- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
kertsa
senior tag
válasz Thunderzolee #6098 üzenetére
Most 2+1GB van benne és x64 van fent Ez a ram volna az amire a gazdája mondta, hogy toshiba... Azt a linket a száma alapján találtam, de nagy valószínűséggel teljesen egyformák.
Szóval azt mondod, hogy 2+4Gb is jó... erre nem is gondoltam 1 hete van laptopom... asztalinál nem szokás vegyes méreteket pakolni a gépbe
-
veterán
Gondolom Toshiba laptopban volt.
Ja, h a dual channel miatt nem akartál különböző méretű ramokat?
Hát akkor tegyél bele 2×4GB-ot.A dual channel alig dob a teljesítményen.
Nekem lekapcsolt lapozófájl mellett elég gyakran felugrott az "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenet amikor még 4GB ramom volt.
És mivel a DDR3-as ramok árai a padlón vannak, nem okozott gondot 8GB-ra váltani.De ha nem akarsz sokat rákölteni, természetesen elég a +2GB is.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
kertsa
senior tag
válasz Thunderzolee #6102 üzenetére
A különböző márkájú, de azonos méretű és tulajdonságú ramok mennek dual-ba? Vagy teljesen lutri?
-
veterán
Ezekben az újabb chipkészletekben általában mennek.
Régebben volt az jellemző, h csak egyforma ramok mentek dualban, ma már az eltérő tulajdonságúak is képesek dual channelre, természetesen a gyengébb tulajdonságú modul paramétereivel.
-
kertsa
senior tag
válasz Thunderzolee #6104 üzenetére
Köszi most néztem, hogy a 2+1GB ramom is dual-ba megy. Lehetséges? Mert akkor a 2+4GB is menne dual-ba
-
veterán
Így van, ezt akartam még hozzátenni, csak mivel ez se 100%, nehogy én legyek a hibás, ha mégsem, inkább nem említettem meg.
Szerencsére már a különböző méretű modulok is tudnak menni dualban.Az a baj a 2×2GB rammal, h esetleg majd amikor el akarod adni a gépet később, 4gigás ram modullal könnyebb eladni, mint 2×2GB-al. (Pláne 4+2GB-al.)
Nagyobb lesz az értéke ha 6GB ram van benne.Mostanság ha veszel egy notit, és abban 4GB ram van, akkor az több mint valószínű, h egy darab 4gigás modul. A dual channelt nagyon kevés valós alkalmazás használja ki, inkább több ram legyen a gépben, mint h dual channel legyen.
És egy négy gigás modul mellé olcsón lehet venni még egyet, viszont 2×2GB mellé már nem lehet tenni többet, max. ha az egyiket kivesszük. De az meg kidobott pénz, nézd csak meg a hirdetéseket, tele van 2gigás modulokkal, eladhatatlan.
Mindenki 4gigás modulokat keres inkább.Tessék, nekem Probook 4330s-em van.
Ebben 2×1GB ram volt.
Legalább egy darab 2gigás lett volna, de nem, két sz×ros 1gigás..
Ha vettem volna mellé egy 4gigást, akkor most 5 giga ram lenne benne. Az is elég lett volna valószínűleg, de aztán inkább 2×4gigát vettem, asszem 9ezer volt.
Viszont a két 1gigás modul azóta is porosodik a többi szgépes kacatom közt.
Meg se hirdetem őket, minek? Senkinek se kell 1gigás modul. :/Ja és ne azonnal ide vele alapon vegyél ramot hanem mikor találsz a hirdetések közt olcsót.
[ Szerkesztve ]
-
kertsa
senior tag
válasz Thunderzolee #6106 üzenetére
Akkor 4Gb-os lesz, az 1Gb-os amit kiveszek belőle, az meg megy a másik laposba a 2Gb mellé Köszi a fejtágítást
-
szbalogh
addikt
válasz Thunderzolee #6099 üzenetére
SZia!
Kérdeztem őket is, de nincsen tapasztalatuk.
Egyébként ez kijelző háttérvilágítás lenneNick: HE_Storm
-
veterán
válasz szbalogh #6108 üzenetére
Igen-igen, értettem, h kijelző háttérvilágítás láttam már olyan HP gépet, nagyon tetszett. A Probook 4330s-re nem érhető el magyar nyelvben?
Végülis 10ezerért lehet belevágnék én is, akkor megúsznánk egy postaköltséggel.
Csak nem tudom ehhez egyáltalán elérhető-e ez az opció, lévén nem tudom, áramot hogy kap. Bele van-e ebbe is építve ez a funkció, csak nincs használva, vagy egyáltalán eleve más az egész billentyűzet.
Megkérdezhetnéd, ha már ennyire összehaverkodtál a kicikínaival.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
-
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek lenne egy kérdése, nem fórumozik így megkért hogy kérdezzem meg valahol. (Ha esetleg rossz topikba írnék, bocsánat.)
Szóval, a kérdése annyi lenne hogy egy Intel Core i7-3610QM processzor elég lenne-e egy olyan laptopba amit játékra használna első sorban. (Esetleg film nézés, kép szerkesztés stb.)
Személy szerint azt mondtam neki hogy bőven elég, sokáig kihúzza vele még a játékokat is de nem nyugodott meg.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
yohnsee
tag
válasz Thunderzolee #6061 üzenetére
Helló!
Sajnos (vagy szerencsére) úgy adódott a dolog, hogy 2 lépcsőben cserélem a két hardvert a gépben (proci + hdd) és a proci érkezett előbb, amit már bele is tettem a gépbe. A hibrid hdd csak jövő héten jön. Szóval a procicseréről: T5800 helyett P8700 került bele, és ha nem is egetrengetően, de gyorsult a rendszer (és ahogy vártam, kicsit hűvösebb is a gép). Az igazi sebességnövekedést a hibrid hdd-től várom, plusz a rendszer is újra lesz telepítve, ha lesz rá időm. Ha nem, akkor átklónozom a meghajtót.AVR
-
DrBubo77
veterán
Van egy Fujitsu Lifebook P1120-as netbook. Ebben cserélhető a processzor? Vagy valamilyen fejlesztés megvalósítható benne?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz Thunderzolee #6096 üzenetére
Újra itt!
Kicseréltem az 1,7-es cerkát egy 2,4-es p4-re! Elsőre sikerült! Szépen pötyög is a gép vele! A ram ami benne van mindkettő 333-as, és 166-on ketyegnek! Ha jól emlékszem ez így rendbe van! Valakit keresnem kéne a környéken akinek van 400-as ddr1-es ramja, belepróbálni hátha vinné!A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
veterán
válasz DrBubo77 #6115 üzenetére
Ez a processzorcsalád kompatibilis vele, de életemben nem láttam még belőle:
http://www.cpu-world.com/CPUs/TM5800/index.html
Mármint hirdetve.Ha jól Googleztam, akkor a tiédben 800MHz-es van.
Ahogy elnézem, a legnagyobb 1000MHz-es, tehát felesleges kicserélni, nem lesz gyorsabb, meg tényleg fogalmam sincs, honnét lehetne hozzá szerezni.Ez egy gyenge kis gép, korlátozottt tudással, nem hiszem, h érdemes lenne fejleszteni.
Memória mennyi van benne?
A gyári 256MB?
Esetleg 1GB-ig felbővíthetnéd, bár ha SD ram megy bele, nem is tudom, értelmes áron lehet-e hozzá venni 512-es modult.
Egyáltalán hány ram foglalat lehet benne?Most néztem, ez valami érintőképernyős cucc?
Ejhh, jóféle![ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
válasz Thunderzolee #6117 üzenetére
Aha, érintőképernyős. Memória a gyári van benne, boot közben 240 MB-ot jelez. Belülről még én sem láttam.
Valóban 800 MHz-es. Nincs remény a gyorsításra?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
veterán
válasz DrBubo77 #6118 üzenetére
Nézd, Intel, AMD procikat ha cserélhető foglalatban vannak, simán lehet csereberélni, csak a foglalatokra kell figyelni, vannak összesítő listák, amikből ki lehet választani melyik proci mit tud.
Pl.:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessorsDe ez a Transmeta ez más úton jár.
A korai netbookok elég gyengécskék voltak, cserébe megfelelő méretű akksival párosítva akár fél napokat is elmentek egy feltöltéssel.
Szoftveresen, BIOS-ban nem hiszem, h lehet gyorsítani.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz JenciHUN #6112 üzenetére
Az egy nagyon erős processzor.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlMost jelent meg, a legújabb generációs Core i7-es sorozat egyik tagja:
http://prohardver.hu/hir/elstartoltak_intel_ivy_bridge_apu.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
DrBubo77
veterán
-
matter110
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell vostro A860-as notim Celeron 560-as proccal.
Láttam már ugyanezt a masinát Core2-vel felszerelve is.
A kérdésem a következő:
Ki tudnám én is cserélni a celeronos procit c2d-re?Ha igen,hol tudok utánanézni,hogy milyen procc dukál a notimba?
Sajnálom,ha nagyon alap dolgokat kérdeztem.Köszi előre is a válaszokat! -
veterán
válasz matter110 #6123 üzenetére
Socket P foglalat, ezeket kezeli:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PGM/PM965-ös chipset:
Azok közül a procik közül válassz, amik 800MHz-es FSB-jűek.
1066-ososkat nem kezel.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerős hozott pesre egy HP 550 notit,sem akku nincsen benne sem a töltőjét nem hozta .Nekem van HP6910p és HP2530p notim ezeknek a töltőfejére rá lehetne adaptert tenni,hogy kapjon áramot a vendég noti .Vagy melyik a legolcsóbb adapter amely működne evvel a notival ?Próbálom olcsón megúszni a dolgot ezért akarok így barkácsolni. -
veterán
válasz qwertly #6125 üzenetére
Nézd meg hány voltos töltőt igényel az 550-es, és a másik kettőnek is akkora?
Illetve az 550-es töltője 65W-os, és a 2530p is ekkora.
Ha a feszültségek stimmelnek, akkor rádughatod.A 6910p viszont 90W-os.
Őszintén szólva nem tudom ez hátrány-e, az egy dolog, h hamarabb feltölti a nagyobb teljesítmény miatt, de nem tudom ez nem káros-e az akksira/gép áramköreire nézve.
Inkább kérdezd meg a HP topicban is:
http://itcafe.hu/tema/hp_notebook_laptop_topik/friss.htmlIlletve még ezt találtam:
hp.com/HP 550 Notebook PC - Accessories, supplies & services
hp.com/HP EliteBook 2530p Notebook PC - Accessories, supplies & services
hp.com/HP Compaq 6910p Business Notebook PC (RM325UT) - Accessories, supplies & services
Ez alapján a kiegészítők kompatibilisek egymással, a 2530p gyári töltője ugyanaz, mint amit az 550-eshez adnak.
A csatlakozó nem ugyanaz, vagy miért akartad "fabrikálni"?[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
válasz Thunderzolee #6126 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat,a feszültség 18.5 volt a wat is jó csak a HP 550 notiban a levő hálózati csatlakozó kisebb mint a HP 2530p ill HP6910p notebook töltőjének a vége.Talán ilyen csatlakozóra gondolok?
A fabrikálás azért kell mert az ismerős vidékről hozta fel de mint írtam nem hozott vele sem aksit sem töltött és ezért én nem akarok venni egy drágább adaptert.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ősrégi Compaq Armada E500-am, és az lenne a kérdésem, hogy RAM-ot, és esetleg procit lehet-e bővíteni benne?
Köszi előre is
-
Tim82
félisten
válasz lama_lamm #6129 üzenetére
RAM-ból 512 MB SDRAM-ot fogad (gondolom, 2 x 256 MB-os modulokban), processzorból 1 GHz-es Mobile Pentium III-assal még szerelték (ez valószínűleg nem Tualatin magosat jelent).
Az más kérdés, hogy a RAM aranyárban van. Bővítésnek amúgy egy 60 GB-os, 7200rpm-es ATA notivinyó sem lenne rossz, dobna rendesen a sebességen.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
sittes79
addikt
Sziasztok!
Ez a CPU:
Intel Pentium Core 2 Duo T8100 2.1 CPU processor SLAYP
belemegy ebbe a lapba?
Intel® 965GME Express
illetve ez a laptop amibe raknám
HP Compaq 610 Notebook NX540EA VHB
Köszi -
veterán
válasz sittes79 #6131 üzenetére
Socket P-s processzorokat fogad, a T8100 is az, tehát belemegy.
TDP-re a Celeronnak 31Wattot ír, s többi notis procinak 35Watt szokott lenni, (a T8100 is ennyi), de szerintem nem lesz gond.
Celeronban nincs Speed Step, ezért folyton maxon pörög, a kétmagosok viszont idelben jóval energiatakarékosabbak.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
sittes79
addikt
válasz Thunderzolee #6132 üzenetére
Nagyon köszi, most már csak kellene valami szerelési könyv a laptophoz.
-
veterán
válasz sittes79 #6133 üzenetére
Sajnos ehhez a típushoz nem találtam videot, képsorozatot, de Youtubeon is van sokféle szerelési útmutató, meg a neten is.
Ahogy elnéztem a hátulját, nem lesz egyszerű dolgod, mert a ramnak, és a HDD-nek van csak kis nyílása.
Szét kell szedni az egészet.. :/Ha nem vagy benne biztos, keress valakit, aki csinált már ilyet.
-
solyom76
senior tag
Sziasztok,segitségeteket kérném , van egy msi gx660 -as notim i5-460M[link] procival ezt szeretném ,a lehetőségek szerint i7 -re bővitteni.Melyik lehet a legjobb i7 ??? Lapkakészlet PM55. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
veterán
válasz solyom76 #6135 üzenetére
A chipseted ezeket a procikat kezeli:
http://ark.intel.com/products/chipsets/42692Viszont az i5-ösök TDP-je 35Watt, az i7-eseké meg típustól függően 35/45/55Watt. Ezt azért tartsd figyelemben ha nagyobb procira vágysz.
Úgy értem, a noti hűtését ahhoz tervezték, h 35W-os procikat lehűtsön, nem ahhoz, h 45-55Wattosakat.
Ettől függetlenül meg fog birkózni vele, de melegebb lesz a gép, mint eddig, és ez biztosan nem fog jót tenni neki hosszú távon.Egyébként erről van szó?
http://prohardver.hu/teszt/msi_gx660_notebook_jatekosoknak/teljesitmeny.html
Te jó ég, mire nem elég ez?Bár az MSI oldala szerint ezeket a gépeket i7 7×0QM-es procikkal is forgalmazták, tehát végülis megbirkózik 45W-os processzorokkal is.
Akkor rendben van, lehetőleg Extreme szériás (i7 9×0XM számozás) procit ne tegyél bele, a többi oké.A processzorok egymáshoz való teljesítményét pedig itt tudod leellenőrizni:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.0.html[ Szerkesztve ]
-
balees
tag
Sziasztok,
Toshiba A300 1G2 (2008-as) gépem van, gyárilag 2x1GB DDR2 (667MHz) RAM-mal.
Szerettem volna bővíteni 2x2GB-ra, de nem sikerült: a bios szépen felismerte a modulokat (látszódott a 4092MB), de a windows (7, 32bit) már nem indult el, hanem újraindult. Próbáltam más variációban is: 2+1GB, de úgysem ment.
A 2x2GB RAM egyébként Micron volt, de próbáltam Hynix-el is (mindkét fajta 800MHz-es).
Szerintetek mi lehet a baj? Újra kellene telepítenem a windows-t? És akkor már inkább 64-biteset kellene? De 3GB-al sem működött! -
veterán
Ha a gép chipkészlete GL960, akkor az csak 533-as FSB-t támogat.
A most benne levő 2×1GB-ot is 533-on hajtja.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és ellenőrizd le légyszíves.Normális esetben a nagyobb ramokat (pl:667MHz) visszaveszi 533-ra, és azon hajtja, rosszabb esetben el sem indul a gép. A 667-eseket még úgy látszik vissza tudja venni 533-ra, de a 800-asokkal már nem is tud mit kezdeni.
Bár ez érdekes, úgy tudtam, ilyenkor már a BIOS-ig sem jut el a gép, neked meg kiírta még a 4GB-ot is.Nem hiszem, h ha az oprendszert 64bitesre cseréled, megváltozik a helyzet, (ahogy írtad is, az csak a 3GB feletti ram kezelésre vonatkozik) inkább szerezz hozzá 667-es ramokat, azzal próbáld ki.
Te Pesten laksz, így könnyű próbálgatni, kérd meg az eladót, h engedje meg, h belepróbáld a gépedbe, mielőtt kifizeted.[ Szerkesztve ]
-
solyom76
senior tag
válasz Thunderzolee #6136 üzenetére
Köszönöm szépen rendkivűl hasznos segítségedet ,igen az általad linkelt gépről van szó.
-
balees
tag
válasz Thunderzolee #6138 üzenetére
Köszönöm! Úgy tűnik igazad lesz! GL960-ról van szó:
Memória:
Mégvalami: az általad linkelt oldalon ilyen is van:
FSB Speed 533MHz
Max Memory 2 GBEz itt azt jelenti hogy 2GB-nál többet nem is fog kezelni? (A BIOS kiirta a 3-at és 4GB is...)
[ Szerkesztve ]
-
solyom76
senior tag
válasz Thunderzolee #6136 üzenetére
Most olvasom,hogy a lapnak 3 fázisosnak kell lennie,mert különben a turbó boost nem vagy csak korlátozva fog működni. Ezt a fázis dolgot hol tudnám lenyomozni??
-
veterán
Hát ez érdekes, eddig elkerülte a figyelmem.
Pedig valóban ott van a dokumentációban is:
http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/316273.pdfŐszintén szólva nem tudom mit tegyél, ezek szerint akármekkora sebességű ramot is tennél bele, nem ismerne fel 2GB-nál többet.
-
balees
tag
válasz Thunderzolee #6143 üzenetére
A fura az hogy bármelyik esetben (2+1 vagy 2+2 a bios kiirta a mennyiséget, csak a windows töltésekor újraindult.
Ez van... egy darabig még azért jó lesz így is... -
veterán
-
iampeter
csendes tag
Hali!
Nekem egy Fujitsu Siemens Amilo A3667G notim van, sajnos már nem egy mai darab. Lehetne benne cserélni RAM/CPU/VGA/HDD modult? Mit lehetne kihozni belőle? A mostaniak: AMD Turion 64 ML-32, ATI Mobility Radeon X700, 512-512 GB RAM PC2700, 100GB HDD. Előre is köszi a helpért! =]
-
veterán
válasz iampeter #6146 üzenetére
Ezek a processzorok mennek bele:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Turion_64Videokártyából MXM1-eseket fogad.
Itt az aprók közt szoktam látni; vannak akik ezzel foglalkoznak direkt.DDR1, 400MHz-es ramokat kezel.
Tehetsz hozzá 2×1GB-ot.Merevlemezt meg szedd ki, nézd meg SATA csatis-e, meguntam a Google keresést.
Nincs egy normális adatlap erről a gépről.
De ez csak egymagos procikat visz, hiába teszel hozzá jobb videokártyát, kevés a proci teljesítménye ahhoz, h élvezhetően fusson rajta bármi is.
Eljárt az idő e felett a gépek felett.
Egyébként hasonló van édesanyáméknál is otthon, netezni jó faternak, de játékra már nem való. (M3438G: Pentium M 770 2.13GHz, 2GB 533MHz DDR2, nVidia Go6800)[ Szerkesztve ]
-
iampeter
csendes tag
válasz Thunderzolee #6147 üzenetére
Köszi a gyors választ! =D A hdd most annyira nem fontos, majd kiderítem. Akkor úgy kérdezem, hogy milyen procit és videókártyát érdemes rá áldozni, hogy a maximumot ki tudjam hozni még belőle? Új laptopra most nincs keretem. =\
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Egy DELL D830-as laptop került a birtokomban.
Jelenleg 2x512es 667es DDR2-es memória modulok vannak benne.
Gondoltam, hogy bővíteném 2x1 GB-ra vagy 2x2 GB-ra.
Milyen RAMokat ajánlanátok bele?
800 MHzest érdemes lenne bele venni, vagy felesleges?Hardveraprón láttam Micron memóriákat, viszont nem ismerem a márkát, érdemes ilyenre beruházni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
veterán
965GM chipset. Ezeknek a max. ram támogatása 667MHz volt, nagyobbat ne vegyél hozzá, felesleges. Jó esetben elindul 800-as ramokkal, és 667-en hajtja őket, rosszabb esetben el sem indul a gép. Amúgy sem venni észre, h 667, vagy 800-as a ram, max. tesztprogramok mutatják ki a különbséget.
Márka mindegy, esetleg arra figyelj, h két egyforma ram legyen.
Ha 2×2GB-ra bővíted, akkor 64bites oprendszert kell feltenned, különben csak 3GB-ot fog látni a rendszer, ráadásul abból is lejön egy kevés az X3100-as grafikai chipnek. Feltéve ha nem nVidia Quadro van benne.
Mekkora proci van benne?
Ezek kompatibilisek vele, de csak a 800-as FSB-jű változatok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Hátha cserélnéd azt is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkoló WD19S Docking Station K20A001
- Notebook kijelző 15.6" QHD / FHD / HD+ / HD / WXGA+ / WXGA
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Bontás-SOKK ..van egy csomó gép darabokban, jó alaplapok is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest