- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
válasz Lomha 8V #28650 üzenetére
Nálam is a ráköltés opció lesz valószínű, mert az autó nagyon tetszik és ha ez elmenne, valószínű ugyan ilyet vennék megint - azzal meg lehet nagyobbat szívnék.
2 hónapos az autó, szóval nekem a ráköltés / időszak rátám nem lesz túl jó. Múlthónapban, olaj + szűrő (olaj, üzemanyag, lég, pollen) csere, most meg a fent említett vezérlés és hosszbordás görgőstül Szóval úgy nagyjából 100-l többet költök a kocsira mint te. Bár én mindig is ilyen voltam, szeretem ha rendben van az autóm és inkább költök rá, mint hogy trélert kelljen hívni, vagy nagyobb baj legyen. Az omega-mnál is ez volt, 117e-t mentem vele 4 év alatt (most 347e. van benne - de a szüleim használják tovább) és "csak" a generátorm meg egy 7e. forintos kis érzékelő adta meg magát, de ezekre nem tud felkészülni az ember Volt ismerősöm aki a vectrájába csak tologatta a vezérlés cserét, aztán el is szakadt neki a szíj (pedig akármikor megtehette volna, mert nem a pénz volt az akadálya).
[ Szerkesztve ]
-
adidas4death
aktív tag
válasz zsambek #28625 üzenetére
Helyileg Táborfalván, szóval Pest megye igencsak peremén
AMD Power: Megy privát.
és köszönöm mindenkinek..
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
Declare
őstag
válasz Markizmark #28645 üzenetére
thx, meg Lomha 8V Neked is! Csekkolom majd.
Remelem most mar egyre inkabb, hogy akkor egy EGR pucolas segiteni fog!
Egyik ismerösöm mondta, h itt Nemetorszagban ö csak a Raiffeisen es tarsai tipusu legolcsobb kutakon tankol es soha nem volt semmi baja velük....hat nem tudom azert en ugy vagyok vele, ha van 20ft/l különbseg a Shell meg egy noname kut arai között akkor ott azert lehet, h valami hianyzik a naftabol, ami a masiknal benne van
otthon csak MOL nal tankolok, meglepödtem ezen amit irtal, jonak gondolnam öket
-
Declare
őstag
válasz Markizmark #28655 üzenetére
Esakkor itt egy shell v power az olyan mintha kerozint tankolnek bele?
Az a nagyjabol 20ft/l liter különbseg megis csak valami adalek anyag kisporolasabol kellene h szarmazzon...szvsz
na de ez mar tenyleg nem opeles kerdeskör
-
Markizmark
addikt
válasz Declare #28656 üzenetére
Minden itthoni kút a MOL-tól veszi az alap naftát, aztán beleteszi a saját adalékát.
Ettől jobb és drágább az ő cuccuk. Inkább tankolok egy Shell kúton Fuel Save (most 415 körül volt) vagy Nitro+ (~450) cuccot benzinesbe, mint sima MOL 95-öst. Még akkor is, ha nincs kopogás érzékelő a kocsiban, akkor is jobban megy ezektől (és kevesebbet eszik), mint a mol-ostól.
Common rail-be meg ha MOL-nál tankoltunk akkor teszünk a 80 liter mellé 1 liter szintetikus 2T olajat, hogy valami kenje a szivattyút és a porlasztókat, mert ez a kén szegény gázolaj még arra sem jó...Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
juve600
nagyúr
válasz Markizmark #28657 üzenetére
nekem a kénszegény gázolaj a magasnyomású szivattyút tette tönkre....... -
JanR
addikt
Na én meg 2T olajat nem tennék az üzemanyagba
-
Markizmark
addikt
válasz juve600 #28658 üzenetére
Nem Te vagy az egyetlen, sokan így jártak sajnos. Egyáltalán nem mindegy már, hogy mit teszünk a tankba. A régi adagolós mindennel elment, de ez a tdci nagyon kényes. Drága hozzá minden ...
(#28659) JanR: Pedig sok helyen ajánlják ilyen dízelekhez. 1:80 arányban tökéletes, de 1:50 is jó.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
juve600
nagyúr
válasz Markizmark #28660 üzenetére
nekem 250k volt a javitás,utánna én is öntöttem hozzá az olajat,ment 2 évet ujra elöjött a hiba,erre eladtam a kocsit ( reno 1.5dci)
-
Declare
őstag
Tenyleg sracok, szerintetek mennyi ido kell ennek az astra H 1.7 tdci nek, hogy elerje az üzemi hömersekletet (atlagos szep napsuteses idöben ... mesz orszaguton 100 al 4-5 km kb) ?
Ugye a vizhofok merot kihagytak belole az okosok, mert gondolom ezzel sporoltak pont 10 eurot....gratulalok hozza... menet közben ezt az infot nem lehet kinyerni sehogy ugye?
-
hdman
őstag
A ki mennyit költött az autojára játékban szerintem a top3ban lennék A másik autós topikban összeírtam már, betehetem ide is, ha valakit érdekel.
A vízhőfok mérőjének elhagyása orbitális faszság, majd jelez a kocsi, ha megfőtt a motor. Ez a téma érzékenyen érint
Jol irta a kolléga, ott lesz a szerviz menüben coolant temp néven.
Sopron city :)
-
zsambek
aktív tag
-
hdman
őstag
válasz Markizmark #28668 üzenetére
Most ez van: [link]
Korábban meg az volt, hogy 1-2-Rükit nem, vagy csak nagyon nehezen lehetett kapcsolni, mert az egyik bowden lelazult.
Most ugyanannál a fószernél van, aki a bowdent szerelte (és 3 napig birta), pedig állítólag automata-kézi váltós szakember.
-
hdman
őstag
válasz Markizmark #28671 üzenetére
Na és itt a korábbi lista:
2005-ös, ~140 körül vettem óra szerint (több szálon lekérdezve, számlákat visszanézve ugy néz ki nem volt tekerés, bár sosem lehet tudni), most 172 van benne. Júliusban lesz 1 éve, hogy megvettem.
Nem minden hiba volt, sok dolgot cseréltem esztétikai okokból. Ahol tudok, oda irok árat is:
- xenonizzók (28k/pár)
- lámpapolir ( 6k)
- vízhűtő, klímahűtő, hűtőfolyadék, klímatöltés ( ~100k)
- fékfolyadék, váltóolaj, szervóolaj csere (?-8k)
- külső belső takarítás (15k)
- kettőstömegű, kinyomocsapágy, kuplungtárcsa csere munkával (~230körül)
- váltószoknya, kézifékszoknya csere (4k)
- hátsó féktárcsa+betét csere ( ~35k)
- fólia a motorháztetőre (10k)
- egy kis műanyag biszbasz a csomagtérrolóra (2k)
- 2 belső kormányösszekötő (?k)
- 1 stabpálca (?k)
- rendszámtábla LED (1k)
- nyári gumi (128k)
- szívosor (100k)
- 3 olajcsere, L Moly olaj, minden egyes alkalommal cseréltem az összes szűrőt is (MANN)
- váltóbovden állítás (?k)
- EGR tisztítás (ingyé')
- 2 futóműállítás
- termosztátkb ennyi
-
hdman
őstag
válasz diablo1984 #28673 üzenetére
Nem, valami baromállat belémtolatott. A lökösön nem látszik nagyon a nyoma, egy kisebb horpadás, 10-es nagyságú, valamint 2 karc. De ez épp elég volt, hogy a lökös nekiérjen a klímahútőnek, az elhajoljon, és bónuszként kilyukassza a vízhűtőt, ugye a gáz is elszállt.
Cetli persze nem volt, csak öröm és boldogság.
Egyik vasárnap reggel vettem észre, hogy áll a víz a kocsi alatt, és ki is irta az autó indításkor. Pénteken melózni voltam vele, akkor még semmi. Szombaton ügyeket intéztem vele. ( Ami nem szokásom, városba nem nagyon szedem elő, ott a Corsával futkozok, ha asszonynak nem kell. 90%-ban csak pályán, dolgozni járni használom, meg ha családostul megyünk valahova.)
Findzs: Hát nem egy F Astra, az biztos Nesze neked modern dízel. De most lassan új lesz az autó
Ezek után adjam el? Nem lenne értelme,ha veszek egy újat, akkor kezdődik előről. A DPF mizériát még megusztam, mert nincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
lehet vonóhorog volt a másik autón és az övén meg sem látszott! de tény, hogy nagy az öröm ilyenkor! az enyém is mikor megkapta a rendszámot, feltoltam az okmányirodában, elmentem az olajszűrős alkatrészekért, beálltam a parkolóba úgy, hogy az orra volt a kijárat felé, mikor visszaértem már az első rendszám meg is volt horpasztva egy szép vonóhorog nyommal! nem volt még fél órás a a rendszám és már beletolattak......
-
hdman
őstag
-
gban
Közösségépítő
Megy folyamatosan, akkor is ha nem ül benne senki?
Nem törik fel érte?Amúgy én is elhagytam az első rendszámom, annyian tolattak bele.
Az újat is már 5x elhagytam volna ha keretbe teszem.
Kifúrtam, meg a lökhárítót is, és direktbe belecsavaroztam.
Látnátok, azóta hogy néz ki.
Határon megkérdezték, ez mi akar lenni?
Mondom, kedves, nagytudású sofőrtársak műalkotása...
De tényleg, úgy néz ki mint a milka bubbly csak negatívban.
Csak a rendszámom már nem egyenes mint a tábla csoki[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Markizmark
addikt
Be lehet állítani sok mindent, szerintem azt is, hogy folyamatosan vegyen, ha pl. bevásárlóközpontnál parkolsz. De mozgásra is indul a felvétel. Ha gurul az autó akkor folyamatosan vesz. Természetesen hangot is.
Ha tele van a tárhely akkor úgy működik, mint egy fekete doboz, csak az utolsó 1 óra vagy 10 perc lesz meg. Tárhely függvénye a dolog ...
Mindenképpen hasznos kis cucc. Feltöréssel még nem volt gondunk pedig tele van a szélvédő közepe a tükör körül. (le is kopogom)
Radardetektor, kamera is ott van.[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
válasz Markizmark #28678 üzenetére
nekem is van,8 gigás karira 3órát bír tárolni, utána a régieket felülírja! így ha 3 órán túl volt a baj, akkor már arról sincs semmi! azt be lehet állítani, hogy mozgó autóban vegyen, de mikor egy vonóhorog bemegy a hűtőbe, azt azért nem gurulásnak érzékeli!
nekem is van, egy hülyeség az egész, nem a balkánon vagyunk, van akinek bejön, de tény, hogy iszonyat keveset tárol hd-ben, az alatt meg ratyi a minőség......
-
Markizmark
addikt
válasz diablo1984 #28681 üzenetére
azt be lehet állítani, hogy mozgó autóban vegyen, de mikor egy vonóhorog bemegy a hűtőbe, azt azért nem gurulásnak érzékeli!
Ezért mondom, hogy pl parkolóban manuálisan el kell indítani a felvételt és csók. 32-es kártyát használunk úgyhogy rá fér pár óra, de ha 8-as lenne akkor se lenne gond, ha épp a parkolóban tolatnának belénk, mert 3 órát nem nagyon vásárolunk. De még a plázázás sem tart olyan sokáig. Nálunk legalábbis.
-
diablo1984
veterán
válasz Markizmark #28682 üzenetére
jah, csak a kollega is csak másnap vette észre a dolgot.....
-
Markizmark
addikt
válasz diablo1984 #28683 üzenetére
Igen, ebben az esetben nem segített volna. Habár most már van 128-as kártya is, csak ki kell fizetni...
Azért legtöbbször nem napok múlva vesszük észre a sérüléseket.
Nem akarok rábeszélni senkit, nem ilyenekkel kereskedem még mielőtt meg lennék gyanúsítva, csak néha sokat tud segíteni.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Szép kis lista. Finoman szólva is gázos egy picit a gép.
Elhoztam a gépet ma! Minden baba! Szerdán megyek átíratni. A srác szerint 2 éve volt rajta vezérlés cserélve + vízpumpa. Azóta kb 4-5000e km ha mentek vele. Ha majd olyan kezekben lesz megnézetem azért ,de mondta ,hogy nem vicc ne cseréljek! És ez már a pénz átadása után volt...
-
AMD Power
titán
-
F_Gergely
őstag
Lehet hulye kerdes de nektek is porosodik a kocsi belul?
Multkor takaritottam ki az autot, porszivo meg minden, ma neztem a muszerfalat es bazzeg poros...
Hetvegen ujra ki kell pucoljam. Nektek is ilyen vagy valahol nem zar rendesen valami tomites? A kocsi nem azik be. -
AMD Power
titán
Nektek mekkora aksi van a kocsiban? Az enyémben egy 56Ah Bosch Silver aksi van. Jah és amit adtak hozzá téli gumit az meg 4db Michelin Alpine lemezfelnin.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
A szilikon olajok / szilikon emulziók mennyire alkalmasak az abroncsok, műanyag ill. gumi alkatrészek ápolására? -
bambano
titán
a molt és a kénszegény üzemanyagot nem emlegetjük egy lapon.
"Minden itthoni kút a MOL-tól veszi az alap naftát": ez egyébként nem teljesen igaz.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
AMD Power
titán
-
diablo1984
veterán
válasz AMD Power #28691 üzenetére
az enyémben 100ah-ás banner, de benzineshez az 56-os is elég!
használd egészséggel! nagyon ezekkel a benzinesekkel nem lehet mellé fogni, amelyik ilyen korban még kívül belül jó állapotú, az műszakilag is jó szokott lenni, mert igényes gazdája volt, aki vigyázott és költött rá, nem csak szart bele és rá.....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra