-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz grizlisandor #198600 üzenetére
Az alacsony fordulatu terheles es a lanc kozott mi a kapcsolat?
-
-
grizlisandor
veterán
válasz Reggie0 #198601 üzenetére
Valahol olvastam.
Nem vagyok mérnök, de általánosságban az alacsony fordulatú terhelést nem szeretik az autóalkatrészek, pl.: dízelnél a kettőstömegű lendkerék, stb.
Így gondolom az alulméretezett, nyúlásra, átugrásra hajlamos "bicikli" vezérműlánc is élvezeti a dolgot. -
molnarpeter
nagyúr
válasz kisza25 #198596 üzenetére
…horog+futó?
Fain a verdája bácsi -
kisza25
félisten
válasz molnarpeter #198612 üzenetére
Sose szimpatizáltam utánfutóval, valahogy nincs benne bizodalmam, meg 400km autópálya+ országút és menjek végig 80- al? Blelle-Bp-Blelle-Kaposvár-Blelle az útvonal amin használni fogom.
Szerencsére innen minden irányba autópalya, vagy autóút van Bp, vagy Kanizsa, vagy KaposvárEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
zsoltip
őstag
Sziasztok.
2 kérdés.
1.) MIB1-re térkép frissítést tudok feltenni a VW oldalát meghaladó, frissebb kiadásban valamiképpen?
2.) Szoftvert frissíteni, teszem azt magyar nyelvet hogyan tudnék önmagam telepíteni?
Nem találok az interneten szerte keresve erre megoldást... -
Doki16
addikt
válasz zsoltip #198614 üzenetére
Az általad linkelt oldalon van a legfrissebb elérhető verzió mindig.
MIB1-hez nem volt magyar nyelv. Egy pár srác megcsinálta, hozzá a fordítást, de otthon azt te nem fogod tudni elvégezni. Pénzért megcsinálják, de semmi értelme nincs egy pár angol szó miatt.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Paxker315
addikt
Többet látottaktól kérdezem, egy DSG&TSI kombináció mennyire kockázatos használtan? Ugyan tologatom nagyon a döntést, de körvonalazódik, mik a fő szempontok.
Méretbeli praktikum miatt kompakt kategóriában nézelődök, maximum 4.4 méter hosszú bódékat. Manuális váltóval nem szeretnék autót venni. A belső zajszint a legfontosabb kritérium, erőgép nem kell, mert, 120-125km per óra körül én elvagyok a külső sávban, egy 3-as prius menetteljesítménye már bőség. Ilyen tempónál 67.5-68 dBel zajszintet merre keressek? Nem bánnám, ha a fenntartási költség azért nagyon masszív nem lenne. Benzines preferált, évente kb 12 ezer km-hez.
Más gyártóknál a CT200-ast, de, nem halk menésben, és fel van fújva az áruk. Auris hasonló, túlárazottnak tartom, meg, hiába pakolja tele az ember utólagos zajszigeteléssel, a vékony üveg lesz a szűk keresztmetszet. Legszimpibb kinézetre a 308, de itt a robotizált váltóját nem dicsérik általában, illetve, ott a benzines motorokat sem szeretik sokan.
Egy A3 mennyire élhető-észszerű elgondolás? Teljesítményre nekem több, mint elég lenne, de nem tudom, mennyire zsákbamacska& fenntartási költségek-szervizköltségek hogy alakulnak. TSI motorokat 2013-tól gondolom "gatyába rázottnak", a DSG-nél rémlik, hogy 250newtonméter nyomaték alatt nem olajos változatokkal szerelik az autókat, s a szárazzal kapcsolatban is sokan szkeptikusak. Vagy felejtsem el egyelőre az egészet?
Nem életbe vágó, csak, eszembe jutott, hogy 13 éve nem voltam utazni semerre, és a mostani autómmal már fél óra után szenvedek a zajtól, ülésektől. Keretet szándékosan nem írtam, de, nagyonmax 5m körül terveztem. Mi férhet ebbe bele?
Golf v Leon belső zajszintje A3-hoz képest? a rövid hossz miatt az oktávia kevésbé játékos most. Tudom "problémás" ez a hozzáállás, de, még specifikusabb is tudnék lenni, de azzal vlszg "nem teljesíthető" elvárások kerülnének listázásra : ) : )
Koszonet az esetleges visszajelzésekért, hátha még jelen ínséges helyzetben is van valami kis kompromisszumos megoldás.
-
rbalint88
addikt
válasz Paxker315 #198616 üzenetére
Egy nem elhanyagolhato aprosag kimaradt: milyen budzseben gondolkozol?
Leon hangosabb, Golf szvsz eleg csendes, A3 biztos meg annal is jobb. Megneznem az A Mercit, 1-es BMW-t, Miniket is, legalabb osszehasonlitasi alapnak, hogy mi elvarhato a kategoriaban. Illetve -meglepo- egy jo gumival a J Astra is nagyon csendes, 170-nel siman lehetett beszelgetni benne a hatso sorban ulokkel is. Annal arra kell figyelni, hogy jo ules legyen benne (combtamaszos vagy agr). Es abban legalabb hagyomanyos automata van. -
Paxker315
addikt
válasz focvis #198617 üzenetére
Koszi szepen, en is ugy gondoltam, hogy "kulsos szerviz" azert nem úgy áraz, mint a márkaszerviz.
#198618 rbalint88
"Keretet szándékosan nem írtam, de, nagyonmax 5m körül terveztem." Emiatt vagyok szkeptikus, mert, úgy látom, az értelmes kompaktok ára már ottkörül van (10 évestől idősebb autót nem biztos, hogy szeretnék). (AT, csendes beltér) . Vagy inkább türelem?Ülést mindenképp' ki kell próbálnom, sajnos az alsóháti gerinccsatornám adott : )
-
veterán
válasz Paxker315 #198616 üzenetére
Most milyen autód van?
Említetted a Priust, feleségemnek Prius 3 van, ha mindenképp automata, az a legolcsóbban fenntartható automata autó. Nem kap szívbajt autópályától sem, 150-160-at próbáltuk már vele. Létezik halkabb autó az mondjuk igaz. A normál városi felhasználásra ez a legjobb, ez írja ezt a legjobban. Gondolom nem az nyaralásra veszel autót, hanem a mindennapokra.
VAG-ból csak olajos DSG nagyobb motorral.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Paxker315
addikt
válasz rasotamas #198620 üzenetére
oh, továbbra is hibridyarics, de utóbbi hónapokban egyre hangsúlyozottabban kijönnek a limitjei. A dinamikával nagy gondom nincs, nem vagyok az idegeskedős-kapkodós. De, a menetzaj elviselhetetlen (az utólagos szigetelős körökön túl vagyok, sajnos a vékony üveg a szűk keresztmetszet). De kisautók ilyenek. Az ülés nagyon tud zsibbasztani, hogy őszinte legyek, sokszor nem érzem deréktól lefelé a tagokat.
A VAG-konzern onnan "jutott eszembe", hogy mégis csak európaiak, európai igényekre szabva, illetve, családon belül az elmúlt 15 évben csak VW, Skoda, Audi volt, TSI-DSG, TDI-DSG is. És ugyan megtehetem, hogy hitelesen nem autózgatok rekreációsan vagy túrázgatás céljából, de, nem bánnám, ha nem lennék "taccson" fél óra után városon kívül. Bár ebben még simán lámpánál állva is rendkívül magas a kívülről beszűrődő zajszint.
-
veterán
válasz monosgeri21 #198628 üzenetére
Lehetséges. Vagy csak wax-maradék / kosz / fény.
-
grizlisandor
veterán
válasz Asbee #198507 üzenetére
Ma hívott a szerelő, hogy megvan a szimering 8k gyári VAG.
Beszéltük a továbbiakat, hogy 3 liter váltóolaj, matek vége 40-50k lesz.
Nem vagyok oda érte, de inkább csináljuk meg, mert megáll a szekér valahol alattam, biztos meggyújtom.(#198625) Mágus2:
Ezért vegyen az ember új autót, hogy a másik összetörje.
(#198627) focvis:
Múltkor beszélgettem a fényezővel, mert a bontott lökhárítót valami amatőr fényezte és ráférne egy szépészeti beavatkozás. Mondta, hogy nem szeret műanyag emelet fényezni, mert nem lehet olyan tartósra fényezni, mint a gyári. Páran túl közel mennek rá a magas nyomásúval és átmelegszik a műnyag és lenyomja a festéket.
-
bul07
nagyúr
válasz Mágus2 #198625 üzenetére
Hát akkor én csak hallgathatok a 17éves kocsimat megtolatták, így is alig aludtam két napig miatta
Ha a új kocsimmal csinálták volna lehet megfojtom az illetőt( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Gyula84 #198634 üzenetére
Én is beálltam úgy hogy jobra balra kettő kettő szabad volt, de a tanuló vezető csak neki tudott tolatni
Hülyék ellen nem sok védelem van, szerencse kédése ez is
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2018-as 5 ajtós Octavia. A hátsó ablakmosó fúvóka rosszalkodott. Mivel a motort hallottam, hogy dolgozik...ezért a fúvókával próbálkoztam. Leszedtem, óvatosan megszurkáltam tűvel és voilá....jő a folyadék.
A kérdés viszont az, hogy normális dolog-e ha a képen látható helyen folyik a beavatkozás után a kulimáz? (Kb. 5-6mp-ig próbáltam....és nem a karosszériáról folyik, hanem a lökhárító mögött, alul csepegett.)
Közben a másik oldalon is kialakult egy tócsa, csak kb. fele ekkora. Remélem nem csúszott szét valahol a cső. Amikor nem köpte a vizet a hátsó szélvédőre....addig tócsák sem keletkeztek. Bent, ill. a csomagtérben sehol nincs nyoma víznek.
-
slett27
addikt
[link] Ennél a típusnál milyen költségekkel számolhatok ha megveszem ? Konkrétan a vezérlés cserére gondolok illetve a futómű ugyan az mint egy "sima" Leonnak ? Ezen is átugorhat a lánc ? Kokszosodással itt is lehet számolni ? 200e km-ig akár jó is lehet a lánc ? Biztos volt már szó róla, de nyilván az árak is változnak idővel no meg a tapasztalatok.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Asbee
veterán
válasz slett27 #198640 üzenetére
Kokszosodik igen, az első széria volt a láncátugrós, motorkód kéne. Vezérlés csak gyári, ha be tudod külön olcsóbban szerezni egy 500k ból megúszható. Durvább olajfgyasztás előfordulhat sajnos, olyankor egy korrekt alapos generál 1 milla körül. És még van pár dolog, amire oda kell figelni. Youtube Barcsik videókat nézd meg ahol bemutatja. Ezeket az autókat, chippelik, rúgják ezerrel, sokszor 5w-50. 10w-60 meg ilyesmi nem belevaló olajokkal használják. Biztos nem vállalnék be a kínálat aljáról. Inkább face tfsi csoport, vagy ilyesmi helyekről néznék olyat, aminek volt gazdája.
[ Szerkesztve ]
-
J&P
aktív tag
Sziasztok,
Bosch féktárcsa, Bosch fékbetétekkel nagyon rossz ötlet?
Hátulra tervezem a cserét, Passat b5.5. -
bul07
nagyúr
válasz Reggie0 #198644 üzenetére
Vagy ukránból beszerezni pár aknát és körbeszórni a kocsit hogy ne is közelítsenek
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest