- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz lovi27 #16250 üzenetére
"A dockerrel együtt jött probléma, hogy aki figyelmetlenül csak frissíti azokat és nem törli a feleslegessé vált image fájlokat annak egy idő után betelik a rendszerlemeze (már ha oda telepítette a dockereket)" idézet tőled.
Erre tettem be ezt: [link]
ha jól emlékszem te watchtowert használsz úgy ,hogy az csak értesít ha frissítés van illetve a régi imageket törli. Ez utóbbit(a törlést) csinálja meg az idézett konténer. Én nem tudom használni a watchtowert a HA supervisor miatt. Ezért kellet valami mást kitalálnom,
ez lett a D.I.U.N. ez sem frissít csak értesít, viszont nem mailben hanem telegramon.
Magyarul a Watchtowert ki lehet váltani ezzel a 2 konténerrel.Ha már beleszőttem a telegramot, akkor tovább vittem az első az ugye ha pl. megáll, egy konténer küld egy értesítést, viszont azért kezdtem azzal, mert ott a videóban benne van
a telegram beállítása. Az OMV notification már csak grátiszSőt ha már Telegram:
amit szeretnék:
Grafana nézd meg ezt: [link]
Na ebben még az is benne van hogy a konténerek külön külön
mennyi memóriát használnak. A kinézete sem rossz, de ezt hívom én "parasztvakításnak".
Viszont ami inkább a lényeges itt betudsz állítani
szinte mindenre (is) riasztást és hogy kerek legyen a történet Telegramra is! [link] [link]
Telegraf + InfluxDB+ Grafana.
És nem csak az OMV-és NAS-omon hanem betudom húzni, az opnsenset (hp t620+)
itt most teljesen mindegy is hogy milyen "sense" mert mind a kettőben benne van a telegraf plugin. [link]
illetve akár a Unifi switch és AP-ék adatait [link]
ha az OMV része készen van azt akkor megosztom (a többit is, csak azért ahhoz már idő is kellene )Tehát minden mindennel összefügg
Inkább erősíteni szerettem volna amit írtál, aki teheti tegye külön partícióra
a dockert, illetve figyeljen a nem használt imagekre. És erre jó a Docker-GC.A többi csak rizsa....
Peace
-
soldi3r
veterán
OMV4 frissitese kozben kaptam 2 hibauzenetet. Elofordult ez masnal is?
E: The repository 'https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch Release' does no longer have a Release file.
E: The repository 'https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis-docker stretch Release' does no longer have a Release file. in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/apt.inc:220E30 (oo=[][]=oo)
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Windows 10 ujrarakása után a sajátgép-hálózat ból nem érem el az omv-t.Elfelejtettem a jelszót. Hogy lehetne visszacsinálni újratelepités nelkül?
üdv -
stigma
addikt
válasz nagyfejü #16254 üzenetére
Hi, első körben nézd meg, hogy routerben látod e az ip-t, amit OMV-re szoktál beírni.
Ha igen akkor SSH-n be kéne lépni - igaz oda is kell a jelszó - , de az omv-firstaid paranccsal tudsz jelszót resetelni. => Link
SSH-ra root + az omv felületén lévő jelszóval lépsz be.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz nagyfejü #16259 üzenetére
Az érdekes.
Én alap webgui-s loginom az alábbi: admin + megváltoztatott jelszóm.
Windows 10 esetén felcsatoltam 1-2 mappám, ahova torrentezek + sokszor mászkálok, most ott ahol vagy (Hálózatok/OMV) nekem pöccre bejön.
Nemtudom mennyire tudsz angolul, de lehet ez lesz a megoldás: Windows cannot access OPENMEDIAVAULT....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
-
Nektek is szokott késni a pontos idő OMV-ben? Egyszerűen magától átállítja. Elég sokat, 8-10 órát általában pluszban rádob. Pedig battery jó az alaplapon, BIOS-ban pontos minden.
Ez nekem azért fontos, mert minden nap 22 órakor Készenlétbe vágja magát. Így állítottam be.
Nekem állandóan ez van.
Most bekapcsoltam a NTP szervert Europe/Berlint választottam, mert Europe/Budapest-tel nekem korábban problémáim voltak.
Ez megoldja a fennálló problémát?
-
lovi27
addikt
válasz Soderes #16266 üzenetére
Az Europe/Budapest választható paraméter az időzónát állítja, nem az időt. Az ugyanabba az időzónába tartozó városokban, országokban az órák egyformán azonos időt mutatnak. A tőlünk nyugatabbra lévő európai országok zöme azonos időzónában van velünk, így mindegy hogy Budapestet, Berlint, Rómát, Párizst vagy Madridot állítasz be. Az idő ettől nem változhat. Csak az egónknak nem mindegy.
Mivel bekapcsoltad a szinkronizálást reméljük ezzel megszűnik a fanatom állítgatás is.
Az OMV6-ban az időszinkront alapértelmezetten bekapcsolják.[ Szerkesztve ]
-
-
soldi3r
veterán
Egesz kezelhetonek tunik a 6-os verzio, lassan frissitenem kellene.
Ugy olvasom, hogy BTRFS fajlrendszer lesz az ajanlott? Epp most keszulok boviteni, milyen fajlrendszert valasszak?E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz soldi3r #16273 üzenetére
ARM-re nem lesz annyira jó a BRTFS, kicsit több erőforrás kell neki, mint amit pl egy RPI szívesem kiad magából. Persze NAS célokra jó, csak legyen mellé elég memória és CPU.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
NAS-t raknék össze. letöltöttem a 5.5.11-et , telepítő elindul, de amikor a lemezparticiohoz ér akkor kidobja hogy a fájlrendszer létrehozása meghiusult.
Egy 8GB-us USB -röl töltöm be, és arra is telepíteném.
Ugyan ez a helyzet ha a 6.0-16-ot próbálom telepíteni
Mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Zen_Ronin #16275 üzenetére
Hi, hát azt hogy ne legyen ugyanaz a telepítendő eszköz és a rendszer pednrive.
Ha mindenképp a rendszert pendrive-ra akarood tenni akkor kell egy másik pendrive.
Öszvissz 8GB-os pendrive-ra akarok tenni az omv-t, és mást nem is akarsz rátenni?
Ajánlom inkább egy 32/64/120GB-os SSD-re tenni a rendszert, mert már elég olcsón vehetsz egyet.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
válasz Zen_Ronin #16275 üzenetére
Szia!
Mit csinálok rosszul? - Nem olvastad el figyelmesen az Összefoglalót.
Egy 8GB-us USB -röl töltöm be, és arra is telepíteném.
Az OMV telepítéséhez önálló meghajtóra van szükség, mert telepítéskor a drive teljes tartalmát particionálja. Utána - ha szükséges - lehet csökkenteni a méretét.
A 8GB a telepítéshez lehet, hogy kevés. -
Nagymelák
senior tag
OMV6 portainernél az elérési utat másként kell megadni?
-
Nagymelák
senior tag
Meghalt az egyik meghajtóm így újra kellett pakolni a rendszert de problémába ütköztem. Kérdésem lenne. Qbittorrent docker, a letöltés megy szépen, de nem oda ahova szeretném így néz ki az útvonal: /srv/dev-disk-by-uuid-02a3aa21-12f1-4c09-b892-952581703902/Torrent2/Sorozatok normál üzemben a Sorozatok mappába töltötte a cuccot, most viszont csak a gyökér könyvtárba hajlandó, a furcsa az hogy az emby simán látja a könyvtárat? Mi lehet a megoldás?
-
Grawens
senior tag
válasz Nagymelák #16280 üzenetére
A legegyszerűbb ha az útvonalnak a meghajtó általad adott címkéjét írod be. Pl:
volumes:
- /srv/dev-disk-by-label-******/Torrent2/Sorozatok:/downloadsA csillagok helyére írd a meghajtó címkét. A konfigról se feledkezz meg!
Módosítani => Stacks/qbittorrent/Editor, majd Update Stack. Ha nálad nem qbittorrent a stack neve, akkor azt válaszd amit adtál neki.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Nagymelák #16280 üzenetére
#16279: Itt mire gondolsz pontosan? OMV6-ot max Virtualboxban használunk szerintem még alfa/Beta ami fenn van.
Portainer telepítése 1 gombnyomás szokott lenni és valami /var/lib...valahova pakolja asszem.#16280
Hi, hogy van most a letöltésed pontosan?
Portainerben hogy néz ki a stack-ed?A másik/új HDD-re is akarsz akkor torrentezni, mert ahhkkor így kellene:
A felállás ilyesmi?
HDD1: ennek az rléséi útját nem tudom
---> Torrent
| - ---> Filmek
| - ---> SorozatokHDD2:
/srv/dev-disk-by-uuid-02a3aa21-12f1-4c09-b892-952581703902
---> Torrent2
| - ---> Filmek
| - ---> Sorozatok
Ha ez a felállás, akkor én így járnék el:volumes: - /path/to/appdata/config:/config - /srv/dev-disk-by-uuid-02a3aa21-12f1-4c09-b892-952581703902/Torrent2:/downloads2
/srv/dev-disk-by-uuid-02a3aa21-12f1-4c09-b892-952581703902/Torrent1:/downloads
És akkor a Qbittorrentben a /download2/Filmek, vagy /download2/Sorozatok-ba mehet a letöltés vagy a /download/Filmek és /download/Sorozatok-ba mehet a letöltés.
Emby esetében majd ezeket a másik mappákat fel kell csatolnod az emby felületén, hogy lássa 2 filmek vagy 2 sorozatok mappa van.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Nagymelák #16283 üzenetére
Hi, A stacket, amivel a Qbittorrent-et futtatod másod be ide kérlek, mert ennek működnie kellene.
Legfőképp a Volumes rész érdekelne, mik vannak megadvan.Ezenkívül a HDD2 melyik új neked, a szokásos dolgokat megadtad?
- letöltési mappának a PUID és PGID alapján azonosít felhasználóna kell lenni írási és olvasási joggal
- A mappát OMV-ben meg kell osztanod....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
ptesza
senior tag
Hi, Ezt kapom frissítésnél:
>>> *************** Error ***************
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; export DEBIAN_FRONTEND=noninteractive; apt-get --yes --allow-downgrades --allow-change-held-packages --fix-broken --fix-missing --auto-remove --allow-unauthenticated --show-upgraded --option DPkg::Options::="--force-confold" install armbian-config armbian-firmware base-files containerd.io docker-ce docker-ce-cli golang-docker-credential-helpers isc-dhcp-client klibc-utils libgcrypt20 libglib2.0-0 libgnutls30 libgssapi-krb5-2 libhogweed4 libk5crypto3 libklibc libkrb5-3 libkrb5support0 libnettle6 libnss-myhostname libpam-systemd libsystemd0 libudev1 libxml2 linux-libc-dev openmediavault php7.3-bcmath php7.3-cgi php7.3-cli php7.3-common php7.3-fpm php7.3-json php7.3-mbstring php7.3-opcache php7.3-readline php7.3-xml python-dnspython systemd systemd-sysv udev 2>&1' with exit code '100': E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
<<< *************************************Részemől nem volt álogatás már rég óta jól működött.
-
lovi27
addikt
válasz ptesza #16285 üzenetére
Valamelyik PHP modul nem települ. Ez nem általános OMV gond, mert például nálam hibátlanul települt a PHP7.3. Nálad még ott az armbian is és még ki tudja mi történt.
A végén javasolja a dpkg --configure -a utasítást a javításhoz. Kipróbáltad? Hátha...
Néha az újraindítás is csodát tesz. -
divan
őstag
Nekem is van egy problémám, naponta kapok ilyen emailt:
[link]
A Plexxel kapcsolatos, ami már ki is van kapcsolva, mert nem használom. Nekem az is megoldás lenne, ha eltávolítanám, de azt csak konzolosan lehet, a webfelületről nem, igaz?[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
válasz lovi27 #16288 üzenetére
Találtam ehhez egy segítséget, ez megfelelő lehet?
Debian, Ubuntu
To completely remove the Plex Media Server from the computer, first make sure the Plex Media Server is not running. Then do the following:
Run the command dpkg -r plexmediaserver
Remove the directory /var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Igen, megfelelő. A PLEX is ezt ajánlja.
Ha nem változtattad meg akkor még azt is megmondja melyik könyvtárat töröld le.És az OMV-Extrák-nál lévő apt clean funkciót se felejtsd el. És restart...
[ Szerkesztve ]
-
ToXeN
tag
Sziasztok!
Van valami módszer amivel a Portainer-t vagy annak egyik containerét megadott időközönként újra tudnám indítani automatikusan?
A Deluge Autoadd pluginje kb 2 naponta kikapcsol magától és nem is lehet visszakapcsolni addig amíg újra nem indítom a containert."Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra"
-
lovi27
addikt
Szia! Ez nem OMV probléma! A Dockernek van saját topikja.
Bár, ez nem is Docker, inkább alkalmazás probléma.
A Docker addig tartozik az OMV-re amíg azt sikerül telepíteni. Utána a sok ezer alkalmazás használatához nem sok (semmi)( köze az OMV-nek. -
lovi27
addikt
2 év, 1 hónap és 9 nap fejlesztés után megjelent a Debian új, stabil 11 verziója.
Mivel már nem kell sokat kínlódni a pluginok aktualizálásával - szerintem - nem kell túl sokat várni a stabil OMV 6 megjelenésére se. Úgy legyen!
-
stigma
addikt
válasz lovi27 #16295 üzenetére
Ilyenkor mindig egyik szemem sír, másik röhög,mert örülök, hogy fejlődik valami, és örülünk, hogy még mindig ,,free" viszont én egy nagyobb OS váltást mindig tiszta telepítéssel oldok meg, ami kb egyfél délelőtt, és akkor tuti nem hibázhatok.
Remélem amit régen írtál az úgy lesz - auto biztonsági frissítések menni fognak - ezenkívül a Dockeres mizériát megoldom.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
válasz stigma #16296 üzenetére
Az a Linuxra, a Debianra vonatkozott (vonatkozik) és az már a v5-nél is úgy van: a biztonsági frissítések kezelői beavatkozás nélkül, automatikusan frissülnek. A funkcionális, egyéb frissítésekhez kell kezelő. Ennek megváltoztatására nem látok okot.
Igen, verzió váltáskor a tiszta (új) telepítés ajánlott. Viszont ez csak az op. rendszerre vonatkozik és magára a dockerre. A natív alkalmazásokat pedig értelemszerűen muszáj.
Viszont a docker alkalmazásokat felesleges, ha szeparáltan lettek telepítve.
Így, ha valaki úgy telepítette ahogy az Összefoglalóban ajánlottam, vagy még okosabban, akkor elméletileg nagyon gyorsan, kevés időráfordítással visszakapja azokat.
Majd meglátjuk. Az OMV7-re már lesz elég tapasztalat... -
stigma
addikt
Sziasztok. OMV 5.6.11-en vagyok, frissíteni akartam a szokásos módon.
- apt update
- apt full-upgrade -ysima update után ezt kapom:
Hit:12 https://download.docker.com/linux/debian buster InRelease
Get:13 https://openmediavault.github.io/packages usul InRelease [12.7 kB]
Err:14 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/usul buster InRelease
403 Forbidden [IP: 52.39.193.126 443]
Reading package lists... Done
E: Failed to fetch https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/usul/dists/buster/InRelease 403 Forbidden [IP: 52.39.193.126 443]
E: The repository 'https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/usul buster InRelease' is no longer signed.
N: Updating from such a repository can't be done securely, and is therefore disabled by default.
N: See apt-secure(8) manpage for repository creation and user configuration details.
Ha minden igaz akkor ez az omv extra lesz ahogy keresgettem,melyik módszer az ajánlott, törölni majd újra felvenni?Nekem valami régebbi 5.3.2-es OMV extra van:
1. Bővítményekből távolítsam el, majd innen szedjem le a fájlt és tallózzam be újra?
OMV fórum az Extrákról: Link
Az új omvextra fájlt frissíteni: Link2. Bővítményekből távolítsam el, majd futtassam le SSH-na srciptet:
wget -O - https://github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers/packages/raw/master/install | bash
Eredmény ugyanaz gondolom, viszont valaki találkozott mostanság ilyesmivel?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
válasz stigma #16298 üzenetére
Igen, a probléma gyökere: az omv extrák repoi a bintray szerveréről a github-ra kerültek.
Bár ez nem friss hír, nem tudom nálad miért most okozott problémát. Nálam a github-ra mutat az extrák repo. Valamikor a frissítések során átállították.Ha megnézed az OMV6-hoz már nincs extrákat telepítő fájl, csak parancsból telepíthető.
Így inkább használd te is - és mindenki - a parancsot.
Lehet helyi vagy távoli SSH terminálon is kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest