-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz rob210 #199403 üzenetére
Nem tűnik ökörségnek, de annyira nem bíznék benne. Valami fotót tudsz küldeni ilyenről, felfogatásról?
Tavaly vettem a Hornbachban (kb OBI) olyan szúnyoghálót, hogy öntapadós keret ami kb tépőzár, és arra feszíted rá a hálót majd vágod méretre bármilyen formában. De azt nem merném a kocsi elejére föltenni, főleg úgy hogy belülről ragasztanám fel, hogy ne látszódjon, mert a menetszél leszedné, befújná valahova a motortérbe és szétb*szna valamit, ha más nem a ventilátorba beleakadna.
A vicc, hogy a off-season ez a sajátmárkás 5-öd annyiba került mint a márkás (talán Tesa) , nem akarok hazudni talán 99 cent meg 5 euró. És full ugyan az volt, mert mindkettőből vettem 5-öt meg 2-t.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Bandit21
addikt
válasz 6030D #199404 üzenetére
Én csirke rácsot láttam, ami a madarak ellen jó meg nagyobb levelet gallyat stb fog meg. A szúnyogháló érdemben tudja szerintem már csökkenteni a hűtést tippre 5-10 % azt már nem tenném fel.
Az id 3 klíma hűtő előtt akkora lyukak vannak hogy ott is be fér minden.[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
addikt
Sziasztok
2017 -es vagy újabb passat GTE vel szemezek (nem kell kombi)
Olyan max 9.500.000 Ft -t szánnék rá.Jelenleg egy 2015/12 -es Jettat 1.4 TSI -t használok (53000km)
Azért GTE mert pont ilyen napi 30 Km -t használom + meló helyen lehet tölteni.
Van teremgarázsom is igaz ott meg nincs töltő. (nem tudom mennyi lehet kiépíteni gondolom legalább 1 milla)
Szabad / van létjogosultsága ezeknek a GTE kocsiknak ennyiért? Vagy ennyiért csak sok kilométerest kapni amivel nem szabad foglalkozni.
Kicsit tartok tőle ha 800 Ft lesz a benya meg jobban leraboljak/feljebb megy az áruk így is alig van.Bar logikusan belegondolva a különbözetből jó darabig el tudnék tankolni
De ha meg megint helyzet lesz akkor nem kell esztelenkedni a benzinkúton.
Legalább munkába eljut az ember. -
veterán
válasz ImpersonatoR #199407 üzenetére
Szia!
Töltés témához: ha egy épületben van a teremgarázs és a lakás, úgy elég kiépíteni egy 16 Amperes dugaljt amihez a lakásban lévő kismegszakítótól megy a vezeték. (2 éve ez nekem 25 ezer forintba került, egy emeletet kellett levinni.)
Az autóval kapcsolatban szkeptikus vagyok, de ez szubjektív, ráér 10 év múlva full elektromost venni, ha nem lesz más alternatíva.
-
Bandit21
addikt
Várd meg yodamester10 et, Neki golf gte van.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Skodánál létezik olyan kereső, mint a Fiat Eper, vagy Peugeot Public service box?
Aminél alvázszámra látom, milyen felszereltségű volt az autó gyárilag?
Köszönöm.1.4 T-jet M32
-
bul07
nagyúr
válasz focvis #199408 üzenetére
Aztán elterjed a Norvég minta és lehet jó sokat költeni rendes töltőpontokra
[link]Amúgy simán érthető, ha egy ilyen villanyos töltés miatt leég egy társasház és nem volt engedély a elektromos szerelésre, akkor igen sokba kerülhet az adott embernek
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
veterán
válasz bul07 #199411 üzenetére
Várható volt, de azért meglepődtem, hogy ilyen hamar meglépték.*
Villanyszerelő kollégám építette ki nálam, a 3x16-ból az egyik 16-t hoztuk le, megfelelően méretezett vezetékkel. Teljesen legális.
A gyári töltők (EVSE) maximum 13 Amperesek.* Következő lépés, hogy jövedéki adót fizetsz a töltőállomáson vételezett áram után.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz focvis #199412 üzenetére
Oké hogy szabályosan csinálta, rendes szerelő
De egy anyaghiba mindenbe lehet, és jön a tűz amit ráterjed a elektromos kocsira és mélygarázsban el se tudnak oltani, és lehet hogy még a vasbeton is elég a hőtől, és akkor jön a statikus hogy mi legyen az épület sorsa
Na meg a felelős keresés, és ha nem volt papír az utólagos módosításról
Ha társasház ott kellenek engedélyek bármifajta szereléshez, főleg ha közös térbe történik mint egy mélygarázs...................
Esetleg Golf VII tulajok
Újracsomagolt
Petex Gumiszőnyeg, 4 db, VW Golf VII
[link]
5.890 FtÚjracsomagolt
Használat apró jelei a terméken, csomagolás kifogástalan állapotban, hiánytalan bontott kiegészítők[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
veterán
válasz bul07 #199414 üzenetére
Papír nincs. Biztosítás van. 🤷♂️🤗 Társasházi közgyűlésen előre bejelentettem, kifogást nem emelt senki (normális emberek, nem a másiknak akarnak keresztbe tenni). Amúgy nem mélygarázs, földszinti.
Így marad; esetleg ha elkerülhetetlen az elektromos, akkor 32 Amperre fejlesztem. Aztán igény szerint mehet mellé töltőállomás, nem a világ vége, 200 ezerből kijön.
Megint más kérdés, hogy a városi / falusi elektromos hálózat mit szól hozzá, hogy mindenki tölteni szeretne esténként.
-
bul07
nagyúr
válasz focvis #199415 üzenetére
Akkor szerencsés vagy az ilyen szomszédokkal
-
yodamester10
őstag
Hi!
Gte-nél nem igazán érdemes a km állást sasolni mivel egybe számolja a 2-őt.Kopó alkatrészre ugyan úgy kell költeni ha a munkahelyen tudsz tölteni már bőven jó a Passat aksija kicsivel még nagyobb is.A lényeg sérülésmentes legyen + a felszereltség mert van fapados és fullos,csak sokan szeretik "elírni" maxra Én nem bántam meg a dízelről a váltást de át kell állni erre az életre de megszokható. -
D4ni
őstag
Üdv mindenkinek
Idősebb autó szervizelését mennyire ajánlott márkaszervizben lebonyolíttatni? Elég sok pro/kontrát olvastam már, így nem tudok dönteni. Nektek mi vált be?
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Újabb kérdés.
A passat cc-mben cffb motorkódú 140 lovas motor van.
Menetközben kerepelő hangot hallok a motortérből.
Neten olvasgatva azt találtam, hogy ez elvileg a magasnyomású szivattyú hangja és ennél a motornál teljesen normális.
Ez biztosan így lehet?Bár saját videóm nincs, de telibe ugyanez a hangja…és egyébként a kommentelők itt is azt írják, hogy ez normális.
[link] -Link[ Szerkesztve ]
-
thebigK
addikt
Sziasztok!
Tegnap este az A4 B5 avantomnál elment a tompitott, meg a tavolsagi, egyedul a helyzetjelzo mukodik, valamint villantani tudok. A biztositekok ki lettek merve, mindegyik rendben, ezek alapjan gondolom a kapcsoló lehet a ludas (?)“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
-
veterán
válasz cross56 #199426 üzenetére
Attól függetlenül hogy ez normális, gyakran cseréld az üzemanyagszűrőt, és a szűrőházból mindig legyen a gázolaj kiszívva, megnézve van-e benne fémreszelék, kitörölve, és friss gázolajjal feltöltve az új szűrővel.
Ha jól értelmeztem amit olvastam erről, a fémreszelék a magasnyomású pumpa halálhörgése, ami az azonnali csereszükségletről árulkodik.https://tinyurl.com/rasoapro
-
kisza25
félisten
válasz simonjoe #199372 üzenetére
Galambot ütöttem el, annak sem volt hangja, csak egy nagy tollfelhő volt, megálltam, kerestem a madarat, de mindenhol csak tollak voltak, persze aznap, mikor vittem eladni az autót
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
simonjoe
őstag
válasz kisza25 #199434 üzenetére
..remélem felárasan adtad el! Friss hús mellékelve.
#199435Reggie0:
erre egy szó van: garancia
A márkaszervizeknél sokkal hamarabb és egyszerűbb ezt érvényesíteni. Vannak varázsszavak, mint pl. vásárlók könyve, jogi út, média, nyilvánosság. Ezek mind hatékonyak. Egy "maszeknál" ezekkel hamar az utcán találod magad. Viszont én ugyan egy PH márkaszervizben sem találtam, láttam kapkodó szerelőket. Nyegle, flegma annál több. Az én tapasztalatom viszont az, h a gyári előírásnak megfelelően beszerelt gyári alkatrésznél nincs jobb kombó. Nagy valószínűséggel az is kerül bele amit kifizetsz. A szaktudás mindkét oldalról erősen kérdőjeles, sajnos az oldjuk meg okosban, inkább szakszerviz, mint márkaszerviz specifikus.Joe
-
rbalint88
addikt
válasz simonjoe #199436 üzenetére
Majd a Splashnel ne vard ezt es akkor nem lesz csalodas. A naaaagy markakerben olyan trehany munkat vegeztek kuplungcserenel, minimum dupla, de inkabb tripla penzert egy maszekhoz kepest, hogy ott eldontottuk, hogy soha tobbet nem viszunk oda semmit. (Opel/Suzuki Duna a Soroksari uton)
-
vzsryl
nagyúr
válasz rbalint88 #199437 üzenetére
Suzuki Barta Szekszárd szintén problémás. Fater vasaló stiftjén lamba szonda csere után továbbra is dobta a hibát, és mindig csak kiütögették, mert jóvanazúgy’.
Én jobban bízom a régóta jó ismerős szerelőben, de tudom, hogy ilyet nem tud mindenki leakasztani a szögről.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
simonjoe
őstag
válasz rbalint88 #199437 üzenetére
...és mit léptél?? Vagy duzzogva tovább léptél??
A Splash-t az érdi Di-Fer szervizeli, 1enlőre teljes megelégedéssel. Azt tudom finanszírozni. Ellenben a CC más tészta, azt egy privát szerelő ápolja, ott sincs gond, az alkatrészeket és egyéb más dolgokat én szerzem be, Ő pedig megcsinálja. Anno amikor megkértem, az volt a kérése, h csak gyári alkatrészt tegyünk bele, mert csak azzal tud normálisan dolgozni, és arra tud garanciát vállalni. Vele is így minden ok. Én megveszem a vezérlésszettet 334EUR-ért, a PH adja több mint a duplájáért, 220eHUF-ért, na ez nekem sok. Vagy vettem a szervizben egy gyári 5cm-es műanyag csövet 50eHUF-ért, sajnos azonnal kellett, így kénytelen voltam hozzájuk fordulni. Ha sokkal "szerényebbek" lennének, akkor biztos, h ők javítanák azt is.Joe
-
rbalint88
addikt
válasz simonjoe #199442 üzenetére
A Splash nem az enyem, igy “lepattantam” azzal a felvetessel, hogy ne a dunaba vigyuk… a szerelom beallitotta hasznalhatota ket perc alatt, igy nem mentunk vissza balhezni. De azert azt hozzatette, hogy vajpuhanak kellene lennie, ugyhogy elofordulhat, hogy szerkezetet nem is csereltek, csak tarcsat…
-
veterán
Feldobtam Facebook csoportba nem-e cserélné valaki a sima ülését az oldaltámaszos sportülésemre mert nekünk a súlyunk miatt kényelmetlen.
Érkezett egy megkeresés, az ilyenemért:
Adnának egy ilyet:
Szerintem én pont ezt keresném.
Lehet bármi gond/probléma ezzel a dologgal? Újraprogramozás, stb? Enyém memóriás, kulcshoztanítható, komfortbeszállásos.
Fűtés ugyanúgy van benne, hűtés sztem nincs pedig jó lenne.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
-
simonjoe
őstag
válasz yodamester10 #199445 üzenetére
az ülőlap végén látod a különbséget.
#199446rasotamas:
mi a baj? Az enyém ugyan ilyen kiképzésű, csak alcantara. Teljesen kényelmesnek találom.Joe
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest