- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
lemmy9
őstag
Na harmadszor!!
Az EPG rossz karaktereivel mit lehet kezdeni???
lemmySzerintem!
-
Kernel
nagyúr
válasz spiritex #48230 üzenetére
Én egy dps hd80-al hasonlítom össze, annál határozottan szebb képet produkál a C3 saját tunere.
Milyen adásnál, és a HDMI-kimenet milyen beállítása mellett? Mert tegyük fel például:
- Adás 1080i, kimenet 1080i (STB nem konvertál) --> TV lekonvertál (768 soros kijelző)
- Adás 576i, kimenet 1080i (STB felkonvertál) --> TV lekonvertál (768 soros kijelző)
Vagy ennek variációi, és még 576i, 720p kimenet is beállítható a DPS-vevőn. Elvileg nem mindegy.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz meoindil #48252 üzenetére
Horror áron? Mi a horror ár?
A 42S30 most 145 eFt, a 42G30 185 eFt, ugye akinek szerencséje volt, az 180 eFt-ért megkapta, mellé még egy Xbox-ot is. Miről is beszélünk horror árként? Tavaly ilyenkor az 50G20 hivatalos kereskedői pont 100 eFt-tal volt magasabb, mint az 50G30 mostani ára.
Bőven megéri azt a 40 eFt pluszt a G30. Ha nem tudod megfizetni, az egy dolog, de ettől a tény tény marad: legalább annyival többet is ér, de szerintem többel is. 180 eFt-ból megkapod a Panasonic jelenlegi legjobb 2D plazmáját 42"-os méretben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
meoindil
aktív tag
Nem tudom minden boltra érvényes-e, de a WestEnd MM-ban december 11.-ig 0% THM akció van minden számítástechnikai és telekommunikációs termékre!
És a MM benne van a Panasonic 5 év garanciás kedvezményében...[ Szerkesztve ]
-
Tomics
addikt
válasz DM-Fan #48255 üzenetére
Sőt, ha az edigitalnál rendeled mától akciós a 42G30 (180e) és ha Mastercard-al fizetsz akkor 178e. Ingyen kiszállítják. Hétfőre vagy Keddre hozzák, alig várom. Popcorn A-210-et csak pár hét múlva tudok venni, addig kímélem SD adásokkal, saját médialejátszójával.
PH! addikt since 2004
-
tag
Sziasztok! Az hogy lehet, hogy voltam a KÖKI EURONICSBEN, a CORVIN EURONICSBEN, a Kecskeméti Extreme Digitalban, a kecskeméti ma nyílt MM-ben és egy db rohadt 51d550 -et se és semmilyen 3d plazmát nem tudtam megnézni. Minden hol csak a ledes digitális képkeretek vannak kirakva százával... d550et akarok venni de így nem merem hogy nem tudom megnézni a 3d-jét. kb úgy képzeljem el mint d6500 ét??
[ Szerkesztve ]
" palika90 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! "
-
Hsanyika1
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Kernel #48254 üzenetére
A fixen beállított 1080i-s kimenetre gondoltam, amikor a box vagy nem konvertál, mert az adás maga is 1080i-s, vagy felkonvertál, mert kisebb az adás. Tehát én ennél a kettőnél szebbnek látom azt, amikor maga a C3 tunere jeleníti meg az 1080i-s vagy 576i-s jelet.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Létezik, hogy a Panasonic S30-nak jobb kontrasztja és feketéje lenne mint a VT30-nak???
Legalább is a geeks.hu-n így mérték...http://www.geeks.hu/tesztek/111130_panasonic_s30_tx_p42s30e_plazmateve_teszt
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
"Néhány kérdés Pana 42G30E-hez:
1, Hol nézitek meg az üzemidőt meg a bekapcsolás számát?
2, Valahol van pontos leírás, hogy milyen médiafájlokat játszik le? Van két filmem. Mindkettő mkv (Bolygónk a Föld és a A Föld) A "nagyobb" bitrátájú nem támogatott, a kisebb megy. Mindkettő FHD.
3, A médiaPC bekapcsolásakor átáll játék üzemmódra. Lehet ezt tiltani, hogy maradjon a kézzel beállított Professional1-en, vagy állítsam el a játék beállításait?"RTFM-et kérdeztem?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
sziasztok!
korábban olvastam itt, hogy a felirat is képes ghostot okozni.
bejáratós időszakban mennyire kell kerülni a feliratos filmeket?
ez azért érdekes, mert gyakorlatilag csak felirattal nézek filmet/sorozatot, tévét csak néha, szinkronost meg soha, ezért nem mindegy, hogy mi ezzel a helyzet.
mivel kis gyerekeink vannak, ezért a bejáratáshoz szükséges 300+ óra is nehezen fog összejönni, de akkor legalább azt néznék rajta amit egyébként is.
köszi
redit never gets easier, you just go faster
-
janos666
nagyúr
válasz Kernel #48254 üzenetére
- Adás 1080i, kimenet 1080i (STB nem konvertál) --> TV lekonvertál (768 soros kijelző)
Ez így nem iagz. Az 1080i még lehet többféle RGB vagy YCC.
Ha RGB, akkor YCC->RGB konvertálás van, ha YCC, akkor 4:2:0->4:2:2 konvertálás, mert a HDMI nem tud 4:2:0-t (örök hiba, csak úgy mint maga a 16-235 YCC továbbcipelése a HDTV-kbe - kit és hol érdekelt még a visszafelé kompatibilitás??? Így is úgy is kell valamit konvertálni ha pl. régi analóg CRT-ken akarsz képet digitális jelből, akkor meg már nem mindegy...?).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #48175 üzenetére
janos666: A Kuro panelek cellái pedig elvileg örök életűk a CEL miatt (kristályréteg mindkét falon, ami nem engedi korrodálni a fémrétegeket.)
Itt írnak - szabványok alapján - erről.
Szerintem MgO réteg csak a képernyőnél elől lévő üveglemez mögötti elektródákat védi. A hátul lévő üveglemez előtti elektródákat nem kell védeni. (Az előtt van a foszforréteg, ami majd fluoreszkál.)
MgO kristályréteg minden plazma tévé képernyőben van. A Pioneer és a többi gyártó között ott van a különbség, hogy míg a Pioneer egykistály réteget alkalmaz, a többi polikristály réteget.
Az egykristályt megfelelő módon kell növeszteni. Az egykristály lényegében egy molekula, bármilyen nagy is. (Valahogy úgy lehet érzékeltetni a különbséget, mintha sóval van valami beszórva, vagy egy sótömbből egy lap ki van vágva.) Világos, hogy az egykristály mechanikailag sokkal ellenállóbb.
Na már most itt mechanikai igénybevételről van szó, és nem korrózióról. A korrózió kémiai átalakulást igényel, tipikus formája az oxidáció. A plazma cellák belsejében azonban nincs oxigén.
Az igénybevétel - amit a MgO réteg vesz fel - azt jelenti, hogy az elektródába nagy energiájú ionok ütköznének (ami így egyhamar tönkremenne), ezért van előtte ez a kemény védőréteg. De ez sem örökéletű, mert az ionok ezt is kikezdik, kikoptatják (tehát mechanikai változásról van szó). Ezt nevezik a MgO kiköpésének.
Tehát gyakorlatilag egy sebhely keletkezik a MgO védőrétegen, felhányt szélekkel, ami szerencsésen hasonlít egy kifejlett bőrrákhoz.
A Pioneer egykristály MgO rétege érthetően sokkal ellenállóbb.
Ha az elektródák mögötti védőréteg megváltozik, a plazma cellák kisülési tulajdonságai is romlanak. Vagy nem sülnek ki, vagy később.
Ezért vagy az inicializáló feszültséget kell megemelni (ami a fekete-szint megemelkedésével jár), vagy a kisütő feszültség nagyságát illetve a jel szélességét.
Ha a Panasonic az utóbbi megoldást választotta volna (a 2010-es plazmák esetén), akkor vagy nagyobb lett volna a kisütő feszültség - tehát többet fogyasztott volna a tévé -, vagy a kisütő feszültség tovább hatott volna, viszont akkor a cellák fluoreszkálására is kevesebb idő marad.
Tehát vagy többet fogyaszt a tévé, vagy rosszabb a képminőség.
Ehelyett az inicializáló feszültség lett megemelve, ami ahhoz szükséges, hogy legyenek elektronok a cellában a kisülés gyors beindításához.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nem.
A Lacie soft-ot használják (ami egyrészt érdemben eleve csak PC monitorokhoz jó, másrészt -szerintem- kicsit már elavult program azokhoz is...), így valószínűleg i1d2-vel nyomulnak, ami marha gáz a mai plazmák, de főleg LED-LCD-k spektrumához színek terén (spektróhoz kell őket komparálni, de a Lacie software-ben nincs ilyen funkció...), és a feketét sem fogja pontosan mérni ebben a tartományban (az már nagyon jó, ha megbízhatóan mér egy műszer 0.02-ig, az i1d2 nem ilyen).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
spiritex
veterán
válasz janos666 #48276 üzenetére
Ha már itt tartunk, sorba raknád nekem ezeket a színtereket minőség és információtartalom szempontjából?:
I420/IYUV, YV12, YUY2, YVYU, UYVY, NV12, RGB15, RGB16, RGB24, RGB32.
Az utolsó négy gondolom ugyanígy van. Illetve ha tudnál esetleg hozzájuk rövid magyarázatot fűzni.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
janos666
nagyúr
válasz eaglesas #48277 üzenetére
Jaja, a szuperzöldség vitte el a feketéket: Inkább legyen fele a kontraszt, mint hogy 10-20W-al többet fogyasszon a TV, végül is logikus...
Ja, a degradáció (esetleg erózió?) helyesebb lett volna, mint a korrózió, mert utóbbi valóban kémia eredetű, és ez nem az...
Számold meg a CEL-eket:
Then Pioneer developed a method to place the CEL-MgO material on top of the phosphor layer itself (or imbedded inside it) and things changed dramatically.
Now the cell had 3 MgO layers (1 evaporated layer, 2 CEL-MgO layers (top and bottom of cell). See graphic below.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz spiritex #48279 üzenetére
Húúú. Mikor tévedtem át ki-mit-tud topicba?
Leegyszerűsítem a kérdést, mert látom hogy a régi FFDShow Output lehetőségeit listáztad. (Az új verziókban már kevesebb van.)
Itt pipáld be a YV12-t (ez az eredeti DVD/BD formátum) és az NV12-t, ami ugyan az csak más struktúrában (de veszteségmentesen és gyorsan újrarendezhetőek a bitek + ebben van metadata flag az interlace mód jelölésére - ha interlaced a videó...), így az lesz aktív, amelyiket jobban szereti a renderer kompatibilitás szempontjából.Tömören: Legtöbbje YCbCr, különböző chroma sub-sampling szinteken (1D luma + 2D chroma, és 4:2:0, 4:2:2, vagy 4:4:4, azaz eltérő chroma térkép felbontásokkal, valamint különböző bitstruktúrában, mint pl. planar YUV), az RGB pedig a piros-zöld-kék additiív színkeverésű rendszer, ami a fényt kibocsájtó eszközök R,G,B sub-pixeljeinek intenzitását adja meg. (Nincs YCC kijelző, csak a régi feketefehér TV-kkel való kompatibilitás és jobb tömöríthetőség miatt konvertálják a TV adások és DVD-k/BD-ken a színeket luma-chroma rendszerbe - a feketefehér TV kikaphatta magának az Y-t, a CbCr jel csak az új TV-ket érdekelte, illetve a textúrák chromaticitása gyakran állandó, és csak a fényerejük változik, ezzel spórolnak a kodekek tömörítéskor + csökkenthető a chroma térkép felbontása, mert arra kevésbé érzékeny a szem...)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz redbiro #48275 üzenetére
"korábban olvastam itt, hogy a felirat is képes ghostot okozni."
A felirat nem fog ghost-ot okozni, mivel nincs jelen huzamosabb ideig ugyanazon kiírás. Ezért nem ghost fog keletkezni, hanem a feliratok helyén "felhősödik" picit a panel, elveszti a homogenitását, azt is csak akkor, amikor a fekete sávba esnek a feliratok (ha a filmbe esnek, akkor ez nem igazán alakul ki, mivel ott rögtön mossa a változó képtartalom). Ezt a felhősödést gyakorlatilag csak fekete háttérnél fogod észrevenni: ott nem lesz olyan fekete a fekete, kicsit maszatos lesz a felület. Akkor feltűnő, ha a filmben sötét jelenet van és épp nincs felirat, akkor látni a fekete sávon, hogy korábban hol voltak a feliratok. Ez nem egy kontrasztos ghost lesz, hanem világosabb foltok, de nem zavaróak. Ezt a legtöbb plazmánál kb. 1 percnyi változó képtartalom el is tünteti, tehát ha a szélesvásznú, fekete sávban feliratos film után odakapcsolsz TV-adásra, akkor ennyi idő után újra teljesen homogén lesz a paneled.
Szóval emiatt nem kell fájjon a fejed. A gond akkor van, ha egy felirat tartósan jelen van ugyanazon helyen és nem tűnik el, nem változik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiritex
veterán
válasz janos666 #48282 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ok, ez tényleg nem a ki-mit-tud topic, de némileg a te-tudsz-színtér topic, és ezért tettem fel itt és most, ha már szóba került az YCC->RGB, mert már régóta érdekelt mit állítsak be az ffdshow-ban... Na, köszi még egyszer!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
janos666
nagyúr
válasz Voice24 #48284 üzenetére
Alapvetően YCC, mert ebben a formátumban van kódolva minden TV adás és DVD, Blu-Ray, stb. A HDMI kábel pedig limites, gyakorlatban max 12-bit megy át rajta, a TV belső elektronikája viszont általában ettől precizebb (pl. 18 bit, ami sokkal több, mert ez hatványkitevő a kettesen), így jobb, ha ott történik minden módosítás/konvertálás (színterek, de-interlace, stb.), hogy minél kevesebb információ vesszen el, míg átpréseled az adatot a HDMI kábelen.
Csak attól nem ilyen egyszerű a kérdés, hogy bizonyos esetekben különböző bugok miatt lehet hogy érdemesebb a lejátszóval/boxal RGB-be konvertálni, és még ha a TV oda-vissza konvertálgatja is odabent RGB->YCC->RGB, akkor ha ugyan azzal a hibával teszi meg mindkét lépést (pl. elgépelte valaki a konvertálás mátrixának értékeit, ami megeshet jobb családban is. ), az valamelyest kiejtheti egymást, míg ha csak egyszer konvertál a TV, akkor bent marad a hiba.
-> Ezt már mondták nekem külföldi nagyarcok, hogy létezik ilyen TV (nem is egy, mert a videó processzort sokszor külső gyártótól rendelik, így sok modellbe beépíthetik különböző márkájú TV-kbe is...).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
athomi
veterán
Az normális a Panasonic 42G30-nál, hogy a káva és a kijelző találkozásánál nem egyből kezdődik a kép, hanem van minden oldalról egy kis fekete sáv (~3-4 mm)? Kizoomolás sem tünteti el.
Továbbá szeretném megkérdezni, hogy az alábbi HDMI kábel megfelelő lesz e a TV számítógéppel való csatlakoztatásához filmek nézése szempontjából:
HDMI-HDMI kábel 5m High Performance (nexus)
HDMI-HDMI kábel 5 m-es , 1.3 kompatibilis, aranyozott csatlakozó, tripla árnyékolás, dupla szigetelés 2 825,- Ft -
reaperhun
csendes tag
Sziasztok!
Eszközök:
42UX30, Popbox v8, Conax modul, Vidanet kártya, antenna digitális földi sugárzáshoz.Kérdés:
Adott 2 koax kábel, de csak 1 bemenet. Egyéb eszköz beszerzése nélkül (erősítő, dvd player) megoldható mindkét kábel (digi antenna, kábeltv) csatlakozása átdugdosás nélkül?reménybeli, jövőbeni 42UX30 tulajdonos... hopp, már az... :-)
-
-
TPeti
tag
válasz palika90 #48259 üzenetére
A westend beli MM-et ajánlanám, ott mindegyik Samsung ki van állítva és az eladók is nagyon rendesek. Engednek berakni saját tartalmat teszteléshez.
A D6500 (LED) csak annyiban hasonlít, hogy ugyanaz az aktív szemüveg van hozzá. Sokkal látványosabb az 51D550 3D-je. Minimális a crosstalk a D550-en, ami a D6500 velejárója sajnos.
Ha jól tudom van egy kis botrány az UE40D6500 körül az AVforumon, mert fullHD 3D TV-ként reklámozzák, még sem képes rá a panel, hanem lefelezi a felbontást. Sokan visszavitték, vagy kompenzációt kaptak.
Serpent 750 Nitro TC, Serpent.com
-
-
lemmy9
őstag
Na negyedszer!!
Az EPG rossz karaktereivel mit lehet kezdeni???
lemmySzerintem!
-
peetpro
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdés/kérés:
Panasonic plazma 46"; 50", 3D nélküli
Melyik az idei:
- Legjobb ár-érték arányú
- Legjobb darabPersze súlyozottan a kép a legfontosabb szempont
-
kételkedem
addikt
válasz lemmy9 #48294 üzenetére
Területi beállítás, nyelvi beállítás. Ha ezekkel játszva sem lesz rendben minden karakter, akkor kénytelen lesz az agyad dekódolni a rossz karaktereket.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Valaki tapasztalt mar olyat PS43D450 teven,hogy ejszaka onallositotta magat?
Ha benne hagyom a pen driveot ,arra leszek figyelmes ,hogy kek feny villog a szobaban,olvassa a pen driveot. Na es neha pattan egyet stand by modban! normalis ez ? -
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest