- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz FehérHolló #13550 üzenetére
Van, fizetős : PhpStorm
Az 5-ös nekem nem jött be, a 6-ost még nem próbáltam.
-
FehérHolló
veterán
válasz Peter Kiss #13551 üzenetére
Van nekem álomszövőm is, még abból az elszúrt korból, amikor az emailben kapott trial licensz not intendedly aktiválta egész életedre. Tud egész jól php ötöt is, csak nem akarok többé lopni.
Netbeans nem volt annyira rossz ötlet, meg is feledkeztem róla. Egy esélyt adok neki, neked pedig köszönöm.
Skynet is real. It's called Google.
-
Peter Kiss
őstag
válasz FehérHolló #13552 üzenetére
Most felraktam a PhpStorm-ot, ahogyan időm engedi, próbálgatom, mindenképp javult az 5-öshöz képest. Még az is lehet, hogy vásárlás lesz, Visual Studio-hoz már úgyis megszoktam a Resharper-t.
-
FehérHolló
veterán
válasz Peter Kiss #13553 üzenetére
Na látod, tele vagy te ötletekkel, vizsum van jogtisztán.
Hozzá a php kiterjesztés 0 effort.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz Peter Kiss #13553 üzenetére
November óta phpstormozok, nagyon megszerettem. Mondjuk ezen sokat dobott a nagyon jó Symfony2-es pluginje
-
kenwood
veterán
válasz FehérHolló #13550 üzenetére
aptana ?
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Nite
őstag
sziasztok! apache webszerver beallitasahoz kellene egy kis segitseg...
hogyan tudnam elerni, hogy a kulonbozo virtualhostok alatt futo scriptek csak a sajat document root-jukat erjek el?
ezzel probalkoztam, de azt ertem el, hogy igaz, hogy feljebb nem tud lepni a script a konyvtarstrukturaban, de lejjebb sem
<VirtualHost *:80>
DocumentRoot "D:/wwwroot/www.honlap.hu"
ServerName www.honlap.hu
php_admin_value open_basedir "D:/www.honlap.hu"
</VirtualHost>Paid my dues!
-
Nite
őstag
kozeben kezd kicsit tisztulni a helyzet, a tmp konyvtarat nem eri el vagy egy filex_exists() fuggveny, nade..
ezt az utvonalat probalja elerni:
/home/honlap/public_html/wp-content/uploads/et_temp/live-coverage-2-132603_186x186.jpg
open_basedir nelkul mulkodik is, amit nem ertek, mivel ez egy windows szerver es itt miota vannak ilyen eleresi utak?
Paid my dues!
-
ahetaton
csendes tag
Sziasztok mesterek!
Lenne egy újabb kérdésem.
Van egy kapcsolat formom hozzátartozó .php fájlal, amibe bele van írva, ha nem töltenek ki egy bizonyos mezőt akkor kiírja, hogy ungabunga lépj vissza és töltsd ki.
Na mármost ez egy gusztustalan fehér üres oldalra dobja ki ezt a szöveget.
Meglehet valahogy oldani, hogy popup ablakban írja, hogy töltsd ki rendesen az adott mezőt?Köszönöm!
-
spammer
veterán
válasz ahetaton #13559 üzenetére
Ha a feldolgozó oldalon van az ellenőrzés, akkor meg kell formáznod, hogy ne sima fehér kap legyen
Vagy használj jQuery/js-t, ami ellenőrzi a submit gomb megnyomásakor, hogy nem üresek-e a mezők és akkor elküldeni sem tudják a formot.
Modern böngészők már támogatják a html5 required attribútomot is:
<input type="text" name="username" id="username" required>
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
ahetaton
csendes tag
Köszönöm nektek a segítséget!
Valami borzalom mennyire le van maradva az IE... -
Sk8erPeter
nagyúr
Egyelőre hagyd a francba JavaScriptes megoldásokat, első dolog, hogy legyen megoldva normálisan a szerveroldali validáció és feldolgozás, utána jöhet minden más kliensoldali szépítgetés. A required attribútum is csak HTML5-ös újítás, így olyan doctype-od is kell, hogy legyen, meg értelemszerűen a HTML5-öt nem támogató böngészőkben ez nem fog működni.
Azt kellene megoldanod, hogy amennyiben egy külön feldolgozó fájlban (lásd form elem action attribútumában lévő fájl) történik a form elküldött adatainak validálása, feldolgozása, akkor mondjuk ott átmenetileg egy session-változóba tedd a felhasználónak szóló figyelmeztetéseket, korábban kitöltött értékeket, majd az eredeti oldalra irányítsd vissza a felhasználót, ott írasd ki a figyelmeztetéseket, töltsd ki az űrlapot a korábban megadott adatokkal, majd töröld a session-változót. Tehát ennek az oldalnak a kiíratása ugyanaz, mint egyébként, csak pluszban ellenőrizned kell azt is, hogy adott session-változó az üzenetekkel, kitöltött adatokkal be van-e állítva, ha igen, kiíratsz mindent, kitöltesz mindent, ha nem, akkor pedig marad az üres form.
Ha azonos oldalon történik a validálás/feldolgozás, mint ahol a form is van (aminek mondjuk hátránya az F5 megnyomása során a böngésző figyelmeztetése, hogy biztosan el akarod-e küldeni újra az adatokat), akkor pedig értelemszerűen ugyanarra az oldalra rakod ki a figyelmeztetéseket, és újra kitöltöd a formot a kapott adatokkal (felhasználónak ne kelljen újra begépelnie).Sk8erPeter
-
fordfairlane
veterán
Ezt validálásnak hívják, és jobb szerveroldalon csinálni. Egyrészt a már említett heterogén böngészőtámogatás miatt, másrészt mert valaki szórakozásból is próbálkozhat fals adatokkal, saját kliensből.
A megoldás az, hogy formsubmit esetén, ha a validálás nem sikerül, akkor a validálást kezelő programrész képes legyen megjeleníteni a formot ismét, behelyettesíteni a bevitt értékeket, és a validálási hibaüzenetet. Meg lehet oldani oldalújratöltéssel, és anélkül is, AJAX-szal.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
ahetaton
csendes tag
Gondolom nem lenne jó, ha bemásolom a kódom ti meg megoldjátok helyettem, szóval csak annyit kérnék, hogy tudtok adni valami tutorial félét, vagy bővebb leírást?Mert nem igazán az erősségem a programozás.
-
kenwood
veterán
a mail fuggveny teljesen halott hus,vagy egy contact formnal (ugyebar itt fix a cimzett),aminek az egyetlen specialitasa,hogy file feltoltest is engedelyez,meg belefer ?
megeri probalkozni vele,vagy mar erre is kotelezo minimum egy swiftmailert bevetni ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
spammer
veterán
Adatbázisból olvasok ki adatokat és azok alapján listáz a php (while....)
Pl.: ez van while-on belül:
<input type="checkbox" name="$stuff" id="$stuff" value="$stuff">
Eddig jó, ahányat talál adatbázisban, azokat szépen kilistázza, ha páldául kettő, akkor:
<input type="checkbox" name="cucc1" id="cucc1" value="cucc1">
<input type="checkbox" name="cucc2" id="cucc2" value="cucc2">De ezeket hogyan tudom átadni $_POST-tal a következő oldanak hogy be tudja írni őket a megfelelő helyre? Mert a while -on belül ugye csak egy input van:
<input type="checkbox" name="$stuff" id="$stuff" value="$stuff">
De az inputok száma attól függ, hogy hány van az adatbázisban ugye, amit kiolvas onnan. Lehet, hogy 1, lehet, hogy 2, lehet, hogy 5 és stb...
Tehát while-ból hogyan kellene input nevet megadni, hogy POST-olni tudjam és a feldolgozó oldal az összeset lássa?
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Van egy ilyen:
<form method="post" ............>
<?php
while($row = $result->fetch_assoc()) {
$stuff = $row["stuff"];
echo "<input type='checkbox' name='$stuff' id='$stuff' value='$stuff'>";
}
?>
<input type="submit" value="submit">
</form>A feldolgozó oldalnál:
$_POST["valami"] kellene a feldolgozáshoz, de változó számú input van, más más nevekkel, attól függően, hogy az előző oldal mennyit olvasott ki adatbázisból.
Így nem tudom megadni, hogy, például
$valami = $_POST["valami"]; - mert nem tudom előre a neveket, és nem tudom előre, hány darab lesz, amit fel kell dolgoznia.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Speeedfire #13574 üzenetére
Köszi, ez is jó lett volna, csak azt én nem írtam, hogy updatelni akarom a megfelelő mezőket az adatbázisban, úgy meg már kicsit bonyolódott a helyzet. A megoldás pedig egyszerű volt, csak szétvariáltam az agyam közben
<input type='checkbox' name='stuff[]' id='$stuff' value='$stuff'>
Tehát csak simán tömbként kellett megadni az input nevet, a feldolgozó oldalon meg már csak ki kellett olvasnom a tömb értékeit, pl.:
$stuff = $_POST["stuff"];
$ertek1= $stuff[0];
$ertek2 = $stuff[1];stb. Ezeket meg már meg tudtam adni query-ben, hogy pontosan melyik mezőbe lökje be.
szerk: tudom, gagyi nevek, példaként írtam őket.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
csinaltam egy contact formot feltoltesi lehetoseggel.
a sitenak ez egy viszonylag ritkan hasznalt fukncioja lenne,mivel nem webes a vallalkozas,csak ugye manapsag mindenkinek fent kell lennie a neten.
localhoston,sajat smtpvel faszan megy,de tarhelyszolgaltatonal az smtp fizetos,extra szolgaltatas,amiert nyilvan nem szivesen pengetnek,ha mondjuk havonta 1X lenne hasznalva.
kiprobaltam gmailel es az is muxik frankon,csak a feladonak es a cimzettnek is egyeznie kell a gmailes profillal.
ez nem problema,mivel a contact formon bekert adatokat siman elhelyezem a mail torzseben,igy a kitolto szemely mailcimet is.a kerdesem az lenne,hogy ez mennyire megbizhato megoldas ?
a gmailnek abban nincs semmi biznisz,hogy van egy fiok,amit ugy hasznalnak,hogy meg sem nyitjak a gmail.com oldalt,penzt nem tudnak keresni ezen,picit eloskodes igy a dolog.
benne hagyhatom igy,van fennal a veszely,hogy 1-2 honap mulva valamilyen okbol lehal a contact form e-mailkuldesi opcioja ?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz Tele von Zsinór #13577 üzenetére
koszi.kozben rajottem,h van egy masik megoldas is.
a tarhelyszolgaltato alabbi sora zavart meg :"K: Mi a kimenő levelek kiszolgálójának címe?
V: Az Ön internet szolgáltatójának SMTP szerver címe."on alatt sajat magamat ertettem,es nyilvan nem hagynam bent az email fiokomhoz tartozo azonositokat a kodban.
aztan rajottem,h ennek a contact formnak meg is kell erkeznie valahova,es ha abbol a fiokbol kuldenek is emailt,akkor nekik van smtpjuk,es ennek az adatait kell berakni a kodbaMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
SureStudio
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem(kérésem), hogy van egy oldalam...olyan php kódok szeretnék bele írni, ami a látogató IP címét tárolja egy mysql adatbázisban. Esetleg egy dátumot is hozzá. Előre is köszönöm!*-._.-* *-._.-*-* [SureStudio] *-*-._.-* *-._.-*
-
veterán
válasz SureStudio #13579 üzenetére
Bocs, de ez nem az állás rovat.
-
DanielK
addikt
válasz SureStudio #13579 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Mikor csinálsz egy weblapot, dolgozol vele és ha nem fizetnek letiltod. Majd egy ügyvéd keres meg, hogy miért nem megy az oldal az priceless.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
DeltaPower
addikt
válasz Speeedfire #13582 üzenetére
Nem semmi, de ennél sokkal kacifántosabb sztorit is tudnék mondani
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Speeedfire
félisten
válasz DeltaPower #13583 üzenetére
Elhiszem, de nekem ez is épp elég volt mára.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #13582 üzenetére
Mi lesz a sztori vége?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
Érdekesség, Win 8 és WAMP szerver esete. Amint az adatbázis kapcsolat alatt, a "localhost"-ot "127.0.0.1"-re változtattam, közel 1.1 -ről 0.09-re csökkent a lefutás ideje.
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
jeszi
tag
Sziasztok!
Mi kell ahhoz, hogy ez hiba nélkül lefusson, ha .jar fájlt adok meg a formon?
Debian 6, PHP 5.3.3-7Most tettem fel php-java-bridge extensiont, de nem oldotta meg. Apache mime type-ot is kellene állítani?
<?php
phpinfo();
if ( isset($_POST["test"]) )
{
echo "<pre>";
print_r($_FILES);
echo "</pre>";
$handle = fopen($_FILES["a"]["tmp_name"],"r");
$contents = fread($handle, filesize($_FILES["iscore"]["tmp_name"]));
echo $contents;
}
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="fileuploadtest.php">
<TABLE cellpadding="2" cellspacing="0" border="0">
<tr>
<td><input type="file" name="iscore" class="text"></td>
<td><input type="submit" name="test" value="Teszt" class="text"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>Ez a kimenet:
Array
(
[iscore] => Array
(
[name] => iScore.jar
[type] =>
[tmp_name] =>
[error] => 1
[size] => 0
)
)Apache error logban nincs bejegyzés.
Nem félek a haláltól, majdcsak túlélem valahogy!
-
jeszi
tag
-
icons
addikt
Üdv!
Van egy weboldal, aminek a HTML forrását fel kellene használnom egy feladathoz (egy elemzést kellene bizonyos részein végigfuttatni). Próbáltam PHPban feldolgozni, de sajnos nagyon sok hibát kaptam (csak HTMLként szerettem volna betölteni)
Kipróbáltam validator-ral, és ugyanazokat a hibákat kaptam, mint amit a scriptben levő metódusom is dobott.Egy példa a hibára (validator dobta):
"Line 110, Column 600: end tag for element "BUTTON" which is not open"
Méghozzá itt:
<button type="button" id="bbccookies-continue-button">Continue</button>
Akárhogy is nézem ezt a kódrészletet, a <button> element elég jól létre van hozva, szinte pontosan a closing tag előtt. Akkor mi a fészkes fenéért nem tudja értelmezni a validator? (mivel a metódus is ugyanilyen hibákat dob (ebben az esetben pl: "Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : button in Entity..."), ezért ha valahogy sikerülne megoldanom a problémát HTML szinten, akkor a metódus is jól menne).Ha kitörlöm a closing tag-et, akkor jól működik, de automatizált eljárást szeretnék írni, tehát kézzel nem tudok beletúrni a HTMLbe.
Mi lehet a gond, illetve a megoldás?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
bolvar
senior tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne készítettük egy face appot. egyszerű nyereményjáték ami face id alapján ellenőrzi hogy szavazott-e már.viszont olyan problémába futottunk bele hogy mac(safari,chrome mind1) és ie alatt nem menti ki a face id-t. egy echo kitudom íratni a bekérés előtt de nem menti.viszont ha mozilla alól 1x elmenti az id-t akkor nem hagyja még1x szavazni mac-en és ie alatt se...valaki futott már bele ilyenbe?
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
DNReNTi
őstag
válasz bolvar #13594 üzenetére
Szia,
Én nem egészen értem pontosan mi is akar történni? Ha adatbázisba akarod tárolni hogy ki mire szavazott, az szerver oldalon történik ergo böngészőfüggetlen. Másik dolog, hogy ha egyszer valaki szavaz, miért szavazhatna újra? Lehet én nem értem a lényeget bocsi.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz bolvar #13594 üzenetére
Ha a többi session-változód sem marad meg, akkor ezt a fejlécet add hozzá az összes oldaladhoz:
header('P3P: CP="IDC DSP COR CURa ADMa OUR IND PHY ONL COM STA"');
Enélkül nekünk az IE a default security beállításokkal nem mentette a session cookiet az FB iframe-en belül. Itt pedig arról, hogy mi ez.
[ Szerkesztve ]
-
bolvar
senior tag
válasz DNReNTi #13595 üzenetére
Nem azt nem tároljuk ki mire szavazott mert az nem lényeg hanem hogy ki szavazott csak simán.Erre úgy láttuk a face id mentése a legegyszerűbb de bizonyos böngészők használata esetén nem menti ezt.Mert ha valaki szavazott rögtön az első oldalon ezt megvizsgáljuk és ő már csak az eredményekre tud továbblépni szavazni újra nem .Vagyis a cél ez lett volna
Tele von Zsinór
Köszi megnézemA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
DNReNTi
őstag
válasz bolvar #13597 üzenetére
Fura, nem találkoztam még ilyesmivel. Max arra tudnék gondolni hogy client side authentikációt használtok és ott csúszik el valami, de mivel azt írtad hogy ki tudod íratni a fb-id-t, akkor elmenteni is el kellene. Hmhm..
-
DNReNTi
őstag
Kérdés azokhoz akik már készítettek / használtak saját tartalomkezelőt.
CKEditor vagy TinyMCE ?Eddig én a CK-t használtam, de a mérete és egyszerűsége miatt csábító a tinymce. Jobb? Rosszabb? Előny? Hátrány? Mit ajánlotok?
-
bolvar
senior tag
válasz DNReNTi #13598 üzenetére
Igen mi is így vagyunk vele .Igen meglepő volt mikor mac-ről megpróbáltuk használni az appot és ez fogadott az adatbázisban .És időnként még dupla id-val is tudnak emberek regelni(szóval hiába van id rögzítve újra tud regelni gondolom, mert 2x jelenik meg az adatbázisban) de ez kb 100-ból 1-2-t jelent.
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest