Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madoc
veterán
válasz lrobertoc #15604 üzenetére
Jótanács: a kapcsolót és a nyomógombot csak a pici rugó különbözteti meg ami a billenő rész alatt van. Tollrugó métetű csak sokkal rövidebb otthon is be tudod tenni
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
A villanyóránál kell megnézni és ez a lényeg. Lefotóznám most a 24 modulos lakáselosztóm de már fekszem abban sem 24 fázis van hanem csak 1,de 24 áramkörre elosztva. Más:Home minit nekem van hogy 2x-3x is meg kell szólítanom mire végrehajtja a parancsot. Kezdem unni. "Plim" és nem történik semmi, megint bemondom mit szeretnék de csak plim megint. Harmadikra megcsinálta..
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz jani0625 #20206 üzenetére
Nekem broadlink rm pro+ van erre a célra. De aplikáció nélkül is meg tudod csinálni egy multicsatornás távirányítóval. Még időzíthető is a kijelzős távirányító.
-
Madoc
veterán
Valakinek nincsenek lementve a home assistant-os, Peti féle videók véletlenül? Magyar volt, iszonyú jól elmagyarázott mindent, de megszűnt a csatorna. Privátban légyszi akinek meglenne
-
Madoc
veterán
válasz noorbertt #23860 üzenetére
Zigbee gateway kell hozzá, van HA alá xiaomi integráció, mármint a gateway-nek, és azon keresztül látod a HA-ban az érzékelőket majd. Nekem megy egy pár ilyen már, kapcsolót is lehet vele zigbee-síteni, zárnyelv érzékelőt is láttam már ilyenbe. tegnap rendeltem esőszenzort hozzá, én is azt akarok most csinálni belőle. meg tervbe van egy postaláda érzékelő egy pici végálláskapcsolóval. Úton van egy sonoff zigbe gateway is amire tasmota megy majd és akkor kezeli a xiaomi zigbee érzékelőket is.
-
Madoc
veterán
válasz noorbertt #23865 üzenetére
Elvileg gyári firm-el nem kezeli a más tipusú zigbee eszközöket. De próbáld ki ha van sonoffos gateway-ed. A többi wifis sonoffos cuccom nekem is lan-on keresztül van beintegrálva gyári firm-el.
linkDad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
Pici help-et kérhetnék!? Ez miért nem akar működni?:
alias: pára figyelmeztetés
description: ''
trigger:
- platform: numeric_state
entity_id: sensor.humidity_158d00044591e8
attribute: unit_of_measurement
above: '75.0'
for: '00:00:10'
below: '99.0'
condition:
- condition: time
after: '18:59:00'
- condition: time
before: '23:00:00'
action:
- service: tts.google_cloud_say
data:
entity_id: media_player.home_mini
mode: restartA páratartalom jelenleg 95% és nem fut le az automatizáció egyszer sem.
-
Madoc
veterán
Van ötlet hogy miért nem megy a cast egyik eszközre sem itthon? tegnap simán ment minden:
"Failed to cast media http://192.168.0.243/media/local/1993 - Ágy asztal tv/14_-_Rajtakaptal.mp3?authSig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJpc3MiOiI1MGExMjJlNmFkMjg0ZjQ0ODY2YzA2MGIyNDIzZjJiYyIsInBhdGgiOiIvbWVkaWEvbG9jYWwvMTk5MyAtIFx1MDBjMWd5IGFzenRhbCB0di8xNF8tX1JhanRha2FwdGFsLm1wMyIsImlhdCI6MTYxMzQ5MDc3NCwiZXhwIjoxNjEzNDkxMDc0fQ.H-cHKhCAVnqBkptUPjKNi7_oXAAKmAs8QAgmn0ZW_c8 from internal_url (http://192.168.0.243). Please make sure the URL is: Reachable from the cast device and either a publicly resolvable hostname or an IP address"A hangbemondás sem megy,viszont a hangerőket tudom rajtuk állítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
Asusnál netről tiltani? Mi sem egyszerűbb:link
Az áthúzott jelre kattintasz, mint nálam a mi home - nál van.Ha böngészőből szeretnéd akkor:hálózati térkép-kliensek(ott a képre kattintani) - majd a kívánt kliens képére és előjön az eszköz adatlapja ahol kapcsolókkal lehet akár :internet blokkolás, időbeli ütemezés, mac cím kötést csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz nemethsza #26356 üzenetére
media_player.play_media
Aztán kiválasztod a home minidet
Majd megadod a lejátszandó fájl elérési útját pl:media-source://media_source/local/víz.mp3
Vagy bemondatsz valamit tts-el.Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz jézusom #26524 üzenetére
Ez engem is érdekelne magyarul, mert volt már olyan hogy egy eszközt hozzáadtam és egy másik megszűnt működni. Pedig ellenőriztem a konfigurációt és jónak írta.
-
Madoc
veterán
Feszültség figyelő relé ami kell nektek nullaszakadáshoz.
-
Madoc
veterán
Ilyenből csináltam már csapadékérzékelőt, postaláda érzékelőt. Postaládásra egy vezetékes reed relét forrasztottam és maga a zigbee rész kívül van egy kötődobozban, így nem árnyékol a postaláda. Kapu nyitás érzékelő ugyanez csak ott a távolság miatt forrasztottam rá.
-
-
-
-
-
Madoc
veterán
válasz LLKobe #34486 üzenetére
Androidos b*ziság miatt asszem android 9 óta nem kapcsolgathatják az appok közvetlen. Tasker se tudja már. Root-olva lehet műkszik még, nem tudom pontosan.
-
Madoc
veterán
Urak, hölgyek! Milyen zigbee hőmérsékletérzékelőt, nyitásérzékelőt, mozgásérzékelőt, kapcsoló mögé vagy elosztóba tehető zigbee relét, gateway-t ajánlanátok? Offline-ba is használnám home assistant-al. Lényeg hogy minél kevesebb sufni tuning legyen benne. Költözünk és az uj helyre kellene ajánlás. Most wifis cuccok vannak de lecserélném nagyon mert a wifi hálózaton 50+ cucc van lassan. Minden tanácsot meghallgatok, köszi.
Sonoff cuccok szimpik de azok csak felhővel mennének home assistant-ba?
-
Madoc
veterán
Sonoff mini r2-nél ha nincs wifi kapcsolat akkor ki be kapcsolgat állandóan. Másnál is ilyen? 2-ből 2 ilyen. Ideiglenesen akartam az új házunknál beállítani úgy hogy nincs router. Hotspottal beállítottam de mihelyst kikapcsoltam elkezdett a sonoff ki-be kapcsolgatni.
-
Madoc
veterán
válasz Jolida #50135 üzenetére
Napi 15kw a nappalin a fogyasztásunk (+8kw a vezérelt a bojlernek) 3 gyerekkel, elektromos sütő, elektromos főzőlap, 5 tv.... és 0 klíma
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házi erősítő építése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megkereste Elon Muskot a TikTok vezetője
- Az NVIDIA szerint Trump kormánya alatt is folytatódik a globális együttműködés
- Apple Watch
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest