- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yoee
csendes tag
válasz kalmanchris #27146 üzenetére
Így van, jogos! Azóta megtaláltam, a mozi üzemmódban már van, truecinemában nincs
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz mayday00 #27105 üzenetére
"A ST50 nek, mintha sötétebb lett volna a képe..Gondolom a bevonat miatt..lehetséges?"
Lehetséges, bár nem sötétebbnek mondanám, pont az ST50-ben van több tartalék. Változtat a képen a filter, de speciel jó irányba. Nem voltak azonosan beállítva.
"Gondolom azonos paraméterekkel voltak beállítva a készülékek."
Miért gondolod, miért nem nézted meg?!
"Hihetetlen, hogy egy sima HD plazmának jobb a képe, mint a full HD lcd nek."
Miért olyan hihetetlen? Minden nap leírjuk. Nem a felbontásbeli különbségen van a hangsúly.
"Meg tudjátok erősíteni, hogy samu feketébe nem a legjobb?"
Melyik Samsung-é és melyik Panához képest?
"Gondolom nem az volt a gond, hogy rosszul volt beállítva a készülék, hanem alapból is rosszabb a feketéje mint panának.."
De, a beállítás/kalibrálás nagyon sokat tud nyomni a latban! Nem véletlenül tüntetik fel a tesztek, hogy OoTB mennyi a feketeszint és mennyi a kalibrálás után.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz koxos:8] #27124 üzenetére
Ennyiből nem fog menni a minőségi 50"-os fullHD, pár napja volt ez itt téma: csak az LG 50PA5500 vagy 50PA6500 áll meg ennyiből, ami meg a többi gyártó belépő plazmáihoz képest (amik mondjuk 30-50 eFt-tal drágábbak) eléggé le van maradva képiekben.
A 42"-os fullHD - ahogy BBéci kolléga írta - csak akkor lehet alternatíva, ha a nézési távolságod nem nagyobb 1,6-1,7 méternél, mert azon kívül nem látod a fullHD részleteit.
A Panasonic 42UT50 a legkisebb, belépő fullHD modell, de annak ára is inkább 165 eFt. Ha 50"-os fullHD kell, akkor a Samsung 51E530 alá nem érdemes adni, az jelenleg már 180 eFt-ért hazavihető.
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
válasz mayday00 #27105 üzenetére
A megfigyelésed nagyon is valós és helyes - ezt próbáltam én is megértetni itt - nem sok sikerrel. Az oka az, hogy a nem létező illetve gyengébb filter igen is a külvilág fényét beengedi a foszforrétegre ami attól igen is láthatóan elkezd szürkére váltani. UT-nél brutálisan látszik, ST már so-so - de én pl pont ezért vettem VT-t mert annak van igazán mély, brutál állat színe még nappal is.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz mayday00 #27116 üzenetére
A sávosodás nem egy konkrét sötét sáv ami fizikailag a képernyőn van. Én néztem most már órákat és hajlamos vagyok azt mondani róla, hogy inkább valamilyen képleképzési hiba. Úgy tűnik nekem, hogy főleg olykor csinálja amikor képrészlet nélküli terület ér a kép szélére és mintha nem tudná eldönteni, hogy milyen árnyalatot mutasson. Olyan mint egy túl tömörített JPEG zaja. Én szerintem ez nem panel hiba, legalábbis nem a fizikai hibájára gyanakszom. Azért mondom mindezt, mert magas bitrátás pl 9 GB/film anyagoknál, vagy eredeti BD-ről NYOMA sincs. Csak gagyi IP TV-s adások, illetve agyon nyomott mpeg videók esetnén dereng valami. Még ekkor is csak azért láttam meg, mert a témázás hatására keresni kezdtem.
-
hunspikey
őstag
válasz anonym1s #27147 üzenetére
Én nem pont így láttam. Szerintem a dinamikus módban is megy a panel drive.
Illetve azt is kicsit pontosítanám, hogy nem áram alatt van a panel amikor feketét kell mutatni, hanem dither nélkül megjeleníthető legsötétebb szürke vízszintes vonalak futnak 1 sor szürke, két "üres" sor ritmusban folyamatosan - így tartják melegen a képernyőt. Ha az orrod oda dugod akkor látszik a turpisság.
-
anonym1s
őstag
válasz Viktor81 #27148 üzenetére
Nem batorsag kell hozza, hanem egy cseepnyi esz. Meg kell jegyezni az erteket annak amit allitasz es vissza lehet allitani eredetire.
Amugy 1-2 gombbaokkal lehet a fomenuben maszkalni, egyessel felulrol lefele, kettessel alulrol felfele, 3-4 gombokkal az almenukben ugyanigy. A hangero gombokkal lehet valtoztatni az ertekeket, ami meg ettol elter, annal oda van irva hogy melyik gomb mit csinal, pl. van olyan almenu ahova be kell lepni az ok gombbal.
-
yoee
csendes tag
TV nézés, valamint youtubozás közben többször megjelenik a viera és mindenféle szolgáltatás reklámja az alsó sorban, valamint demó egy kettéosztott képernyővel, ami az interpolálás szépségeit mutatja be. Ez nagyszerű, de hogy lehet kikapcsolni ezt a fícsört (vagy bugot ) hogy többé ne jelenjenek meg?
-
anonym1s
őstag
válasz kalmanchris #27149 üzenetére
Nem tudom hogy mas tipusnal hogy mukodik. Mekem x50 van, es dinamikus modban, amikor teljes kepernyos fekete kepet nyitok meg, a kijelzo teljesen besotetul, korom sotet lesz a szobaban, de amint feltunik egyetlen vilagosabb pont a kepernyon, visszakapscol a kijelzo es ilyenkor mar van egy kis fenye a feketenek. A lenyeg, hogy olyan fasza feketet nem ad film kozben, hanem csak akkor ha teljesen ures fekete a kepernyo.
Probald ki es meglatod hogy nalad is igy viselkedik e. Ha jol emlekszem BBeci irta, hogy nala is ezt csinalja a samsung e6500.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
"En ugy gondolom, ezt az alap feszultseget kellene csokkenteni ahhoz, hogy valoban fekete legyen a fekete, es nem csak sotet szurke."
Ezzel csak az a baj, hogy ha azt érezhetően lejjebb állítod, akkor nem lesz elég inicializáló feszültség és instabil lesz a panel, illetve veszhetnek is el részletek. Nem véletlenül nincs alacsonyabb értékre állítva gyárilag. Továbbá óvatosan a szervizmenü babrálásával, mert hiába jegyzed te meg az értéket, ugyanis több olyan beállításra is van mód, amit ha eltekersz, akkor egyszerűen nem fogsz képet kapni és nem is fogod tudni visszaállítani a megjegyzett értékre az adott beállítást!
Get Moded!
-
anonym1s
őstag
válasz hunspikey #27156 üzenetére
Nem tudom neked milyen teved van, nekem x50, es ha fekete kepet nezek, akkor korom sotet van a szobaban, az orrom hegyeig sem latok es nem fut semmifele szurke sor, semmi fenye nincs a panelnek, nulla, rendesen fekete. Szoval ez nagy valoszinuseg szerint lekapcsolja a panelt ilyenkor, vagy ha nem, akkor olyan alacsony feszultsegen tartja, ami nem ad fenyt a panelnek egyaltalan.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok. Az lg 50pa5500 es az 50pa6500 kozott mi a kulonbseg? Arban kb egyutt van a ketto.
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
DM-Fan
Topikgazda
-
anonym1s
őstag
válasz DM-Fan #27160 üzenetére
Nekem is eszembe jutott, hogy ha esetleg tulsagosan megemelem a kontrasztot, vagy lecsokkentem a fenyerot akkor lehet nem latnek semmit a kepernyon, ezert csinaltam egy videot eloszor a menurol, igy tudom hogy hanyszor kell megnyomni az egyes gombokat hogy visszajussak oda amit elbasztam. Egyszer atallitottam a telefonomon a nyelvet arabra, aztan nem tudtam hgyan menjek vissza a nyelv menube. Felhivtam a cimboramat, es telefonon mondta hogy nyomd meg ketszer ezt, majd haromszor azt, stb., es fel perc mulva magyar volt
Amugy melyik az a beallitas amire te gondolsz?
Akkor a te teveden is van fenye a feketenek amikor teljesen ures a kepernyo? Ha nincs, es megis stabil, akkor gondolom az enyemet is lehet addig csokkenteni.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #27168 üzenetére
Semmi konkrét, csak már nem egy szervizmenüben turkáló járt úgy korábban, hogy elnyomott valami értéket (most meg nem mondom, mit) és aztán nem volt kép a panelen. Szóval ezzel óvatosan! Csodát egyébként sem tudsz tenni: a feketeszint brutális mélysége nyilván a nagyobb modellkategória kiváltsága.
Get Moded!
-
mayday00
őstag
válasz hunspikey #27154 üzenetére
De ettől független, az UT50 is jó készülék nem? Mármint a filter hiánya miatt. János azt írta, hogy nagyon csekély különbség van képminőségileg a UT50, ST50között. Itt mindenki azt írja akinek van, hogy nagyon jó készülék. Mármint a UT50
Bár a filter hiánya miatt, inkább sötétben jobb használni.Ez talán a hátránya. De még így is jobb, mint egy akármilyen Lcd, vagy egy hasonló árú samu plazma. Elég sok készüléket megnéztem már, 50colos lesz a kiválasztott játékos, alább nem megyek. Ebben is igazatok volt s köszönöm előre is, hogy rávezettetek a megfelelő méretre. 2méterről tökéletes volt a élmény amit a pana shopban láttam kényelmes fotelból. Vásárlás előtt pár helyen megfordultam már, tesztelgettem ezt azt. Nézési távolság stb. 50 esnél mondtam azt, na ez az ez a minimum..
Illetve kilőttem a márkákat is, csak egy jöhet szóba pana. Samut veri, Lg- ről meg ne is beszéljünk..[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
válasz gomzol #27172 üzenetére
Akkor a UT50 nél azért nem írták még hogy sávosodást tapasztaltak volna, mert azon nincs szűrő?
Legalábbis ahogy olvasgattam UT50 tulajok erre nem panaszkodtak..ST50 nél volt erre példa."A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
anonym1s
őstag
válasz mayday00 #27170 üzenetére
Nekem a legolcsobb, tukrozodes gatlo mentes panasonic van. A teve pontosan az ablak elott van (termeszetesen hattal az ablaknak), igy nem eri kozvetlen feny, es tukrozodest kizarolag nagy sotet hatteru jeleneteknel latok, de ez is csak vilagosban van. Amikor ossze van huzva a fuggony, egyaltalan semmi tukrozodes nincs meg nappal sem.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz anonym1s #27168 üzenetére
Nem tudsz mit csinálni azzal a feketével. Belépő modellről van szó, de a mai technológia is ennyire képes.
Ezen itt hiába vitatkozunk kinél mennyire fekete a fekete, mert mindenki máshogy látja. Nekem sincs az x20-on fekete, tökéletesen látszik ha be van kapcsolva a készülék, még el is tájékozódom a szobában mert annyit világít még teljesen fekete képnél is./人◕ ‿‿ ◕人\
-
janos666
nagyúr
VSUS általában LOW, de nem menti el HIGH-ra, ha külön le nem OK-ézod a teszt után.
Ettől legfeljebb rosszabb lesz a fekete, nem jobb, hisz növeli a sustain voltage értéket, amit te lefelé akarsz nyomni.Samun még vannak potméterek, de nem éri meg.
Panasonic-nál az EEPROM-ban kéne turkálni, szoftveres a vezérlés.Amúgy de, tudsz olyat csinálni, amiből nem jön vissza.
A binárisokat és a paneltípust inkább ne piszkáld.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #27155 üzenetére
A szervizmenüs tesztábrákon is láthatóak a sávok, tehát nem forrásfüggő.
(#27156) hunspikey
A legsötétebb szürke az a ditherzaj, ami a "kvázi feketén" kezd el derengeni.
Ez az első sub-field. Pontosabban Panasonicnál már a fene se tudja hanyadik, mert össze-vissza kavargatják a sub-fieldek sorrendjét és már a számát is. De a lényeg, hogy a legsötétebb, nem "kvázi fekete" árnyalat alkotja azokat a halvány zajokat.Amit a "kvázi feketéből" látsz ki vonalaknak, az a cellainicializáció, amit sorváltásban ditherel a Panasonic vezérlője már 2011 (vagy 10?) óta.
A kettő drasztikusan más módon áll elő. Az egyik elnyújtottan, a másik pulzálás szerűen adja rá a feszültséget a cellákra. (És 2012 óta van egy extra lépcső a Panasonic-nál, amit senki sem tud pontosan mikor és hogy lép be, de a kettő közt áll, és elvileg finomabb sötétszürkéket tud rajzolni bizonyos körülmények közt.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
Igen, így van, leginkább a kopp fekete képernyőnél lehet megítélni, mivel amint egy film megy középen és csak a két sáv van alul-felül, úgy már becsapós, úgy nekem sem különül el a G20 koromfekete zongoralakk kávája a sávtól. Üres fekete képernyőnél azért picit világosabb.
Get Moded!
-
mhmpista
aktív tag
Az uj 60as szerianak az arait lehet legalabb sejteni?
Errol talaltam infot, hogy a pana hoz ki megint 1 sor plazmat.
Viszont az LG, samu? Hoznak ki plazmat?
Tudtok roluk valamit?
60 col erdekelne csak de valahol 300k korul...
Eselytelen ?[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz janos666 #27179 üzenetére
A VSUS-t nem piszkaltam, mert nem tudtam mi az, de azt nem is lehetett allitani, mert csak valami teszt, de ha jol ertem a szavaidat, akkor a teszt lefuttatasa utan mar lehet allitani, es epp azt az alapfeszultseget amit en akarok alacsonyabbra venni. Ezt holnap kiprobalom
Ha kozepes lesz a teszt eredmeny, es alacsonyra allitom, akkor azt ugyanigy a teszt lefuttatasa utan lehet vissza allitani kozepesre, vagy van valami trukkje?
A feheregyensulyt hogyan lehet allitani? Az lehet 00, 01, 02, 03 de en semmi kulonbseget nem lattam. Vagy ez csak ujrainditas utan latszik?
Az automata kontrasztot is megnyomtam, a 0000 ertek atvaltott NG-re (lathato kontraszt valtozas nem tortent), megnyomtam az OK-t, erre visszaugrott az eredeti 0000 ertekre.Ja, a binarisokat csak az option1,2,3,4,5 almenukben lattam, de fingom sem volt arrol, hogy mik lehetnek azok, ezert azokat sem piszkaltam. Tenyleg, azok mire valok? Mit allitanak?
-
Ijk
nagyúr
60 col erdekelne csak de valahol 300k korul...
Eselytelen ?liszi70: Sötét jeleneteknél jön ki a jelentősége, hogy bizony nincs fekete, ezért ne is várjon senki abszolút feketét jelenlegi technológiától. Annak meg valóban nincs értelme hogy az ember azt nézegesse mennyire fekete az üres képernyő, csak azért írtam hogy nehogy valaki azt higgye másnál esetleg van valódi fekete.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
Tudom, hogy teljes képernyős feketéről beszéltél, kérdés, hogy mi ennek a gyakorlati jelentősége. A műsorok 99 százalékban a feketén kívül más képtartalmat is hordoznak, olyankor meg b@szott jónak látszik a fekete. Innentől kezdve számomra lényegtelen, hogy teljesen fekete képnél mit mutat.
-
tamáspapa
aktív tag
Hali!
Keresek egy makói topik-társat, aki kb. 2 hete már jelezte itt, hogy egy kalibrálás őt is érdekelné. Privátban jelentkezz lécci.
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #27187 üzenetére
Na igen, az eleg unalmas film lenne, amelyikben a feketen kivul nincs mas szin
Viszont nem is errol beszelunk, hanem arrol, hogy a filmekben is vannak sotetben jatszodo jelenetek, ahol nagyon is jol jonne a valodi fekete, hogy ne mosodjon ossze a kep egy szurke semmive.
Az lcd tevemen ez nagyon szar, sotetben jatszodo jeleneteknel szinte nem is lehet latni hogy mi tortenik a jelenetben. Az x50 jobb, de kozel sem jo, csak jobb. -
anonym1s
őstag
Mivel megnevettettel, en is megprobalom viszonozni ezzel a remek videoval
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz anonym1s #27191 üzenetére
Mert az X50 belépő szint, de szerintem alig lehet rosszabb mint egy moziban. Én legalábbis nem látom rosszabbnak az X20 feketéjét a mozis vetítésnél.
Más kérdés hogy be kell kalibrálni a képernyőt. Fekete nem lesz jobb, de szar beállításokkal sokkal több fok bebukni. Általában pont olyan beállítások eredményezik amivel mélyebb feketét akarsz produkálni, nagyobb kontraszt, lehúzott fényerő, gamma./人◕ ‿‿ ◕人\
-
alázógyík
addikt
Harmony_300 ha valaki keresne jó kis távirányítót.
Nem az enyém, de ennyit nagyon megér.
-
nagyúr
válasz anonym1s #27191 üzenetére
"...filmekben is vannak sotetben jatszodo jelenetek, ahol nagyon is jol jonne a valodi fekete, hogy ne mosodjon ossze a kep egy szurke semmive."
Én szerencsére semmi ilyet nem tapasztalok az ST-n, tényleg lehet, hogy a belépő- és középkategória közötti különbségről van szó, vagy beállítás anomáliáról. Tervezed kalibráltatni?
-
t256
őstag
Ha ennyire a fekete a téma...
Ajánlom a J. Edgar című filmet. Sötét képi világa van. Én LCD monitoron néztem. Néhány jelenetnél a fekete öltönyös embernek csak a fejét látni. Közben tudom, hogy fekete öltöny van rajta miközben egy sötét szobában tartózkodik.
Fogadni mernék, hogy plazmán látszik minden.
A film egyébként egy kellemes Dicaprio mozi J. Edgar Hoover életéről, ahogy 50 éven keresztül irányítja az FBI-t. Persze életének voltak olyan részei, amik ha kitudódtak volna elvesztette volna az emberek tiszteletét.Fekete szín és sötét jelenetek miatt még ajánlom a Jackie Brown első 10 percét.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
-
Hsanyika1
senior tag
"Kipróbáltuk a Panasonic digitális tollát A kiegészítő a tervek szerint már tavasszal elérhető lesz, és mindegyik 2013-as Full HD modellel képes lesz együttműködni "[link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic