- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz diablo1984 #28698 üzenetére
Főleg úgy elég a 56Ah ,hogy a gyári aksi mérete:
1.4i 12V 36 Ah
-
AMD Power
titán
válasz diablo1984 #28703 üzenetére
Nézd csak meg.
-
bambano
titán
fűnyíró motorhoz elég a laposelem
egyébként régen az ezermester c. újságban volt ilyen jótanács, hogyha nem indul a nagyvérű autó, akkor vedd ki a góliátelemeket a rádióból és próbáld azzal.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
erikke17
őstag
Rendben köszi!
Más:
Cserére érett a vezérműszíjam, komplett ez egész lesz cserélve görgők v.pumpa stb.. De azt nézem hosszbordásom is eléggé ramaty állapotban van tehát azt sem ártana ha már szétvan bombázva szereléshez..
A szíj még egész olcsó, de a hosszbordás feszítője 20 000 forint.. Hogyhogy olyan drága? Illik ezt is cserélni ha szíj cserés? X16XEL||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
mephi666
nagyúr
-
Calogero
addikt
Az enyémbe 44-es volt, nem is bírta sokáig.....
Még garanciába cseréltek 56-osra.Egy márka társam szintén 2007-be vette az autó ő viszont gyárilag 56-ot kapott bele.
Az enyém 1,4 (90 LE Easytronic) tele extrával (riasztó,digi klima xenon, elekt. tükör, ablakok....stb) 44Ah
A srácé: 1,4 (90LE) full fapad, se riasztó, sima kézi tükörmkézi ablakokkal) 56Ah -
mephi666
nagyúr
válasz Calogero #28712 üzenetére
nálunk 0extra, 60le (c14nz) első 2 ajtóra be van kötve a központi zár, de valahol épp kontaktos lehet, mert nem nyit hetek óta mindig normálisan (lesz kis szabadidőm, leszedem az ajtókárpitot és átnézem, de jó lenne egyúttal a 2 visszapillantót is classic-ra cserélni, az meg jövő héten jön csak össze)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
F_Gergely
őstag
Azt honnan tudom megállapítani hogy rossz a klímakompresszorom? Gáz nincsen a klímában, és mennék feltölteni, csak attól félek, hogy lyukasa rendszerem...
Télen vettem a kocsit, így a klímát kipróbálni nem tudtam, de másfél hónapja amikor próbáltam hogy hűt, valami hideg levegőt fújt, de ahhoz kevés volt hogy 30 fokban lehűtse a kocsit.
A szerelő a klímakuplungot magyarázta, hogy az nem húz ki vagy be, de mivel most nincsen gáz a kocsiban elvileg be sem kapcsol. Örülnék ha csak tölteni kéne, mert most lehúzott ablakokkal járok, de így is megdöglök a kocsiban olyan meleg van :/ -
mephi666
nagyúr
2hónapja néztük át fullra az elektromos rendszert, miután egyre gyakrabban jártunk úgy, hogy pár nap állás után leszívta valami az akkut... először arra gondoltunk, hogy "biztos a hideg, meg 1hétig nem is volt beindítva a gép" ...aztán az idő is jobb volt, mégis lemerült... akkor tologattuk az utcában 3-an, egyikünk meg próbált indítani és észrevette, hogy a hátsó szélvédő fűtése be volt kapcsolva... kinyomta és azonnal könnyebb volt tolni a gépet, majd már indult is
átnéztük az elektronikát hozzáértő ismerőssel kb 4-5 óra alatt és rendbepakoltunk mindent: fogyasztókat átkötöttük, hogy mindenképp gyújtás kelljen a működésükhöz... a direktbe akkura kötött dolgokat is átrendeztük, a legszebb meg a következő volt: találtunk a belső küszöb alatt kóbor vezetéket, ami ment hátra a csomagtérbe, végigkövettük és a csomagtér belső világítására csatlakozott... nekiálltunk próbálgatni, hogy a csomagtér lámpája világít gyújtás nélkül is, ha a csomagtérajtó nyitott állapotát érzékelő pöcök ki van engedve, viszont ha be van nyomva a pöcök és testet kap a kóborkábel, akkor is világít a lámpa ...aztán vedd észre lecsukott csomagtartónál, hogy belül világít a lámpája ...egy kazal ilyen vezetéket kiműtöttünk a kocsiból, aminek nem volt funkciója, viszont szívhatta az akkut, ha letestel (meg is szűntek azóta az ilyen merüléses nyűgjeink)
érdemes szerintem kapásból rááldozni használtautó vásárlása után ezt a pár órát és hozzáértő emberrel átnézni, hogy össze van-e gányolva, mert meg lehet úszni pár kör szívást
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
gban
Közösségépítő
válasz AMD Power #28716 üzenetére
Ha jó a motor, télen is 2-3 forgás és beindul - vagyis egy gyenge, majdnem lemerült akkuval is elindulsz simán, és nem veszed észre hogy haldoklik.
Ez a hátránya a pöccre induló benzinesnek
Én is minden akkumnál úgy tudtam meg hogy nem frankó, hogy valami nem várt esemény jött.
Pl. javítgattam, és 2-3 óra belsőtér világítás lemerítette.
Másik, amikor télen a nagy hóban a karácsonyi - újévi szünetnél nem mentem vele bő egy hétig, a riasztó is lekajálta, meg hideg is volt, kellett neki a 2-3 forgatás helyett 6-8-10, aztán béna voltam, lefulladtam a hóban a kiparkoláskor (általában gáz nélkül szoktam parkolni, írtam, lakótelep, rövidtávon nagy manőverezés kell, épphogy gurulva), és utána már nem nagyon volt benne nafta.
Egyébként nekem is 36-os volt benne gyárilag, azóta 44-45-ös van benne mindig.
A legtutibb akkum ami volt, az még a kadettban volt, a gyári 36-os Freedom battery.
Azt bármilyen hihetetlen, 10 és fél évesen cseréltem benne - igaz, az utolsó egy évben azért kellett néha tölteni.
Mondjuk meg is kérték az árát, néztem, a legolcsóbb is 36 volt, ezelőtt 15 évvelPostázást nem vállalok.
-
őstag
-
Findzs
addikt
válasz AMD Power #28685 üzenetére
Gratulálok, baleset mentes közlekedést!
gban
"Pl. javítgattam, és 2-3 óra belsőtér világítás lemerítette."
F astrám régen volt de nem úgy van, hogy egy idő múlva ki kell kapcsolnia a világításnak?
a mostani g -m be tuti így van, én is most hétvégén takarítottam és egy idő múlva kikapcsolta gyári akksik tényleg nagyon jók
nekem a h astrában kb. 8 évet bírt[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
gban
Közösségépítő
válasz Findzs #28722 üzenetére
Ebben minden mechanikus, egyszerű, az ablak is kurblis, a világítás elektronikája is egy kapcsoló, egy drót, meg egy izzó
Szóval nem kapcsol ki. És megy a csomagtéré is, a riasztó miatti összekötés okán.Más: F Astra, kalaptartó elkezdett zörögni.
Nézem, az egyik, filctoll vastagságú tengelyéről hiányzik a gumi.
Onnan, ahol belemegy a sínjébe a hátsó üléstámla fölött - mögött.
Ez egy ilyen toll vastagságú, 2-3 cm hosszú gumicső.
Honnan, mivel pótoljam?
Van ötletetek?
Mert gondolom az nem játszik, hogy bemegyek az Opel boltba, csókolom, egy gumicsövet kérek oda hátra, tessék itt van, 43 ft lesz...Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
Újabb példa, csak beszélni kell a dolgokról, és megjön az ötlet.
Ahogy megírtam a kérdést, és dolgoztam tovább, írnom kellett, és mi akadt a kezembe?
Egy ilyen toll.
Ahol fogod, ott egy gumicső van rajta.Gumit lehúztam, már csak rá kell majd próbálni a kalaptartóra, meg méretre vágni ha jó:
Ettől függetlenül akinek van ötlete, ne tartsa magában, hátha nem válik be a tollas megoldás.
Félek, vastag lesz arra a tengelyre így első ránézésre.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Findzs
addikt
benzincső, kicsit melegen még puhább ha esetleg szoros lenne
nekem most a g -be így van megoldva mert az egyik oldali kis pöcök le van törve és valami csavart rakott be a volt gazdája ami kb. olyan vastag mint a műanyag bigyó volt, na én arra húztam egy kis darab benzincsövet pont jó volt rá és így már nem zörög
ahogy látom cromaxnál van ilyen bigyó kompletten f astrára: [link]
bezzeg a g -hez nincs ilyen
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
gban
Közösségépítő
válasz Findzs #28725 üzenetére
Ahogy nézem, arról pont a gumi hiányzik
De összehasonlítom az enyémmel majd.
Kösz a tippeket, benzincsövest meg azt is.
Jó tudni hogy lehet kapni külön.
Kadettnál nem csavaros volt, hanem belement egy a kalaptartóba épített műanyag tokba.
Amikor az ott eltört, mert eltört könnyen, akkor a tartópöcök is kiesett.
Na utána már az is csavaros volt[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
hdman
őstag
Kéééész a kocsi, 1 óra mulva megyek érte. 10 ezer lesz, szóval nem hiszem, hogy nagy baja volt
Sopron city :)
-
erikke17
őstag
Cserélt már valaki otthon vezérműszíjat?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Calogero
addikt
Debreceniek és környékbeliek figyelem:
[link]
Valaki ismeri őket? -
tag
válasz TheShow #28504 üzenetére
Na, probléma orvosolva, ismét pöpecül működik a váltóm. Nem igazán voltam képben, amikor a szerelő telefonban mondta, hogy mi van elkopva, de amikor hozzátette, hogy ilyet eddig ő még nem látott, azért kicsit megijedtem.
Ma elhoztam az autót, és a váltó kapcsolóvilláját, már ami maradt belőle. Elég szépen elkopott, aminek nem kellett volna:Talán az utolsón látszik igazán, hogy az a rész, ahol olyan 8-9 mm vastagnak kellene lennie a villának, szépen elkopott 1 mm-re...
-
Declare
őstag
Hehe, köszi, ennyire nem gondoltam elmélyülni a témában arra gondoltam, h valahogy pl a fogyasztást nem lehet e átváltani valmi trükkel
zsambek: Jaja ezt ismerem köszi, de járó motornál nekem nem megy, csak ha áll.
Na mind1 is, annyira azért nem létkérdés, csak kíváncsi voltam....éljen a zseni aki kitalálta ezt a nagy költségcsökkentést opeléknél....
AMD Power: Grat! Sok baleset és szervizmentes km-t !
-
gban
Közösségépítő
válasz Findzs #28725 üzenetére
Na megnéztem a kalaptartót - nem tudnám megmondani miért gondoltam hogy hiányzik az egyikről a gumi / a másikon van egy gumi. Pont úgy néz ki mindkettő mint a képen.
Viszont megérte vele foglalkozni, totál lötyögött mindkettő, annak ellenére, hogy húzni viszont alig lehetett rajtuk, egy negyed fordulatnál is kevesebbet talán.
Viszont zörgés "megszűnt" (már amennyire megszűnhetett természetesen, azért csak keményebb műanyagról beszélünk), úgyhogy csak megoldódott a gond.
Eddig csak nézegettem, de most valahogy meg is akartam csinálni, ez hozta el a megoldást - ha nem akarom "felgumizni", akkor nem emelem ki és fordítom meg, kezdem nézegetni a kis műanyagot, nem fogdosom, és tuti észre sem vettem volna hogy lötyög. Szóval sokszor a legapróbb véletlen vezet el a megoldáshoz.Postázást nem vállalok.
-
Directors
senior tag
-
gban
Közösségépítő
válasz Directors #28740 üzenetére
8 szelepes, 60 LE-s a motor.
Kb. ugyanarra akartam utalni a fenti "trükkel" mint a korábbi "extrák" felsorolásban azzal, hogy az enyém windowsos, és ha odalépek, 2x megkérdezi, hogy biztosan gyorsítani akarok?
Szóval, nincs trükk, de gyorsulás se nagyon...Postázást nem vállalok.
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Jó lesz ő gépbe nem? Ezek elég jó olajok nem?
Total CLASSIC 10W40 4L vagy Total QUARTZ 7000 10W-40 esetleg QUARTZ 7000 ENERGY 10W40 4L
-
adidas4death
aktív tag
válasz AMD Power #28743 üzenetére
Nekem most 10w40-ből ajánlották az Eneos-t. Azt mondják hogy elég pöpec kis japán lötyi.
Csak mire mondták már megvettem a Castrolt, de legközelebb tuti ezt próbálom ki.Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
gban
Közösségépítő
válasz AMD Power #28746 üzenetére
Én is a gyárit rakom bele, semmi rossz tapasztalatom nem volt vele.
Csak most került bele Mobil1, de más okokból, nem azért mert nem vált be az előző.Viszont akartam már kérdezni mindenkitől - szerintetek érdemes lenne beletenni valami NanoEnergizer, Metabond, és ehhez hasonlót a motoromba?
14 éves, 223e km, 1.4 60 LE F Astra.
Nagyon minimális, odafigyelve-hallós kopogás kezd előjönni - igaz, jön az elő 40-50e km és pár év óta, de még mindig minimálisnak mondanám. Emiatt is gondoltam a kezelésre, meg a kora miatt is - jó még teljesen, de maradjon is így.
Szerintem amúgy hidrotőke hang.
Illetve mivel lehet megszüntetni, a cserén kívül?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
Még annyit tennék hozzá, hogy csak álló helyzetben, alapjáraton hallom a minimális (hidrotőke?) kopogást.
Anno a Kadettba tettem Metabondot, az "érzésre" bevált.
Igaz, azt 220 környékén adtam el, de szerintem ez az Astra 350-nél is jobb állapotban lesz motorilag.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
AMD Power
titán
Jó kérdés. Én mondjuk a többi autómba is raktam néha adalékot. Főleg benzin adalékot.
Ilyeneket pl. Most is fogok majd venni ha megyünk a Balcsira és az M7 kiégetem a rendszert egy kicsit.
Liqui-Moly Injektortisztitó 300 ml
Liqui-Moly Szeleptisztitó 150 ml[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest