Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz krx21 #42103 üzenetére

    Gyári alapértéken (legalább is Színház és rokon módokra értve): a <2019 modelleken a mostani Ki volt a fix SDR, a Magas a fix HDR, a köztes lépcsők és maga a felhasználói menüs kapcsoló az újdonság.
    Bár várj... lehet, hogy mégsem jobb ezt állítgatni. Nem mértem ki, hogy pontosan mi történik. Lehet, hogy a tone curve (~gamma) rosszabb lesz így. Elfelejtettem, hogy HDR módban vad a kalibrálatlan tone curve, sokat dolgozik rajta a gyári 1DLUT, de mikor átkapcsolod ezt kvázi-SDR-ba, akkor is a HDR képmód gyári 1DLUT korrekciója marad rajta, és sohasem mértem ki, hogy ilyenkor merre mászik a tone-curve a panel szintjén (de most jobban átgondolt tippre Ki állásban SDR-osra).
    Végül is akárhova rakod ezt azt a kapcsolót az alapértelmezésről, valami eltorzul (színhelyesség szaturáció szempontból és/vagy a tone curve), plusz ha HDR-ben az OLED Fény-t piszkálod, akkor szintén (itt csak a tone curve, de valószínűleg ettől lágyabban, mint a Ki/Magas kapcsolótól). De majdnem minden ilyet lehet korrigálni CalMAN-el (kivéve a HDR panelmódban a "túllógó" W okozta színtorzulást). Anélkül viszont nem piszkálnám őket (tehát csak az SDR OLED Fény-t állítanám, a többi marad alap).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák