- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yoee
csendes tag
válasz anonym1s #27690 üzenetére
Szerintem vmit félreértettél, vagy félreérthető voltam:
Alapvetően HD tartalom és "normális" beállítások mellett (hiperben kiállított esetben) gyakorlatilag nem volt érdemi különbség az X50 és az UT50 között. Másik hiperben, ahol szerintem dvd-ről etették a pana plazmákat, ott nemcsak, hogy szemcsés volt, de színben is jelentősen elütött a kiállított st30/ut50-től. Szerintem valami ordenáré módon mást állíthattak be az X50-n.
A fekete szintekről nem tudok mit mondani, mindegyik fényes környezetben volt kirakva, a saját ut50-m feketéje nekem tetszikNekem sokáig az x50 volt a befutó, nem akartam egy rakás olyan dologért fizetni, amit nem használok, végül csak azért lett ut50, hogy haladjak a korral.
-
hunspikey
őstag
válasz liszi70 #27702 üzenetére
Sületlenség??? - hehe - A normál módod nincs kalibrálva szerintem, mert azt csak a szervízmenüből lehetne megtenni. És ha kalibráltattad is, mert találtál olyat aki volt oly bátor akkor sem megy el a kalibráció a kontraszt csúszka mozgatásával, mivel ha vissza rakod oda a teszt végeztével ahol volt akkor minden a régiben marad - ugye??? Szóval a normál mód kontraszt értékét feltolni 60-ra, majd vissza a megjegyzett értékre szerintem nem akkora kihívás
A (kalibrálható) pro módokat hagyd ahogy van -én azokat nem használom, mivel a fénye a fele a normálnak, plusz a feketéje kétszer!! világosabb - ha azt nyomatod akkor eleve gond van. Lehet már meg is van miért nem ghostol a tiéd.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
nagyúr
válasz hunspikey #27703 üzenetére
Természetesen a Tru Cinema mód van kalibrálva, az ST-n azt kell.
De mi a búbánatnak is álljak rá egy tök más, szarabb beállításra??? Normál, 60 as kontraszton???
"A (kalibrálható) pro módokat hagyd ahogy van -én azokat nem használom, mivel a fénye a fele a normálnak, plusz a feketéje kétszer!! világosabb - ha azt nyomatod akkor eleve gond van. Lehet már meg is van miért nem ghostol a tiéd."
Sürgősen kalibráltasd a tévédet, szerintem egy csomó képhibád lehet attól, hogy ilyen felfogásban nézed a nagyon drága készülékedet.
Este megnézem a Samsarát, természetesen a saját, szakszerűen kalibrált beállításaimmal.
anonym1s:
Nem használok smile jeleket, és így már nem is érezhető az irónia?
[ Szerkesztve ]
-
dedy70
tag
-
CoroStar86
aktív tag
Majd' minden boltban kiállított plazmának pocsék képe van. Szerintem én láttam az országban az egyik legnagyobb kakukktojást: asszem egy 42ST50-nek ha nem is volt jobb képe egy LCD-től, de egy szinten volt vele. Mindez egy MM-ben. Mondom én akkor be lehet ezt állítani normálisra is valahogy... Am az itteni szakik véleménye alapján vettem az 50ST50-emet, és nagyon nem bántam meg! Már most is nagyon szépek a feketéi, a természetes színei, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz kalibrálás után...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz anonym1s #27685 üzenetére
Azt írtam: huza-vona.
Ez azt takarja, hogy hivatkozva a készülék javíthatatlanságára, kérte a szervíz jóindulatát, hogy keressenek valami megoldást. Erre nem nagyon akartak még lépni, mire hivatkozott a készülék eredeti árára (számla megvolt), miszerint egy közel 700-e Ft-os tv-t nem szeretne kidobni, csak mert nem lehet egy 50-60-e Ft-os tápot megjavítani. Később a fogyasztóvédelem is képbe került, mint feljebbviteli hatóság.
Ekkor mozdult meg valami és hajlandónak mutatkoztak kártalanításra, amit ők 350-e Ft-ban gondoltak kifizetni.
Kb. ennyi. Úgy 2 hónap alatt lezajlott az attak."csak a zene van"
-
hunspikey
őstag
válasz dedy70 #27706 üzenetére
Már megbocsáss, de a kontraszt értéke nem lehet túl magas, mivel sokkal inkább a panel fényerőt emeli, mint a kontrasztot. Így áttételesen, mivel a fekete nem világosodik, a számított kontraszt valóban magasabb, amennyiben a fehéred 150 lm/m2 lesz mondjuk 100 helyett, de ettől még az elsődleges használata a csúszkának a fényesség beállítása. Nem véletlen, hogy az eco szenzor is ezt babrálja annak megfelelően, hogy mennyi ambiens fény van jelen.
A sharpness már sokkal érdekesebb, ugyanis kövezzetek meg, de szerintem részletet veszt a film - de CSAK ez a film ha 5 alá mész vele. Olyan részlet gazdag a film, hogy nem kell fals kontúrozással élességet szimulálni, viszont ha le tekersz az ötből akkor homályos lesz - idegesítő.
A kalibrálásról meg csak annyit, hogy ha olvasod a fórumot akkor tudod, hogy VT50-et NEM érdemes kalibrálni, mert a pro mód gyárilag el van cseszve.
-
anonym1s
őstag
válasz dgyuri0123 #27709 üzenetére
Akkor a fogyasztovedelem volt a varazsszo
Kossz a tippet! -
Ispy
veterán
válasz CoroStar86 #27707 üzenetére
Igen én tudom, nem is a kép miatt akartam megnézni, mert már el van döntve, hogy 50ST50 vagy 50UT50 lesz. Arra írtam, hogy valaki javasolta, hogy meg kell nézni élőben a különbségeket (meg lehet próbálni, csak vagy nincsen, vagy nem az ami).
Ispy
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
aktív tag
Hali,
Pont tegnap néztem meg a Samsara-t az ST50-esen. BD 50 verzió volt.
Én nem vettem észre semmilyen ghost-ot, pedig leesett állal figyeltem a film minden kockáját. Biztosan feltűnt volna egy ilyen agresszív ghost (a konkrét jelenetre amúgy emlékszem).
Nálam az Eurosport logo ghost-osodik notóriusan, de fehérmosással kiüthető.Shit happens. Size matters. Time flies.
-
dedy70
tag
válasz hunspikey #27710 üzenetére
GT és VT esetén a THX mód adja a legjobb képet.
A pro1,2-t valóban nem érdemes kalibrálni, de úgy tudom valamelyik másik módot szerviz menüből lehet persze szigorúan csak hozzáértőknek. Én emiatt a bug miatt döntöttem végül is az ST mellett a GT-vel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz anonym1s #27708 üzenetére
Hát igen, import áruknál az árfolyam rángatja a pénztárcánkat, akár tetszik, akár nem
Ispy
p.s: remélem a majdtolcsy nem nyilatkozik már februárig semmit, mert nem szeretném 300k felett venni az UT50-et
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Chrys_
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz liszi70 #27716 üzenetére
@dedy is:
Janos666 VOLT nálam és ő mondta, hogy ezt a szart felesleges kalibrálni. Teljesen igaza van: az ÖSSZES 1.624-es szoftveres VT, illetve GT is a Panasonic irgalmatlan bénázása miatt elrontott (0.02 lm/m2) fényes feketével bír rendelkezni pro mód esetén.
Emiatt aki ezeken a TV-ken a pro módot nyomatja az időutazik egy jó pár generációt.
Ennyit a pro módról.
A THX: Janos megmérte piros mint az állat. Szóval ez is: felejtő.
Mi marad: normál mód, illetve játék mód. Ennyi. Ebbe bele kell törődni srácok.
edit: a régi szoftverrel a pro módok feketéje: 0.009 lm/m2 !!!! Illetve a 1.624-mellett ennyi normál módban ma is.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dedy70 #27688 üzenetére
Nem tudom igazán elképzelni, hogy az újabb típusok rosszabbak lennének bármilyen szempontból.
A PV80-nál a WD logó 5 perc után már nyomot hagyott, igaz csak néhány 10 mp-ig.
A G30-nál ugyanilyen lörülmények között semmi nem láttam még eddig. Biztos lehetne ebből is kicsikarni ghostot, de normális használattal még egyszer sem sikerült. A normális alatt azt értem, hogy ugyanúgy járatom, mint a PV 80-at. Kissé óvatos vagyok, de nem viszem túlzásba. Pl. SD-ket zoomolom, HD-t nem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dedy70
tag
válasz dgyuri0123 #27720 üzenetére
Csak a PV80-ról tudok nyilatkozni, mivel az 50ST50-t csak pénteken rendeltem meg. Nekem még 10 másodpercnél hosszabb ghostom nem volt, ha az ST jobb ennél annak nagyon örülni fogok. A Dune menüje meg szokott látszani ha kint felejtem, de 5-10 másodperc alatt eltűnik ha elkezdek nézni egy filmet. Ez a kint felejtés is maximum 5 percig tart, mivel utána bekapcsol a képernyő védő. Tartós ghostal még nem találkoztam az együtt töltött 4,5 év alatt. Mondjuk az is igaz, hogy annak idején nagyon figyeltem a helyes bejáratásra.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dedy70 #27726 üzenetére
Az, hogy ghostban rosszabb legyen, nem tudom elképzelni, de ha olyan lesz, mint a PV80 volt, akkor sincs okod a szomorkodásra szerintem, mert kapsz cserébe egy egészen más képi világot. Gyönyörű feketéket, gyönyörű színeket és úgy általában magasabb színvonalú előadásmódot.
Nem mintha a mostani ghostolásod elviselhetetlen lenne. Ez teljesen rendben van szerintem is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Ispy
veterán
válasz hunspikey #27728 üzenetére
Mert nem vagy vele megelégedve és mert szerinted olyan hibákat csinál, amit nem lenne szabad egy ilyen kaliberű készüléknek. + ez a kalibrálás dolog.
Simán lehet, hogy a készülékben van a hiba.
Ispy
-
nagyúr
válasz DuracL #27733 üzenetére
Ha ez tényleg így van ahogy írta (azért várjuk meg János véleményét is), akkor ilyen drámaian elb@szott feketeszinttel bőven rosszabb vétel a VT, mint az ST. Vagy most mi van??? Meg piros a THX? És nem lehet állítani??? Azt tudom, hogy János kalbrált VT-ket is, vagy az még az előző firmware-rel volt?
Ez nekem egyelőre nagyon zavaros.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dedy70 #27688 üzenetére
Hát, erre ne vegyél mérget! Nekem pl. a PV80-nal egy modellévből származó PX80 szinte semmit nem ghost-olt, az 50G20 meg durván és bizony jópár 50ST50 tulaj is beszámolt arról, hogy azok is. Ez abszolút lutri. Helyes beállításokkal mérsékelhető, de ott lesz. Egyébként bekapcsoláskor, hideg panelnél durvább a dolog, ez magyarázza azt, amit páran írtak, hogy pl. ha közvetlen indítás után engedik rá a Popcorn fehér feliratos boot-képernyőjét, akkor az látszik egy darabig. Ha ugyanezt úgy teszik meg, hogy előtte már pár percet volt ideje mondjuk egy TV-adással melegedni a panelnek, akkor ez nem lesz ilyen látványos. Tapasztalat.
Get Moded!
-
katalin888
aktív tag
válasz janos666 #27658 üzenetére
"-> ezt azért emeltem ki, hogy elvben, mert egy szoftveres ?bug?/?feature? miatt kerülendő a Professional mód, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatban igazából kevésbé kalibrálható, mint az ST5"
Hivatalos info errol nincs, biztos eljutott a hire a Papa-hoz, nem varhato frissites vagy errol nem lehet tudni semmit????
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz katalin888 #27737 üzenetére
Frissítés még szerintem biztos lesz, a tavalyelőtti (30-as) szérián is sokat javítottak firmware-rel, így szűnt meg teljesen pl. a brightness fluctuation, (itt tán még láványosabb), ami szintén egy idegesítő probléma volt. A mostani firmware problémáról tudtommal már tud a Pana (elég sok fórumbejegyzés van vele kapcsolatban külföldi fórumokon, meg tán már többen meg is írták nekik), gondolom dolgoznak a javításon, mennie kell a dolognak, mert korábbi firmware-rel nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
yoee
csendes tag
válasz liszi70 #27697 üzenetére
Pontosan!
Újra olvastam a hozzászólásomat, eléggé félreérthetőre sikeredett. Nem az x50-t akartam lehúzni -magam is sokáig favorizáltam- hanem a NEM hd tartalmak üzemszerű, vevőcsalogatónak szánt vetítésére -esetleg elijesztésére-, valamint arra, hogy mennyire mást tud mutatni egy nem megfelelő -dinamikus, vagy vidid- beállításokkal futtatott demótv -akár x50- mint mondjuk a normál, esetleg true cinema módban futtatott demó. -
mp54
senior tag
-
M_AND_Ms
veterán
"Nyugaton már szinte minden csatornán plazmabarát logók vannak"
Aha!
CNN, Eurosport, Euronews, DisneyChannel, Natgeo mind, mind szép áttetsző, kulturált logóval.És ezek csak azok amikre így elsőre rálátunk, hol vannak a csak kábelen nyomott adók
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz 89Csabi89 #27740 üzenetére
Azért szerintem nem abba a 4-5 eFt-os drágulásba fog belepusztulni az, aki már eltökélte, hogy kiad negyedmillió forintot egy TV-re. Megszólalt egy-két politikusunk és szokás szerint elszaladt az euró ára. Borítékolható volt, hogy rögtön érződik majd a hatása, ezen nem kell csodálkozni: készletgazdálkodás van mindenütt és az idén már egyébként sem az volt jellemző, hogy nagyon betáraztak volna a forgalmazók: 1-2 darabnál több nemigen van semmiből raktáron. Megrendelésre hoznak.
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz M_AND_Ms #27742 üzenetére
Bevallom őszintén amiket szoktam nézni azokkal nincs gond. Sky movies-en nincsenek logók, skysports teljesen korrekt, disney cinem eléggé transzparens.
Eurosportot még életemben fél órát nem néztem összesen.Egyébként be is szüntethetnék a logókat, mivel digitális úgyis tudod melyik csatornán vagy.
Persze tudom nem ilyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
hunspikey
őstag
válasz DuracL #27733 üzenetére
Na végre valaki úgy látja az ügyet ahogy én látom:
ez a most kapható legjobb TV (még legalábbis két hónapig )
Szóval, használom, és boldog vagyok vele, mert minden nap örömet okoz. És ebből az örömből nem von le semmit az, hogy látom, hogy ghostol, hogy tudom, hogy a pro mód használhatatlan, hogy tudom, hogy a THX pirosba hajlik, hogy tudom, hogy van ezer apró baja - na de még ettől még mindig a legjobb. Van hova fejlődni ez igaz - de ettől még ez kegyetlen szép úgy ahogy van minden hibájával együtt.
Használom ahogy használom, számomra nincsenek javasolt beállítások, mert én vagyok meg én meg még én aki javasolhat magának bármit is és akkor mi így hárman boldogok vagyunk - lol - jó ez kicsit skizó, de akkor is, nem érdekel igazán, hogy van aki azt mondja, hogy szerinte nem kéne 60-ra tolni a kontrasztot, mert nem javasolt- nekem így tetszik és kész. Az eco úgy is le vesz belőle ahogy sötétedik - ez a funkció kivételesen pont hibátlanul működik - tény: este a 60-as kontraszttal sötétebb a kép ecoval, mint az eco offos pro módnál amit itt mindenki erőltet.
Majd ha lesz ZT és beváltja a hozzá fűzött ígéreteket, azaz Kuro szintű feketéje lesz és még egy picit javul a szűrője akkor megveszem azt, pedig higyjétek el a Pana biztos nem alkotott teljesen kifogástalan terméket, mondván, hogy ez így már majd jó is lesz 2040-ig. Nem így működik a dolog. Mindig csak egy kicsit jobbat és akkor majd jönnek az ilyen seggek mint én és jól megveszik, mert az a picivel jobb nekik kell és fizetnek érte. Ezen lehet röhögni, de azért csak halkan, mert azt is tudni kell, hogy "mi" fizetjük ám az R&D -t - ugye!
Szóval kérek szépen egy VT vagy GT tulajt hogy legyen kedves feltolni nappal azt a kontrasztot 60-ra, eco on mellett és nézze meg, hogy beghostol. Ha nem, akkor majd lesz miről beszélni. Addig szerintem egy teljesen hibátlan VT50-em van és örülök neki. A TV egyébként csak annyira jó, hogy azóta két haver is vett ugyan így 55 colost, mert seggre estek amikor meglátták mit tud (60-as kontraszttal )
üdv!
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #27734 üzenetére
János most nem ér rá válaszolni, mert itt ül előttem a szőnyegen és Samsung LCD-ket kalibrál.
Azt üzeni, hogy a jelenlegi legfrissebb szoftverrel valóban felesleges a VT50 kalibrálása. Állítgatni lehet és érdemes.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
válasz katalin888 #27737 üzenetére
Hivatalos sajtó infó nincs róla, de mindenhol a világon tapasztalták- kimérték. János is kimérte. Neki csak hisztek. Azt is tudjuk, hogy firmware okozza, mert a régivel nem csinálta. A Pana tud róla, ezt nekem írásba is adták , ugyanis panaszlevélen bejelentettem a dolgot, csak hogy örüljenek.
Egyébként nincs semmi csoda, vagy misztifikum a következő történt: a FW írója ismeretlen okból kifolyólag elvett egyet a fekete drive sorokból.
Ha ez így kínai, akkor itt van magyarul: eddig egy szürke, két fekete, egy szürke két fekete ritmusban vonultak a panel drive sorok teljesen fekete tartalom esetén, most meg egy szürke, egy fekete, egy szürke egy fekete ütemben vonulnak, teljesen nyilvánvaló, hogy pont dupla fénye lett így.
János kimérte: 0.02 most a pro mód feketéje, míg pl a normál hozza a 0.01-es értéket ahogy kell.
Ez a FW bug NEM érinti sem a játék, sem a THX, sem a normál, vagy a dinamikus módokat. Csak a kalibrálható pro mód lett elcseszve - hehe.
Ettől még a VT nem lett ST a gyakorlatban, hiszen aki látta a szűrő micsoda különbséget okoz, az pontosan tudja mire gondolok.
-
-
Ijk
nagyúr
válasz hunspikey #27745 üzenetére
Nézd, szerintem soha nem lesz tökéletes eszköz. Én annak örülök amit eddig elértek a mérnökök. Sokaknak furcsán hangzik, de én marha boldog vagyok hogy 2,5 éve megkaptam egy belépő szintű 42"-os plazmát 5 év garival, kevesebb mint 150k-ért. 10 éve amikor megvettük a pana crt-t 60k-ért, kiugrottam volna a bőrömből ezért a belépő plazmáért.
Hihetetlen gyors a fejlődés, annak ellenére hogy sokszor mégis lassúnak érezzük, például az oleddel kapcsolatban. Nem vagyok benne biztos hogy a feketét leszámítva nem jobb mindenben a VT-s panád a kuronál, de a feketében is talán csak papíron jobb a pioneer. És azért elgondolkodtató hogy mennyibe kerültek azok a készülékek./人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Android játékok topikja
- Ingyenes parkolást!!!!
- Meditáció