-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Amit szerettem volna elérni az sikerült ,,kisebb" hiányossággal.A cél volt:
- Film gyűjtemény megosztása (6HDD), ez meg van;
Itt van egy kis hiányosság. A párom édesanyjának az LG tévéje nem látja az egyik megosztást (ez a megosztás sz.gépeken W10 és Linux alatt is jól látható. Mi lehet itt a probléma?
- qbittorrent működése ezen a gépen;
Volt gondom az elfelejtett jelszó miatt és kezdő létemre inkább újra raktam az OMV-t és nem elfelejtve a jelszó (bár itt is volt gondom a jelszóval, valamiért nem szerette ha szám is van a jelszóban), mindegy most már jól működik.
- Plexi beállítása párom édesanyjának LG tévéje felé, hogy ő is tudja nézni a megosztott filmeket.
Egyelőre a miniDLNA működik (puritánságával), Plex majd később, a fentebb írt kisebb hibával (az LG tv szépen mappában látja a megosztásokat aszerint ahogy meg vannak osztva, nem ömlesztve a filmeket).Amiben kérnék szépen segítséget. Két generácíós házban élünk párom édesanyjával és két külön internet hálózat van. Ami az én elgondolásom volt, hogy az OMV-s gépbe teszek egy WI-FI kártyát a meglévő ethernet csatoló mellé és a párom édesanyja a saját hálózatával kapcsolódna a OMV-s géphez és nem a mi hálózatunkat használva. Sajnos ez valamiért nem működik, a LG tv csak akkor látja a megosztásokat ha a ,,mi" WI-FI-re csatlakozik. Meglehetne valahogy oldani, hogy a LG tv a párom édesanyjának a hálózatán keresztül lássa az OMV-s gépet? Ha párom édesanyja nézi a filmeket, akkor nálunk fent alig lehet a WI-FI-t használni.
[ Szerkesztve ]
Elmúlik.
-
bumi
tag
Sziasztok!
Az OMV telepítésekor a hálózat egy 100MB/s portba volt bedugva: Most átdugtam egy 1GB-ba, hiába. A switch 100MB-s csatlakozásnak mutatja. Ezt csak újratelepítéssel lehet megoldani?
-
lovi27
addikt
A Linux, de más op rendszer se azt figyeli melyik port van csatlakoztatva, melyik nincs, hanem azt hogy a hálózati modul melyik chipre épül és annak működéséhez szükséges meghajtó programot telepíti.
A kábel megfelel a gigabites követelménynek? Végül is nem az számít mennyit ír, hanem hogy mennyi a tényleges sebesség. Ellenőrizd le.
-
Tarokk79
aktív tag
Tegnap véletlen kihúztam a külső HDD-t. Azonnal visszadugtam, de azt hittem, hogy nem csatolja fel automatikusan, ezért be akartam lépni a webes felületen. A bejelentkező képernyő bejött, de nem tudtam belépni. Az auth.log-ban a következő áll:
Feb 23 06:51:04 omv openmediavault-webgui[25106]: Authorized login from ::ffff:192.168.50.236 [username=admin, user-agent=Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/88.0.4324.182 Safari/537.36]
Vagyis hibát nem látok. SSH-n keresztül be tudok lépni és a többi alkalmazás jól fut, és a HDD is fel van csatolva.
Milyen logot nézzek, hogy mi a hiba? Újraindítottam, de a hiba továbbra is megmaradt (OMV5).A logokat böngészve egy érdekes hibát találtam:
Feb 23 07:13:32 omv a3432bd525a5[1180]: Lazylibrarian (pid 2600) is starting up...
Feb 23 07:13:32 omv a3432bd525a5[1180]: Failed to start on port: 5299. Is something else running?
Feb 23 07:13:32 omv a3432bd525a5[1180]: No socket could be created -- (('192.168.50.187', 5299): [Errno 99] Cannot assign requested address) -- (('fdd9:1ba8:fba4::337', 5299, 0, 0): [Errno 99] Cannot assign requested address) -- (('2001:4c4e:2507:c00::337', 5299, 0, 0): [Errno 99] Cannot assign requested address)
Ez azért érdekes, mert nem is azon a porton szeretném kiengedni:lazylibrarian:
image: linuxserver/lazylibrarian
container_name: lazylibrarian
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- DOCKER_MODS=linuxserver/calibre-web:calibre #optional
volumes:
- /srv/dev-disk-by-label-cache/appdata/lazylibrarian:/config
- /srv/dev-disk-by-label-Sorozat/Media/Downloads:/downloads
- /srv/dev-disk-by-label-Sorozat/Media/Books:/books
ports:
- 5298:5299
restart: unless-stopped
[ Szerkesztve ]
-
Vektor77
tag
Megcsinálhatnák már rendesen a hálózatkezelésé az OMV5-nek, sokat szivat mostanában!
-
stigma
addikt
válasz Tarokk79 #15404 üzenetére
Hali, menjünk sorba.
Gondolom itt a OMV web GUI-ra gondolsz hogy nem tudsz belépni ugye?
ssh-n az omv-firstaid parancsnál tudod remélhetőleg megoldani a problémát.Portainer-ben nézd meg, hogy ezen a 5299-es porton nem fut e más, mrt az lehet a nyüjge, illetve a log-od 3.ik sorában van egy ilyen:
Cannot assign requested address) -- ('fdd9:1ba8:fba4::337', 5299, 0, 0):OMV-n belül engedélyezve van az ipv6, gondolom T-home vagy digis vagy, mert szerintem ezzel lesz baja.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Vektor77 #15406 üzenetére
Hi, én 2 éven belül 4-5x kellett újratelepítenem a NAs-t már mondhatni megy lendületből
1x volt az hogy tiszta telepítés után valamiért nem engedett be, de kb 5 perc alatt újra lehetett húzni.
Azóta többször is már telepítettem 5-öst és semmi baja nem volt, igaz kb 2 hónappal ezelött én is megszivattam magam, de ott én voltam a hülye mert gyári nginx-ben tudkáltam, ami nem szabadott.Nálad mi a gond és a hibaüzenet?
-
Vektor77
tag
válasz szpeti40 #15407 üzenetére
Minden is
Ha átállítom fix IP-re meghasal.
Ha bedugok egy RAID kártyát, vagy kikapcsolom az alaplapi hangot vagy Raid vezérlőt megváltozik a hálókártya hivatkozási neve amiről az OMV nem is tud.
A linuxba belenyúlva amit ott beállítok arról nem tud az OMV.
A DHCP-n kapott IPcímet sem írja ki az OMV.
Több gépen is próbáltam, egyszerűen nem merek hozzányúlni a network részhez mert meghasal. -
stigma
addikt
válasz Vektor77 #15410 üzenetére
Hi, hát ha lehet linuxba, pontotabban debianba ne nyúlj bele.
Pontosan neked hogy is áll össze a konfig?
x86-os gép, tiszta telepítéssel tettél rá csak OMV-t, vagy pedig debainra telepített OMV-d van?NAS IP címét én fixáltam a routerben a DHCP menüpontban.
OMV-ben én a hálózati résznál az IPv4-es interface-t (1 hálókártyám van) szintugy fixáltam.
Statikus-t válaszottam, cím-nek megadtam a Fix ip címet, melyen a NAs-t elérem, alhálózati masz : 255.255.255.0 , átjáró: router címeIPv6-ot letiltottam mert nem kell nekem.
Nálam vígan elmegy pöccre bejön minden helyi hálózaton.[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
Sziasztok!
Végre midnent sikerült beállítani a dockerben. Kérdésem az lenne ki milyen backup háznál a rendszer mentésére? Jól sejtem, hogy elég a docker config mappát lementeni baj esetén? OMV -ben sok minden nincs az smb kívűl, minden dockerben található. Előre is köszönöm.
-- PSN_ID: GerY2123
-
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
az miért lehet, hogy újraindítás után nullázódnak a teljesítmény statisztikák?
(v5.6.0-1)
Frissítés gombra nyomva sincs változás.[ Szerkesztve ]
-
Tarokk79
aktív tag
válasz stigma #15408 üzenetére
Köszi Stigma,
Igen az OMV web GUI-ra gondolok. Nem sikerült megoldanom az omv-firstaid-del .
Itthon Telekomos internetem van, arra van rakva egy openwrt-s ASUS RT-AC65 router és arra csatlakozik etherneten az OMV-s gép. Lehet ott engedélyezve van az ipv6, de ezt sem most állítottam be. Tiltsam le az ipv6-ot?Portainerben végig néztem és elvileg nincs foglalva az a port, de ez mos nem annyira fontos.
---
Azt hiszem meg van a probléma. Az apt update-ra azt írta ki, hogy nincs elég hely .
---
Igen ez volt a baj. Viszont nem tudom mi pakolt teli 100GB-ot, úgy hogy a dockernek a dolgai nem a rendszerben vannak, hanem egy cache könyvtárba. Abban tudtok segíteni, hogy hogyan tudnám kideríteni mi foglal ennyi helyet?[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Tarokk79 #15415 üzenetére
Hi,menjünk sorban akkor:
IPv6: Ha nem használod routerben tilthatod, nem kötelező. szerintem alegegyszerűbb az OMV-be lesz , ha belépsz egyszer a felületre akkor ott tiltsd inkább.
OMV-n ha webui-ba nem tudsz belépni így tutod törölni a réi csomagjaidat amiket már a rendszer nem használ
- apt get autoclean
- apt get autoremoveHa használsz watchtower-t akkor az lesz a hunyú, mert lehet beakadt valami és nem törlődtek az image-k:
Portainer / Image lesz a menüpontod szerintem.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
bumi
tag
válasz stigma #15405 üzenetére
Ezt megpróbáltam, nem sikerült.
Most már nem tudok belépni ssh-n.Lehet, újratelepítem. Van rajta egy USB dockoló, 2 lemezzel. Ezt kikapcsoláskor lecsatlakoztatom, majd újratelepítés után vissza? Így jó lesz? Aztán felcsatolás után, a megosztott mappáknál ugyan azokat a mappaneveket beírom és minden helyreáll?
-
stigma
addikt
Hi, sajnálom , hogy nem lett jó.
Én minden telepítéskor csak a rendszer SSD-t hagyom be, arra telepítek, majd az alábbiakat nézem meg:
- bármilyen friss az image HDD-k csatlakoztatása elött frissítek egy rendszer-t parancsból vagy a rendszerben
- omv extrák + Docker + Portainer felteszem (ez lehet neked nem kell, nemtudom)
- Utána leíllítás és mehet a HDD-k csatlakoztatása majd a többi macera.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ezt a hsz.-t csak azért dobom be, mert a régóta tartó problémám megoldódott, ami nem más mint az, hogy a Cloudflare Proxied módban nem tudtam kitenni a konténereimet.
Az alábbi írás segített, sajnos már egy ideje szenvedtem vele és csak most találtam meg, de most már minden frankó:Configuring a Reverse Proxy With NGINX Proxy Manager, Cloudflare, and a Custom Domain
Lényegében a vásárolt domain-em mely cloudflare alá van csatolva, mind a root (A domain) mint a subdomainek (cname) most már tutira biztosnágban vannak.
Ezenkívül amúgy NPM-t használok + állítottam Zone-t "Token"-t is , ami tökéletesen megy a mostani 2.8.0-s verzióval, sőt az addon ez már egy ideje megy tökéletesen (2.6 óta)....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Tarokk79
aktív tag
válasz stigma #15416 üzenetére
IPv6-ot letiltottam.
Az 5299-es port hiba alkalmazás beállítási hiba volt, megoldottam.Viszont nem tudom mivel van teli a rendszer partíció. Lefutattam a df-et ami azt mondja, hogy a gyökérben van 80GB foglalt. Viszont a du parancs meg nem mutat csak pár gigát. Mivel tudnám ezt tovább nyomozni?
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Tarokk79 #15421 üzenetére
Egy apróság kimaradt amit kérdeztem:
Watchtower-t használsz konténerek frissítésére?
Portainerben (http://NASIP:9000) ránéznék az Images menüpontra mert lehet régi image-k nem kerültek törlésre.
Ezenkívül passzolom, mert van mit fejlődnöm még a linuxsos parancsokban mitől lehetnek problémák:Ezt úgy csortam a netről, SSH-n add ki ezt a parancsot:
find / -xdev -type f -size +100M -exec du -sh {} ';' | sort -rh | head -n50Ezzel a 100mb-nál nagyobb fájlok lesznek amit megtalálta a rendszered, ezzel már nyerő lehesz. Viszont ha ez valami /var/lib/docker alatt van azzal csak óvatosan mert használj a Docker.
Ilyen felesleges dolgokat Portainer alól törölj.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz stigma #15422 üzenetére
Igen, elfelejtettem megírni, hogy nem a watchtowert használom, és elvileg nincs felesleges image. Amúgy elraktam őket, pont emiatt egy nagyobb partícióra:
root@omv:/# cat /etc/docker/daemon.json
{
"data-root": "/srv/dev-disk-by-label-cache/docker",
"log-driver": "journald",
"storage-driver": "overlay2"
}
-
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adblocker-ből ki mit használ? Mennyire vált be nálatok az adGuard?
Én picit visszakanyarodtam kb decemberben a Piholera, nem rossz, de gondolkodtam kipróbálom az adGuard-ot.
Kinél mi a tapasztalat?Pihole-hoz frissítettem a tiltott domain-ek listáját (Link). Ez kb ~4millió domaint tilt le, viszont hozzáadás utána facebook-os txt-t kikapcsoltam, mert akkor Facebook képek + Messengerben nem jöttek meg a linkelt képek.
Kiváncsiságképp megnéztem hogy mennyi a 4 miiilóból a "felnőtt videokat tartalmazó domain" és csak az volt 1,5 milla[ Szerkesztve ]
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Olyat meglehet csinalni OMV-ben (es hogyan) hogy telefonrol, adott idoben, belso halozaton keresztul, ellenorizzen egy mappat, es ha kulonbseg van, azt mentse le NAS-on belul egy adott mappaba?
(csaladi kepek, videok)
Koszi -
akipapi
tag
válasz kokopo #15428 üzenetére
Csak a telefonra kell telepíteni. FTP, SMB stb.. megosztott mappához csatlakozik az OMV-n. Mappapárokat használ, meg kell adni, hogy a telefon melyik mappáját a hálózaton megosztott melyik mappába szinkronizálja. Megadható, hogy csak a különbségeket, vagy akár törölje az eszközről a szinkronizált fájlokat stb... Jól személyre szabható. És ráadásul magyar, könnyen megérthető. Először az ingyenes verziót használtam, aztán megvettem a pro-t.
Ha kipróbálod és elakadsz valahol, szívesen segítek, bár nem vagyok benne profi. Addig próbálkoztam vele amíg nem sikerült beállítani amit szerettem volna .
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Akkor csak bedobom nektek aki szeretne feltenni az Aguard-ot
Dbtech youtube videoja: LinkHa használsz webszervert (swag,traefikNginx Proxy Manager) ami a 80 és a 443-as portot ugye "fogja", ezért macvlan-t kell feltenned. Itt definiálod majd az, hogy adguard milyen ip-n fusson ezért kell egy kis magyarázat
0. lépés: Windows-os gép => start menü => parancssor (cmd.exe):
arp -a
Ezzel kilistázza neked a foglalt ip-et, hogy nehogy véletlenül olyan ip-re lödd ami foglalt Nekem sikerült összehoznom ezért az 5 perc helyett 30 percig tartott a telepítés1. Macvlan telepítés: Itt fontos megjegyezni, hogy nekem a routere ip-je 192.168.50.1, ezért cserélni kell az alábbiakat:
parent=enp3s0 : OMv-ben csekkold le mi a hálókártyát neve, azt ird ide. Ez vagy eth0 vagy az amit írtam általában.
subnet=192.168.50.0/24 : Ide ird a routered első 3 maszkját, tehát ha a Tp-link ami 192.168.1.0 akkor 192.168.1.0/24
gateway=192.168.50.1: Ide a routered címét helyettesíd be. Tp-link esetén 192.168.1.0
ip-range=192.168.50.90/32: Itt kell az a szabad IP amin eléred az adguard-ot.
utolsó string/megnevezés(ag_hal): az a MacVlan hálózatod neve lesz, bármit megadhatsz:
SSH-n ezt kell kiadnood:
sudo docker network create -d macvlan -o parent=enp3s0 --subnet=192.168.50.0/24 --gateway=192.168.50.1 --ip-range=192.168.50.90/32 ag_hal2. konténer telepítése: Itt a -v (volumes) alatt az elérési utakat kicserélheted, én benn hagytam a sajátomat, hátha segít neked. Itt nem kötelező SSH-n kiadni , Portainerben is összekattingathatod, vagy Stack-ként is futatthatod, vagy akár docker-compose fájlból is.
SSH-n ezt kell kiadnood: (dockerhub - adguard)
docker run --name adguardhome \
-v /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Adguard/workdir:/opt/adguardhome/work \
-v /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Adguard/config:/opt/adguardhome/conf \
-p 53:53/tcp -p 53:53/udp \
-p 80:80/tcp -p 3000:3000/tcp \
-p 67:67/udp -p 68:68/tcp -p 68:68/udp \
-p 443:443/tcp \
-p 853:853/tcp \
-d adguard/adguardhome3. Lépés: indítsd el, ami valószínűleg 443-as hibára fog futni. Utána az alábbi lépések kellenek.
Portainernél az adguard conténerre kattints => Edit/Duplicate => Network => válaszd ki a macvlan hálózatot(ag_hal) / Deploy4. lépés: én így konfiguráltam, ip-rangenek megadott elérési úton éred el, vagy ha elfelejtenéd akkor a log-ban írja, ha a konténer nevére kattintasz:
Nálam ez ez volt : http://192.168.50.90:30005. lépés: Nincs más teendőd, minthogy a routerbe DNS címébe beírod azt az ip-t amin eléred a Adguard-ot és máris megy a rklámszűrés.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz stigma #15432 üzenetére
Nekem azért szimpibb a pihole, mert van hozzá mobil app, ahol gyorsan rá tudok nézni ha nem akar menni valami weboldal (meg chrome bővitmény is).
Ha jól láttam adguard-hoz nincs ilyen.[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #15433 üzenetére
Hi, köszi az infót, most kezdek bepipulni, mert hozzáadtam egy csomó tiltót listát, TV-n nem pufferel be a netflix.
Kiszedtem őket, hogy jó legyen, csak az alapok vannak, router, Tv, NAs mindent reseteltem már de semmi javulás.10 percet szórakozom vele, aztán megy vissza a pihole.
-
addikt
válasz stigma #15434 üzenetére
Hát igen a dns tiltó lista nem játék, ha jól láttam folyamatosan frissítik is, én nagyjából 4.5 milióval kezdtem a pihole-al, innen-onnan szedett blocklist-ekkel, most már vagy 5.1-nál tart.
Az elején voltak problémák pl facebook, messenger, instagram nem ment rendesen, de jó kis kutató munka volt megtalálni hogy melyik dns-t kell engedélyezni hogy menjenSwift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #15435 üzenetére
Hát igen.
Pihole esetén már tegnap írtam ugye frissítettem, az király volt, nekem most 2,5M volt a max.Pihole esetén kb hasonló módon csinálhatom mint ahogy ezelött?
1. Macvlan:
sudo docker network create -d macvlan -o parent=enp3s0 --subnet=192.168.50.0/24 --gateway=192.168.50.1 --ip-range=192.168.50.90/32 pihole_net
2.docker compose, amit a hivatalosaon találok: https://hub.docker.com/r/pihole/pihole
3. Futattom, majd utána manuálisan átállítom a pihole_net networkre.Ez így jó lehet ugye?
-
stigma
addikt
válasz stigma #15436 üzenetére
Működik.
Macvlan + konténert újrahúztam , minden beállítás megvolt, mert a mappámat nem töröltem, így csak annyit kellett tenem újra a routerbe beírom az ip-t, restart és kidobálni az adlistb-ből hogy csak a gyári legyen meg.
ennek majd utánnaolvasok,mert érdekel, honan lehet frankó listákat keresni és bővíteni a mostanit.
Majd ezekre a hostokra/listákra majd valami Excel makrót írok, hogy könnyebben lehessen keresni, meg feltételes formázással könnyen megtaláltajam ami nekem kell.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz stigma #15437 üzenetére
Szia Uram!
Ez tényleg tökéletes akkor ha csak egy, ip címet hozol létre (/32) [link]
Viszont nekem kettő kellett(Ebben a gondolkodásban segített, szpeti40 december 30.-án )
A megoldás az amit még te az első leírásodban tettél, ssh:docker network create -d macvlan \
--subnet=192.168.1.0/24 \
--gateway=192.168.1.1 \
-o parent=eno1 macv_lanA #15432 a lényeg az hogy kihagyod az ip-range részt. Így kioszthatsz bármilyen ip-ét ami nem foglalt, amit a router.(/24 256 db. IP cím, illetve a subnet maszk is marad 255.255.255.0)
És ha már lovi27 mester azt mondta mindent írjunk stackbe, az Adguard nálam így néz ki:version: "2"
services:
adguardhome:
image: adguard/adguardhome
container_name: adguardhome
ports:
- 53:53/tcp
- 53:53/udp
- 67:67/udp
- 68:68/tcp
- 68:68/udp
- 853:853/tcp
- 3000:3000/tcp
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
volumes:
- /nas/Docker/Config/Adguard/work:/opt/adguardhome/work
- /nas/Docker/Config/Adguard/conf:/opt/adguardhome/conf
networks:
macv_lan:
ipv4_address: 192.168.1.60 #IP fixenetworks:
macv_lan:
external: trueAmi miatt nekem kellet az a Unifi-controller (ez a 8080-as port miatt kellet):
version: "2.1"
services:
unifi-controller:
image: linuxserver/unifi-controller
container_name: unifi-controller
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- MEM_LIMIT=1024M #optional
volumes:
- /nas/Docker/Config/Unifi:/config
ports:
- 3478:3478/udp
- 10001:10001/udp
- 8080:8080
- 8443:8443
- 1900:1900/udp #optional
- 8843:8843 #optional
- 8880:8880 #optional
- 6789:6789 #optional
- 5514:5514 #optional
networks:
macv_lan:
ipv4_address: 192.168.1.55 #IP fixenetworks:
macv_lan:
external: trueMagyarul amit bírsz az ipv4_address-hez azon az ip címen éred el.
Így még a Poprtainerben sem kell turkálni, ahogy lefut a stack és betölt a konténer kész eléred: tehát nálam a
server. :192.168.1.45
Unifi :192.168.1.55
adguard:192.168.1.60Ez alapján még párat azért létre lehet hozni
Tisztelettel
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz tradeelek11 #15438 üzenetére
Hi, köszi az infót, erről már olvastam annó angolul, de még nem igazán csináltam ilyesmit.
Ezt a szösszenetet a ,,kisokosomba" belementem mert így már eléggé kerek lesz a történet, és sok minden benne van.
Ha lesz egy kis időm 2-3 héten belül akkor a pihole-t is így újrahúzom, hogy a macvlan-nak nem adok meg külön ip_range-t hanem majd a stackből/docker-compose-ba fogok ilyeneket írni.
-
addikt
válasz tradeelek11 #15438 üzenetére
/32-es netmaszkot macvlan-nál ne használjatok szerintem sose, mert lehet hogy most csak egy konténernek kell, de fél év mulva lehet fog kelleni másiknak és utána jön a fejvakarás, hogy vajon miért nem akar menni.
Egy db macvlan-t kell létrehozni, olyan IP tartományra és netmaszkra, mint amit az otthoni hálózatban is használsz, így ebből tudsz osztogatni a konténereidnek.
Nálam is 1db macvlan van 192.168.1.0/24-es tartományra és ebből adogatom a címeket aminek kell.
Természetesen ügyelve, hogy a DHCP tartományomba ne essenek bele a kiosztott címek.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #15441 üzenetére
Hi, ez a /32-es az én saram volt, mert már rég csináltam macvlan-t, illetve egy ideje túl sok meló miatt nem is olvastam a topic-ot ezért csak gyorsan kellett valami és hozzá ezt találtam.
Így tényleg nem jó, ahogy tradeelek11 fórumtárs is írta az a fasza megoldás
Én tegnap "idegállapotban" voltam este ezért kapkodtam , mert végre Netflix-en egy filmet meg tudtam volna nézni erre blokkolom a DNS-t
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #15444 üzenetére
hát kitöröltem a listát, amit belenyomtam, utána voltak még gondok.
Régebben tárgyaltuk a routerben én nálam így működik, 2 DNS van:
- WAN / Internet Settings / WAN DNS address :
WAN DNS beállítás:
DNS1 szerver: 1.1.1.1
DNS2 szerver: 1.0.0.1
Itt mindkét helyen lenyíló lista van, google, freeDNs, cloudflare DNs és társaival.
Ide már írtam be a pihole címét de sajnos nem volt jó, mert nem volt reklámszűrés
- LAN / DHCP Server / DNS and WINS Server Setting:DNS1 szerver: Pihole címe : 192.168.50.99
DNS2 szerver: üres.Ebben a menüpontban vannak a DHCP server list is, MAC-címhez rendelt IP-k.
-
addikt
válasz stigma #15445 üzenetére
A DHCP szerver beállításainál ha hozzá adod DNS2-nek a router címét, akkor marad a reklám szűrés?
Ekkor elvileg ha elmegy a pi hole, akkor a router fogja a címeket feloldani, neki meg ugye az 1.1.1.1 van beállítva, így maradni fog az internet elérés, igaz reklámokkal, de lesz.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
kriszrap
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy Van egy synology nasom és szeretném a megosztott mappát szinkronba tartani . Hogyan lehetne ezt megoldani mit ajánlatok? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Hyundai, Kia topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Futás, futópályák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest