-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
Üdv.
Igen, vagy a jogosultságokkal van gond, vagy portot kellene esetleg nyitni, bár nem hinném hogy hálón belül ez gond lenne (kimegy a netre a plex?), vagy a router szórakozik. Ha nem tudná lejátszani a tv, attól még látná, és meg is próbálhatnád a lejátszást. Ha nem megy a minidlna, van amikor látszódik a szerver, az is lehet gond. Kérdezd le parancssorból, fut-e a minidlna.
Próbáld ki a Jellyfin-t, sokkal jobb, szerintem.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
gery2123
őstag
válasz szasza7103 #16800 üzenetére
Rakj fel qbittorentet az több magot is használ míg a transmission csak egyet. Ezért fagy le a webgui.
-- PSN_ID: GerY2123
-
TGWH
őstag
Van jellyfin user, meg van egy user, amit megadsz a Jellyfin-en belül, mind a kettőnek jogokat kell adnod OMV-n belül. Szerintem van plex user is. Ha működik a dlna, akkor használd azt. Vagy minidlna-n keresztül kapcsolódik, vagy smb-t használ.
Megosztott mappáknál van egy ACL menü, ott add meg a szükséges jogokat.
Arra kell még figyelni, hogy a mappa amit hozzáadsz Jellyfin-ben, ne használjon ékezetes karaktereket. Inkább csak maradjunk az angol abc-nél.
Böngészőből indítsd a lejátszást, és küld át tv-re. Router látja a tv-t?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Vagyis nekem nem az OMV-s minidlna fut az tuti, mert ki van kapcsolva, hanem lehet a Debian alatti, erre most hirtelen nem emlékszem, ott van-e...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
maratti
friss újonc
válasz szasza7103 #16797 üzenetére
Próbáltam pendrivere rakni a rendszert de nálam egy örökkévalóságig tartott. Feladtam. Mini pcmen egy winchester van és 16 giga a rendszernek a többi meg minden másnak. Tökéletes. Volt mikor majdnem 200 torent futott gond nélkül. Ráadásul laptop winyó 500 gigás.
-
_q
addikt
A mappa ékezet nélküli amit hozzáadtam, de azon belül vannak ékezetes mappák már. DLNA-t akarok használni, de sajnos a TV nem látja, míg a minidlna egyből megjelenik. Weben látom a film mappát, de TV-n még csak DLNA-ként se látom a jelly szervert.
#16808Patice
Ezt szerettem volna elkerülni, főleg mert a minidlna elegendő csak a TV nem tud 4k-t, a 4k családi videót így nem tudom most lejátszani csak amiket 1080p-ben mentettem.[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
A film mappának látod a tartalmát weben? Tegyél ki egy filmet a filmek mappába simán, amíg próbálkozol.
Jogosultság probléma lesz szerintem.Dehogynem tudod lejátszani, csak nem 4k-ba megy a tv-n, hanem fullhd-ban. Elvileg. Ha nem pendrive-ról fut. Elvileg.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Kenderice
senior tag
válasz szasza7103 #16793 üzenetére
Transmission helyett inkább qbittorrent-et használj.
Sokkal gyorsabb és stabilabb. -
Airedhyal
aktív tag
válasz szasza7103 #16813 üzenetére
Van.
- WEBGUI
- Remote control -
_q
addikt
Első telepítésnél láttam, majd letöröltem és újra felraktam. Most valamiért weben se megy. De a DLNA-t attól még látnom kellene üres mappával nem? Plex esetén legalább is így volt.
Amíg nincs transzkódolva addig nem tudok 4k-s videót lejátszani, ezért nem működik a minidlna. Jelly meg alapból nem mutat semmi DLNA jelenlétet.
-
maratti
friss újonc
válasz szasza7103 #16800 üzenetére
Kevés a vas. Gigás netnél full sávszélen teljes letöltésnél nem akad ki. Mondjuk a proci ilyenkor eléri a 43 celsiust
-
szasza7103
tag
válasz maratti #16816 üzenetére
Amikor a webgui kiakad akkor a proci megy max 65-80%-on. A tm tudom, hogy csak 1 magot használ. Megpróbálkozom a qbittorrentel. Remélem valamelyest javul a heyzet. Megrendeltem egy ssd-t a rendszernek. Illetve az ssd-re beállítom majd az incomplete mappát. Mi történik ha az ssd szabad területe kissebb mint a letöltendő torrent?
Üdv!
Próbálok tanulni az okosabbaktól, néha sikerül is.
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Át lehet már állni 5-ről a 6-ra ezzel a paranccsal?
omv-release-upgradehttp://totesz.myminicity.com/
-
stigma
addikt
válasz stigma #16768 üzenetére
Sziasztok.
Nagyon picit javítottam a dolgokon, illetve az alábbit javítottam bennünk:
- Drive mappába egy stack mappába txt és yml fájlokat beletettem, ha enm tudnátok megnyitni őket
- 1-1 helyről hiányzot a stack azokat debobtam.
- Nextcloud részhez , hogy mapa felcsatolást tettem bele, amivel a NAs-on lévő tartalmat tudjátok egyszerűen megosztani/hozzáadni.Most már nem javítok többet, igaz Adguard és PiHole még hiáynzik, nem tökéletes, de aki akarja befejezi
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
-
-
vmk
tag
Sziasztok.
Pár napja kezdte csinálni az OMV5-ös gépem, hogy újraindul. Általában akkor, ha letöltést inditottam a transmission-el. Aztán kipróbáltam a qbittorrenttel, azzal is pár perccel a torrent indítás után újraindult a NAS. Aztán tegnap este csak simán elkezdtem egy filmet nézni (SMB-n) és akkor is újraindult.
Hibaüzenet annyi volt, amikor láttam, hogy CPU#0 stuck for 23s.
Kipróbáltam a grubban a nomodeset-et, de nem lett jobb.
Illetve amit ez előtt nem láttam, hogy watchdog-os meg softdog-os figyelmeztetések jönnek. Google szerint elvileg nem gond...
Általában pár perc után (5-15) újraindul magától és megy tovább.
Memtest volt, minden rendben. HDD-k rendben.Van valami tippetek, hogy mi lehet a gond?
Szerk: nem minden torrent indításnál indul újra, illetve a letöltési sebesség korlátozás sem segített.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Szerintem a táp kezdi megadni magát.Én azt cserélném elsőként.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
vmk
tag
válasz BlackJack21 #16832 üzenetére
Igen, ez logikus lenne. Megnéztem ezt is első körben, de úgy tűnik az rendben van. Hűvös helyen van alapból (kb 16-17fok) és kapott plusz ventit is egy hónapja.
-
vmk
tag
Teszteltem a hardvert, semmi gondot nem találtam.
Visszaálltam egy 11.24-i mentésre (5.6.20-1 omv verzió). Legalább tudom hogyan működik a restore.
Az elmúlt egy napban akárhogy nyüstöltem semmi gond nem volt vele. Úgy tűnik csak valami szoftveres hiba volt. Az OMV (5.6.22) és omv-extras (5.6.5) frissítéseket egyelőre nem raktam vissza, de lehet, hogy így is marad. -
vmk
tag
válasz Multibit #16835 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a két frissítés közül okozta valamelyik a problémát, mert közben azért frissül ott más is a háttérben, csak gondoltam leírom, hogy hogy állt a dolog.
Plusz lehet, hogy csak az én hardveremmel lett "inkompatibilis" valamelyik frissítés során.
Nem találtam ilyen jellegű tömeges problémát a 5.6.22-1 -el kapcsolatban, szóval meg vagyok lőve, hogy mi okozta a gondot valójában.Nektek az energiagazdálkodásnál a processzort teljesítmény szabályozása engedélyezve van?
-
Multibit
nagyúr
Általában pár perc után (5-15) újraindul magától és megy tovább.
Nos, nálam 7 és fél órája az 5.6.22-1 verzió működik és semmi problémát nem észlelek. Azóta indítottam a Transmission kliensben néhány letöltést, de nem indult újra a rendszer. Gyanítom, nem az 5.6.22-vel van gond. -
Majd 2 év után ismét csatlakoztam hozzátok, egy levedlett Lenovo X200-as laptoppal (Core 2 Duo proci, 8GB RAM)
OMV 5-öt tettem rá, még a kezdeti beállításokat végzem. LVM-et szeretnék majd használni a különálló diszk területek egybefüggő kezeléséhez.
Torrent és SMB alapú megosztás a fő cél, meg ami majd még jön.
Anno rtorrent alapú letöltő rendszerem volt, rutorrent webui-val.
Érdemes ennek ismét nekiállni, vagy van ennél manapság modernebb/univerzálisabb?
Ami cél lenne, hogy a letöltések ne egyben jelenjenek meg az Android alapú Media Player-en futó Kodi alatt, hanem általam szétpakolva alkönyvtárakba (ez Windows alatt eddig a qbittorrent-tel elég jól be tudtam lőni).
A cél a minél nagyobb fokú automatizálás lenne, ami esetleg már az xyz.torrent fájlok megfelelő Watch Folder-be másolásával indulna.
-
TGWH
őstag
Egy ideje fut nekem is megkockáztatom a frissítést.
-
-
stigma
addikt
válasz Oldman2 #16844 üzenetére
Hi, én biztos, hogy OMV-vel próbálkonzék a helyedben vagy bármilyen más ,,lightweight OS"-el mondjuk ubi szerver vagy talán Xpenology.
Tudom ilyet OMV fórumban nem illik ajánlani, maradjunk OMV5-nél szerintem.Docker egy virtaulizációs környezet, melyben elszeparáltan futnak az alkalmazások. Én nemrég dobtam be egy 50 oldalas "step by step leírást", ami sokat lendíthet minden felhasználónak.
Qbit-et hasznélok én is wathc folder-t nem, mert én filmeket/sorozatokat NFO alapjn szoktam leszedni (házimozi + TV miatt) esetleg 1-2 van autoDL-ben.
OMV + Dockerhez kb elég sok Youtube video van + leírásom magyarul, szerintem nem oylan vészes, csak meg kell érteni mi-mit jelent.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
válasz stigma #16849 üzenetére
Köszi, maradok az OMV-nél és a Docker-t is beüzemelem majd.
Közben rájöttem, érdemesebb egy régebbi Brand gépet beszereznem, mint kínlódni ezzel az X200-assal.
Addig viszont gyakorolni jó lesz...
Most azt vélem látni, hogy az OMV LVM2 modulja csak "teljes" diszkeket tud kezelni, partíciókat nem.
Ma átmásolom a rendszert egy USB Stickre és a HDD-t beáldozom az LVM tesztelésére.
A Docker használatához kell-e komolyabb memória mennyiség?
a 8/16 GB kell vagy még a 8 is felesleges?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5 Pro teszt
- DIGI kábel TV
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...