- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz lovi27 #16302 üzenetére
Plex frissítésében kellene egy kis segítség.
A legfrissebb OMV5 (5.6.13-1) fut, a Plex dockerben (Portrainerben) szépen muzsikál, csak nem tudom frissíteni. Jelzi, hogy van frissítésde hiába próbálom a stacket frissíteni, nem megy.
Szintén dockerben fut a Duplicati, ott simán azUpdate the stack
gombra kattintva szépen frissíti az image-t.
Vagy manuálisan kellene frissítenem, ahogy írja? És azt hogy?
Letöltöm aplexmediaserver_1.24.0.4930-ab6e1a058_amd64.deb
fájlt, és hogyan tovább?[ Szerkesztve ]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz tradeelek11 #16304 üzenetére
Köszi, ez sajna nem segített.
Kutakodok tovább.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
stigma
addikt
Hi, pedig amit tradeelek11 fórumtárs írt annak jónak kell lenni, viszont az utolsó lépés kimaradt, mert a ,,pull a latest image" gombot elhúztad, bekattintottad?
Én 1 hete csináltam szintén így plex frissítést manuálisan és sikerült is.
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Faby
senior tag
válasz stigma #16306 üzenetére
Közben találtam ezt, hasonló probléma, mint amivel én találkoztam, és a Watchtower ajánlása mellett, amit egyelőre nem akartam kipróbálni, szerepelt egy ilyen sor:
In your Plex container did you set the environment variable VERSION to the value latest ?
Ellenőriztem, és nekem ez volt benne:environment:
- VERSION=docker
Ezt átírtam erre:environment:
- VERSION=LATEST
és láss csodát, az Update the stack után már a friss, 1.24... Plex szerver van fent.
Plusz, a bénázásom közben letöltötte kb az összes Plex docker imaget, most takaríthatok...
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
stigma
addikt
Hi, lényeg hogy sikerült.
És igen erre gondoltunk, amit írtunk is.
Én személy szerint nem használok Watchtower-t, mert ha egy jól konfogurált docker image már van nem akarok elcseszni. ilyesmi Qbittorrent esetén volt már, hogy 100x torrentet újra lehetett hozzáadni egyesévelAzóta jobb a békesség nekem, viszont majd azért megnézem, mert a jópár konténert amit még használok ott havonta szoktam 1-1 ilyen gombot nyomogatni, azt kiválthatom vele.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, köszi ebben igazad van, erre nem is gondtam.
Van még OMV6-ig időm kisérletezgetni, mit hogy csináljak, mert arra akarok valami egyszerűbb áttérést, hogy ne kelljen külön-külön stackekkel szórakozni, meg akkor már a onténerek egy része ,,up to date" legyen.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Nagymelák
senior tag
Tudom hogy nem OMV probléma, de mivel a router topikjában nem kaptam választ így próbálom itt. Xiaomi AX3600-as routernál hogyan tudom megetetni vele, hogy a pi-hole szervert elfogadja. DNS1-nek betudtam állítani, de szerintem így nem az igazi a dolog. Van valakinek ötlete?
-
addikt
válasz Nagymelák #16318 üzenetére
Azért mert a hálózatodon maradt a router a dns szerver (és ő használja a pihole-t), ha dhcp-n osztaná ki mint dns szerver a pi-hole címét, akkor lennének ott az eszközök egyessével.
Én sem ismerem a xiaomi routereket, de ha jóltudom elég szegényes a beállítások sora, én emiatt váltottam Linksys-ről.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Horvi
őstag
válasz Nagymelák #16318 üzenetére
Ahogy szpeti40 is írja valószínű csak a router használja a pi-hole-t. Lehet jobb lenne valami jobban konfigolható router ha akarod használni. Esetleg azt tudod csinálni, hogy a gépeknek amin kellene a reklám blokkolás egyesével beállítod a pi-hole címet DNSként ha már a routered DHCP-vel nem osztja ki a DNS címet(vagy nincs benne ilyen opció.) Mondjuk ez kicsit macerásabb bár ha csak 1-2 gépre kell akkor nem olyan nagy valami.
Hello darkness, my old friend...
-
lovi27
addikt
30 éves a Linux --- 30 éves a Linux --- 30 éves a Linux
30 évvel ezelőtt, 1991. augusztus 25-én az akkor 21 éves diák, Linus Torvalds bejelentést tett „comp.os.minix” témakörében. Egy ingyenes operációs rendszert ígért az akkori Intel i386-os mikroprocesszorhoz, hobbiprojektként.
Bár az első Linux-kernel csak három héttel később, szeptember 17 -én jelent meg, általában mégis 1991. augusztus 25-ét tartják a Linux operációs rendszer születésének, mivel Linus Torvalds aznap jelentette be a Usenet-en. Ekkor még a Linuxot Torvalds saját licencével adták ki, amely tiltotta a kereskedelmi célú felhasználást.
Mivel ez gátolta a terjedését, a Linux szabad szoftver lett és a GNUv2 licenc alá került.
30 év után már nem hobbiprojekt, a Linux-kernel nélkülözhetetlen operációs rendszermag.
Például gondoljunk az Androidra. -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok
Házi NAS/DLNA szervert tervezek, és jelenleg azon agyalok, milyen OS-re építsem. Az alap funkciók mellett szeretném még DNS kiszolgálónak is használni a gépet, a PI-hole appal. Azt tudja valaki esetleg, hogy az telepíthető-e erre az OS-re? illetve Kodi mint DLNA kiszolgáló támogatott?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Nagymelák
senior tag
válasz FireKeeper #16323 üzenetére
Az OMV alkalmas a vágyidhoz a DLNA alapon felrakható bővítményből, a Pi-Hole és a Kodi dockerban futtatható.
-
magyarl
tag
Megkergülök, nem jövök rá:
mobilnetről vajon miért nem érem el wireguardon keresztül az OMV web felületét?
Lokálban megy, Wireguard vpn-nel meg minden más is megy (router, smb, IP cam, Home Assistant), kivéve az OMV gui-ja.
Egy csavar van a történetben: a Wireguard Home Assistant addon-ként fut, a HA OS pedig egy VM az OMV alatt, bridge hálózattal.SONY KDL-43W755C
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz magyarl #16325 üzenetére
Látod nem véletlenül írtam amit írtam a másik topicban
Ha a HA virtuális gépre telepítesz mindent, ne nagyon csodálkozz
hogy az alap rendszert nem éred el.
Próbáld meg a Wireguardot feltelepíteni docker-be
de akkor meg lehet hogy a HA-t nem éred el.
Abba gondolj bele ha most a HA-n csinálsz egy SMB megosztást a pluginal
akkor szerinted eléred az OMV-ét? (NEM)
Nem véletlenül írtam a HA Supervised telepítést!!!!!
Ott dockerben minenki mindent lát ha karod.
Tehát nem OMV hiba.Nem bántásból írtam most sem, de ha elsőre végig gondolod akkor nem futkározol
még két három körtTisztelettel
-
magyarl
tag
válasz tradeelek11 #16327 üzenetére
Köszi a tippet, de ez sajna nem segített.
Azért indultam el mégis ezen a vonalon, mert így kerek minden rendszer, nincsenek random dolgok egymás rendszerébe beletelepítve.
OMV KVM pluginnal relatív simán ment a HA OS. Onnan viszont nagyon megörültem, és játszi könnyedséggel kattintásokkal dobáltam be a HA addon okosságokat Eddig minden szép és jó,
a lokál hálózaton két külön gép jelenik meg, saját IP-vel és saját MAC címmel. Sőt, mindkét Samba megosztás működik, egyszerre is (OMV natív, és VM HA OS addon).Talán valaki hálózati guru ezekből ránézésre megmondja miért nem találnak egymásra:
[kép] [kép] [kép]
BrixPC = OMV[ Szerkesztve ]
SONY KDL-43W755C
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz magyarl #16328 üzenetére
Ok semmi gond csak az a baj hogy bele fogsz még futni így ilyenekbe, sajnos.
A dockerben pedig pont ez a jó, hogy szeparálva van de még is ha akarod össze
tudod fűzni. A konkrét problémádban pedig azért nem tudok segíteni (sőt még ha a dockeresben sem) mert a Wireguard server nekem "minden előtt" OPNsensen fut.
Viszont az alapértelmezett portot célszerű átírni.Félre ne értsd nem le vagy rá akarlak beszélni semmire sem, valamikor
én is végig jártam ezt utat. A dockertől meg nem kell félni mert ha tudod,
"hogy és mire" használd az egy "svájci bicska".Viszont ahogy írtam a másik topicban is, ott a HA a prioritás,
nekem fontos de csak "egyenlő" a többivel.Tisztelettel
-
Patice
nagyúr
válasz FireKeeper #16323 üzenetére
Az OMV-re van bővítményként MiniDLNA, szerintem felesleges Kodit futtatni csak azért, hogy DLNA-val legyenek megosztva a médiafájlok.
Pi-hole pedig Dockerben elérhető, ahogy előttem is írták.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
gery2123
őstag
válasz magyarl #16325 üzenetére
Nekem OMV fut minden dockerben, így elérek mindent. Persze néha jól jött volna a HA full rendszerként van fent, de nem került több időbe külön dockerben felrakni azokat a pluginokat ami a HA- hoz kellettek nekem.
Egyedül az Adguard home nem megy vpn kapcsolt estén csak lokál.-- PSN_ID: GerY2123
-
magyarl
tag
válasz gery2123 #16331 üzenetére
Hu, így hogy már kattintgattam a Superuser-ben, nem tudnék szerintem átállni a másikra.
Viszont köszi a tippet, felraktam én is Docker-be a Wireguardot az OMV alá.
Ezen leírás alapján.@tradeelek11: és igazad volt, most meg csak a VM HA OS-t nem érem el, de az OMV-t meg igen...
Sebaj, csináltam telefonon két vpn kapcsolatot két külön portra, 1 kattintás váltani közöttük, ez már élhető kompromisszum.[ Szerkesztve ]
SONY KDL-43W755C
-
tsilver
aktív tag
próbálnám előszőr felrakni az OMV-t, felment rendben, de nem tudom az extrákat felrakni mert azt írja, hogy nem oldható fel a github.
ha letöltött fájlként akarom felrakni akkor meg azt monda hibás a fájl
e szerint próbáltamAudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
tsilver
aktív tag
válasz tradeelek11 #16336 üzenetére
hát pingelni tudom a 8.8.8.8-at,
nem vagyok linuxban nagyon otthon, hogyan lehetne ellenőrizni mégAudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
tsilver
aktív tag
válasz tsilver #16337 üzenetére
webes frissítés keresésre ezt írja
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; apt-get update 2>&1' with exit code '100': Reading package lists... E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock - open (11: Resource temporarily unavailable) E: Unable to lock directory /var/lib/apt/lists/
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Cirbolya_sen
aktív tag
Jogosultsag hibanak latszik, sudo megvolt elotte?
Cirbolya_sentinel
-
tsilver
aktív tag
válasz Cirbolya_sen #16339 üzenetére
máshol volt a hiba, a háttérben összeomlott a Pi-Hole és nem engedett semmit, csak teljes áramtalanítás segített. most úgy néz ki megy minden
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Segítség kéne, mert úgy tűnik nagy a baj. OMV 5.6.14-1 (most már) Feltűnt, hogy nem érhetők el a hálózati meghajtók. GUI-n be tudtam lépni, de semmi különöset nem láttam. Újraindítani már nem lehetett csak főkapcsolóval.
Ha egy megosztott mappára kattintok, ezt kapomFailed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; blkid -p -o full '/dev/sdb1' 2>&1' with exit code '2':
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Segítség kéne, mert úgy tűnik nagy a baj. OMV 5.6.14-1 (most már) Feltűnt, hogy nem érhetők el a hálózati meghajtók. GUI-n be tudtam lépni, de semmi különöset nem láttam. Újraindítani már nem lehetett csak főkapcsolóval.
Ha egy megosztott mappára kattintok, ezt kapomSSH-n próbáltam egy parancsot, de nagyon nem tetszik a válasz.
$ sudo fsck.ext4 /srv/dev-disk-by-uuid-926de5e6-4e58-44c0-b601-c3dbb10f83e0
e2fsck 1.46.2 (28-Feb-2021)
fsck.ext4: Ez egy könyvtár while trying to open /srv/dev-disk-by-uuid-926de5e6-4e58-44c0-b601-c3dbb10f83e0
The superblock could not be read or does not describe a valid ext2/ext3/ext4
filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2/ext3/ext4
filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock
is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock:
e2fsck -b 8193 <device>
or
e2fsck -b 32768 <device>
$
[ Szerkesztve ]
-
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehet egy HDD-re úgy megosztást csinálni smb-vel, hogy a megosztott mappába a qbittorrent is tudjon letölteni?
Tehát olyan mappára van szükségem a HDD-n, ahova qbit letölt, de adott esetben mondjuk windowsból is látom hálózati mappaként smb-vel.Köszi!
-
lovi27
addikt
válasz jézusom #16344 üzenetére
Mondjuk van a megosztott Download mappád ahová tölt a qBittorrent. Gondolom ezzel nincs probléma. Utána ezt a Download mappát még megosztod az SMB alatt is. Ennyi, semmi extra. Hálózati meghajtóként se fontos beállítani. Egyszer belépsz a megadott felhasználóval, amit a Windows megjegyez és utána fájlkezelőben eléred ezt is, valamint az OMV összes SMB megosztását.
-
jézusom
addikt
válasz lovi27 #16345 üzenetére
Köszi! NEm egészen Így gondoltam, de most lényegtelem mivel az OMV-t kell rendbe tennem. Bizonyos hiba miatt azt olvastam, hogy töröljem ki a config.xml-t. Na most ezt megtettem, de jön is a hiba üzenet. Csináltam egy config.xmlt kézzel, de hát tartalma az nincs és anyázik is miatta. Próbáltam upgrade parancsokat, de semmi hatás. Hogyan lehetne a rendes mappa szerkezetet visszaállÍtani? Természetesen jó lenne full omv install, de nem tudom hogyan kellene, mert omv-ben fut a docker abban meg a HA is például és nem nagyon vágom ezt annyira, hogy mindent újra tudnék rakni.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz jézusom #16346 üzenetére
Melyikről beszélsz? Az /etc/openmediavault/config.xml?
Hol lehet ilyen zöldséget olvasni, hogy komplett kitörölhető?
Ez és hasonló társai rendszerint telepítéskor generálódnak.
Egy megfelelő reinstall parancs talán visszagenerálja, de hogy a telepítés után végzett módosításokból mennyit hoz vissza az egy másik kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen videókártyát?
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest