Hirdetés
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Nagyon szép cikk Áron, sajnos a neved nincs itt a kormanyablak.org-os cikken, csak itt látom említve az ITFactory-n.
Tetszik, hogy a cikk technikai jellegű, majd munkaidő után tudom teljesen végigolvasni. Pár gondolat a PKI-hoz: fontos, hogy a PKI rendszer megbízhatóan működjön, különben az egész elveszíti az értelmét.
- maguk a CA-k szuper biztonságosak kell legyenek
- a saját maguk érdekében minden tanúsítvány birtokló is nagyon biztonságosan kell tárolja a privát kulcsát, különben olyan dolgok történhetnek, mint a Stuxnet és a Duqu által alkalmazott lopott privát kulcsokkal aláírt driver fájlok
- a visszavonási mechanizmusnak hatékonynak kell lennie. Rengeteg támadás ezzel machinál. Olyan apróságok is fontosak ilyen szmpontból, minthogy a szervereink rendszer idője pontos legyen (a támadások timing trükköket is alkalmazhatnak). Nemrég vettem észre pár Ubuntu Server Edition gépen, hogy az órájuk pontatlan! Valamiért alapban nem szinkronizálnak...
- A böngészőknek és az oprendszernek sokkal egyértelműbb módon kéne jelezni kliens oldali szinten, hogy pontosan mi baj a tanúsítvánnyal! 8-szor kell kattintanom, hogy végre eljussak addig a mélységig pl hogy a tanúsitvány nem a "szervezetnev.org"-ra van kiállítva, hanem a "www.szervezetnev.org"-ra. Legtöbb ember nem olyan alapos mint én, és el tudom képzelni, hogy egyszerűen elhessegetik ezeket a hibaüzeneteket. Közben a riasztás oka lehet, hogy sokkal komolyabb.Nem jó dolgok ezek így...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hamarosan körbefotózza a Google a Balatont
- Autós topik
- LEGO klub
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Brave
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Arc Raiders
- Facebook és Messenger
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- További aktív témák...
- Eladó Független Samsung Galaxy S23 SM-S911B/DS apró hibával
- 16GB DDR4 3200Mhz ram
- Supra LoRad 2.5 Silver Anniversary edition 1,5 m
- HP EliteBook 840 G7 i5-10310U - TOUCH 16GB RAM 256GB NVMe világítós billentyűzet, üzleti laptop
- Philips 34" 34M2C3500L/00 WQHD VA 180Hz HDMI/DP ívelt gamer monitor (019)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal ÚJ Állapot i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD Gari
- Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest