- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Amazon Fire TV stick/box
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
Ugye a cipők élettartamát kilóméterben mérik. én 100 kiló vagyok a napi 10 - 12 kilómétert gyaloglok egy hátizsákkal a hátamon, a Nike, Adidas 600 - 700 kilómétert bír (Perseus, Triax), Amíg egy Magyarországon nem ismert Brooks Adrenalin, 1100 km-rt, egy Asics GT2140 1200 km-rt, egy Mizuni Nirvana 5 1300 Kilométert, lehet összehasonlítani. Egyértelmű, nem kell sok fejszámolás hozzá.
Aztán a Nike a komolyabb futócipőit max 90 Kg-ig garantálja utána árt a lábnak, és a cipőnek is ezt normálosabb országokban közlik veled Magyarországon, meg az a lényeg, hogy megvedd. Szóval érdekes hogy neked a 135 kilóddal ennyit bír. Mindegy elhiszem neked, de én a saját bőrömön tapasztaltam, hogy rám ez nem igaz,
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
Curse
tag
válasz szőröscica #147 üzenetére
Más laptopok is bírják ennyi ideig csak te hiszed azt hogy nem.Pusztán jobban óvod azt amit nagyobb becsben tartasz azért van jobb állapotban.Az más kérdés hogy miért tartod nagy becsben,azért mert drágán vetted vagy azért mert érzelmi szálak fűznek hozzá.
Nem menekültem ide,hanem jöttem mert akartam.Nem vagyok megkeseredve sem de ha milliomos lennék akkor sem fizetnék ennyit egy ilyen hardware-ekkel pakolt gépért.
Nem vetítek senkire semmit csak a sznob agyat próbálom megérteni.Szerencsére a faszikád se vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
hang: Cirrus Logic CS4206A
Milyen rég láttam már Cirrus terméket! Mellesleg igen ritkaság számban megy az integrált gépekben/lapokon. Kíváncsi lennék rá mit tud(stereo-ban) minőségben egy HD realtek vagy egy VIA Vinyl ellen.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
-
-
Gengi
senior tag
válasz szőröscica #147 üzenetére
Azt nem értem ,hogy leírod ,hogy a thinkpaded miket kibír és a hordozás a főcél és mégis egy Air-t szeretnél venni :s.. A legelső "Kisebb" pofontól behorpad a váz vagy a kijelző törik ketté. Elég ha 50 centiről leesik a földre máris a sarka elhajlik...
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
szőröscica
addikt
-
Curse
tag
Szerintem meg úgy kell válogatni hogy először meggondoljuk mire is fog kelleni az a noti.
Aztán szétnézünk a piacon és lehet válogatni.Az emberek meg akkor húzzák a szájukat ha van valami 20k-ért és van egy más valami 60k-ért ami tulajdonképpen ugyanaz csak minőségibb összeszerelést kapott.Egy ilyen noti luxuskörnyezetben mutat jól ahol stílusosan a jómódi légkör dominál.Az itt magyarországon a lakosság 5%-a mondjuk amelyekeből egy sem PH-zik szerintem. -
alamuszi
senior tag
válasz szőröscica #160 üzenetére
Nekem van mégis egy ProBook 5310m-et nyúzok. Valamint használtam Mac-t kb összesen 1,5 évig össze vissza (MacBook Pro, Mac Mini) de hogy is mondjam nem győzőtt meg. Ettől függetlenül szép gépek, praktikusnak nem mondanám ergonómikusnak sem, de szép, a magyar ár meg na az egy dolog ugye.
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Az egy év garit még mindig nem értem, ebben az árkategoriában már 3 évet illenék adni.
Laci
-
alamuszi
senior tag
Az apple nem foglalkozik a nagyvilággal, csak U.S.A-vel ott meg az egy év standard. Nem véletlen az, hogy még hivatalos képviselet sincs itt csak resellerek. Szóval ott egy év a standard (a konzumer kategóriában), ha kell 3 év vehetsz, de az egy netbook ára ennyi. Ha apple-t veszel ez hozzá jár. Bár az elég furcsa hogy soha nem említik meg, a tesztekben hogy ebben az árkategóriában nem illik ilyen jótállás. Szóval ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
válasz alamuszi #165 üzenetére
Az amerikaiak meg köztudottan fogyasztó társadalommá vannak nevelve hogy minél könyebb legyen kicsikarni a pénzt belőlük.Nem tetszik mikor a magyarokból is ilyen majmokat próbálnak faragni.
Érdekes módon UK-be is 1 év a standard de az Asus vagy Msi itt is állja a 3 évet összeszerelési minőség ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz audi100td #166 üzenetére
Na igen de a Hp Elitebook, a Dell sok terméke nem. A Lenovo valóban 1 év, de kérheted minimális felérral 3 év garancióval is a minimális felár nem több 100 dollár mint a mac esetében.
(#167) Curse
Persze attól függ mire.
Mondjuk az érdekes lenne mert pl a lenovo megcáfolja az értesüléseid
[link]A Macre valóban annyi.
"Az amerikaiak meg köztudottan fogyasztó társadalommá vannak nevelve hogy minél könyebb legyen kicsikarni a pénzt belőlük.Nem tetszik mikor a magyarokból is ilyen majmokat próbálnak faragni."
Erre is írhatnám hogy nem véletlen az, hogy ameddig a Európában a Macintosh számítógépek piaca erősen súrolja a kb 2 - 3 %-ot nagyn óvatos becslés, ami Magyarországon 1 % alatt van, Na ez nem véletlen.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz alamuszi #168 üzenetére
de azok a hp-k es dell-ek annyival dragabbak is, amugy szerintem ez nem rossz dolog, ha valaki beeri 1 evvel
az apple garanciajaval en sem vagyok kibekülve, de szerintem a gepeik rendben vannak es a kinti arakat figyelembe veve nem is olyan dragak, bar több szempont miatt is inkabb maradnek thinkpad x-nel
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
válasz alamuszi #168 üzenetére
A macre értettem.Ilyen csúcsszuper jól összerakott notira illene 5 évet is adni ha ennyire strapa.
""Az amerikaiak meg köztudottan fogyasztó társadalommá vannak nevelve hogy minél könyebb legyen kicsikarni a pénzt belőlük.Nem tetszik mikor a magyarokból is ilyen majmokat próbálnak faragni."
Erre is írhatnám hogy nem véletlen az, hogy ameddig a Európában a Macintosh számítógépek piaca erősen súrolja a kb 2 - 3 %-ot nagyn óvatos becslés, ami Magyarországon 1 % alatt van, Na ez nem véletlen."
Igen de akkor is zavaró mikor mégis bepróbálkoznak és páran veszik is a horgot szépen befelé.
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
Láttam a fórumban, hogy milyen sok hozzászólás érkezett a cikkhez, hát gondoltam elolvasom. Nem igazán hatott meg, egyértelműen nem vagyok célközönség. Viszont a képernyőn átvilágító apple lógón meg az árakon jót derültem.
Viszont amiket írtatok a cipőkről az felkeltette a figyelmem, nagyon érdekes téma. -
D.Orion
veterán
Nem értem én ezt a fekete gumit... A fehér gumi elsárgul, a fekete gumi fog. A szürke pedig egyiket se műveli... miért nem lehetett azt rakni? Hamarosan tele lesz a net olyan panaszokkal, ahol a felhasználók azt fogják firtatni, hogy miért fogja meg a fekete gumi a "gépházat".
-
Gengi
senior tag
válasz szőröscica #161 üzenetére
Én is egy hasonló tömegü gépet használok mint a 13-as Air és tudom álldani . Viszont az Air felépítéséből fakadó gyengesége engem elriasztott...
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
henrikk002
csendes tag
Gyúrunk vaze?
-
madgie
titán
Nem, nem bírják három évig a hűdeolcsó notik. Legalábbis nagy mák kell hozzá, hogy az ótvar műanyagzsanérja körül ne essen darabokra. Az ismerősi körömben az (olcsó) notik sorra ebben hullanak el, pedig szinte mindenki otthoni használatra tartja, tehát naponta, ha egyszer van kinyitva, estére meg lecsukva. Menyasszonyom előző notija is így ment tönkre (még a fólia is rajta volt mindenütt három év után, úgy vigyázott rá), mondtam neki, hogy vagy veszünk egy normálisat drágábban, vagy egy putrit, de azt akkor fillérekért. Beadtuk a régit alkatrésznek, elhoztunk egy J&W netbookot ötvenért, kész. Szakdolgozat írására jó volt, mióta viszont megvan a (akkorsemíromleanevét) tablet itthon, mindig azt veszi kifelé a kezemből.
Kicsit vissza az időben: sógornőm ezer éves, három kilós notijában bezzeg minden fém, meg normális anyag, a mai napig megy, csak mondjuk a fene sem hurcolja ilyen súllyal
-
hoffman_
nagyúr
Ajánlott
(lol Nagyon sokszor ezeknél sokkalta használhatóbb eszközök se kapnak ilyen plecsnit tőletek, sok esetben pont az ár miatt. Félre értés ne essék, nagyon tetszenek, az Apple-t is szeretem, de ez akkor is egy fura matrica.)
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gengi
senior tag
Ilyen példákat mindenki tud felsorolni... Én ellen példákat is mindenre. A Dell Inspironom 5 éves és kopáson kívül semmi baja. Anyum Fujitsu-ja 4 éves semmi baja. Telepítettem 3 éve egy Acer gépet semmi baja. Lakótársam hiperolcsó MSI gépe 1 éves semmi baja úgy ,hogy ráment egy bögre tea....
-
Curse
tag
Hát ez az hogy nekem is az ismerettségi körömben csomó "olcsó" noti van.Egyiknek sincs semmi baja.5 évestől a 2 hónaposig mindenféle "olcsó" márkájú és mái napig mennek gond nélkül.Nem értem mi ez a hiszti. Hirtelen vagy 2-őt tudok amelyikből az egyiknek a fedele kotyog kicsit a másiknak meg recseg valamilyen része mikor ki-be nyitod-csukod.Mindkettő Acer.
[ Szerkesztve ]
-
Gengi
senior tag
Ezt azért nem értem ,mert én még nem láttam műanyag alapú zsanért.. Mert szerintem minden zsanér fémből van.. Csak sokan beöntik műanyagba és nem hagynak neki elég hosszú nyelvet.
[ Szerkesztve ]
-
eXodus
őstag
Átvilágít a logó....OMG... Biztosan rosszul fogtátok.
-
Gusztáv
addikt
Igen, de pont ott szokott eltörni, a fém szépen kifordul a műanyagból. Mondjuk láttam már üzleti notebooknál is ilyet, az legtöbb Dell D600-unk így halt meg. Ott a zsanér házát csinálták valami gagyi öntvényből, ami szépen elrepedt. A tök jó gépek mentek a kukába. Mondjuk ekkor voltak vagy 4-5 évesek, de mind hibátlanul működött.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
attila9988
őstag
hihetetlen forma! lekerekített sarkú téglatestet még eddig nem látott a világ, és a színek! ilyen szürkét sem használt még semmi. Egyáltalán nem úgy néz ki mint az összes másik laptop, annyira különlegesen van kialakítva. És az az alma jel rajta, annak különleges mágikus ereje van, amitől minden átlagos fantasztikussá, extrém újdonsággá válik
Megvolt az esti kacaj szünet...„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Már néhány nap Air-cipelés után nehéznek és ormótlannak tűnik szinte minden más noti.
Vigyázz magadra nehogy sérvet kapj attól a rettenetes súlytól amit a többi eszköz miatt vagy kénytelen elviselni...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Ennyi ciklus szerintem nem számit, nekem a Macbook-om (persze nem ez a gép és az akku is más benne, de feltételezem az Air is hozza azt a minőséget) 122 ciklust ir, és 1% körüli az elhasználódás. Kb. egy éves a masina.
Ezzel szemben a Dell gépem ami 3 hónapos és alig volt használva akkuról már 3%-os elhasználódást ir. Régebbi gépeim is 1 év alatt legalább 10% elhasználódást produkáltak.Először is ezek az értékek csak viszonyítási alapon vannak meghatározva, másrészt nehogy már kitaláld hogy az almákban valami ultra spéci szuper akkumulátor van.... A világon alig néhány cég gyárt akut, és az ég világon mindenbe azok kerülnek, függetlenül attól hogy alma -e vagy sem.
Ezek a belemagyarázott dolgok...... ebben nagy az apple.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Z86
őstag
válasz attila9988 #187 üzenetére
Az apple már vallás, megmondták a brit tudósok is
-
Pusztitusz
tag
Annyira szanalmasak vagytok, hogy az mar kesz vicc, mindenki az apple/intel cikkeknel eli ki a kissebsegi komplexusait a ph-n?
My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?
-
attila9988
őstag
Néha hordozz egész nap egy notebook-ot és megérted hogy az erőnléted nem javít a dolgon...
Hová lett a világ... férfi emberek azért szenvednek, mert 1 kg -ot sem bírnak már el... tolószéken nem gondolkodtál még? Akkor már a testedet sem kell felemelned..
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Pusztitusz #191 üzenetére
Előfordul ATi/nVidia témájú cikkeknél is.
"haters gonna hate..."
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
attila9988
őstag
Aztan aki mar maszott az Alpokban napokat, az pontosan tudja.
Ugyanez van a laptopokkal is, gondolom,
Hát ez nem semmi... komolyan. A fél kilóval nehezebb laptop szerinted olyan, mint egy 10kg -os biciklivel az alpokban randalírozni...
-
Curse
tag
válasz attila9988 #194 üzenetére
Feleslegesen próbálsz érvelni ezeknek.....
Nem fogják fel semmiképpen sem. -
Integra
titán
ránézek, és előjön nálam is a wow faktor: wow, még mindig hulladék a billentyűzete.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
nkmedve
őstag
válasz attila9988 #189 üzenetére
Irt még itt valaki hozzám hasonlóan hosszú életű akkuról és ahogy olvastam neki is volt viszonyitási alapja. Nekem volt már 3 Dell Latitude notim, azokkal hasonlitottam.
Kicsit furcsa ha már valaki konkrét számokban is belemagyarázást lát. Mellesleg nem vontam le azt a következtetést, hogy az Apple gépek akkujai egytől egyik elmennek 10 évet, mindössze annyit mondtam, hogy nálam szokatlanul lassan használódik el az akku, pedig egyáltalán nincs kimélve + erre jött még egy megerősités.
Természetesen ha valakinek van tapasztalata 0.5-1 év alatt teljesen degradálódott MacBook akkuról akkor az nyugodtan megoszthatja velünk, legalább tudni fogom hogy én csak egy csodadarabot fogtam ki és ez nem általános.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ThinkPad X13 Yoga G4 x360 Üzleti Ultrabook Tab 13.3" -50% i5-1345U 16/512 FHD+ Toll
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, Számla,
- Apple MacBook Pro 15" A1286/ 2011(Teszteletlen)
- Eladó Apple MacBook Air 13" (2017) Megkímélt állapotban! (Akkumulátor ciklusszám: 192)
- Dell Latitude 3520, i5-1135G7, 8GB DDR4, 256GB NVME, áfás számla, 1év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest