-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
-
Synaptic
senior tag
válasz lovi27 #16154 üzenetére
A raid nem csak az adatlemezekből áll
Csinálsz pl 1 darab 5 lemezes raid tömböt . Utána ennek a tömbnek az egész méretét (lehet kisebbet is) "kiajánlod" mint Disk0 (1,2,3 stb) innentől a logikai lemezed a Disk0 teljesen úgy viselkedik , mint egy különálló merevlemez.Faby
Raid 0 ban 1 db lemezzel ? Oda szerintem minimum 2 disk kell , ez a windows stripe"d" volume megfelelője.1 A helyedben valamilyen disk backuppal lementeném a lemezt , majd az legutolsó linkelt képeden levő menüben kiválasztanám a create array with raid 0 val probálkoznék. Amennyiben elfogadja akkor nyertél.
2 megnézném van e a raid vezérlőn kívül sata csatlakozó a lapon és onnan bootolnék[ Szerkesztve ]
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Faby
senior tag
-
Faby
senior tag
válasz lovi27 #16162 üzenetére
A Gen8 alapból 4 HDD+ODD-ra van kiépítve.
Így tudtam megoldani, hogy bootoljon az ODD helyére tett SSD-ről.
Hogy jó-e, szakszerű-e, nem tudom, eddig működött így.
Amikor először raktam össze a rendszert, kb 5 éve, ezt a megoldást találtam valahol.[ Szerkesztve ]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Synaptic
senior tag
válasz Synaptic #16166 üzenetére
Közben találtam egy ilyet :
A 3 as pontig kellene eljutnunk onnan kellene kép.1. start the computer and wait till you see; "Press F8 to run option ROM configuration for Array utility"
2. Press F8, you will see the Main Menu, Select the last option "Select Boot Volume"
3. Select in Direct attached storage,
4. if you see first logical drive 01 select it .
5. Press F8 To save Logical Drive 01 as Boot Volume.
6. Press F8 to Exit and start with New Boot Volume.
.Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Faby
senior tag
Köszönöm a segítséget, de úgy fest, a helyreállítás nem megy.
Jön az eredeti kérdés, hogy tudok egy működő rendszerről olyan mentést készíteni, hogy ha tiszta telepítéssel újrahúzom, akkor mindent vissza tudjak állítani.
Ha az OMV backup pluginnal csinálok egy mentést, dd módszerrel, akkor azt hogy tudom visszaállítani?
[ Szerkesztve ]
-
tradeelek11
Topikgazda
Mekkora az SSD-éd? Vegyél egy ugyanakkorát, rakd egy USB3-as külsőházba majd az OMV-ébe, futtasd
ütemezve a dd parancsot. Ha valami gondod van a server SSD-ével akkor kicseréled az utolsó Clone-ozásig megvan minden adatod. Ennél nem találtam gyorsabb módszert hogy működjön a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz tradeelek11 #16170 üzenetére
Ok, ez jól hangzik, van is 2 egyforma méretű SSD, a jövőre nézve ez jó lesz.
Most azt kellene megoldani, hogy a SATA portról nem bootoló, de USB-ről működő rendszert át tudjam tenni egy új telepítésre.
Magyarán, a most szükségmegoldásként USB-ről működő rendszer beállításait, dockereket, felhasználókat, jogosultságokat át tudjam menteni egy tiszta telepítéssel újrahúzott, működő, SATA-ról bootoló rendszerbe.
A te megoldásod a jövőre nézve lesz majd jó, erről ha kaphatnék egy kicsit részletesebb leírást, azt megköszönném.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz Synaptic #16174 üzenetére
Nem biztos, hogy ezt a leírást követtem, de pontosan ezt csináltam:
SSD az ODD helyére
Raid0 tömb az SSD-re
Beállítva, hogy erről bootoljon
OMV3 telepítve.
Működött is vagy 4 évig, aztán másfél hónapja volt egy hosszabb áramszünet, és nem bootolt többé
Újrahúztam, immáron OMV5-re, rengeteget szenvedtem a beállítással, és most, szintén áramszünet miatt megismétlődött a szitu, nem bootol.
USB házba rakva az SSD-t viszont bootol, az F11 után megfelelő opciót választva.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
A klónozott/másolt SSD elindult, ugyan kellett egy FSCK paranccsal javítani rajta.
Utána az indításnál megcsináltam a HP inteligent provisioninggal a tömb létrehozását, és megmaradt a rajtalévő adat, SATA helyre dugva elindult a rendszer, juhé!
Vettem egy nagy levegőt, és ugyanezt megcsináltam az eredeti SSD-vel is, és siker, működik a rendszer!Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Synaptic
senior tag
válasz lovi27 #16181 üzenetére
A linkelt oldalon 2 fajta megoldást emlegettek.
1. A felmountolt könyvtárakon film + Tv csak olvasási jog lehet.
2 . régebbi repó a plexből .Ma reggelre "pucsított" ki a szerver. Nálunk otthon leveri a fí relét , máshol gond nélkül fut.
Valami áram gebasz lesz szerintem.Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
lovi27
addikt
válasz Synaptic #16183 üzenetére
Csőstül jár a baj. ..
Ha majd azon túl leszel ezt olvasva nem tűnik komoly hibának az a Plex üzenet. -
Synaptic
senior tag
-
lovi27
addikt
válasz Synaptic #16187 üzenetére
Ne folytassunk elvi vitát, egy Plex alkalmazott írta: "belsőleg vizsgáljuk, de egyelőre úgy tűnik, hogy a hibaüzenettel nem kellene különösebben foglalkozni."
Sőt, a kérdező is így zárta: "Egyelőre nem tűnik úgy, hogy ez befolyásolná a plex működését..."A Plexről meg azért ne, mert az image fájlt több tízezren vagy több százezren letöltötték és elégedetten használják. Nálam is hibátlanul működik. Az átkódolás is.
-
Faby
senior tag
válasz AiRLAC #16192 üzenetére
A vicc, vagy a csavar az a történetben, hogy van szünetmentes, viszonylag új akksival.
A próbák során működött is, szépen le is állt a NAS alacsony töltöttségnél, és bekapcsolás után indult szépen.
Nem tudom, mi történhet ilyenkor.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
lovi27
addikt
A raid vezérlőn keresztül történő bootolás megoldása egy Gen8 sajátosság. Állítólag a BIOS beállítás hiányossága miatt van, mert nem állítható honnan bootoljon. Ki tudja? Nem az OMV fórumosnak kell. Tessék, ők tapasztalatból remélhetőleg többet mondanak:
HP ProLiant MicroServer Gen8 -
Faby
senior tag
válasz lovi27 #16194 üzenetére
Köszönöm, ismerem és látogatom a topikot, az itteni bejegyzésemben is az ottani korábbi hozzászólásomat linkeltem. Sajna nem kaptam semmilyen visszajelzést ott, vélhetően senki nem találkozott ezzel.
Nem is a boot hibára kerestem itt választ, hanem mentés-visszaállításra, azt pedig itt megkaptam, legalábbis egy verziót, köszönet érte.#16195Synaptic: Kösz, elvileg boot közben nincs semmi egyéb hibára utaló jel.
Mivel megvan a workaround, ha a tényleges ok nincs is, szerintem elengedem.
Kösz a segítséget.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Keresnék olyan OMV tulajt aki használ UPS-t(Eaton 5E család lenne a legjobb) és a NUT plugint. Tudom, hogy ennek így viszonylag szűk a metszete, de hátha. A gondom az lenne, hogy minden adatot remekül mutat grafikonon a Service/UPS alatt, viszont a hőmérséklet adatoknál csak mosolygós grafikonok vannak de semmi adat.
Találkozott más is ezzel a problémával? Ha igen volt rá valami megoldás?
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
addikt
Szia, én csücsülök abban a metszetben.
Eaton 5E850iUSB-m van, de nálam is csak vigyorog a hőmérséklet grafikon.
Én csak arra tudok gondolni, hogy ebből az olcsóbb tápból kimaradt a hőmérséklet szenzor, nem tudtam működésre bírni, mondjuk hamar fel is adtamSwift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Tarokk79
aktív tag
válasz tradeelek11 #16170 üzenetére
Nekem egy Samsung 970 EVO PLUS 500GB M.2 PCIe 3.0 2280 ssd-n van a rendszerem. Nem tudom, hogy a mentést mire lenne érdemes csinálnom. A problémám, hogy ez M.2 foglalatban van. Ha a mentést egy usb-s ssd-re rakom ki, akkor az jó lenne nekem, ha tönkre menne a rendszert tartalmazó ssd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest