Aktív témák
-
dszabi
tag
Tegnap előtt vettem egy LG 50PK250-es plazmát.
Itt egy videó a problémámról: http://www.youtube.com/watch?v=ST2U4g4j6PU
Amint látjátok, az a gond, hogy a kép fekete részében (pl. egy szélesvásznú filmnél a fekete csík területén) közvetlen közelről nézve a kis pixelek összevissza villognak. Néha a kékek, néha a zöldek, néha a pirosak vannak többen, és attól függ a jelenség, hogy éppen milyen jelenet látható a képen. Némelyik jelenetnél eltűnik ez a csillogás, más jelenetnél előjön, megint másnál nagyon-nagyon előjön. Amennyire megfigyeltem, adott jelenetnél mindig ugyanolyan jellegű a csillogás.
A jelenség csak nagyon közelről látható, fél méterről már észrevehetetlen, a mellékelt videót nagyon közelről (10 cm) vettem fel.
A DVD lejátszó analóg kábellel (SCART) csatlakozik a TV-re, digitális összeköttetést egyenlőre nem tudok megoldani. Full HD forrásom sincs egyenlőre.
Digitális TV adásokat figyeltem még és ott mintha kevésbé lenne gyakori ez a jelenség, de azért akad 1-2 adó, ahol előjön.
A TV-t mai nap visszavittem a boltba és kicseréltem egy újra, de a jelenség gyakorlatilag ugyanolyan.
Még sohasem volt plazmám és nem tudom eldönteni, hogy ez normális vagy a második TV készülék is hibás? Normál távolságból nézve filmet semmi nem látszik.
Előre is köszi a segítséget, most 2 napig külföldre megyek, ezért nem nagyon fogok tudni válaszolni a hozzászólásokra, de minden segítséget szívesen veszek!
-
dszabi
tag
Igen, ha lejjebb veszem a fényerőt (50-esre), akkor határozottan javul ez a "hiba". Ahol eddig mondjuk 100 villogó pixel volt, most már csak 10 van.
Szóval ez akkor normális jelenség a plazmáknál?
-
dszabi
tag
-
dszabi
tag
válasz dszabi #15314 üzenetére
Gondoltam, ha már bedobtam ezt a témát (LG PK250, sparkling, videó itt: http://www.youtube.com/watch?v=ST2U4g4j6PU ), úgy illendő ha le is zárom. Szóval ezek történtek:
- Az első TV-re a Youtube-os videóm alapján a Saturn-ban is, ill. az LG márkaszervízben is azt mondták, hogy hibás, cseréltessem ki. Kicseréltettem, de az új készüléken is gyakorlatilag ugyanez a jelenség látható.
- Elmentem 2 áruházba, hogy megnézzem a kiállított PK250-et. Mind a két készüléken látható volt ez a "sparkling", még akkor is, amikor HDMI-ről ment a DVD.
- Mindezek alapján én azt szűrtem le magamban, hogy nem az én készülékem a hibás, egyszerűen ez az LG így működik. Továbbá, hogy a jelenséget nem földhurok vagy egyéb hálózati zavar okozza.
- Végül kihívtam még az LG márkaszervíz embereit, hogy azért nézzék meg az én TV-met. Mivel a szervízesek az elmúlt 1 hétben már nagyon jól megismertek, ezért azt mondták hogy a legjobb emberüket küldik. A szerelő szerintem nálam látott először PK250-et. Először jött a standard szöveggel, hogy a SCART a hibás, meg zavarok, meg földhurok, de aztán kipróbálták HDMI-n keresztül, USB-ről játszott 1080p LG videóval, úgy hogy minden egyebet kihúztak a TV-ből és ekkor is megvolt a "sparkling". Ekkor már ők is úgy gondolták, hogy nem zavar, de szerintük nem is hiba, ez a készülék ilyen. Fentebb írtak alapján én is így gondolom.A "sparkling" jelentősen csökken ill. meg is szűnik, ha a fényerőt leveszem jó alacsonyra, 40 és 50 közé. Így viszont kicsit már sötétnek tűnik a teljes kép, úgyhogy a végső megelégedéshez azt hiszem még játszanom kell majd a különböző beállításokkal.
Remélem segítettem azoknak, akik szintén LG tulajok vagy vásárlást terveznek.
-
dszabi
tag
válasz bendeguz76 #15777 üzenetére
Szerintem 3 m-re már kell az 50-es, ha sok filmet nézel, kell a házimozi hatáshoz ekkora méret. TV-nézéshez (meccs) felesleges.
Én kb. 3,5-4 m-ről nézem az 50-est és filmeknél kicsit kicsinek tűnik...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest