- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #16549 üzenetére
Ez a fura. Nem indult el. Letöröltem, feltettem Debian alatt, ezen fut az OMV is. Itt sem indul el. Sőt, ha nem root, hanem user jelentkezik be, akkor amikor el akarom indítani egy systemctl start minidlna paranccsal, akkor kéri annak a felhasználónak a jelszavát, amit OMV alatt hoztam létre, Samba miatt, és nem fogadja el a jelszót, amit root alatt elfogad ugyan arra a felhasználóra...
Néha blfsz dolgokat művel a linux...
Windows látja hogy fut egy ismeretlen médiaadatfolyam (így ismeri fel a minidlna szervert is).
Az aktiválást nem tudja megcsinálni, minidlna 6.0.
Annyira nem fontos, de örültem volna ha működik...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
lovi27
addikt
Valamit nagyon félre van nálad.
Nem tudom honnan vetted a 6.0-t, de a Debian szerint a legfrissebb minidlna verzió az 1.2.1
Így kérdezhető le: minidlnad -V és így telepíthető: apt install minidlna
És mivel nincs gui-ja a konfig fájlt manuálisan kell szerkeszteni, beállítani.
Sokkal egyszerűbb a plugint használni!W10-en egy portable VLC-vel próbáltam és csak a Defender kért engedélyt és máris hasított a DLNA lejátszás. Most próbáltam a Winnel először és ehhez csak ennyit csináltam:
plugin telepítése - engedélyezés - és egy media könyvtár hozzáadása a Megosztások-nál.
Semmi felhasználó és semmi egyéb. Ha először kell valamit a konfig fájlban állítani, akkor azt a plugin készítő megteszi, ezért jobb azt használni, mint a parancsot.
Ez csak lokális hálózatra igaz, távoli stream-hez portokkal is kéne játszadozni.Próbáld meg a felhasználót a minidlna csoporthoz adni. Bár úgy tudom a DLNA nem felhasználóhoz kötött, csak a daemon-nak kell engedély a media könyvtárakhoz.
Ezt a minidlna user-rel kapja meg, de a pluginnál ezzel sem kellett foglalkozni. -
TGWH
őstag
válasz lovi27 #16552 üzenetére
Nem tudom mi lehet a baja. Elvileg a router sem lehet gondja, mert belső hálózaton megy. De azért ki kéne próbálni úgy is, hogy kiiktatom.
Plugin lenne a legjobb persze, de ha nem megy... friss Debian telepítés, direkt nem buheráltam semmit. Visszatérő gond, soha nem ment elsőre mindkettő. Elvileg mennie kell mindennek elsőre.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #16554 üzenetére
minidlna 6.0 és OMV 6.0-34 (Shaitan).
Samba fut gond nélkül, annyi köze van hozzá, hogy ugyan azt a hálózatot használja. Ami megmagyarázza, hogy nem lehet megmagyarázni a hibát
Vagy még mindig egy kalap kaki a hatos verzió... egy év alatt nem sikerült javítani rajta?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
lovi27
addikt
Én nem hívnám kakinak, de még nem javasolnám senkinek használatra.
Amiket én írtam az mind a v5-re vonatkozott. Így, jól elbeszéltünk egymás mellett.
Nem kellett volna még a hatossal kínlódnod.Most látom a hétvégén kiadtak egy új verziót a hatosból: v6.0.34
Már vártam, mert lassan véget kell érnie a tesztnek, mivel elég sok idő telt el.
Ebben már nem is szerepeltetnek semmi kitételt, így lehet próbálni.
De ehhez kell egy rövid idő. -
lovi27
addikt
Azt javaslom tedd fel az OMV5-t és fél óra múlva minden működni fog!
Ez az OMV6 még nincs kész, hiába nem írják, hogy teszt.
Eddig volt 14 plugin, most hirtelen lett 23, de például a miniDLNA-t el sem lehet elindítani.
A plugin engedélyezve, de nem fut a démon, ami különben a v6-ban v1.3.0
A paranccsal engedélyezésre hibát jelez. Nem nyomozom miért.
Mindig is a pluginok voltak a gyenge láncszem.
Erre még felesleges időt pocsékolni, majd ha a kiadás a 6.0.50 kőrnyékén jár.
Addig ott a v5. -
TGWH
őstag
válasz lovi27 #16557 üzenetére
Remek, kössz. Ez jó hír. Tehát nem hívjuk kakinak, csak nem működik
Megvárom amíg működik, összeszámolva a két telepítést, ráment vagy hat órám .Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Kenderice
senior tag
OMV5-öt telepítettem egy mini PC-re.
OMV-Extras-t is tettem rá, de nem tudom telepíteni a dockert.
Rámegyek a docker-install-ra de azt írja ki, hogy "DNS error, exiting".
Mi lehet a gond? -
Kenderice
senior tag
Írtam én már oda be a google dns-ét (8.8.8.8), írtam az 1.1.1.1-et de semmi változás.
Bővítményeket sem tudok telepíteni.
Ezt írja:
"Could not resolve 'deb.debian.org'"OMV4 alatt nincs beírva a DNS-hez semmi, mégis működik.
Ilyen hibaüzeneteket is ad:
"Failed to execute command 'export"[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz Airedhyal #16559 üzenetére
Azt még nem próbáltam, de tervben volt/van.
Előbb talán egy Jellyfin kerül fel, az fontosabb.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Kenderice #16566 üzenetére
De. Osztogassa csak a router, az a dolga. Úgyis fix ip-t fog használni minden. Háromszor újratelepíted, három különböző Linux megy rá, akkor is ugyan azokat az ip-ket kapják az eszközök. Nagyrészt. A modem router módban van? Mert az szokott ilyen hibákat előidézni.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
-
-
TGWH
őstag
válasz Kenderice #16570 üzenetére
Jön egy vendég, mit csinál, kér egy ip címet?
Ha mindig ugyan azt az ip címet kapja az eszköz, már pedig azt fogja, akkor igazából nem lehet gond azzal, ha van egy tágabb tartományod, amit kioszthat a router.
Nem próbáltam, de ha van pl. 8 eszközöd, akkor beállítod a dhcp-t .110 és .117 közé, akkor elvileg egymás után osztja a címeket. De legtöbbször a routert nem piszkálják az emberek, a routing tábla megjegyzi addig amíg nem csatlakozik egy eszköz újra.
Telefont miért nem? Ugyan úgy kezelné, mint a nas-t meg a tv-t.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
jézusom
addikt
Nem tudom mit vitáztok.
Nálam minden fix ipn van, az eszközökön le van tiltva a dhcp, a routerben megy a dhcp, viszont mac cÍm alapján fixet oszt. HA vendég jön kap cÍmet egy poolbol. Miért nem jó Így? -
Kenderice
senior tag
válasz jézusom #16574 üzenetére
Nekem is így volt amíg egy router el nem kezdett behülyülni.
Ekkor tértem át az eszközökön beállított fix IP címekre.
Ha veszek egy új eszközt, elég csak az eszköz hálózati beállításait megcsinálni (más beállításokkal együtt) és nem kell a routerbe is belépni konfigolni...Szerettem volna OMV5 alatt dockerbe qbittorrent-et telepíteni de nem megy nekem ez a dockerkedés. Mindig valami registry hibát dob pedig be van állítva a docker.com.
Kellett volna pihole is de így, hogy nem boldogulok a docker-rel nem fog menni.
Nincs olyan kész ISO OMV5-höz, amibe már benne vannak dockerben az esetleges sokak által használt programok? -
stigma
addikt
válasz Kenderice #16577 üzenetére
Hi, elsőre semmi sem egyszerű.
Én annó csináltam egy kezdőknek/haladóknak lévő fájlt, hátha segít: Link
NEW mappában egy 2021-es javított verzió van, és kb a nulláról vannak beleírva, hogy kell OMV alatt Dockerezni.Docker alatti registry hiba lehet az is, hogy ha nem vagy bereggelve Dockerhubra, akkor 1 nap max asszem 100 image-t lehet leszedni, utána limitál a rendszer.
Itt inkább Portainerben lévő struktúrával lesz gond, amit beleteszel szerintem.
Ilyesmi hiba még akkor van mikor változik az IP-t és Portainer-ben újra kell eindpoint-olni.
Portainer => Environment: Local-ra menj => Public IP-hez a NAs ip címét írd be: pl.:192.168.0.10 => Update EndpointNincs olyan kész ISO OMV5-höz, amibe már benne vannak dockerben az esetleges sokak által használt programok?
Nincsenek, docker egy külön virtualizációs környezet, melyben külön tudsz elszeparáltan futtatni alkalmazásokat, konténereket.
Ha már 1-2vel elboldogulsz utána nem lesz gond.
Youtube-on nagyon sok video van dockerről és a konténerekről is, itt egy komoly kis felhasználó, akinek sok videoja van : https://www.youtube.com/c/DBTechYT[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Kenderice
senior tag
válasz stigma #16578 üzenetére
Már sokadszorra futok neki de mindig ezt a hibaüzenetet kapom:
"No such image: docker.com/linuxserver/qbittorrent:latest"
Ha meg a stacks-t használom akkor ezt írja:
"Deployment errorfailed to deploy a stack: Pulling qbittorrent (lscr.io/linuxserver/qbittorrent:)... Get "https://lscr.io/v2/": dial tcp: lookup lscr.io on [::1]:53: read udp [::1]:55632->[::1]:53: read: connection refused : exit status 1"Én nem akarok docker-guru lenni mindössze azt szeretném, hogy OMV5 alatt menjen a torrent és a pihole.
De sehonnan nem tudja lehúzni...[ Szerkesztve ]
-
Airedhyal
aktív tag
válasz Kenderice #16579 üzenetére
A Get "https://lscr.io/v2/": dial tcp: lookup lscr.io on [::1]:53: read udp [::1]:55632->[::1]:53: read: connection refused : exit status 1", én mondom neked ez jó nagy szívás. DNS névfeloldás nem megy. Van rá megoldás.
Én docker mellet portainer -t használok, abban ilyen a qbittorrent config:
A :/config és a :/downloads előtti egyéni. -
TGWH
őstag
Kiszedték OMV 5 alól a torrent szolgáltatást?
Ha igen, meg sem próbálom a dockert, felteszem Debian-ra akármelyik torrent klienst, max nem érem el telefonról böngészőből. Vagyis elérem, csak telefonra fog menteni
Semmi sem megy, teszem vissza az OMV 5-t. De az meg Debian 11-re nem akar felmászni, szóval előbb a 10-est
Megjegyzem, Windows 10 alatt már két éve menne, ugyan ennyit tudna...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Multibit #16583 üzenetére
Úgy tűnik, választhatok.
Airshare mint ha a minidlna-n alapulna, legalábbis úgy tűnik. Vagy mindkettőt ugyan azt a technológiát használja.
Feltettem az OMV 5-öt. Ment minden elsőre. Utána frissítettem Debian 11-re, megint nem működik...
Persze, elvileg én vagyok a hülye. Abból a szempontból biztosan, hogy Windows 10 alatt már régen futna minden... De hogy ne lehessen beállítani egy frissebb oprendszer alatt, az azért kicsit vicces. Mert eddig akárhol, akármilyen disztro alatt próbáltam, akármilyen leírás alapján, sehogy sem akart működni. Persze, mert nem értek hozzá. De innentől azért csak meg kéne kérdezni hivatalos fórumon is, ha már ennyit szivattak...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
-
TGWH
őstag
válasz Patice #16585 üzenetére
Nem hinném hogy gond lenne belőle, de max két újratelepítés és kiderül
Volt már olyan, beállítottam Linux-on a minidlna-t, conf fájlok átírva, ment. Jött egy rendszerfrissítés, nem jó... vagy szépen teleírta a vinyót, nem gond, van egy ,,temp'' mappa, azt törölheted. Töröltem, összeomlott az egész
Értem én hogy zsenik írják a Linux disztrókat, de néha nagyon amatőr.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #16587 üzenetére
Működik az OMV 6 Debian 11-en? Nem, vagyis részben. Vagyis igen, de egy része nem. Tehát nem megy
Akkor nem itt, lehet az OMV fórumon olvastam, hogy tedd fel a tizest, az ötöst, majd frissíts 11-re. Hát nem jött be. Vagyis egy része működik, tehát nekem nem jó
A jogokat még átolvasom, mert ahogy le van fordítva magyarra, az nem teljesen érthető. Egyelőre aki tudja az ip-t, az lát mindent. De ez még változni fog
Dupla NAT megoldva, így már megy minden Debian 10 és OMV 5 alatt.
Mikor lesz működő 6-os verzió?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
lovi27
addikt
Nem tudom mikor lesz stabil 6-os. Leírtam, az eddigi tapasztalatom szerint úgy kb. az 50. változat környékén. De erre sincs semmi garancia.
Viszont inkább tegyük fel úgy a kérdést mi előnyt jelent a v6? Miért kéne erőltetni?
Én egy és fél választ tudok.
Egy, ha valakinek új, csoda hardvere van - ami egyáltalán nem jellemző a tagokra - és azt csak a Debian 11 kernel kezeli. Ezt a problémát áthidalja a Backports kernel. Így, ez sem igazi indok. Marad a fél,. ha az új kezelő felület nélkül valaki nem tud létezni.
Sajnos, a hasonló szempont egyre fontosabb, mert ma már az is menő aki egy egyszerű docker sablont szájbarágós leírás alapján ki tud tölteni. -
TGWH
őstag
válasz lovi27 #16589 üzenetére
Elvileg újabb, jobb, tovább támogatott, és a fő indoka, hogy biztonságosabb elvileg, kiemelném hogy elvileg.
Más. ACL. Ha az egyebek (anonymus) kap olvasás/végrehajtás jogot (Samba), csak abban az esetben látja a mappát az user is. Ez hogy a jó büdös fenébe lehetséges? Felette a csoportnak meg az usernek be van állítva minden... Ez így hülyeség.
Vagyis nem, de nincs értelme. Így anonymous = user. Hozzak létre egy új felhasználót, vagyis kettőt, egy vendéget meg egyet aki ír/olvas/végrehajt.
Minidlna működik ha nem adok jogot anonymusnak...[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Multibit
nagyúr
a fő indoka, hogy biztonságosabb elvileg
Ez miben nyilvánul meg? A hálózati biztonságért a routeremben tudok tenni a legtöbbet. A NAS, mint a LAN egyik eleme, ugyanúgy működik - biztonság szempontjából -, mint egy Win vagy egy Linux kliens. Nálam a NAS-okon be vannak lőve az NFS és SMB/CIFS megosztások és a tűzfal. Nagyjából ennyi. Minden egyéb (biztonsági) finomság a routeren valósul meg.Látom, sokat pörögsz a minidlna-n. Az még nem fordult meg a fejedben, hogy hanyagolod a DLNA-t? Helyette: dedikált lejátszó eszköz + net share
-
TGWH
őstag
válasz Multibit #16591 üzenetére
Na igen, ki hogy nézi. Netre nem mindenki meri kiengedni. Nekem pl. eddig külön router sem volt, csak modemmel egybe minden.
Dlna működik, egyszerű. Más Linux-on nagyon nem tudták megmondani mi baja, miért nem fut a démon...
Airshare van ami jó lenne helyette, iEast mást nem fogad.
Dedikált lejátszó eszközre + net share-re van konkrét példa?
Gyors egy VLC playert néztem, most a YouTube link sem jött össze, de tablet, mobil, lejátszik mindent VLC-vel. De a streaming-re tovább gyúrok, egyelőre lan-on belül.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Dedikált lejátszó eszközre + net share-re van konkrét példa?
Médiaplayer + SMB (vagy NFS). Nálunk több ilyen is akad a családban (öreg Dune Smart, CoreELEC mediaplayer, Apple TV 4K, Windows ColeELEC lejátszóval, iPad Infuse lejátszóval). Több eszköz esetén hasznos a központi Plex adatbázis (szigorúan csak adatbázisként a Plex!). -
Multibit
nagyúr
Nekem pl. eddig külön router sem volt, csak modemmel egybe minden.
Huhh! Jól értem? Ez egy szolgáltatói eszköz? Erre bízod az otthoni hálózatod biztonságát? Na neee! Nálam is van ilyen kütyü, de azonnal bridge (modem) módba tetettem és saját router felügyeli a hálózatomat. Hogy hivatkozhatsz a biztonságra, ha szolgáltatói eszközre bízod a LAN-odat? -
lovi27
addikt
Eddig sosem piszkáltam, de most a kedvedért nincs-re állítottam az Egyebeket, rekurzívan.
A W10, samba ugyanúgy olvassa/írja a mappát mint eddig.Az Egyebek nem a névtelenséget jelenti, hanem azokat a csoportokat amelyek nincsenek kijelölve. Azaz, se nem tulajdonos, se nem a user által kijelölt csoport tagja. Bár, ha ők is ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, akkor végülis mindenki.
Nem szeretem a névtelenséget, nem használom. A Windows is és más lejátszók is be tudnak automatikusan jelentkezni, így csak egyszer kell beírni.
-
TGWH
őstag
válasz Multibit #16594 üzenetére
Alap funkciók vannak benne. Routert sem nagyon állítgatom. Majd ha lesz rá idő, esetleg. Nagy veszély alapesetben nincs.
Persze, az a legegyszerűbb ha rákötsz egy androidos okosítót. Okostv sem kell, csak bonyolultabb lesz tőle.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #16595 üzenetére
Akkor nálam az anonymous is az user csoport tagja, a fene sem tudja. Aki tudja a wifi jelszót, meg a szerver ip címét, lát mindent.
Végül is meg lehet oldani új userrel, szóval megoldható, csak fura.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Multibit #16598 üzenetére
Tv-re, kimaradt sorry.
Na, most megy minden. Max egy vendég felhasználó kellhet még, de egyelőre minek.
Köv. lépés a streaming
-
Kenderice
senior tag
Tudna valaki segíteni pihole beállításában?
Megadok minden paramétert neki (YT videók alapján) de valami IP hiba miatt nem engedi menteni a portainer.
Nem tudom mit állítsak be IP-nek.
Az OMV IP-je 192.168.0.180.
Dockerbe tetten bittorrentet, azt sikerült beállítani rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest