- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
válasz trisztan94 #14201 üzenetére
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 128
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 152
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 167
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 185
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 198így sem jó
[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
válasz trisztan94 #14203 üzenetére
és ezt hol/hogyan tudom megnézni ?
-
Hege1234
addikt
válasz trisztan94 #14205 üzenetére
ilyen sort egy fájlban sem találok
if(isset($_GET["active"]) && $_GET["active"] == "masszazs")
+
amit még nagyon fikáz az a lang_select.php<?php
echo "<div class='nyelvvalaszt'>
<a class='hun' href='./index.php?lang=hun&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Magyar</a>
<a class='de' href='./index.php?lang=de&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Deutch</a>
</div> ";
?>3. és a 4. sorban írja a hibát
[ Szerkesztve ]
-
trisztan94
őstag
válasz Hege1234 #14206 üzenetére
Telefonrol vagyok, igy kodot nem nagyon tudok irni.
amit leirtam, azt abba a kodba illeszd bele, amit leirtal elsonek.
azert nem joba lang select, mert egy lekert get valtozot akarsz hozzafuzni a querystringhez, ami valszeg nem letezik. A get valtozo helyett csak annyit irj, hogy "hu" vagy "en", ezzel utalva a nyelvre, majd ezt kesobb a fogado reszen megnezed es aszerint vegzed el a muveleteket.
egy kicsit utana kellene nezned a get valtozok mukodesenel, mert ugy nez ki, hogy nem nagyon tudod, hogy hogyan kell hasznalni.
https://heureka-kreativ.hu
-
Peter Kiss
őstag
válasz trisztan94 #14201 üzenetére
Ez a sor is hibás.
@Hege1234
Fórumon keresztül nem fogsz megtanulni PHP-val programozni, látom, hogy alapvető dolgokat nem tudsz (error reporting, indexelés, stb.).
Vagy dobd be az egész kódot, vagy vissza az iskolapadba. -
trisztan94
őstag
válasz Peter Kiss #14208 üzenetére
En is rajottem mar, csak mar nem tudtam szerkeszteni
-
Hege1234
addikt
köszönöm hogy segítetek !
dropbox-ba beleraktam a fájlokat
a php-hez tényleg nem értek (röviden: egy barátom csinálta meg az oldalt, de most már nincs rá ideje hogy foglalkozzon vele így átadta nekem én meg szeretném átalakítani csak a php-t még nem vettük a suliba így itt elég lassan haladok + azt is megakarom csinálni hogy reszponzív legyen mivel telefonon és tableten már szétesik az oldal + a szolgáltatásoknál a table-t le akarom
cserélni div-re hogy kiszedjem az ottlévő margin-okat
viszont amíg ezeket nem javítom ki a serveren addig így néz ki a DW) -
Hege1234
addikt
vagyis hogy néznének ki ezek a sorok helyesen ?
<?php
echo "<div class='nyelvvalaszt'>
<a class='hun' href='./index.php?lang=hun&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Magyar</a>
<a class='de' href='./index.php?lang=de&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Deutch</a>
</div> ";
?><div class='"; if($_GET["active"] == "masszazs") echo "active_"; echo"content_box'style='margin: 25px 36px -19px -97px;'>
-
PumpkinSeed
addikt
Találkoztam egy olyan résszel amit nem értek.
while($asd <= 50)
{
if($asd % 2 == 1)
{
print "$asd</br>";
}
$asd++;
}Így néz ki a működő kód.
while($asd <= 50)
{
if($asd % 2 == 0)
{
continue;
}
print "$asd</br>";
$asd++;
}Az érdekelne, hogy így a continue-val miért nem megy?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Dave-11
tag
válasz PumpkinSeed #14214 üzenetére
Nem azért mert a continue átugorja a ciklus többi részét és úgy kezdi elölről? Tehát megvan hogy a szám osztható kettővel, belép az if-be, de ott ott a continue, az átugorja az összes többi sort a ciklusmagon belül és kezdődik elölről az egész.
[ Szerkesztve ]
:D Semmi :D
-
cucka
addikt
válasz PumpkinSeed #14214 üzenetére
Ha a continue lefut, akkor nem fogja megnövelni a $asd-t, tehát végtelen ciklusba kerül.
Írd át for ciklusra és jó lesz. -
trisztan94
őstag
válasz Hege1234 #14213 üzenetére
<?php
if(isset($_GET["active"]) && isset($_GET["menu"]))
{
echo '<div class="nyelvvalaszt">
<a class="hun" href="./index.php?lang=hun&menu=&active='.$_GET["active"].'">Magyar</a>
<a class="de" href="./index.php?lang=de&menu='.$_GET["menu"].'&active='.$_GET["active"].'">Deutch</a>
</div> ';
}
?>A második sor sehogy sem volt helyes... nézz már utána, könyörgöm
if(isset($_GET["active"] && $_GET["active"] == "masszazs"){
echo '<div class="active_content_box" style="margin: 25px 36px -19px -97px;">';
}Lehet, hogy lesz benne hiba, nem vagyok IDE közelben, a string összefűzéseket sosem szerettem
Nagyjából így
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Egész napja szívok, de feladom... segítsetek légyszi, mert én már kifogytam az ötletekből.
Van egy Wordpress alapú webshop, ami a WP e-commerce plugint használja, hogy relaxáló zenéket lehessen megvásárolni és fizetés után digitális formában letölteni. Minden működik és szuper, kivéve a PayPal IPN-t. Tehát végbemegy a vásárlás, kifizetik a kiválasztott terméket PayPal-al, majd pedig nem történik semmi. Minek kellene? PayPal-on belül aktiválva van az IPN, meg van adva neki a korrekt URL, a plugin beállításaiban szintén engedélyezve. Elvileg ezután vissza kellene jeleznie a webshopnak, hogy "hé, végbement a tranzakció, megérkezett a pénz, küldheted az e-mailt a letöltés adataival". De ez sose történik meg. Ergo manuálisan kell átállítani a megrendelés státuszát minden esetben, ez pedig nem opció. Életre kell kelteni az IPN-t.
Megkérdeztem a dolgot a plugin fejlesztői fórumában, de olyan kihalt, hogy esélytelen. Sajnos elég gyér a fejlesztői támogatás és elég bugos is ez a plugin, mindenki csak panaszkodik rá. Valószínűleg itt is ez lesz a probléma. A PayPal oldalán elvileg minden oké. Sandbox accounttal tesztelek, az IPN logban nem mutat hibát és elvileg el is küldi az IPN-t az oldal felé (200-as válasz).
Ezt írja IPN notification URL-nek a log: http://brainwaveentrainment.eu/?wpsc_action=gateway_notification&gateway=wpsc_merchant_paypal_standard
Amit, ha megnyitok kézzel, akkor kapok egy szép kerek hibaüzenetet: "Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in C:\xampp\htdocs\brainwaveentrainment.eu\wp-content\plugins\wp-e-commerce\wpsc-merchants\paypal-standard.merchant.php on line 400"
Ebből gondolom, hogy itt lehet a kutya elásva és itt akad el az IPN. De csak találgatok. A 400. sorban ez található:
if ( 'VERIFIED' == $response['body'] ) {
A PHP tudásom 0 körül leledzik, de találtam egy ilyen megoldást a hibaüzenetre guglizva: [link]
Ez alapján javítottam a sort, hogy így nézzen ki:
if ( 'VERIFIED' == $response->body ) {
A linket újra megnyitva eltűnik a hibaüzenet. Hurrá! Csak éppen semmi sem változik. Gondolom ezzel a kontárkodással nem oldottam meg a problémát. Nem értek hozzá. Hátha majd ti.
Feltöltöttem az érintetlen PHP fájl tartalmát pastebin-re: [link] Légyszi nézzetek már rá és mondjatok valami használhatót, mert már nincs hajszálam, amit kitéphetnék. Valahogy életre kell kelteni ezt az IPN-t és nem is lehetetlen, mert másoknak működik/működött. Próba gyanánt áttettem az egész oldalt másik szerverre, hátha a tulaj xamp-os megoldása a gond, de ez se segített.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz The DJ #14219 üzenetére
Gyors rápillantás alapján (nem merültem bele, közöm nincs a WordPress-hez, de a hibák elég nyilvánvalóak):
eleve rossz a visszatérési érték vizsgálata, mert ahelyett, hogy megnézné, egyáltalán elvárt értéket kapott-e eredményül, egyből tömbszerűen kezeli a visszatérési értéket - pedig esetedben nyilvánvaló a hibaüzenetből, hogy NEM tömböt kapsz vissza, hanem egy WP_Error objektumot ("Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array"). Ennek meglétét, ahogy itt a doksiban írják, az is_wp_error függvénnyel lehet vizsgálni.A kód tehát egy szar. Így néz ki most:
$response = wp_remote_post( $paypal_url, $options );
if ( 'VERIFIED' == $response['body'] ) {
$this->paypal_ipn_values = $received_values;
$this->session_id = $received_values['invoice'];
} else {
exit( "IPN Request Failure" );
}erre kéne javítanod, felhasználva a WordPress API-t (amit most látok először ):
$response = wp_remote_post( $paypal_url, $options );
if ( is_wp_error($response) ) {
// meglehetősen undorító gusztustalan hányadék ez az exit()-es "hibakezelés"...!!!
exit( "IPN Request Failure" );
}
elseif($response['body'] == 'VERIFIED') {
$this->paypal_ipn_values = $received_values;
$this->session_id = $received_values['invoice'];
}
else {
// tököm tudja, itt mi lenne!
}A lényeg: nálad sajnos abba az ágba fog futni a kód, ahol azt fogja írni, hogy "IPN Request Failure". Ergo itt még valami mindig nem tiszta, valamiért IPN-problémád van. Most ennyire volt időm, szóval konkrétan nem tudom, miért van ez.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
PumpkinSeed
addikt
$karakterek = array(
array("nev" => "János","eletkor" => 20),
array("nev" => "Feri","eletkor" => 19),
array("nev" => "Laci","eletkor" => 21),
);
print $karakter[0]["eletkor"];Itt egy több dimenziós hash tömb. Amikor hivatkozok $karakter[0]["eletkor"]; akkor ezt kapom:
Notice: Undefined offset: 0 in C:\Users\looow\Desktop\USBWebserver v8.5\8.5\root\index.php on line 42
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
DS39
nagyúr
válasz PumpkinSeed #14222 üzenetére
többesszám
-
PumpkinSeed
addikt
Kimegyek a kolesz elé és szépen lassan elásom magam, majd ha betemettem magam valaki locsoljon rám vizet és mondja azt: "Ez az ember túl hülye volt e földi léthez."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #14224 üzenetére
Ilyen durva önkritikát nem tudom, olvastam-e már, jót röhögtem, de azért ennyire ne légy szigorú önmagadhoz
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
The DJ
addikt
válasz Sk8erPeter #14221 üzenetére
Hálás köszönetem, hogy belenéztél.
Kijavítottam az általad javasolt részt, de sajnos így sincs változás. Nem frissül a vásárlás státusza és továbbra is "incomplete"-ként jelenik meg az admin felületen.
Ha tehetném azonnal kukáznám ezt a plugint, de nincs rá lehetőség, mert a megvásárolt theme csak ezt támogatja. Fogalmam sincs merre tovább, mert én PHP-ül nem értek, a fejlesztői support oldalon meg csak a kérdések száma nő nap mint nap, de válasz semmi.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
PumpkinSeed
addikt
Esetlegesen nincs valami php feladatgyűjtemény a kezdőtől a haladóig?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz PumpkinSeed #14227 üzenetére
Lekéstem a szerkesztésről.
Találtam én is párat, de nekem valami olyasmi kellene ahol megmondják mit csináljak és azt nekem kell megcsinálni, mert a legtöbb olyan volt, hogy egészítsd ki meg ilyen baromságok.
Viszont van egy kis probléma is amit nem tudok, még nem tartok ott a könyvben amiből tanulok, de kicsit előre haladtam mert akartam csinálni egy ilyet:
HTML:
<body>
<form action="szamol.php" method="GET">
Adja meg a számot:
<input type="text" name="szam12"/></br>
Adja meg a hatványt:
<input type="text" name="hatvany12"/></br>
<input type="submit" value="Küldés" /></br>
</form>
</body>PHP:
<body>
<?php
print $szam12;
$szam = $szam12;
$hatvany = $hatvany12;
$szamok = $szamok12;
for($ciklus = 1;$ciklus < $hatvany+1; $ciklus++)
{
$szamok=$szam*$szamok;
}
print $szamok;
?>
</body>A hiba pedig annyi, hogy mikor a submit-el tovább lépek üres oldalt add be.
-
Peter Kiss
őstag
válasz PumpkinSeed #14228 üzenetére
Ezt a könyvet dobd ki a picsába.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Peter Kiss #14229 üzenetére
Nem az a lényeg, csak kicsit hátrébb foglalkozik az adatbekéréssel. Eddig volt vezérlési szerkezetek függvények tömbök. Ezeken gyors átsiklottam és most jönnek az objektumok, mivel eddig csak C-t tanultam az objektumok eléggé ismeretlenek
-
MODERÁTOR
Először is postázz:
<form action="szamol.php" method="POST">
Másodszor (szamol.php):
Ezt szúrd be a legelejére:
<?php
$szam12 = $_POST['szam12'];
$hatvany12 = $_POST['hatvany12'];?>
Harmadszor: dobd ki a könyvet az ablakon
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
cucka
addikt
válasz PumpkinSeed #14230 üzenetére
Ha jót akarsz, akkor tényleg kidobod ezt a könyvet, pl. tisztán látszik, hogy register_globals használatára tanít, ami annyira rossz elképzelés volt, hogy az újabb verziókban már a bekapcsolása is fatal error-t ad.
(Amúgy mi az, PHP4 24 óra alatt? Abban voltak ilyen kódok) -
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #14233 üzenetére
Én nem könyvből tanultam, hanem az interneten. Ha megy az angol, akkor szinte minden kérdésedre választ kapsz a StackOverflow-on, a php.net-en. Én ezt ajánlom.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Sziasztok,
Két html-t kellene összeraknom (egy mikrovezérlőnek) aztán akármit csinálok csak az első "P1.html"-t csinálja meg. Ha kikommentezem az első részt akkor megcsinálja a P0.html-t
Mi lehet a gond? Mit rontottam el?
// P1.html
$file1="P1_1.txt";
$contents1 = file_get_contents($file1);
$file2="P1_2.txt";
$contents2 = file_get_contents($file2);
$file = fopen("P1.html", "w");
$tartalom=$contents1.$cycletime2.$contents2;
fwrite($file, $tartalom);
flcose($file);
// P0.html
$file3="P1_1.txt";
$contents3 = file_get_contents($file3);
$file4="P1_2.txt";
$contents4 = file_get_contents($file4);
$file0 = fopen("P0.html", "w");
$tartalom=$contents3.$cycletime2.$contents4;
fwrite($file0, $tartalom);
flcose($file0);A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz fordfairlane #14237 üzenetére
Huhh banyeg, pedig már fél órája néztem a kódot, hogy WTF
(milyen egy kezdő vagyok, nincs IDE aztán ennyi...)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #14236 üzenetére
Rég nem foglalkoztam már kezdőknek való könyvekkel, de ha kezdő lennék, talán egy ilyet kipróbálnék. [link] Nem drága, és elég friss, 2011-es kiadású, így nagy valószínűséggel nem elavultak a példakódok.
x gon' give it to ya
-
PumpkinSeed
addikt
válasz fordfairlane #14239 üzenetére
Ez a könyv nekem is megvan, viszont ez kevés. már 3x kiolvastam, szóval szinte mindent tudok belőle. Csak több tudásra szomjazom.
-
PumpkinSeed
addikt
Esetleg ez?
-
tag
Ezt szúrd be a kódod elejére és akkor kiírja a hibákat (persze majd élesben szedd ki):
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);(#14242) PumpkinSeed
Ez a könyv 2005-ös... -
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #14241 üzenetére
Szinte mindent tudsz belőle, és nem tudsz megoldani egy kétmezős form adatainak feldolgozását? Hát akkor tényleg borzasztóan rossz könyv lehet.
x gon' give it to ya
-
PumpkinSeed
addikt
válasz fordfairlane #14245 üzenetére
Az egy zsebkönyv. Arra való, hogy ha valami nem jut eszembe akkor abból kiolvasom, hogy hogyan is működik. Tényleges profi php tudást szvsz nem lehet belőle szerezni. A PHP4 24 óra alatt az első 120 oldalon több tudással szolgált mint az.
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #14246 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam, így már világos. Sajnos nem ismerem a friss könyvválasztékot, de az fontos, hogy ne elavult legyen, mivel sokminden változik a PHP fronton is néhány év alatt. Ezért javasolják többen, hogy lehetőleg friss kiadásút válassz. Ugyanakkor az is fontos, hogy didaktikailag jó legyen a könyv, és sajnos ez sem általános jellemzője, főleg nem a szegényes hazai kínálatnak.
x gon' give it to ya
-
PumpkinSeed
addikt
válasz fordfairlane #14247 üzenetére
Megpróbálok-e szerint választani, de tényleg elég szegényes
-
cucka
addikt
válasz PumpkinSeed #14248 üzenetére
Oreilly PHP The good parts elég jónak tűnt. Meg van egy Expert PHP And MYSQL a Wroxtól, szintén nem rossz, meg ha jól rémlik, valami nagyon hasonló cucc az Apress-től is. PHP Fekete könyv szintén nem volt rossz, de nem tudom, van-e belőle friss kiadás.
Magyar nyelven a jó könyvek töredéke jelenik meg, szóval ez nagyon rontja az esélyeidet. Amire még érdemes odafigyelni, hogy friss php verzióval foglalkozzon a könyv. 5.x verziókban elég sok újítás volt, amikkel érdemes tisztában lenni, szóval 2010-2011 előtti könyvre én nem pazarolnám az időmet. A "24 óra alatt" könyveket felejtsd el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.