Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz MJordan #48790 üzenetére
Kb. közlik majd hogy kimennek a CES-re, és elkezdik az etetést, hogy "mekkora" lesz a meglepetés... amit csak a CES-en kezdenek el részletezni, de még ott sem mondanak el mindent.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz ZEN1TH #48800 üzenetére
USA piacon már ma sincs, és az eddigi tendencia azt mutatja, hogy az EU-ban is egyre lentebb tolódik a 3D tudás (lást V20, VT30).
De ne legyen igazam, mert ha esetleg cserélek jövőre, akkor szívesen spórolnék majd a 3D elhagyásával, amit most sem használok már a 3D képest TV-men, lassan ellepi a por a szemcsit. De nyilván csak akkor gondolkodnék a cserén, ha tényleg üt az új meghajtás, szóval úgy lenne poén, ha az UE-s G40 is azt kapná...[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz mrhitoshi #48795 üzenetére
Panasonic 42S30. Ez egy 42"-os, fullHD felbontású, belépő fullHD plazma korrekt mennyiségű csatlakozóval, beépített médialejátszóval, átlagos felhasználók részére. Jelenleg 145 eFt-ból áll meg hivatalos kereskedőknél és december 31. előtti vásárlás esetén 5 év garancia jár rá.
Ha kicsit megtoldod a keretet, akkor viszont 180 eFt-ból már kijön a 42G30, ami már inkább a középkategória csúcsa, még szintén "csak" 2D plazma, viszont abban az elérhető legjobb: NeoPDP panel, az S30-hoz képest még mélyebb feketeszint, nagyobb kontraszt, precízebb kép, jobb tükröződésgátló bevonat, stb. Szintén 5 év garival. Ennél jobbat már csak a felső kategóriában találsz a 3D modellek között.
A PS3 játékoknak egyébként már a HD-Ready panel is bőven elég, tekintve, hogy zömmel ugye 720p-ben (utóbbi időben már leginkább az alatti felbontásban) futnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz ZEN1TH #48803 üzenetére
Bocs, rászerkesztettem a hsz-re, mert véletlenül küldtem el a félkész szüveget.
Esetleg szerkessz rá te is a tiédre.Amúgy miért?
-
ZEN1TH
őstag
válasz janos666 #48805 üzenetére
Csak folytattam a hszed Mármint sejtettem hogy a G40-re fog fájni a fogad.
Remélem nem olyan irányba fog elmenni a Pana mint a Samsung a pletykák szerint. Hangvezérlés, mozgásvezérlés/érzékelés és egyéb smart baromságok
Bár ettől nem kell félnünk szerintem.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
Ijk
nagyúr
válasz janos666 #48802 üzenetére
Valahogy engem nem kapott el a 3D marketing fogaskereke. Soha nem éreztem hogy ez nekem kell.
Egyébként mire leváltom az x20-ast szerintem minden típusban benne lesz.Azért belegondolva, tavaly nyáron majd 150k-ért vettem a 42x20-at, és most 100k-ért egy közel hasonló tudású készüléket lehet kapni. Ha jól emlékszem az 50g20 akkoriban 360k körül mozgott, tehát azon a vonalon nem volt ilyen mértékű áresés, de még az a 80k is elképesztő.
Ha spekulálnék az árakkal, akkor szerintem 100k alá képtelenség hogy bemenjen a plazma, és a G széria sem lesz már sokkal olcsóbb, talán tavasszal bentragadt 50"-os készülékeket el lehet csípni 220k körül./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
nagyúr
Gyermeteg még ez a 3D technológia, jelen formájában szerintem sem működőképes, ezt igazolják a tapasztalatok is világszerte. Nem baj, lesz ez még jobb is, ezt a gyártók is tudják, fejlesztenek már most is bőven más irányba is, addig meg szépen lassan belepakolják a jelenlegi technológiát az összes készülékbe, aztán majd átalakul. Számomra is nagyon művi a dolog és igazán komoly értéket képviselő filmet nem nagyon láttam még 3D verzióban. Persze az alternatívát látom a dologban, csak nem a jelenlegi formájában.
Az árakat illetően már hosszú évekre visszamenőleg ez a tendencia figyelhető meg. A 150 eFt-ért vett X20-ad tudását 2008. év elején még 280 eFt-ért adták a PX80 személyében, ugyanolyan méretben, de mehetnék visszább is az időben: csak amióta én követem a plazmapiacot (úgy 2004. óta), már többszörös árak csökkentek le töredékükre - milliós nagyságrendről a jelenlegi 100-200 eFt közöttire. Szóval én semmin nem lepődnék meg, de én is a 100 eFt-os alsó határt érzem reálisnak.
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Most nézem vissza az árakat a topikban, közben egy apró megfigyelés:
2004.10-2010-ig: 10.000 hozzászólás, 2010-2011közel 40.000
Ki is mondta valamikor hogy a plazma haldokló technológia?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
válasz Gasparius #48761 üzenetére
"A hangfalak kb 30 fokos szögben szétfelé vannak fordítva a TV-től."
Ennél borzalmasabb elhelyezés csak az lehetne, ha a membránok a tévé felé néznének.
Az esetek többségében a hangdobozokat befelé, a hallgató irányába fordítjuk, kisebb részben egyenesen előre néznek. A vázolt felálláshoz nagy hiba volt oldalsó mélysugárzós hangdobozokat venni (remélem nem SAL típusúak), mert a közeli falak hazavágják a mélytartományt.
Cseréld meg őket, hogy a mélysugárzók egy síkban, egymás felé nézzenek!(#48763) rb26dett
Mélyládát kétféleképpen nem ajánlott elhelyezni: sarokba és fal mellé. A többi stimmel.
Léteznek kivételek, például lefelé néző membrán esetén, de olyat eleve nem ajánlok senkinek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vbmn1
csendes tag
Megérkezett az 50g30-as Pana. Gyönyörű minden szempontból.
Egyedül a vibrálás aggaszt engem és páromat, de még próbáljuk szokni.Panashop-nak és GLS kiszllításnak is 1-1 PLUSZ jár, nagyon korrektek voltak mindenben.
-
tibor.sz
tag
Bár off, de ha már szó volt itt a külső merevlemezekről és az ALDI-ról, azt esetleg tudja valaki, hogy ebben mi van belül?
http://www.aldi.hu/hu/html/offers/2827_27716.htm
És még valami, mert nem értek hozzá: a 3,5-eshez külön táp van, míg a 2,5-eshez nincs?
Itt a mér emlegetett 2 TB-os:
http://www.aldi.hu/hu/html/offers/2867_27571.htm
-
salapp
addikt
Láttuk az új csizmás kandúros filmet - 3D-ben.
Annyira szégyenteljesen ugyanakkor felháborítóan nulla volt az egész, és annyira csak a 3D-vel akarták feldobni, hogy eltökéltem, nem érdekel a 3D, úgyhogy a jövő évben megfelelő konstelláció mellett esedékes 50"-es vásárlásánál mindenképpen 2D-ben gondolkodom.
Úgyhogy nagyon remélem, lesz G40, és vagy sikerül kitűnő "kisöprő-áron" hozzájutni egy G30-hoz, vagy egy ilyenhez az őszi/téli 5 éves garanciás+akciós időszakban.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz tibor.sz #48816 üzenetére
Úgy tudom, ezekben WD belső ketyeg. Családban van már kettő is. Kitűnően működtek.
Másfél év után apám a sajátjánál valamit elbaltázott. Bevitte Aldiba, ők kiküldték javításra Németországba. Két hét volt, de adatmentéssel együtt tökéletesen javították. Ezt csak azért írtam még ide, mert sokan - jómagam is - tudunk rezonálni az ilyen "nem szaküzletektől", hogy mi van garanciaérvényesítéssel...Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
-
salapp
addikt
válasz Ed Parker #48819 üzenetére
Persze, csak arról tettem le, hogy a 3D miatt többet fizessek érte. (51d6900-ban többek közt ezért és a sat-tuner miatt gondolkodtam - de közben lesz az astra-hoz egy 15K-s Amiko, hdmi-vel, PVR-rel, így ez az igény kilőve)
Ezzel a 3D-vel tuti úgy járnék, mint Janos666, aki írta, hogy végignézte azt a nem túl sok 3D-s filmet, de igen hamar konstatálta, hogy baromira nem hatja meg ez a fícsör a D550-nél se.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
hetyo
tag
Sizasztok!
Mi a véleményetek a két készülékről (ez a kettő között vacillálok):
Samsung PS50C7000 ez ugye jobb színvilágban és fekete színben mint a D550: 230ePanasonic TX-P46ST30: 260e
A Samu 2010-es széria, Wifi, Net, 0db szemüveg.
Pana: 2011-es széria, Wifi, Net, 0db szemüveg.köszi.
[ Szerkesztve ]
A sok év alatt gyüjtött ph piros pontjaim mind elszálltak ? Vatera pozitívjaim: hetyo666 >190 :)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz salapp #48822 üzenetére
Én amikor a tv-t vettem valamennyire jövőbizos tv-t akartam venni, mert az asszony szívta a vérem, "hogy ha most ennyit kiadsz, ugye nem akarsz jövőre egy jobbat venni?" így ezért választottam ezt a típust.
De ahogy olvasom a híreket 2012-Ben sok 3D anyag fog jönni, tv csatornán is,pliscovery, animal planet...
Szóval annyira nem rossz ez, de majd ezt a jövő igazolja. -
< CyberBob >
őstag
válasz GeneraL_XTX #48826 üzenetére
Én az 50Hz-es crt után is látom valószínűleg a nagyobb méret miatt és az hogy többnyire a világos részeknél látszik csak így nehezebb hozzászokni.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
salapp
addikt
válasz < CyberBob > #48827 üzenetére
Érdekes, én a noname pici konyhai 50Hz-es képcsövest mindig elég zavaróan vibrálónak látom, ha ránézek (ritkán nézek rá, mert csak a reggeli kávékészítés és hasonlók alatt megy rajta a híradó, amit inkább hallgatok, mint nézek). Utána a 42-es plazmára nézve nyugodt képet látok.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Ijk
nagyúr
válasz < CyberBob > #48827 üzenetére
Bizony világos részeknél látható a vibrálás, főleg 24p módban. Fekete részen meg ugyebár "nem működik a panel", tehát minél sötétebb a kép, annál kevésbé feltűnő a jelenség.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
junkpod
veterán
válasz Stafni #48833 üzenetére
szerintem az 50hz-en villogó fénycsövek is hozzá tudnak járulni ehhez a vibráláshoz, ha éppen szinkronba kerül egy közeli fénycső fénye a tv frekivel...
vagy ez hülyeség?
(pl esztergagép fölé ezért nem ajánlott egyfénycsöves lámpát szerelni, mert az is lehet, hogy állónak látod a forgó vasdarabot és amikor hozzányúlsz akkor már késő...Box's don't touch!
-
Stafni
aktív tag
válasz junkpod #48834 üzenetére
Ritka az 50Hz fénycső otthonokban. A kompakt fénycsövek amit foglalatba tekersz szerintem nem 50Hz-en megy. Van bennük elektronika és semmi értelme nem lenne 50Hz-en kapcsolgatni. A gyújtótekercsen megoldás lakásokban elég fura lenne.
A plazmát ráadásul nem díszkivilágítás közben használjuk. -
Stafni
aktív tag
Szeretnék valami médiacentert a plazmához. Asrock E350M1-el gondoltam a megvalósítást, de itt többen nem javasoltátok az ilyen PC-s megoldást. Szeretnem, ha torrent kliens lenne és hogy PC-ként is tudjam használni. Mi a probléma az ilyen megoldással? Már nem emlékszem mi volt a kifogás, hogy miért nem jó. Ha valaki felelevenítené megköszönném!
-
junkpod
veterán
válasz Stafni #48837 üzenetére
de az áruházakban sok helyen fénycsövek vannak, illetve a kompakt fénycső is vibrál szerintem, meg a LED-es lcd-k is (minden led vibrál, ezt mondjuk nem értem miért nem lehet a ledeket folyamatosan táplálni, miért kell azt is villogtatni... nézz meg egy autós műsort, ott látszik a ledes helyzetjelzők a tvképen szinte ki-be kapcsolgatnak...)
Box's don't touch!
-
Alusszia
tag
SZiasztok,
Tudna segíteni valaki a Panasonichoz kapható wifi dongle-val kapcsolatban?Kérdésem: képes-e ez az eszköz pl. egy laptopról érkező videó és audió jeleket wifin a TV-re vinni?
Azt tudom,hogy a wifi routert "látva" nem kell neki kábel a viera cast funkciókhoz.
Köszi előre is. -
spiritex
veterán
válasz Stafni #48838 üzenetére
Azt szokták felhozni ellene, hogy nagyon problémás és nehézkes beállítani, ha egyáltalán sikerül a 24fps-es filmek tökéletes, akadásmentes (judder, stutter, tearing mentes) lejátszását. Nekem mondjuk sikerült, de el tudom képzelni, hogy sok helyen nem jön össze, mert túl sok komponenstől függ a dolog: op.rendszer, vga-kártya, vga driver, directX, lejátszó szoftver, splitter, dekóder, renderer. Azonban körültekintő vga-kártya vásárlással és sok állítgatással azért össze lehet hozni, hogy minden tökéletes legyen.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
OrLiX
tag
Sracok! A Panasonic december 31-ig adja a plazmakat 5 ev garanciaval. Ettol fuggetlenul peldaul a MediaMarktban vajon adjak majd 5 evvel, vagy ott sem?
Koszi!
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
< CyberBob >
őstag
Én csak azért lepődtem meg mert a szüleim 50c3-as plazmája gyakorlatilag nem villog (még hófehér képnél is nagyon kell figyelni, hogy kicsit is látsszon). A neopdp-ken mind látszik az S szérián viszont nem. A minap néztem a Samsung full hd plazmákat és ott is látszik.
junkpod: A ledeket legalább is monitoroknál a fényerő csökkentése miatt kapcsolgatják, minél lejjebb veszed a fényt annál lassabban villog (legalább is az okosok ezt mondták).
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
spiritex
veterán
válasz Stafni #48838 üzenetére
De az a helyzet -bár nekem sikerült egy szinte hangtalan rendszerrel összehozni a 24fps-es filmek lejátszását-, hogy én is egy lejátszót ajánlok neked, mert sokkal egyszerűbb vele minden, jó a képminősége, routeren keresztül látja a routerre LAN-nal vagy wifi-vel csatlakozó gépe(ke)t, és nem kell hozzá plusszban egy bluetooth egér vagy valami drága pc-s távirányító. Hacsak nem szereted annyira a pc rugalmasságát, hogy pl. neked is fontos, hogy ne 30 másodpercet ugorjon vissza a film, hanem csak 2-t vagy 5-öt, vagy amit te megadsz, és vállalod a sok vacakolást, amíg össze nem jön minden.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Stafni
aktív tag
válasz spiritex #48847 üzenetére
Igazad van. Torrent kliens van valami olcsóbb szerkezetben? Popi 210-ben van, de valami 30-40e környékén levőkben is létezik ilyen?
#48846 Ed Parker: nálunk kompat fénycsövek vannak, mert a hagyományos kiég elég gyorsan. Szerintem a bennük lévő elektronika nem 50Hz-el kapcsolgat. Nem vibrál. A gyújtótrafósok villognak.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest