-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synaptic
senior tag
válasz lovi27 #15949 üzenetére
Amint eltünt a omv boot menüje , abban a pillanatban kialudt a link led mind az alaplapon mint a routeren is. Az omv nem ismert fel semmi hálókártyát. Ezért bátorkodtam volt újratelepíteni (FM2 ről váltottam 1150-re , bár nem kellett volna .Az emby így is sz@r))
[ Szerkesztve ]
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
lovi27
addikt
válasz Synaptic #15951 üzenetére
Ez engem erősít, mert azt csináltad amire gondoltam: kitörölted a régi beállításokat. Mást nem kellett. Csak te partíció törléssel csináltad, mikor lehet elég lett volna egy ini fájlt törölni.
Persze, már nincs jelentősége akkor mi történt. A célom ezzel annyi, hogy ráirányítsam a figyelmet a Recovery menüre. Nem véletlenül van ott a boot menüben. Észre se vesszük, pedig néhány esetben nagyon hasznos lehetne, ha el tudnánk vele boldogulni. -
addikt
válasz tradeelek11 #14963 üzenetére
Szia, ez érdekelne hogy:
1. milyen HW
2. tesztelted-e a két SSD megcserélését, vagyis hogy működik-e a klónozás?Köszi!
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
tradeelek11
Topikgazda
-
Faby
senior tag
Duplicatit használ valaki?
OneDrive-ba akarom a mentéseket feltölteni, de nem boldogulok az elérési utakkal.
A docker containert sikeresen megcsináltam (legalábbis fut a Duplicati), de utána elakadok, amikor a forrás elérési utat akarom megadni, egyszerűen nem lát asrv/
mappa alá.
Ha meg kézzel adom meg az elérési utat, valami ilyesmit:/srv/dev-disk-by-uuid-eb001599-5036-4130-8930-5e37e8afc841/Fotók
akkor meg azt írja, nem létező útvonal.The source folder /srv/dev-disk-by-uuid-eb001599-5036-4130-8930-5e37e8afc841/Fotók/
does not exist, aborting backup
A stackban a kötetek résznél ez van:
volumes:
- /srv/dev-disk-by-uuid-e58787e0-2b6c-4d5c-ad5c-a61eb5cf2bc3/Docker/Duplicati:/config
- /srv/dev-disk-by-uuid-eb001599-5036-4130-8930-5e37e8afc841/Fotók:/source
a config mappa működik, a source valamiért nem.
Dockerusernek van jogosultsága a mappára.
Kérhetnék egy kis segítséget?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz Patice #15957 üzenetére
Megoldva.
User error volt, annyira a
/srv
alatt kerestem a megosztásokat, hogy nem vettem észre a/source
mappát, ami pedig a volumes alatt megadott mappá(ka)t csatolja.
Szóval mégiscsak ok a portrainerben megadott elérési úttal.Egy kisebb mappával teszteltem, úgyfest, működik.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
addikt
válasz tradeelek11 #15955 üzenetére
Köszi, azt hittem HP T520/T620-on használod. Vettem bagóért mindegyiket és meg akarom nézni hogy egy OMV hogy fut rajtuk (nem adattárolásra, hanem Docker cuccokra lenne használva, 4-8GB RAM-mal meg egy 120GB SSD-vel).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Megcsináltam a hardware cserét, de nem indul a rendszer, nem is látja bootoláskor a lemezeket az alaplap, persze biosban ott vannak.
Ezt cserélem
Asrock J3160DC-ITX
4GB HyperX Ram
fractal design node 304
Adata SU800
WD 8TBerre
ASROCK H570M-ITX/ac
i5-11400
HyperX 16GB Fury DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15FB3K2/16Gyanítom, hogy az uefi boot miatt nem indul, mivel a lap már csak olyat támogat, és hiába próbálom a CSM-t enable-re állítani, külső vga nélkül nem engedi enable-re kapcsolni.
Át lehet valahogyan konvertálni az SSD-t egy Linux Live-al?
Vagy mi ilyenkor a megoldás?http://totesz.myminicity.com/
-
stigma
addikt
Hi, a pontos hibaüzenet micsoda?
Nem lehet, hogy a HDD sorrend változott meg?
Értem ez alatt hogy sata 1=SSD (boot), sata 2,3 a többi HDD nem a helyére kerültek, ahol voltak.Amúgy durva váltás történt , gondolom virtualizálni akarsz, vagy valami nagyobb feladatot elvégezni a NAS-al.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
Elvileg átlehet, mert gondolom az MBR-t kéne GPT-re konvertálni ahhoz, hogy egyáltalán bebootoljon. Az interneten számos megoldás van rá (példa1 - példa2), de nem egyszerű.
Itt a fórumon az OMV alapbeállításaival kínlódunk, ez meg még rendszerfüggetlen Linux boot probléma. Valószínűleg a Linux haladóknak topikban ebben járatosabbak segítenek.Persze, ha érzel magadban elég erőt fuss neki, de nem lenne egyszerűbb újratelepíteni?! Annyira sok a beállítani való? De ami fontos!
Legyen biztonsági másolatod a rendszerről és az adat HDD-k legyenek lehúzva amíg partíciókkal foglalatoskodsz vagy az újratelepítés idejére. -
Kronk
őstag
Oké, elrontottam a konvertálást, szóval újratelepítés folyamatban.
Az első gond, 2db Lan kártya van a lapon, egyiket sem ismeri fel, ilyenkor hogyan tovább?
Intel I219V, és RTL8125BG
Az 5.5.11-es telepítővel próbálkozom[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
lovi27
addikt
Pedig olvastam a fejlesztőknél, hogy az Intellel nem volt gondja az OMV5-nek. A másik új hardvernek tűnik, azzal lehetnek gondok Linux alatt. Le kell tölteni az Intel oldaláról, de nem nagyon ismerem az UEFI-t hogyan másold alá.
De.
Megpróbálhatod a szerver módú telepítést és hátha a Debian 10 jobban kezeli.
Vagy feltelepíteni internet elérés nélkül és utólag manuálisan megpróbálni beállítani a hálózatot. De erre az esetre kell lenni az Intelnél leírásnak a driver telepítésére Linuxhoz.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Meg lehetne amúgy próbálni bebootolni egy live pendrive-ról és úgy megnézni, hogy látja-e.
Esetleg megpróbálhatod wifi-n keresztül csatlakoztatni a nethez, elvileg van a lapon wifi modul.
Vagy amit lovi27 ajánlott, előbb feldobod a debiant aztán utána az OMV-t.Hello darkness, my old friend...
-
Kronk
őstag
válasz lovi27 #15968 üzenetére
Haladás van, találtam a fiókomban egy 2,5Gbit-es USB 3.2-es ethernet átalakítót, amihez még windows alatt is drive kellett. Na azt bezzeg rögtön felismerte.
Ezzel települ most a rendszer.
A kérdés, ha készen vagyok, utána át lehet valahogyan állítani, hogy valamelyik alaplapi kártyát használja?http://totesz.myminicity.com/
-
lovi27
addikt
Szerintem, igen. És ráadásul, ha már lesz OMV, lesz Backports kernel is ami még több hardvert ismer. Akkor jöhet majd az omv-firstaid parancs.
Persze, lehet drivert kell telepíteni akkor is, de le lesz írva hogyan.
Nem lehet, hogy csak kábel vagy beállítás hiba miatt nem látja a netet?[ Szerkesztve ]
-
Kronk
őstag
próbálnám a lemezeket átnevezni, de nem engedi, mi lehet a baj
e2label /dev/sda
e2label: Bad magic number in super-block while trying to open /dev/sda
Found a gpt partition table in /dev/sda
http://totesz.myminicity.com/
-
addikt
válasz kokopo #15978 üzenetére
Miért akarsz ilyet csinálni?
Erre a feladatra van eszköz, router, switch.
De szerintem ez nem olyan egyszerű dolog, hogy csak be kelljen állítani valamit hozzá.
Tuti megoldható, de szerintem itt nem csinált még senki sem ilyet.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
kokopo
aktív tag
válasz szpeti40 #15979 üzenetére
Azert mert van a haztartasban egy szolgaltatoi router, ami lefed kb ami kell, wifi-n is
De van egy tv okosito es buta tv, a vendegszobaban (a vendegszoba a legtavolabbi resz a szolgaltatoi router-tol) ami mellet a nas (nas kabelen kapja a netet) es a tv box meg elegge akadozik 2,4-5 ghz-n is
Nem szeretnek oda plusz egy ezkozt betenni, mikozben ott van a nas
Regebrol, ugyremlik hogy Ubuntu-n meglehetett osztani a netet 2db halokartya eseten, es mivel debian, gondolom van ra lehetoseg itt is
(mashol is keresgelek, egyelore sikertelenul -
addikt
válasz kokopo #15983 üzenetére
Szerintem egyszerűbb lesz az életed ha egy sima gigabites switch-et beraksz
Szerintem az erőforrásba is kerül, hogy az egyik kártyáról rakja a netet a másikra, ki tudja hogy mennyibe.[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
kokopo
aktív tag
válasz szpeti40 #15984 üzenetére
A mostani nas-ok is mar 2db lan portal jonnek. pl: DS420+
Biztos nav ra megoldas ... (azert is valasztottam ezt a nas-os megoldast, hogy tudjam boviteni)
Keresgelek meg, ilyen/olyan linux-os topikokban, hatha ralelek
De ha itt van elelmesebb nalam, pls, ne tartsa magaban
Elore is koszi -
addikt
válasz kokopo #15985 üzenetére
Sőt vannak 4 lan portos nasok is, de nem azért hogy a netet osztogassák meg. Persze van olyan oprendszer (pl pfsense), ami erre való, de az ugye céleszköz, erre lett kitalálva.
Valamilyen belső routing is kell, ami eldönti, hogy az adott csomagot tovább kell-e küldeni vagy saját részre szól.
Nem véletlen nem találsz kb sehol infót erről szerintem.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
kokopo
aktív tag
válasz szpeti40 #15986 üzenetére
Elhiszem, lehet hogy switch lessz a vege
De mivel ez egy epitett nas, J3355B-ITX alaplappal, 4gib rammal, omv-vel, es adott volt egy pci-os gigabites halokartya, amit az omv fel is ismer, gondoltam futok egy kort
Az a vicc, ha pl windows-t telepitek ra (lehet kiprobalom egy masik hdd-n) akkor biztos 2-3 klick, es a net megvan osztva
Nezelodom meg debian/ubuntu forumokon is
Koszi -
lovi27
addikt
válasz kokopo #15987 üzenetére
Ő hasonló megoldást keresett mint te: Internet connection sharing
Esetleg ez is segít: Bridge Network Connections -
Tarokk79
aktív tag
Ez egy elköltözött merevlemez után maradt szemét miatti hibaüzenet. Hogyan tudok ettől megszabadulni?
The following warning/error was logged by the smartd daemon:
Device: /dev/disk/by-id/usb-WDC_WD40_PURZ-85AKKY0_WD-WX32DB0NDCUZ-0:0 [SAT], unable to open ATA device
Device info:
WDC WD40PURZ-85AKKY0, S/N:WD-WX32DB0NDCUZ, WWN:5-0014ee-268fdbf8a, FW:80.00A80, 4.00 TBFor details see host's SYSLOG.
You can also use the smartctl utility for further investigation. -
lovi27
addikt
válasz Tarokk79 #15989 üzenetére
Nézd át a Megosztott mappáknál nincs-e megosztva róla mappa. Ha van szüntesd meg.
Ha telepítve van a resetperms plugin, akkor ugyanitt van Shared Folder in Use fül, ahol meg tudod nézni a megosztott mappák hol vannak használva. Ha vannak ott mindenhol töröld.
Utána a Fájlrendszerek menüben a Használatban oszlopnál a Nem állapotnak kell lenni.
Ekkor engedi szabályosan törölni a fájlrendszerek közül és nem marad fals bejegyzés sehol.
Vagy újraindítás után már nem kéne ott lennie. -
Tarokk79
aktív tag
válasz lovi27 #15990 üzenetére
Azt hiszem az a gond, hogy engedélyeztem a smart infókat, de már nincs nálam a HDD.
Az /etc/openmediavault/config.xml fájlban van egy rész a smart/monitor részen:<device>
<uuid>7873915f-ad19-4496-9002-3b3d53d2f6d8</uuid>
<enable>1</enable>
<devicefile>/dev/disk/by-id/usb-WDC_WD40_PURZ-85AKKY0_WD-WX32DB0NDCUZ-0:0</devicefile>
<devicetype>sat</devicetype>
</device>
Szerintem ez lesz a gond, de ezt átírhatom 0-ra?[ Szerkesztve ]
-
mzsol
tag
Sziasztok!
A nextcloud nem hagyott békén a frissítési üzenetével ezért elfogadtam hogy új kliens (3.2.1) települjön. Sikeresen megtörtént, majd a következő hibával pirosan nem hajlandó szinkronizálni 18.0.4.2 szerver verzió nem támogatott. Hogyan tudom a nextcloud szervert frissíteni? -
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest