanyél #974 üzenetére
Vaterán vettem (de nyilván használt, ahogy írtam is).
Régóta nézem a hifis fórumok apróhirdetéseit+olxet+vaterát....főleg 525, 600 és One-ok vannak, 8, 10 és 22 ezer Ft környékén használtan...ritka használtban a 785, 885 és 900.Újonnan 350es van 12.5ért, 650es 25.5ért, ultimate one 55 körül.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra megörököltem egy zsír új 555-öst.Apám ~5 év alatt nem vette rá magát, hogy beállítsa.
Miután elolvastam az egész fórumot, napi 2-3 órát próbálkoztam, szótáraztam, ma sikerült összehoznom a tv nézést.
Próbálgatom, és hihetetlen jó, hogy egy gombnyomásra megy minden.
Már most érzem a ragaszkodást...
Megérte a sok próbálkozás és a fórumon olvasott tanácsok böngészése. A harmonyknál tényleg "csak" meg kell érteni a működési elvet és utánna élvezet használni.[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
válasz Tippmix46 #978 üzenetére
Vásárlás után jött rá fater, hogy nincs semmilyen magyar nyelvű leírás hozzá, így bontatlanul eltette a fiókba amit most megtalált. Annyit utánna olvastam, hogy már belezavarodtam én is, de egyszer csak megjött az isteni szikra és elsőre a legegyszerűbb módon sikerült. Remélem bírja addig, míg ne adj isten újra divatba jön ezeknek a forgalmazása.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy egy adott időpontban activity kikapcsoljon?szerk.: Belegondolva az enyémben nincs óra funkció...
[ Szerkesztve ]
-
Magga
aktív tag
-
gaborcsu
tag
Ahogy itt olvastam, belőttem az Activities beállításokat a Harmony One-on, és csodás, így mindjárt nem érdekel a korábban érdekelt Devices menü sorrendje
A következő a gondom:
A dvd, az xbox, és médialejátszó az erősítőn keresztül megy a TV-be, és bekapcskor szépen át is vált a TV a megfelelő HDMI-re, bár be kellett tennem egy +actiont, ami egy 5 másodperces késleltetett átkapcsolást csinál mert a plazma lassan kapcsol be.
Namost mivel erősítőn keresztül hallgatom a hangot így szeretném ha szintén egy +action lehalkítaná a TV-t nullára. A mute parancs nem jó, hiszen akkor megjelenik az áthúzott hangszóró ikon (samsung tv).Szóval így állítom a programban az adott actiont, de nem történik meg a lehalkítás.
Send this infrared Command: VolumeDown
Send this infrared delay: 5 vagy 10 sec
Set it to this input: Az adott HDMI, amin az erősítő jele jön be
Set it to this channel: 0 (úgy gondolnám ez jelöli a kívánt hangerőt)Ugyanúgy a kikapcsolásra is beállítottam egy ilyen actiont, hogy VolumeUp pl 40-re, de ez sem megy.
Mit állítok be rosszul??
(Egyenlőre betettem az Up és Down Arrow gombra a TV hangerő állítást, de azért az lenne az igazi ha magától menne minden.)
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
Ha OAKLEY szemüveg érdekel, nézz be ide: http://o-planet.hu
-
Degeczi
nagyúr
válasz gaborcsu #983 üzenetére
Ha az erősítőd még régebbi fajta (amin nincsen HDMI bemenet), akkor jól csináltad, én is így használtam annak idején: az Activity elejére betenni pár "TV volume down" parancsot (nem csak egyet: 5-öt, vagy amennyi nulla közelébe leviszi a tipikusan használt hangerőt), és a csatornaváltásra a TV hangerőt, így le tudtam szedni a maradékot, ha volt még
Ha újabb az erősítő, HDMI-s, akkor a Setup-jában valahol be lehet állítani, h a hangot ne adja tovább a TV felé, ami sokkal egyszerűbb/jobb megoldás
(még újabb erősítők olyat is tudnak, h készenléti állapotban átengedik magukon a teljes jelet, és csak bekapcsolt állapotban tiltják le a TV felé menő hangot. Olyankor ráadásul a TV saját távvezérlője az erősítő hangerejét fogja állítani, mert kommunikálnak a HDMI-n keresztül, erre van szabvány. Az én régebbi Onkyo-m is tudná - de csak úgy, h készenlétben 35-40W-ot fogyaszt, mert bekapcsolva hagyja a teljes videópanelt... hát azt inkább nem) -
gaborcsu
tag
Köszönöm, mindegyik jó megoldásnak tűnik, csak nekem nem esett le.
Megkeresem az erősítőben (HDMI-s) a hang továbbítás letiltását, az activty amúgyis úgy lett beállítva hogy az erősítő hangerejét használja a harmony hangerőszabályzó gomb.
(Az én Sony erősítőm kb. 2éves darab, de ha beállítom a standby-t a HDMI jelátengedéshez, akkor nálam is nagyon melegszik, tehát gondolom fogyaszt rendesen.)Ha OAKLEY szemüveg érdekel, nézz be ide: http://o-planet.hu
-
Kapanyél
őstag
válasz gaborcsu #983 üzenetére
A plazmádnál be tudod állítani, hogy hány másodperc alatt éled föl. Tipikusan 8s van beállítva, azután küldi csak a parancsot, de tudod adjusztálni.
Valamint előfordul, hogy az új szoftverrel akkor sem kapcsol át. Én kiratkam az érintőre egy HDMI1 és egy ZIZI parancsot (a zizi a TV inputra kapcsol át és a hangyák háborúját adja, ezzel tüntetem el a ghost-ot, ha kell).Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
hardverlog
aktív tag
Logitech Harmony 785 távom eladó, lásd. Apróhirdetések között.
-
Chrys_
addikt
A Logitech Harmony Smart Control HUB-ja ugyanaz, mint ez?
A Harmony 900 jeleit is tudja venni az Ultimate Hub?A Harmony 900 egy kicsit lassan működik. Az újabb távirányítók már gyorsabban reagálnak az érintőkijelzőre?
-
TazLeacher
nagyúr
4 hónapos Harmony Touch eladó, kint van az aprókban.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Mindegyik Harmony tanítható? Van otthon egy Philips soundbar-om, egy Samsung TV-m, és egy Win8-as TV-m.
Összehozható Harmony-val, hogy egy(max két) gombbal feléledjen sleep-ből a PC, bekapcsoljon a TV, a soundbar, átváltson a soundbar a megfelelő csatornára (optical), a TV-n váltson HDMI2 bemenetre, és elinduljon a VLC Player?
Vagy ez már nagyon sok?A Harmony hogyan áll a HDMI-CEC-hez? Van egy LG TV-nk lent, rá van kötve HDMI-n egy Raspberry Pi. Jelenleg egy távval (LG TV táv) működik a Pi-n lévő xbmc vezérlése. Ugyanakkor még mindig két vagy 3 gomb a távon, mire átkerül a HDMI1-re a vezérlés a TV bemenetről (Source, jobbra egy kattintás, ok, és csak utána vagyunk a Pi-nél). Ezt lehetne Harmony-val "egygombosítani"?
-
fPApi
őstag
válasz schferenc77 #991 üzenetére
Erre való, de az biztos, hogy kihullik a hajad, mire mindent beállítasz, ha nincs türelmed hozzá. Az meg, hogy a különböző típusok mit tudnak, a logitech oldalán megtalálható.
-
Degeczi
nagyúr
válasz schferenc77 #991 üzenetére
Persze, megadhatsz tevékenység kezdetén végrehajtandó parancsokat.
Csak azoknak az a feltétele, h mindig ismert helyzetből induljon a folyamat: tehát ha a Source megnyomása után nem mindig ugyanott tart a listában a TV, akkor megette a fene, hiszen lehet, h a "Jobbra kattintás" egyszer a Pi-t választja ki, máskor azonban a DVD-t, ha nem ugyanonnan indult a dolog.Ezért jobb, ha van közvetlen bemenetválasztó parancsa a HDMI1, HDMI2, stb bemeneteknek.
Előfordul az is, h az adott TV típus ugyan elvileg nem tud ilyet - ha azonban egy nagyobb modellt parancskészletét választod ki, kiderül, h mégis ismeri, csak nem tették rá a kicsi távirányítójára.
Egyébként a Pi-hoz is pofonegyszerűen illeszthető infravevő, a Harmony-n pedig MS Mediacenter-t választasz ki, és akkor közvetlenül vezérelhető vele, nem kell CEC-ezni
-
erzol
őstag
Nagy öröm és bódottá, hogy használom a megörökölt 555-öt.
Rossz érzések töltenek el, ha arra gondokok, hogy elromlik.
Van most valami best buy vétel, hogy betárazzak(amíg lehet kapni) , ha tönkte megy? -
fPApi
őstag
-
Khelben
nagyúr
Én Philips Prestigo 8215-öt vettem, mikor elhalálozott az 555. Kb tudja ugyanazt, csak kicsit vastagabb, nehezebb. Meg nem olyan erős, tehát pontosabban kell vele rámutatni a cuccokra, hogy bekapcsolja őket. A Logitech akár háttal is bekapcsolt mindent. Az adatbázisa sem olyan nagy, mint a Logiteché, de tanítható a régi távról, szóval ez sem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- PlayStation 5 Pro teszt