- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz PumpkinSeed #14250 üzenetére
Mit szóltok ehhez az oldalhoz?
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
alfa20
senior tag
válasz PumpkinSeed #14252 üzenetére
Esetleg hátha még EZ is érdekel, én itt szoktam próbálkozni, ezt bárhonnan elérem szerkesztés céljából, egyszerű, de azért használható. FTP-re is lehet csatlakozni, de ATW-re sajnos nem sikerült még, azt szerintem nem szereti.
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
válasz fordfairlane #14240 üzenetére
notepad++ megvan, de abban hogyan tudok syntax ellenőrzést csinálni?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz The DJ #14226 üzenetére
Szívesen, bár nem sokat segítettem. Sajnos annyi fölös időm nincs, hogy átnézzem a teljes plugint, meg rájöjjek, miért van nálad IPN-para. Az pedig nem meglepő, hogy így sincs változás, de azt hittem, ez egyértelmű volt, hogy igazából csak kódjavítás történt az API-nak megfelelően, kissé szépítve (de még így is gányul hagyva) ezt a tákolást - az volt a vicces, hogy a plugin fejlesztője ezek szerint b@szott áttanulmányozni az API-t, hogy legalább felkészítse azt hibára is. Tehát most annyit javítottam a kódon, hogy legalább a plugin ismerje fel a hibát, amennyiben az van, ha ilyen WP_Error-t kapsz, akkor legalább ne kapj egy okádék fatal errort. Bár így is ocsmány, hogy a "hibakezelés" emberünknél abból állt, hogy nyomatott egy jó kis exit()-et a kód kellős közepén, ha para volt. Nem ám felhasználóbarát hibaüzenet, vagy valami.
Mondjuk az ilyenekben a WordPress amúgy is borzalom, nem tudom, mostanság hogy van, de régen emlékszem, akárhányszor elküldtem egy WP-s űrlapot, amennyiben az hibát mutatott, akkor az mutatott egy szinte üres lapot a hibaüzenettel, amely arra szólított fel, hogy nyomjam meg a böngésző "Vissza" nyilát, és akkor vissza tudok térni az előző oldalra. Nem ám normálisan le lettek volna kezelve a kommentelőűrlap hibái, és "felhasználóbarát" (vagyis inkább elvárható) módon újból megmutatta volna az űrlapot, a hibaüzenetekkel együtt.
Amúgy ez a link, amit küldtél, szintén elkeserítő, mert gyors átpörgetés alapján a fejlesztő (??? vagy inkább romboló) azt a gányolmányt belerakta a pluginjébe ("Thanks! I'll include your patch in the next release." - remek!), mármint azt, hogy objektumként kezeli a response-t, ami egy array az API szerint, és mindez kiderül úgy, hogy az ember a doksi megkeresésével és olvasásával 5 másodpercet tölt, mint én tettem...
Na, szóval most gondolom "IPN Request Failure" az eredmény, ami most nem meglepő.Melyik az a plugin, amit használsz? Nem mintha ismernék WordPress pluginokat, de nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy ne lenne valami normális webshopplugin hozzá.
Itt mindenképp próbálkozz meg a kérdéssel (angolul nyilván):
http://wordpress.stackexchange.comSk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #14241 üzenetére
Az hogyan lehetséges, hogy egy PHP+MySQL-es könyvet HÁROMSZOR elolvastál, állítólag mindent tudsz belőle, és ilyenek gondot okoznak, például az, hogy rájöjj, hogy itt valami "pusztító alpáriság" történik?
Javaslom, inkább könyvolvasás helyett vagy MELLETT GYAKOROLJ rengeteget, önmagában az, hogy olvasgatsz, nem fog rávezetni a probléma-megoldásra. Saját tapasztalatok, saját hibázások kellenek, hogy tanulj is belőle. Persze mindezt a kísérletezést localhoston tedd.
Sk8erPeter
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Sk8erPeter #14256 üzenetére
Ezt én úgy oldottam meg, hogy USBWebszerveren a könyvnek megfelelően lekódoltam a megoldásokat és még plusz dolgokat. A Kis zsebkönyvvel az volt a baj, hogy kevés információt adott a dolgokról, ezért ott nem is foglalkoztam a gyakorlással. De most így, hogy egy könyv mindent elmagyarázz látom az értelmét annak, hogy a gyakorlatba is átfektessem. Viszont most akkor kereshetek új könyvet, mert az előbbiek szerint a mostani könyv már régi.
Bár volt egy kis irónia is abban, hogy tudok mindent, abban inkább arra céloztam, hogy információ hiányában inkább csak a programozási logikájára vezet rá a nyelvnek mint.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
alfa20
senior tag
válasz Sk8erPeter #14257 üzenetére
a lényeg hogy ingyenes és amire nekem kell arra jó.
-
MODERÁTOR
Symfony 2. Hogy tudom megoldani, hogy az assetic manager segítségével url-t töltök be? (Google Web fonts).Szerk.: Nem szóltam! (Még szoknom kell ezt a keretrendszert. )
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Tele von Zsinór
őstag
URL esetén (mint nálad a gfonts) teljesen felesleges az assetic, linkeld úgy, mintha Sf nélkül tennéd.
Assetic akkor jön a képbe, amikor helyi erőforrást szolgálsz ki, ezeket tudja jól összepakolni egybe, esetleg minimalizálni, illetve persze az assets:install után a helyes linket megadni.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Szeretnék munkát keresni Budapesten, mint designer vagy front-end fejlesztő. Jelenlegi lakhelyem Szeged és egy ismerősöm azt mondja, hogy érdemes lenne beírni inkább egy Budapesti címet, mert különben a cégek a vidékiekkel így nem is foglalkoznak.
Mit gondoltok erről?
We are only Stardust...
-
-
MODERÁTOR
válasz Jinxb1rd #14264 üzenetére
Ha beleírod és kérdezik közlöd, hogy meg tudod oldani a pesti lakhatást (máshogy nem fog tudni menni.) Ha meg nem akkor rákérdezhetnek, én úgy tudom nem kell.
Itt van az állásinterjús téma, itt nézz körbe!
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
trisztan94
őstag
A foreach miért szedi ki a tömböm indexeit?
$result a tömb ami fetch_array-el jön vissza, így néz ki:
print_r($result);
Array ( [0] => 47 [shirt_image_id] => 47 [1] => 1000 [image_price] => 1000 [2] => 10x10 cm [image_size] => 10x10 cm [3] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg [image_picture] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg [4] => Fekete [description] => Fekete [5] => Sötét szín [description2] => Sötét szín [6] => 15 [sub_category] => 15 [7] => Y [active] => Y [8] => 2013-09-26 19:24:24.169424 [upload_time] => 2013-09-26 19:24:24.169424 [9] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg [thumb_name] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg [10] => Teszt kép - hamarosan törölve [image_name] => Teszt kép - hamarosan törölve [11] => N [front_page_picture] => N [12] => [shirt_comment] => [13] => d82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg [first_addon_image] => d82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg [14] => 7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg [second_addon_image] => 7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg [15] => eec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg [third_addon_image] => eec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg [16] => [fourth_addon_image] => [17] => [fifth_addon_image] => [18] => {utazás,párizs,trisztán} [categories] => {utazás,párizs,trisztán} [19] => 1 [s] => 1 )
Nyomok egy foreach-et:
foreach ($result as $item)
{
print_r($item);
}Ezt kapom vissza:
47471000100010x10 cm10x10 cm474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpgFeketeFeketeSötét színSötét szín1515YY2013-09-26 19:24:24.1694242013-09-26 19:24:24.169424474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpgTeszt kép - hamarosan törölveTeszt kép - hamarosan törölveNNd82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpgd82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpgeec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpgeec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg{utazás,párizs,trisztán}{utazás,párizs,trisztán}11
?????
[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
DeltaPower
addikt
válasz trisztan94 #14267 üzenetére
mert így működik a foreach?
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Tele von Zsinór
őstag
Nem értem a kérdést. Egy teljes foreach így néz ki:
foreach ($array as $k => $v) {}
Ekkor az aktuális elem kulcsa a $k-ba, értéke a $v-be kerül. A [$k =>] rész nem kötelező, ha kihagyod, akkor nem férsz hozzá a kulcshoz, csak az elemhez a $v-ben.
-
fordfairlane
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most komolyan, sírjunk vagy nevessünk?
Dokumentáció olvasgatása és értelmezése néhanapján megy?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
fordfairlane
veterán
Egyébként ez a tömb tipikus php-mysql-es "mixed resultset" abban az értelemben, hogy az értékek mind numerikus, mind indexnév szerint eltárolásra kerülnek. Tehát duplán szerepelnek ugyanazok az adatok. Mindezt amiatt, hogy a kezdő PHP programozók akár numerikus, akár hashkulcs szerint rátaláljanak a megfelelő mezőértékre a tömbben.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
trisztan94
őstag
válasz Tele von Zsinór #14269 üzenetére
Tényleg, hozzászoktam már a C#-os és Java-s szintaktikához egy picit, kiment a fejemből.
Köszi!
(#14271) Sk8erPeter:
Fáradt vagyok, na!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #14273 üzenetére
"Tényleg, hozzászoktam már a C#-os és Java-s szintaktikához egy picit, kiment a fejemből."
Hogy mi van?! Az meg hogy jön ide?
Ha megnézed a C#-os példát a doksiban, ott mégis hol látsz indexeket?
Pont ezért nem értettem a meglepettségedet, mert én is úgy tudtam, hogy emellett elvileg C#-ozol és Javázol is...Sk8erPeter
-
trisztan94
őstag
válasz Sk8erPeter #14274 üzenetére
Hülyeséget beszélek Tényleg nagyon késő van.
Tegyünk úgy, mintha meg sem kérdeztem volna
Más:
Lehet, hogy ez is a szokásos esti "munka" szüleménye lesz, de belefutottam egy problémába:
Ajax keresőt csinálok, minden keypress-nél lefut egy adatbázis kérés. PostgreSQL az adatbázis.
Így néz ki a query:
$sqlQuery = "SELECT * FROM (SELECT *, generate_subscripts(categories, 1) AS s FROM ps_shirt_images) AS foo WHERE categories[s] SIMILAR TO '%".$queryString."%'";
Lényeg:
Van egy táblám, a ps_shirt_images. Abban pont hogy a foreach-es hsz-emben lévő adatok vannak (amit visszaadott), tehát id, név, img név, kategóriák, stb...
A kategóriák oszlop, az egy tömb. Abban történik a fenti query-vel a keresés, hogy az megadott string hasonlít-e valamelyikre.
Maga a problem az az, hogy keresésnél mindig az első találatot (tehát az 1. olyan sor ami megfelel a feltételnek) kapom csak vissza, nem az összes találatot, tehát több sort. Én valamiért arra gondoltam, hogy ha ezt így fetch-elem, akkor egy többdimenziós tömböt kapok vissza valami ilyesmi struktúrával:$result
0: első találat sora és adatok
1: második találat..tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor
$result[1][0];
eddig gondolom világos..
Na most én viszont egy darab tömböt kapok vissza a fenti mintára.
Mit kell ezzel csinálni, hogy cépen az összes egyező sort visszakapjam?! (mondjuk relevancia szerint lenne a legjobb, de nem feltétel..)
Itt van élesben a kereső. két kép van felrakva, mindkettő kategóriái közt ott van a "párizs" szó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #14275 üzenetére
"tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor
$result[1][0];
eddig gondolom világos.."
Világos, de a legnagyobb hülyeség integer tömbindexekkel hivatkozni a mezőidre, amikor tök egyszerűen megkapod asszociatív tömbként is a fetch_array()-vel, de akkor már használd a fetch_assoc()-ot, mivel tök felesleges, hogy asszociatív és numerikus tömb is legyen kutyulva...szóval akkor helyesen $result[1]['shirt_image_id'], ha már...
Persze nyilván így az éles kódban nem fogsz hivatkozni rá, mivel a $result tömbön szépen végigmész egy foreach-csel/while-lal/for ciklussal.Egyébként meg továbbra sem szégyen, inkább érdem olvasni a dokumentációt...
http://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-all.php
azonban itt is van a figyelmeztetés:
"As mysqli_fetch_all() returns all the rows as an array in a single step, it may consume more memory than some similar functions such as mysqli_fetch_array(), which only returns one row at a time from the result set. Further, if you need to iterate over the result set, you will need a looping construct that will further impact performance. For these reasons mysqli_fetch_all() should only be used in those situations where the fetched result set will be sent to another layer for processing."A fetch_assoc-nál meg ott van a példa is a doksiban az objektumorientált kódra:
<?php
$mysqli = new mysqli("localhost", "my_user", "my_password", "world");
/* check connection */
if (mysqli_connect_errno()) {
printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
exit();
}
$query = "SELECT Name, CountryCode FROM City ORDER by ID DESC LIMIT 50,5";
if ($result = $mysqli->query($query)) {
/* fetch associative array */
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
printf ("%s (%s)\n", $row["Name"], $row["CountryCode"]);
}
/* free result set */
$result->free();
}
/* close connection */
$mysqli->close();Szóval nem értem, mi a gond:
a saját kódodban kigyűjtheted az eredményeidet egy másik tömbbe is, ha nagyon akarod:$myResults = array();
.....................
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
$myResults[] = $row;
// de itt babrálhatsz az eredményeiddel így:
echo $row['shirt_image_id'] . ': '.$row['description'];
}
....................
itt felhasználhatod a $myResults tömbödet, amire akarod...
Ha ezt pl. json_encode-olni akarod, akkor nyilvánvalóan olyan módon gyűjtsd ki ezeket az adatokat a $myResults tömbbe, hogy az szűrve legyen, és csak azt a mezőt és olyan módon add vissza a kliensoldalnak, ahogy az elfogadható (pl. ha nem akarod egy az egyben a mezőneveidet visszaadni, akkor nevezd el máshogy, vagy tudom is én, mi az elvárás nálad).Szerk.:
Az pedig gázos, ha így van tagekkel ellátva a bejegyzésed, hogy vesszővel elválasztva beokádod egyetlen mezőbe:
[categories] => {utazás,párizs,trisztán}
Pfuj, broáf![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz trisztan94 #14275 üzenetére
pg_fetch_all() vagy fetchAll() attól függően, mit használsz.
-
stigma
addikt
Hi, lenne egy gyors kérdésem, amire szerintem hamar válaszoltok majd.
Adott egy php fájl amiben egyes dolgokat kilistázok(tárolók, termékek,stb) a képernyőre, nem igazán adja magát mert UTF-8as karakterkódolás nem igazán adja magát => pl: lásd így néz ki
stdClass Object ( [storename] => Tároló 2 [storeID] =>...Maga az UTF-8as karakterkódolás be van állítva az adatbázisban és a kapcsolat létesítésekor is. Lényegében OOP modell alapján programoztam, ami így néz ki.
kapcsolatok.php fájlomban a konstruktorban ez áll:
function __construct() {
$kapcsolat = @mysql_connect(self::DB_HOST, self::DB_USER,self::DB_PASS, self::DB_NAME);
//$kapcsolat->set_charset("utf8");
mysql_set_charset('utf8');
if ($kapcsolat)
{
$selected = mysql_select_db(self::DB_NAME,$kapcsolat)
or die("NEm tudtam csatlakozni az adatbázishoz");...Maga a kapcsolatok.php-ben lévő függvény amit használok:
function getStoreData_json(){
$sql_stores="SELECT * FROM `containers`";
$result_stores = mysql_query($sql_stores);while($row=mysql_fetch_assoc($result_stores))
$output[]=array_map("utf8_encode", $row);
print_r(json_encode($output,JSON_UNESCAPED_UNICODE));
//így is próbáltam de így sem jó
//print_r(json_encode($output));
}
amiben ezt meghívom, példányosítom az így néz kiEkkor nem igazán kezeli az utf-8at)
<?php
include_once '../../kapcsolat.php';
$dbs = new Database();
$value=$dbs->getStoreData_json();
echo ($value);
?>Mivel nem vagyok profi, hanem elég kezdő, írnátok valamit mit is csináljak?
Segítséget előre is köszönöm.
Annyit még XAMPP fut a gépen, minden rendben van, beállítva.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
fordfairlane
veterán
válasz stigma #14278 üzenetére
Első körben jelezd a böngészőnek, hogy utf-8-as kódtáblát használjon.
<meta charset="utf-8">Az utf8_encode használata szükségtelen, ha minden jól van beállítva.
Ez a kód egyébként nem épp OOP, leginkább csak objektumot használó, de a (nem)működés szempontjából ez lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
stigma
addikt
válasz fordfairlane #14279 üzenetére
Az OOP igaz nem befolyáos semmit csak a szemléleti módot.
Amit írtál meta adatokat beállítottam, és a függvényben is kihagytam az utf-8as átkodolsást eredménye a következő:
"storename":"T\u00e1rol\u00f3
Ennyit állítottam a függvébyben:
...
while($row=mysql_fetch_assoc($result_stores))
$output[]=array_map($row); //kivettem amit mondtál
$value=json_encode($output);
print_r($value);....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
fordfairlane
veterán
válasz stigma #14280 üzenetére
Asszem így kell kinéznie json_encode után, de ha kihagyod a konvertálgatást, és kiírod a cella tartalmát közvetlenül, akkor abból meg tudsz győződni, hogy a PHP megfelelő formátumban kapja meg a stringet vagy sem.
<?php
// inicializálás, satöbbi...
?>
<meta charset="utf-8">
<ul>
<?php while($row = mysql_fetch_assoc($result_stores)): ?>
<li><?php echo $row["storename"]; ?></li>
<?php endwhile; ?>
</ul>[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
stigma
addikt
válasz fordfairlane #14281 üzenetére
Ezt gyorsban kipróbáltam , pont most akartam írni úgy működik, és még meta utf-8 karakterkódolást sem kell megadni.
Baj ott lesz mikor a mysql_fetch_assoc függvényt használom és feldarabolom azután lesznek problémák vele.Pontosabban ittEzután ,,szarja" össze magát sajnos)$output[]=array_map("utf8_encode", $row);
Most nézegettem az egyes felvett mezőnevek utf-8_hun_ci szóval azzal sincs gond.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz fordfairlane #14283 üzenetére
Hát megtaláltam miben hibáztam naagony de köszönöma segítséged:
mysql_fetch_assoc helyett mysql_fetch_array alkalmazok akkor működik.while($row= mysql_fetch_array($result_stores))
$output[]=$row;
print_r(json_encode($output,JSON_UNESCAPED_UNICODE));Így már tökéletes.
Köszönöm és elnézést a lámaságomért.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz stigma #14284 üzenetére
Hát pedig nem kéne ezt használni. Tök feleslegesen kutyul így a default MYSQL_BOTH paraméterrel meghívva legalábbis (második paramétert nem adod meg, akkor ezzel hívódik meg) numerikus tömböt asszociatív tömbbel.
Ezenkívül pedig nagyon gyorsan felejtsd el a mysql_ kezdetű függvények használatát (ezt rohadt nagy piros betűkkel írják a hivatalos doksiban is! ), és használj helyette mysqli-t vagy PDO-t. Gondolom valami régi fos tutorialt vettél elő, ahol még ezt használják, olvasgass valami újabb könyvet/tutorialt.Sk8erPeter
-
stigma
addikt
válasz Sk8erPeter #14285 üzenetére
Köszi szépen, hát erre a "mysql" - féle lekérdezés típusra az ,,okosok" vettek rá sajnos egyetemen, akik 10 éve oktatják a tárgyat. Én naiv voltam, és úgy gondoltam, hogy ez a mai napig használatos dolog és elfogadott is.
Amúgy ez a php-s rész amit írok, egy weblap lesz amin keresztül "belepumpálm" az egyes termékeket, majd kiválasztom melyik tárolóegységbe teszem bele, tehát egy nagyon fapados ,,logisztikai" rendszer.
Ezt egy android-os alkalmazással fogom navigálni - lehet csak kliens lesz - és meg tudom mondani mi hol van, meg mennyi van belőle.
Elöljáróban csak ennyit mondok róla, illetve egy kérdésem lesz még akkor, ami szakmai jellegű.
Az adatbázisban tárolt adatok kiíratására/"tárolására" 2 mód van(XML vs. JSON), melyiket érdemes/ajánlott használni Android parse-olásra ?
Én eddig csak XML fileból dolgoztam, amiben linkek voltak akár több 100 is , amik egyes képek url linkjeti tartalmazták.
Köszi a gyors helpet!....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
dragon1993
őstag
Írtam egy kis bench PHP-t.
Most én rontottam el vagy tényleg ennyivel gyorsabb a foreach ?<?php
ini_set("memory_limit","1200M");
for($i = 0; $i < 1000000; $i++) {
$elements[] = (string)rand(100000, 99999999);
}
$time_start = microtime(true);
foreach ($elements as $key){}
foreach ($elements as $key){}
$time_end = microtime(true);
$for_time = $time_end - $time_start;
$time_start = microtime(true);
echo $for_time."<br>";
$z=count($elements);
for($i=0;$i<$z;$i++){}
for($i=0;$i<$z;$i++){}
$time_end = microtime(true);
echo $time_end - $time_start;
?>[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz dragon1993 #14287 üzenetére
valami apróval biztos lassabb, hszen a foreach csak azt nézi, van-e még elem a tömbben, a for esetén pedig összehasonlít és összead is, így micro szinten nyilván egyel több feladat, más kérdés, hogy ennél kevésbé extrém területen is kijön-e ez?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sk8erPeter
nagyúr
Te jó ég. Remélem, ezt a hozzászólásodat, miszerint "a foreach csak azt nézi, van-e még elem a tömbben, a for esetén pedig összehasonlít és összead is", ergo BIZTOS lassabb a for ciklus, mint a foreach, csak valami nagyon rossz viccnek szántad... Ez azért nagyon durva volt.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
biker
nagyúr
válasz Sk8erPeter #14289 üzenetére
Akkor ezert lassabb mert a foreach hosszabb
Amigy igen, annak szántam, mint amikor azt fejtegetik, a print gyorsabb vagy az echoElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Lacces
őstag
Hali,
.htaccess szabályhoz kellene segítség. (átírányítás)
Az index.php az alábbi linken érhető el: http://localhost/basic-2/web/index.php?r=site/login
Ami ugye nekem nem tetszik, szeretném, ha a web rész eltűnne belőle, de oda irányítana át.
Ha ezt írom be: http://localhost/basic-2/
Akkor ez legyen a böngészőben: (I)http://localhost/basic-2/index.php?r=site/login
Ezt a szabályt találtam rá neten, de ez nem jó. 500-as hibával száll el.
Options +FollowSymLinks -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/web/$1 -f [NC]
RewriteRule ^([^/]+)$ /web/$1 [L,QSA]
Még néztem egy-két találatot, de azok sem igazán váltak be.Átirányítani át tudom az alábbi szabállyal, csak a web mappát nem tudom az URL-ből eltűntetni.
Ez működik:
Erről: (I)http://localhost/basic-2/(/I)
Erre: (I)http://localhost/basic-2/web/index.php?r=site/login(/I)
RewriteEngine On
RewriteRule ^$ web [L]
Bár itt igazság szerint azt sem értem, hogy miért a (I)web(/I) és nem a (I)/web(/I) működik.Mi lehet a baj? Vagy van valakinek megosztható kódja?
Szerk.: Bocs srácok, de valamiért majdnem minden bekezdéshez hozzárakott a PH motorja dőlt stílusokat...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy kérdés merült fel az egyik megbízómtól... Volt egy csodás konferencián ahol beültették a fülébe, hogy a cookiek használata rossz és csak akkor lehet ha az ügyfél tudtára hozzuk és ő engedélyezi... Ezt hogyan lehet szépen és egyszerűen megcsinálni?
Általában cookiekat gép azonosításra használok pl webshopnál a kosár használata bejelentkezés nélkül esetén...
van valami jó kis tutorial, example, bármi ahol ezt lehet látni, hogy hogy nézne ki normálisan? -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, bár nem vagyok webprogramozó.....
Egyik barátom egyesülete tárhelyet váltott a domain-ük alatt. A tárhelyen egy wordpress futott. Egyik ismerősük "megoldotta" a wordpress átköltöztetését, ami "rendben" működik is.
A használt wordpress téma 3 sávra osztja fel az oldalt. A két szélsőt oldalsávként kezeli, ahova widget-eket lehet pakolni.
A probléma "mindössze" annyi, hogy az új tárhelyen a jobb oldali widget sáv nem jelenik meg. Wordpressben a widget menünél természetesen lehet szerkeszteni a tartalmi részt, de egyelőre sokra nem megyek vele.
A téma fájljai között találtam egy sidebar_right.php fájlt ami felelős a kérdéses oldalsáv megjelenítéséért, viszont csak kontárkodni tudok vele alapismeretek hiányában Így néz ki a kérdéses php
<div id="sidebar_right">
<ul>
<?php if ( function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar(2) ){
?>
<?
} else { ?>
<li><h2>Recent Posts</h2>
<ul>
<?php $myposts = get_posts('numberposts=10&offset=1');
foreach($myposts as $post) :?>
<li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title();?></a></li>
<?php endforeach; ?>
</ul>
</li>
<?php wp_list_bookmarks(); ?>
<li class="widget_meta"><h2>Meta</h2>
<ul>
<li><a href="http://www.wpskins.org" target="_blank">Free Wordpress Themes</a></li>
<li><a href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" title="<?php _e('Syndicate this site using RSS'); ?>"><?php _e('<abbr title="Really Simple Syndication">RSS</abbr>'); ?></a></li>
<li><a href="<?php bloginfo('comments_rss2_url'); ?>" title="<?php _e('The latest comments to all posts in RSS'); ?>"><?php _e('Comments <abbr title="Really Simple Syndication">RSS</abbr>'); ?></a></li>
<?php wp_meta(); ?>
</ul>
</li>
<?php } ?>Valaki hozzáértő tudna segíteni a probléma megoldásában?
Egyébként ez lenne a kérdéses oldal: [link]Sajnos a használt téma beszerzési helyét nem találtam meg (feledés homályába merült)
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Lacces
őstag
Hali,
A sidebar_right.php fájl valószínűleg be sem töltődik... ugyanis ez a <div id="sidebar_right"> részlet nincs az oldalon!
"Eggyel feljebb" lesz a probléma. Valószínűleg nem tudja valami meghívni (betölteni) a sidebar_right.php fájlt.Téma nem lett változtatva? Frissítve?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Lacces #14296 üzenetére
Még a régi tárhelyen feltörték az oldalt és átírták a header.php-t.
Ezt helyrerakták akkor (találtam a téma mappában egy ugyanolyan nevű, de a végén egy aláhúzást tartalmazó mappát, ami a témát tartalmazza)Mivel nem működött a jobb oldalsáv, "kínomban" a WP sablonválasztó részén újra kiválasztottam ugyanazt a témát. Természetesen a hackelt verzió köszönt be. Itt kezdtem nézelődni a téma mappában és találtam az előbb írt tartalmat. Kicseréltem a header.php-t a másik mappában lévőre, de pontosan ugyanaz az eredmény: jobb oldalsáv nincs.
A srác aki átrakta az oldalt mókolt-e vele azt nem tudom. Szóltam barátomnak, hogy jó lenne a régi tárhelyről lementett fájlokat megkapnom, de nem tudja elérni a srácot. Viszont adtál egy ötletet. Benézek cpnle-be, mert elvileg napi mentése készül a tárhelyről, hátha korábbi mentésből tudok valamit kezdeni
-
AtHoS
nagyúr
No természetesen nem találtam egyetlen mentést sem
Rákérdezek milyen csomagot is sikerült venniük a tárhelyszolgáltatótól
Viszont belenéztem a header.php fájlba és nekem nagyon úgy tűnik, hogy nincs meg a fájl vége
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" <?php language_attributes(); ?>>
<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
<title><?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> » Blog Archive <?php } ?> <?php wp_title(); ?></title>
<meta name="generator" content="WordPress <?php bloginfo('version'); ?>" /> <!-- leave this for stats -->
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="<?php bloginfo('name'); ?> RSS Feed" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />
<link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />
<!--[if IE ]>
<link rel="stylesheet" href="<?=bloginfo('template_url')?>/style-ie.css" type="text/css" media="screen" />
<![endif]-->
<!--[if IE 6]>
<link rel="stylesheet" href="<?=bloginfo('template_url')?>/style-ie6.css" type="text/css" media="screen" />
<![endif]-->
</head>
<body>
<div id="body_page">
<div id="page">
<div id="header">
<h1>
<a href="<?php echo get_option('home'); ?>/"><?php bloginfo('name'); ?></a>
</h1><span class="description"><?php bloginfo('description'); ?></span>
</div>
<div id="navbox">
<div id="nav">
<ul class="nav">
<li class="<?php if ( is_home() ) { ?>current_page_item<?php } else { ?>page_item<?php } ?>"><a href="<?php echo get_settings('home'); ?>"><?php _e('Home'); ?></a></li>
<?php wp_list_pages('title_li='); ?>
</ul>
</div> <!-- end nav -->
<form id="searchform" method="get" action="<?php bloginfo('home'); ?>/" ><input type="text" value="Search" onfocus="if (this.value == 'Search') {this.value = '';}" onblur="if (this.value == '') {this.value = 'Search';}" size="18" maxlength="50" name="s" id="s" />
</form>
</div>
<div id="body">
<div id="body_top">
<div id="body_end">
<div id="body_left_s">
<div class="sidebars">
<?php get_sidebar(); ?>
</div>
</div>
<div id="body_left">
<div id="body_left_content">Innen leszedhető a használt téma: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest