- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Akciókamerák
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Naja, stílus kérdés az gáz, viszont a guglidoksi ebben a formájában szerintem a júzerek 90%-ának vastagon elég és pláne ingyen meg corss platform mindenhonnan. Persze, sokszintű tördeléses diplomamunkára meg regionális újságra kevés, de hát olyat kevesen csinálnak. Mondjuk ARM-on asszem van nem böngészős alapú office is, bár ezzez - még - nem értek.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom mennyire érdemes annak hinni, hogy nem lesz külön core és hot clock. Az NV-nek ez nagyon komoly architekturális módisítást jelentene, ha pedig ezt nem csinálják meg, akkor fogyasztás brutális szintre nőhet. Persze valamiért nyilván beadták a kérvényt a 400 wattos limitért, de akkor is logikátlannak tartom az egészet. Ez azt jelentené, hogy a mérnökök most sem számoltak a fizika törvényeivel. Egy fermis rajt után azért ezt minimum figyelembe kellene venni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ddekany
veterán
"TinyMCE és társai mikor térnek át..."
Mondjuk semmit nem érnénk vele, mert azoknál a kimenetnek rendes HTML-nek kell lennie... Kíváncsi is voltam, mi lesz, ha HTML-ben elmentek egy Google doc-ot (tehát pl. publikálom webre az erre beépített menü ponttal). Azt hittem majd felbőg a JavaScript szövegtördelő motor a látogatónál is, de nem, sima HTML-é konvertálta dokumentumot, tehát pl. tabulálásnak kapásból annyi is lett. Ami nagyon gáz, hogy erre nem is figyelmeztette a felhasználót!
De szóval, visszatérve az ARM-os böngészős csodákra... ez továbbra is fényévekre van "nagyon fejlettől". Igen, megcsinálták a tabulálást, ott tévedtem, én már csak ilyen "fröcsögős" vagyok. Meg innentől kezdve, hogy elhagyták a szokványos HTML-t és kézben tartják minden karakter helyét, felmerülnek érdekes lehetőségek, de ez most még továbbra is nagyon primitív mint szövegszerkesztő, az asztaliakhoz képest pláne. (Pl. stílusok??? Még meg is tudnák valósítani valószínűleg...)
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz DemonDani #30 üzenetére
Mondjuk ami számit a piacon, egy multicég pl és pont nem te (felhasználó), az már pont magasról szarik az itteni okoskodásokra, mert megvan a jól bejáratott excel word "szokásaik" és nemigen érzik kényszerét a cserének, sőt!
Nyelvtanra most nem osztályzok, ma pihi van¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
ddekany
veterán
O... K... Ez élesben mióta nem content editable nálunk? Ez a rákfenéje minden online editornak, hogy azzal a szövegszerkesztő készítőjének kb 0 kontrollja van a dolgok felett. Itt viszont content editable-t kirúgták, és minden egyes bill. leütést az ő JavaScript-jük dolgoz fel, még a kurzor is emulált (egy fekete div), és, ami kritikus, a szöveget is ők tördelik, minden sor külön div. Utóbbira nem számítottam, hogy ilyen hamar sikerülni fog... honnan a fenéből tudják hány pixelnél tartanak proporcionális fonttal? Valami nagy hack lehet, de látszólag működik. Amúgy persze asztali társaihoz képest primitív és nyilván erőforrás-pocsékló továbbra is, DE, HTML/CSS/JS alapon ez bravúr. (TinyMCE és társai mikor térnek át... légy szíves derüljön ki, hogy már rég, csak arról is lemaradtam. Nem mi? Ehhh...)
-
DemonDani
addikt
?zslodnog tim el ajrazs men ik eb on , ezsreq sogoj ? innetázzoh nedmedré zsbut tiynne
(#24) ddekany
jobbat mondok, menj már excelbe, és válaszd már ki, hogy sor elé vagy után szeretnél új sort beszúrni, és így tovább, én kérek elnézést, de gyakorlati funkciókban lassan meg lesz előzve az ms kreálménya... mit gondolsz miért kezdtek bele ők is vadul az online szerkesztő fejlesztésébe? inkább zárjuk rövidre ezt a témát mert a tudással nem megalapozott hszeknek sok gyakorlati hasznát nem látom, sokra nem mész vele, hogy "hát egyszer régen rossz volt" csak megvezeted a népet... jobban fejlődik az a docs mint az ms cucca, de nem azért mert az akkora császárság, csak simán 0 a kreativitás az msnél[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
wdtv
tag
a gpu ugy mukodik hogy tobb ezer thread fut egyszerre a chipen, mivel a memoriabol tobb ezer orajel mig egy adat eler a magokhoz, igy csomo thread alvo-varo allapotban leledzik adatra varva, es nem tudhato elore hogy mikor kerul vegrehajtasra egy adott programkod, majd valamikor egyszer patopal effect
ahhoz hogy ezt a problemat kikuszoboljek be kell vezetni egy rangsort, hogy bizonyos magok es vagy threadek elsobbseget elvezzenek , meg akkor is ha a szamitasi kapacitas ezert visszaesik,es igy egy processzor szeru vegrehajtas valosithato megmashol azt olvastam hogy megszunik a kulonbozo mag es shader orajel az nvidia kovetkezo gpu-jaban , es egyseges orajelen fut majd 1 ghz felett az egesz
-
cqr
aktív tag
A kulcs a VIC20 által kiragadott idézetben a 'számítás' szó. Tiszta izomerőt tekintve (sok jól párhuzamosítható lebegőpontos művelet) egy általában vett gpu architektúra hatékonyabb, mint egy cpu arch. Viszont az 'általános' kód egy nagyon jelentős része nem puszta 'számítás', hanem többek között nagy hangsúllyal szerepel benne az elágazás/elágazásbecslés (melyik utat választja az algoritmus, feltételes utasítások, ugrás/feltételes ugrás, load-store..stb.) amikben egy cpu arch hatékonyabb mint a gpu. Könnyen előfordulhat, hogy egy program futási idejének nagy részében inkább a cpu előnyeire van szüksége, de van olyan rész benne ami 'nagyon számításigényes' és ilyenkor előnyös lehet ezeket a gpu-val elvégeztetni.
-
VIC20
őstag
"A heterogén jövőképnek nagyon egyszerű oka van. Steve Scott ecsetelte, hogy egy GPU sokkal energiahatékonyabb a számítások szempontjából, mint egy CPU..."
Ha a fekete doboz sebezhetetlen, miért nem építik ebből az egész repülőgépet?
-
ddekany
veterán
"de pl a google docs nagyon fejledt már"
Az basszus nagyon... mint az összes többi content-editable alapú primitív gány. Bekezdés fogalmát nem ismerte mikor legutóbb ott jártam, hogy tabulálásról ne is beszéljünk... ezek alapvető dolgok szövegszerkesztésnél. Az felhasználó igénytelenség és tudatlanság diadala, semmi más...
-
ddekany
veterán
válasz antikomcsi #4 üzenetére
Azért arra figyeljünk, hogy ez HPC piacra készül... speciális terület, ahol van is rá esély, hogy kihasználják amit egy ilyen vas tud.
-
mrhitoshi
veterán
Ezt a J/FLOP számot, hogy számolták ki ezek ?
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Rebourne
aktív tag
"The Future of HPC is Green"
I see what you did there!
-
DemonDani
addikt
google maps a legjobb példa szerintem, nekem szaggat a hmtl5 felület, de a nexus s zökkenőmentesen viszi, pedig azért nem kenyérpirítóról netezek, ha nem is paks van követlenül rákötve a gépemre
(#9) wdtv
ja hát igen, nincs ilyen eszközöd, de megítéled[ Szerkesztve ]
-
jocek91
aktív tag
Találtam egy apró hibát a CPU és a GPU esetén is csökkenek.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Mutatni sok mindent lehet. Én pl. olyat is tudok, ahol az ARM rendszerrel kvázi a képernyőre robban az 5 megapixeles digitális fotó, az x86-ossal meg érezhető a tétovázás a héttérben. Elég sok fog itt múlni a szoftveres megvalósításon is, mert - ahogy azt sok programozó mondja - nem minden a hardver, iszonat sok múlik a driveren és oprendszeren. Könnyen lehet, hogy Windows 8 platformon megszégyenül az AMR, de emellett akár az is megtörténhet, hogy Androidon meg egy tök más szintű felhasználói élményt kapunk. Majd kiderül. A lényeg, hogy most már a megtűrt szerepből kitörni nem nagyon tudó AMD mellett lesz az Intelnek (meg az egész x86-nak) egy komoly alternatívája, ami kiveheti az Intel kezéből a piac egészségtelen irányítását.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
2014 lol
don't tell me what i can't do!
-
Angel1981
veterán
Ahogy elnezem, vga-k teren az Nvidia egyre nagyobb kesessel reagal az AMD megoldasira - hanyatlo szegmens ide vagy oda...
-
wdtv
tag
nem tudom megitelni mivel nem rendelkezem semmilyen mobil termekkel , a jelenlegi megoldasok nem eleg jok , jovore jonnek szerintem a szamomra megfelelo megoldasok, 18 colos tablak, ceruzaval , win8-al intel processzorral, a legalabbis nagyon remelem , mert a vaiomnak mar log a bele
a heterogen programozas nagyon zuros jelenleg, mar a baj ott kezdodik hogy azt se tudja a fejleszto melyik apit hasznalja, a cuda csak nvidia, az opencl nem az igazi, az ati videokartyak sem az altalanos szamitasra vannak tervezve, a windows 8 egyiket sem tamogatja, csak a microsoft AMP es compute shadert, de az AMP igen rossz hatekonysaggal mukodik, az intel heterogen processzorokon meg a memoria lassu
a debuggolas remalom, a parhuzamos programozas koltseges, es csak a programok kis szazalekaban alkalmazhato
csodat nem kellene varni ettol, meg az is elkepzelheto hogy az egesz parhuzamos heterogen fejlesztes meg azelott kihal mielott igazan beindulhatna -
waporka
tag
igazat adok demondani forumtársnak...
a privire illik válaszolni....
-
DemonDani
addikt
Pedig hidd el, hogy az ARM bőven jó a userek 90%-ának, gondolj csak bele...
A böngésző szinte teljes értékű, és szinte már a böngészőben élünk, ott játszunk, videózunk, rádiózunk.akinek nem munkaeszköz a gép annak már lassan kompromisszumot sem jelent az ARM rendszer! (de pl a google docs nagyon fejledt már, szóval alakul ott az ilyen tipusú történet is)
na de off vége és akkor várjuk tábortűz körül üldögélve a GK104 megjelenését miközben a ropogó tűz felett forog a kisdisznó és rudi az pataknál mossa az almát ami a szájába kerül majd ha megsült
[ Szerkesztve ]
-
wdtv
tag
nem valoszinu hogy a usereknek eleg lesz az arm ha az x86-os megoldasok a piacra lepnek,
tudok mutatni egy tesztet ahol a 8-szoros a sebesseg kulonbseg a sandy es az 1.8ghz-es atom kozott, az arm teljesitmenye meg az atom 2/3-a mondjuk
tehat az arm jo esellyel 10-szer lassabb mint egy normalis intel processzor, plusz mivel a cache az armokon kicsi, igy multitaszkingra is alkalmatlanm aztan a directx11.1 tamogatas hianya is problema, a windows 8-nak pedig ez alapkovetelmeny, persze ez jovore megoldodhata jelenlegi lelkesedes az arm es az android irant csak azert lehetseges mert a userek nem latjak a processzorok es az oprendszerek kozotti kulonbseget, csakhogy a windows 8-nal ez lathato lesz, es nagyon sok felhasznalo arcarol legorbul a mosoly
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Szerintem ebből csak a +2 generációs csíkszél az, ami igazán előny. a 2+ GHz teljesítménye már 99%-ban nem kell a júzernek, az x86 mellett az Android révén rövidesen elég komoly konkurencia lesz az ARM, nem véletlenül indult el arrafelé a Windows sem, a 15 watt körüli fogyasztás meg akkor lenne izgalmas, ha tudnának olyan cuccot csinálni, ami ennek a harmadára képes. A piaci jelenléttel meg az a baj, amit előbb írtam, hogy OK, tudnak ezek elméletben csuda dolgokat, csak szoftveresen ezek még nem igazán vannak támogatva.
-
wdtv
tag
sajnos elkestek, az intel szep lassan epitkezve piacvezeto lesz, eleve az intel mar 20 nm-en gyart chipeket, az ivy bridge eljovetelevel a teljesitmeny is megfelelo lesz, es a fogyasztas is olyan alacsonyan tarthato hogy kepesek mobil termekekbe beepiteni
az intel elonyei:
- 2 generacioval elobbre jaro csikszelesseg
- x86 kompatibilitas
- fejlett es gyors processzorok 2 Ghz++++
- hatalmas cachek a processzoron 10MB+
- a termek mar a piacon van
- 15 watt koruli fogyasztas (ivy)az intel elonye behozhatatlan, es mivel a gyakorlat azt mutatja hogy 4 processzormagnal nincs ertelme tobbet rarakni egy chipre a szoftverek ugysem hasznaljak ki , igy a kovetkezo tervezeseknel a tranzisztorfelesleget a gpu-ra lehet forditani
sakk matt -
rudi
nagyúr
Az a gond ezzel az heterogén programozással, hogy elméletben szép és jó, de amíg alkalmazás szinten ebből 0,00001% profit van, addig lehet hajra kenni a Bulldozert, Keplert, Maxwellt és társaikat. Egyelőre pedig éppen ez van, nullához közelítő támogatás oprendszer és alkalmazás vonalon.
-
Artyy
csendes tag
Olyan, mintha az Nvidia egész mással foglalkozna mint, hogy a Kepler-t fejlesztené és hamarabb kiadná.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Lightyear - befektetési app
- matrix2012 károsultjainak megbeszélő topikja
- Futás, futópályák
- Kiegészítőt kap az Everspace 2
- Ukrajnai háború
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest