Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gurabli

őstag

válasz Slammy #12183 üzenetére

Hát igen:) És működik a flexget rendesen?

Biztos, hogy visszalépés, de energia szempontjából jelentős előrelépés lenne még az atomhoz képest is!
    Ugyan szervernek hívom, de olyan minimális terhelést kap, na meg nincs semmi átalakítás, DNLA, csak stream, így gondoltam, hogy a pi2 már elbírna a dolgot. A gigabites háló nélkül is meglennék (bár ki van építve a lakás CAT6-al és nagyon jól jön a sebesség), de a natív sata hiánya már aggasztóbb valóban.

Mondjuk a 3.5Mb/s nem olyan vészesen alacsony, alap esetben úgyis VPN-en keresztül megy és ott sokszor kb. ennyi szokott a max lenni, amit el tudok érni. Persze akkor a málnának még openVPN klienst is futtatnia kell. Mondjuk ez utóbbit meg tudom oldani routerrel is, de akkor nem tudom a szerveren külön konfigurálni, hogy mi kacsolódik direktbe a netre és mi openVPN-en keresztül. Szóval van itt mit kísérletezni bőven...

Nálad mondjuk asztali gépen mit tud a torrent, mennyivel több, mint a 3.5Mb/s? És ha pl 3 letöltés megy, akkor összesen tud 3.5Mb/s-t vagy arányosan eloszlik, esetleg teljesen leáll a terheléstől?

A RAID-ről le tudok mondani, mert rsync-kel megoldom sftp-re és másik HDD-re is a mentéseket.
    Persze kérdés, hogy a DVB-S2 usb tunerhez a meghajtót is hogy tudom rávarázsolni.

Jó lenne nagyon kipróbálni, egyrészt érdekel is a dolog, hogy mire képes, csak nagyon vonzó a fogyasztása.

Mondjuk egy j1800-as ASRock lehet jobb megoldás lenne, ezerszer erősebb, natív sata, gigabit, passzív, minimális fogyasztás, bőven elegendő teljesítmény, pcie foglalat SATA2 kártyához (így már akár 8 Sata2 port is lehet egy itx lapon). De hol van ebben a kihívás :N

Új hozzászólás Aktív témák