Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #48602 üzenetére
Nem úgy akartam. Egyik a flatpanelsHD, másik a HDTVtest.
3D-hez szinte ugyanazokat (nem pontosan a tesztben lévőket, mert mindegyik tévét egyedileg kell kalibrálni) a beállításokat használtam, mint 2D-hez, csak a fényerőt növeltem, ami sajnos "viszi magával" a színek egy részét is. Picit variáltam a csúszkákkal. Amennyit én háromdéztem, arra megfelelt(#48605) Gasparius
Kétlem, hogy jó lenne G30-ra.(#48601) salapp
A tévé nálam külön konnektorhoz van csatlakoztatva, ami másik kismegszakítóhoz tartozik, mint az erősítő és a lejátszók.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Gasparius #48608 üzenetére
Akartam javasolni, de még nem volt időm megkeresni és belinkelni.
Fontos megjegyezni - századszor - hogy az optimális színekhez, képminőséghez vezető beállítások azonos típusú tévék esetén és bemenetenként, csatlakoztatott készülékenként eltérőek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junkpod
veterán
2012-es modell beetetés elkezdődött!
érdekes ez a DLNA funkció, úgy tűnik a TC (amerika) modellben van DLNA, a TX (EU) modellben nincs... Lehetséges ez?
Amcsi firmware-t rá lehet tolni eu tv-re?[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
thlacko
csendes tag
válasz DM-Fan #48609 üzenetére
Köszönöm, akkor nem csapok le az Euronics kihagyhatatlan ajánlatára.
Jó lesz az av planetből is olcsóbban. Mondjuk közben megint olvasgattam, és a 24p-s mkv-kat valóban nem úgy játsza a tv, ahogy kéne, rá is kérdeztem, de elengedték a fülük mellett az eladók. Ez a tipikus van is benne lejátszó meg nincs is szindróma, ill van, de nem sokmindenre jó.
Lehet még is Pana lesz a végén, nem egyszerű a döntés.Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
Gasparius
aktív tag
Én a normál beállítást variáltam át, de megjegyzem, hogy a belinkelt oldal is javasolja az IFC kikapcsolását, hogy ne legyen szappanoperás a kép, viszont nálam az egyik mkv-s filmnél vettem észre, hogy ha kikapcsolom, a kamera oldalra fordulásakor a tereptárgyak mozgása szakaszos, ha bekapcsolom, folyamatossá válik.
Ez adott esetben attól is függő lehet, hogyan van konvertálva a film, tehát fájlonként eltérő lehet?
Vagy továbbmenve, akár TV adások között is lehet eltérő? Pl. a TV Híradóban így a jó, az esti meccsen meg máshogy? -
DM-Fan
nagyúr
válasz thlacko #48612 üzenetére
Szerintem jobban jársz a Pana 42C3-mal. A képe is jobb, a 24p megjelenítéssel sincs gondja, igaz, lejátszója nincs, de azt úgyis be kéne szerezned előbb-utóbb, mivel a beépítettekhez egy idő után nincs firmware-frissítés és alapból is korlátozottabbak, mint egy stand-alone lejátszó.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Gasparius #48613 üzenetére
Soha nem nézek tévét, filmet, kikapcsolt IFC-vel, ahpgy a Samsungokon sem lőttem le a Motion Plust. Természetesen kipróbáltam, minden lehetőséget.
Fogalmam sincs, képtelen vagyok felfogni, mi bajuk van az embereknek a folyamatos mozgással. Sokkal jobban zavar a szaggatás, ricegés.(#48612) thlacko
Az AV gyakorta bolti garanciával árulja a tévéket, erre kérdezz rá![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junkpod
veterán
a usermanualban azt olvastam, hogy az IFC- a 24p üzemmódban nem működik, nem tudom mi a magyar kézikönyv, mert az nincs itt, de az eredetiben ez van: This is available only for 24p signal input and displayed instead of [Intelligent Frame
Creation].Box's don't touch!
-
BBéci
legenda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz junkpod #48618 üzenetére
De működik, csak 24p anyag megjelenítése közben nem IFC-nek hívják, hanem 24p Smooth Film-nek, ahogy azt már számos alkalommal leírtam.
De hangsúlyozom: nyugodtan ki lehet kapcsolni az IFC/24p Smooth Film opciót (sőt, ha zaj- és artifaktmentes képet akarsz, akkor ki is kell), mivel a Panasonic plazmáin enélkül is teljesen folyamatos a 24p lejátszás. Ez csak egy plusz képkocka-interpolációs algoritmus, ami bizonyos esetekben hasznos lehet, de amúgy teljesen szükségtelen, természetellenesen folyamatossá teszi a mozgást, olyan lesz, mintha enyhén gyorsított felvételt néznél - ez a soap opera effekt, ráadásul - mint említettem - sajnos artifaktol tőle a kép.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #48623 üzenetére
Köszi este megnézem.
Már Béci is linkelte. -
vhunor
őstag
-
BBéci
legenda
válasz vhunor #48628 üzenetére
Mi bajod a 24p-vel?
A "forráshűség" valóban fontos, de ha arra nem képes egy megjelenítő, akkor valahogyan segíteni kell rajta, erre szolgál az IFC.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #48627 üzenetére
Azt mondja a TV médialejátszóját használja. Szerintem arról már volt szó, hogy úgy nem vált át 96Hz-re a panel, hanem 60Hz-en jár (Samu és Pana is).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #48630 üzenetére
Csakugyan, most nézem, tényleg azt írta, akkor meg egyértelműen az az ok, így nem tud megfelelő kadenciával menni a dolog. Az IFC itt tényleg segíthet a dolgon, de igazából sosem lesz olyan, mintha rendesen tudna a 24 Hz többszörösén működni a panel.
BBéci: az odáig rendben van, hogy segíteni kell rajta (lásd a fenti beépített médialejátszós esetet), de ha egy olyan eszköz csatlakozik a TV-hez (pl. külső médialejátszó, BD-lejátszó, stb.), ami képes 24p módban továbbítani képet, akkor semmi szükség az IFC-re, mivel a Pana plazmák egyébként is képesek a 24 Hz többszörösén hajtani a panelt, így teljesen folyamatos lesz a kép az IFC nélkül is. Amennyivel az IFC-vel folyamatosabbnak látod még ehhez képest is, az már mind művi dolog és a filmszalagon sem voltak ott a plusz képkockák, amiket az IFC létrehoz, tehát a forráshűségnek annyi, ha azt bekapcsolod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz DM-Fan #48627 üzenetére
Nos ezek kaphatók a torrent utcai videotékában
Amúgy ez fura, mer volt hogy a gyári blu réj filmem is megakadt, bár ez LCD-n volt, de megállapitasodhoz hozzáfűzve, annak jónak kell lenni nem?
De a plazmán simán futott, bár nem tudom hogy az ifc be volt e kapcsolva.Most itt a vt30-on ezt a 600hz-t hogy kell érteni?
Ez olyan mint a Samu 800hz-e? -
DM-Fan
nagyúr
válasz Ed Parker #48632 üzenetére
Lásd az előző HSZ-t: elképzelhető, hogy mégsem a filmmel volt baj (egyébként egyidejűleg lehet azzal is), hanem a belső médialejátszó a ludas, amiatt nem folyamatos kikapcsolt IFC mellett a kép. Ezért is ajánlott a külső lejátszó, ott nem lesz ilyen gond!
A gyári BD-nek viszont nem szabad akadnia, ha a lejátszón is aktiválva van a 24p mód, illetve a TV is tudja.
"Most itt a vt30-on ezt a 600hz-t hogy kell érteni?"
Ez az alképpont-frissítésre vonatkozó érték, a panel ténylegesen természetesen nem ezen jár.
Get Moded!
-
< CyberBob >
őstag
Elég változó és forrásfüggő. Sorozatok sűrűbben akadoznak mint a filmek. Pl.: a Back to the Future első részének eleje (aki látta tudja miről beszélek) teljesen folyamatos viszont a The Girl Next Door szinte egész végig akadozik a lassú vízszintes kameramozgásoknál. Engem nem zavarna ha egy kicsit gyorsabb lenne az IFC-vel a mozgás viszont úgy éreztem mintha folyamatosan változna a sebesség. Az meg hab a tortán, hogy a függőleges vonalak már a kis beállításon is néha szétcsúsznak. Összességében jobb nélküle.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
thlacko
csendes tag
válasz junkpod #48616 üzenetére
Sorry, ez erre ment válasznak: (#48615) DM-Fan
Gondolom törölni nem lehet...Köszönöm, most már én is afelé tendálok, igazad van.
BBéci neked is hála, hasznos tanács. Ha nem az a bolt akkor melyiket ajánljátok, az olcsók közül kivel érdemes?[ Szerkesztve ]
Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz thlacko #48636 üzenetére
Ha Panasonic, akkor Panashop, E-Digital, vagy olyasvalaki, aki a hivatalos kereskedők közül közel van hozzád.
Ha Samsung, akkor szintén valamelyik nagyobb, megbízható műszaki üzletet ajánlanám. Érdemes az akciókat figyelni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Ed Parker #48632 üzenetére
60Hz * 10 sub-field ~600Hz
Melyik samu jár 800Hz-en? Valami LCD-re hazudták rá? Szerintem a PDP-ik ugyan úgy 60x10-esek, mint a Pana.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kiki22
senior tag
sziasztok!pana tv khez kulon meg kell venni a wifi adaptert ,h haloba tudjad a kotni a tvt
? -
-
neva2000
csendes tag
A minap elég érdekes dologra lettem figyelmes, unokatestvérem pár napja vett 50G30-t Megnéztem a tv-t, elkezdtem a szolgáltatások között nézelődni "youtube, skype" hihetetlenül búgott a tv-je. Nekem elég furcsa volt, mivel nekem 50G20-om van. Azon ilyent búgást soha nem hallottam.Lehet az új NeoPlazma technológiának köszönhető mind ez?
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Látom, most megy itt az IFC és társai elemezgetése, bedobom én is a kérdésem, mindjárt hármat is:
- plazmáknál természetes dolog a korábban általam írt jelenség, a color-banding? Mert lcd-n nem emlékszem ilyesmire. Tapasztalom tévézésnél, filmnézésnél is, úgyhogy valószínűleg nem forrásfüggő a dolog. (a jelenség nevét nem magamtól, hanem DM-Fan-tól tudom)
- főleg világos futó feliratoknál venni észre, hogy nehezen olvashatók a karakterek, olyan hatása van néha, mintha szemüveg nélkül 3d adást néznék. Magyarul: elég zavaró. Tehát, ez megint természetes jelenség plazmáknál?
- az mitől van, hogy világos, fehérhez közeli háttérben a feliratok (nem futó, hanem álló helyzetben) néha elmosódottnak, a háttérbe beleveszőnek, néha ricegőnek tűnnek?Ezeket én mind tapasztalom, és rontják az összképet, amit amúgy a tévé a képi világával nyújt.
Az IFC ki van kapcsolva, a képmód pedig true cinema.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz junkpod #48611 üzenetére
Na ez engem is érdekel! Főleg az, hogy merre tartanak a képátlók. Lehet jövőre lejjebb megy a 65"-os kategória és akkor már kezd elég komoly projektor alternatíva lenni sok embernek, lehet nekem is. Dedikált moziszoba esetén nyilván nem alternatíva, de legtöbb embernek adott a világos nappali szoba és a maximum 100"-os képátló. Az a tapasztalatom, hogy sajnos egy központi vizuális "hub" elkerülhetetlen a projektor mellé is amit akár fél órára, 5-10 perc közös fényképnézésre, Youtube-ra, HTPC/GamerPC konfigurálására be lehet kapcsolni.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest