Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz madgie #15550 üzenetére
Szerintem nagyjából ugyanaz a minőség. HTPC-ből ki lehet hozni nagyon jó képet és hangot, de az drágább, mint egy Popcorn, vagy Dune. Tudomásul kell venni, hogy a 20-30000 forintos lejátszók a belépő osztályt képviselik, ahhoz illő kép és hangminőséggel. Bármilyen chipset dolgozik bennük.
G20-on, minőségi kábellel összekötve, már észrevenni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
madgie
titán
Akkor ehhez a teszkógazdaságos ötvencolloshoz elég lesz nekem a PC, illetve az ócsó médiajátszó is. Elsősorban a méretével hódít a cucc, valamelyik nap néztem, hogy le tudom ugyan tökig nyomni a feketét rajta, de ha nem akarok részleteket veszíteni, akkor bizony nem feketébb a fekete, mint az LCD monitoromon (0.15 cd/m2 körül)
-
zozy84
senior tag
Most utána olvastam. Jó lehet az a Dune nagyon. Eredetileg valami hasonlót kerestem. DE az 4x annyiba kerül mint Playon!
Pár hónappal ez elöttig azt se tudtam mi az mkv. vagy hogy médialejátszó.
Már annak is örülnék ha a G20on nem szar divx meg xvid menne és életem első letöltött mkv filmjeit nem a kicsi laptopomon nézném.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Dorian #15553 üzenetére
LG 50PQ2000. Nagyon nem Pana, de feleannyiba fájt, örülök, hogy erre futotta (engedte az asszony ).
Szerk: egyébként hardveres kalibrálásra ki milyen szoftvert ajánlana plazmához? Az a baj, hogy ez nem LCD, ha sok a világos tartalom, akkor automatikusan visszavesz, nehogy megfőjön a panel. Olyan progi kéne, ami tök fekete alapon csak egy kis körben nyomja a szürkéket/színeket avagy tisztában van vele, milyen hardvert kalibrál (a gyári Eye One progi egész jó, de nem az igazi és CRT-nek kell hazudni a tévét neki)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #15554 üzenetére
DVD-játszók között is óriási különbségek vannak. A 10000 forint alatti
szutykokés a 4-5x annyiba kerülők nem említhetők egy napon. Bármilyen hihetetlen, ez igaz a médialejátszókra is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
A felskálázás hogyan működik? Valami interpolálással? Jelentős különbség van minőségileg pl. egy HD 720p-s .mkv és egy 720p-re felskálázott DVD film közt?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
shez
tag
Jó lenne venni egy 46G20-as TV-t a kiterjesztett garanciával. Megkérdeztem a Panaclubnál (Üllői út.) hogy van-e. Válasz: csak 42"-os van esetleg 50 -esből van még az egyik boltjukban (gondolom a kiállított utolsó darab). Sajnos meg sem tudták mondani, hogy mikor fog jönni szállítmány. Megkérdeztem ha most megrendelem akkor arra vonatkozik a kiterjesztet garancia. Válasz: csak akkor ha július 10.-ig regisztrálom a terméket. Ez van mindenesetre még a jövő héten még megpróbálom, hátha sikerül.
-
zozy84
senior tag
Külsö 1 TB körüli vinyótl Playon HD-hez mit és milyet lenne érdemes?
-
lcee79
addikt
Nekem mindig egy OPPO volt az álmom, mindig az épp aktuális..
Gondoltam a sok DVD lemezem jó lenne megnézni Anchor Bay-es chippell felkonvertálva.
De úgy döntöttem annyi pénzt már nem adok érte, pláne, hogy azért popconon Blu-Ray-t v 1080p-s videot nézve, azért bőven jó kép van sokkal olcsóbban (ha jól tudom, most a BDP-83-as 200ezer felett van)
Úgyhogy maradok a HD filmeknél és a popcornnál[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
addikt
válasz Dorian #15561 üzenetére
A felskálázott DVD-nek természetesen gyengébb képe van mint egy 720p-s .mkv-nak,
főleg a 6-8 GB-os 720p-s videókhoz képest, még egy márkás skálázóssal is.
És persze a DVD felskálázva nem mindegy, hogy egy OPPO skálázza fel vagy egy 10-15000 ft-os noname v nem noname dvd.[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
Panasonic szerintem ezzel a G20-assal nagyon beletrafált, eddig nem emlékszem, hogy ennyi ember akart volna ilyen plazmát (sőt egyáltalán plazmát) venni mint idén,
Beleértve magamat is aki meg is vettem és nem csalódtam.
Még ha a másik fórumon, belém is akarják magyarázni, hogy villlog meg csökken majd a kontraszt meg stb stb.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
madgie
titán
válasz Gabor970 #15568 üzenetére
Nono, nem dinamikus kontrasztról van szó, meg eleve a plazmán baromi nehéz hitelesen kontrasztot nézni, a működési elvéből adódóan
Szerk: legalábbis úgy vettem észre a kalibrálgatásnál. Mivel "kopasz" vagyok ebben a témában, tessenek megcáfolni, nem haragszom meg érte
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
-
koti57
csendes tag
válasz madgie #15555 üzenetére
re: LG 50PQ2000 nagyon nem Pana
Nekem van LG 50PQ3000 és Pana 42PX80 gépem. Ha az LG jól be van állítva, nagyon szép képe van. A Panának jobb a feketéje, Lg viszont jobban skálázza fel az SD anyagot. Próbáld ki az alábbi képbeállítást, én ezt használom sötét szobában.
Energiatak.: max.
Képüzemmód: Haladó1
Kontraszt: 90
Fényerő: 45
Víz. élesség: 60
Függ. élesség: 60
Színtelítettség: 35Speciális beállítasok :
Minden marad az alapbeállítas szerint, csak a Fehéregyensúly: közepes -
lcee79
addikt
válasz Dorian #15574 üzenetére
minél jobbak az eszközök amivel játszod a filmet, annál jobban fog látszani a különbség a különböző filmek közt....(tv. player, kábel)
ugye 720p-s filmek és az 1080p-s filmek egy HDready tv-n tök egyformák voltak, semmi különbség (de tényleg, az én tvmen semmi)
a divxek sem voltak vészesek.Most a G20-al már látszik a különbség a 720p az 1080p és a blu-ray közt is.
És nekem a gép is össze van kötve HDMI-vel a TV-vel
És a sz.g-ről szerintem nem annyira jó.
Popcorn szebb képet tesz, és színesebbet is...
Úgyhogy popcorn-hdmi-tv a legjobb amit eddig a tv-mre varázsolni tudtam
De ez teljesen jó.Mondjuk van kb 5-600 HD filmem (nem tudom pontosan) szóval van mit nézni (remélem hatóságok nem olvassák a fórumot, mert akkkor nincs egy se ...)
-
madgie
titán
válasz koti57 #15573 üzenetére
Köszi, de nem a beállításokkal van a baj, az a része megoldott az Avforums-os HD videókkal, meg az Eye One Display 2 kalibrátorral. Egyébként az RGB beállításokba érdemes belemászni, mert közepes fehéregyensúlynál 6500K-nál "hűvösebb", meleg beállításnál meg tényleg meleg árnyalatú lesz (valami 5000K körül). Ha hazaérek, ránézhetek, milyen beállításokkal pontos nekem, de ha általam eddig ismert megjelenítőkből indulok ki, akkor két azonos típus sem fogja ugyanazt a képet adni, hiába állítod őket be ugyanazon értékekre.
-
ronTom
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors válaszra lenne szükségem.
Panasonic 46 G10 és Panasonic 46 S20 közül melyket válasszam (ártól független).
Az előbbi G12 full hd NeoPdp panell, 40.000:1 nativ kontrasztal, az utóbbi G13 full hd panell, 2.000.000:1 nativ kontrasztal (?), más külömséget nem láttam a két panell között.
Kösz! -
Gabor970
addikt
-
-
Prezsi
csendes tag
Mitől NeoPDP a panel azon kívül, hogy a Panasonic azt mondja rá, hogy az? Egy angol fórumban azt írják Panasonic benfenntesre hivatkozva, hogy az S20 gyakorlatilag a tavalyi G10. Marketing okok miatt nem hívják - csak európában - NeoPDP panelesnek, hogy ezzel is a G20 felé tereljék a vásárlókat. Ez hihetőnek tűnik, a technikai paramétereik kísértetiesen megegyeznek, Én a kettő közül az S20-at választanám.
-
dszabi
tag
-
dszabi
tag
válasz dszabi #15314 üzenetére
Gondoltam, ha már bedobtam ezt a témát (LG PK250, sparkling, videó itt: http://www.youtube.com/watch?v=ST2U4g4j6PU ), úgy illendő ha le is zárom. Szóval ezek történtek:
- Az első TV-re a Youtube-os videóm alapján a Saturn-ban is, ill. az LG márkaszervízben is azt mondták, hogy hibás, cseréltessem ki. Kicseréltettem, de az új készüléken is gyakorlatilag ugyanez a jelenség látható.
- Elmentem 2 áruházba, hogy megnézzem a kiállított PK250-et. Mind a két készüléken látható volt ez a "sparkling", még akkor is, amikor HDMI-ről ment a DVD.
- Mindezek alapján én azt szűrtem le magamban, hogy nem az én készülékem a hibás, egyszerűen ez az LG így működik. Továbbá, hogy a jelenséget nem földhurok vagy egyéb hálózati zavar okozza.
- Végül kihívtam még az LG márkaszervíz embereit, hogy azért nézzék meg az én TV-met. Mivel a szervízesek az elmúlt 1 hétben már nagyon jól megismertek, ezért azt mondták hogy a legjobb emberüket küldik. A szerelő szerintem nálam látott először PK250-et. Először jött a standard szöveggel, hogy a SCART a hibás, meg zavarok, meg földhurok, de aztán kipróbálták HDMI-n keresztül, USB-ről játszott 1080p LG videóval, úgy hogy minden egyebet kihúztak a TV-ből és ekkor is megvolt a "sparkling". Ekkor már ők is úgy gondolták, hogy nem zavar, de szerintük nem is hiba, ez a készülék ilyen. Fentebb írtak alapján én is így gondolom.A "sparkling" jelentősen csökken ill. meg is szűnik, ha a fényerőt leveszem jó alacsonyra, 40 és 50 közé. Így viszont kicsit már sötétnek tűnik a teljes kép, úgyhogy a végső megelégedéshez azt hiszem még játszanom kell majd a különböző beállításokkal.
Remélem segítettem azoknak, akik szintén LG tulajok vagy vásárlást terveznek.
-
lcee79
addikt
válasz Dorian #15578 üzenetére
"Ha meglesz az új TV-m meglátjuk mit tud a beépített lejátszó. Azért elég nagy különbségnek kell lennie, hogy egy Popcornért kiadjak 100ezret..."
Melyik tv-t veszed?
A popcorn és a tv lejátszója közt általában sajnos ég és föld...
először is popcornnál nincs ilyen kérdés hogy nem viszi az mkvkat, vagy nem kezel feliratot, minden tipusu hangot ismer és ki is tudja adni
Ez tv-knél általában elég gyenge.
Legtöbb tv-nél divx van nagyjából felirat kezelés hangváltás stb vagy jó vagy nem...
Torrentezési lehetőség és egyéb extrák.
És ezek csak a főbb dolgok, a képminőség is jobb a sigma design procikkal stb stb stb...
Tv mondjuk úgy hogy játszik le filmeket is mellékesen nem elvárható hogy mindent vigyen.Ezért is nem lehet úgy használni mint egy fullos media playert
Ja és nem kell 100ezerért venni popcornt
Van olcsóbb megoldás pl A-110 használtban láttam már 35-40 körül is.
Vagy a venice is 30.000 körül van és jobbnak írják mint a wd live és társait[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Ma megpróbáltam -alőször- .ts kiterjesztésű 720p videót lejátszatni PS50C430-as TV médiaplayerével. kb 5 mp-enkint "reccenésnyi" akadás volt tapasztalható a képben, a hang is elég fura volt, de az folyamatos. 2.0 pcm sztereóban ment ki a jel az erősítőre. Egy torrenten összedett madonna koncert volt, -The Sticky & Sweet Tour- 6,5 giga összesen, de három darabra volt szabva. Ez volt eddig az első .ts amit ráküldtem, ha lesz még ilyen jelzem.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Dorian
félisten
válasz lcee79 #15589 üzenetére
Samu 50C530-at rendeltem a Digitalko-tól.
Azt olvastam ennek elég sok mindent kezel a beépített playere, de ha mégsem lesz jó, kénytelen leszek beruházni valami külsőre. 30-40-et még adnék is ilyesmiért.Amúgy próbaképp néztem ma egy 720p .mkv filmet az 32" lcd-men, ugyanúgy 7,5 GB-osat, hát nagyon szép volt a kép, el kell ismernem, jobb, mint egy felskálázott dvd A tegnapival lehetett valami gubanc. Pont azt mondtam, ha ehhez képest az új 50" plazmám képe, mondjuk 1080p filmmel, még jobb lesz visítok a gyönyörtől
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
willi100
csendes tag
Sziasztok!
Ma megjött az 5 év teljes körű jótállást igazoló igazolás.
Mától még boldogabb g20-as tulajdonos vagyokPanasonic TX-P42G20e
-
lcee79
addikt
válasz Johnny70 #15590 üzenetére
PANASONIC weboldalán azt írják hogy az S20 panelja
G13 progresszív Full-HD plazma képernyő Tough Panel technológiával.A G20nál pedig:
Panel: G13 Progresszív Full-HD NeoPDP (plazma megjelenítő panel)szóval ez gondolom elég jelentős különbség
ja és a kontraszt is az S20-nál 2millio a G20-nál pedig 5milliót ír
ami márkán belül ha nem is 3 milliós (vagy 2.5x-ös attól függ honnan nézzük ) de tutira különbség.
Tehát S20 nem az a technológia mint a NeoPDP-s
sőt ahogy néztem a V20 és a VT20-nak még a G20-hoz képest is fullosabb adataik vannak, hogy a VT20 3D megjelenítéséről már ne is beszéljek...https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
-
Johnny70
tag
válasz lcee79 #15595 üzenetére
NeoPDP már tavaly is létezett nem is a 2010-es panelről beszéltem, hanem a tavalyiról. Ha megnézed a Pana brit oldalát, ott az S20-hoz pont ugyanazt írják a panelre, mint nálunk, csak nem a sima Viera sorban szerepel a model...
Gondolom azért nem akarják a NeoPDP-t ráírni, mert a csúcs és az egyel utáni model kapja meg a NeoPDP logót, így tavaly a V10 és a G10, idén pedig a VT20 és a G20 új paneljei. Ebbe a társaságba nálunk már nem fér be a tavalyi panel a 2 milliós kontrasztjával, ezért az S20-at "lefokozták". Attól még hogy nincs rajta, lehet ugyanaz a panel, mint a G10-ben, meg lennék lepődve, ha a Pana fejlesztett volna csak az S20-nak külön panelt sok pénzért, mikor ott vannak a jó kis 2009-es panelek, amihez képest az idei nagy ugrás, tehát szépen fel lehet a családot építeni. -
nobeige
tag
válasz Gabor970 #15591 üzenetére
Én elég gyakran készítek .ts file-okat mkv-ból a tsmuxer programmal, mivel számos régebbi szinkronos 720p anyag high profile level 5.1, amit a C430 médiajátszója nem kezel.
Tsmuxerrel átállítom 4.1-re kiválasztom a megfelelő hangsávot és kiteszem .ts formában.
Így már rendben megy a lejátszás.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest