- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Szeretném fejleszteni Travelmate gépemet kicsit. Most Pentium M 740-s proci van benne. Érdemes valamilyen nagyobb procit venni, vagy ennél már úgy sem találok sokkal erősebbet? Celeronból 560 esetleg korrekt lenne, vagy maradjak a pentium processzoroknál?
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Az alábbi konfig beárazásában szeretném kérni a segítségeteket:
Fujitsu-Siemes Amilo Li1718-as laptop, az alábbi adottságokkal:
- Intel CoreDuo 2×1,87 GHz
- 1gb DDR2
- 160GB hdd
- Ati Radeon XPress 200M vga
- 15,4"-os kijelzőA gép 3 és fél éves, állapota jó, akksija maximum 2 órát bír.
Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
veterán
válasz McSzaby #5401 üzenetére
Milyen laptopról van szó?
Milyen chipkészlet?
Adatlapodon nincs kint.Ha 533-as FSB-s Pentium M procikat kezel csak, akkor Intel 915-ös mobil chipkészlethez nem lehet másfajta procit tenni.
Noti alján biztosan rajt van a pontos típusszám, illetve a CPU-Z megmondja a chipkészlet típusát.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz csabyka666 #5402 üzenetére
Erre van topic:
http://prohardver.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.htmlAm nem akarlak elkeseríteni, de ezeket találtam:
http://aprod.hu/hirdetes/elado-fujitsu-siemens-amilo-li-1718-laptop-ID6dPr.html
és
vatera.hu/fujitsu_siemens_amilo_li1718_laptopJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
McSzaby
őstag
válasz Thunderzolee #5403 üzenetére
Acer Travelmate 4150 LMi a pontos típus. 533 mhz a legmagasabb, amit kezel, de én úgy tudom, hogy Intel 915PM chipkészlet. Akkor ez lőve van? 760-s és 780 procikat nem nagyon találok...
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
csabyka666
veterán
válasz Thunderzolee #5404 üzenetére
Upsz, a topik elkerülte a figyelmemet, bocsi.
A hirdetéseket láttam, de több ember véleményére is kíváncsi vagyok, azért kérdeztem itt.
Köszi a linket, beposztolom oda is.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
veterán
válasz McSzaby #5405 üzenetére
Így van.
Pentium M 760, 770, 780 megy csak bele.Ha VIA chipsete lenne, az kezelné a kétmagos 533-as FSB-s T2ezer szériás procikat is, de az Intel 915-ös sajnos csak ezeket kezeli.
Folyamatosan kell nézni a hirdetéseket, időnként felbukkan egy-egy.
Illetve hát ebayen olcsón be lehet szerezni.
csabyka666:
Sajnos nem vagyok otthon az árakban, én csak azt látom,a mit a hirdetések közt nézek. Meg persze amit Google kidob.[ Szerkesztve ]
-
Roxy27
tag
Hali! A procis Topicban nem kaptam választ...
Tehát:Hozzáértők segítségét várom...tudom google... de épp most szedtem szét potyára a notim, pedig mindkét procra írta az intel oldal a PPGA478 támogatott tokot...
Tehát:
adott egy Toshiba L30M010 noti
Proc egy SL9KW sima 1.86 cerka
Volt itthon egy SLAEB T5470 1.6
Ezt szerettem volna beletenni, de a hiányzó 2 pin, pont 90°-kal a másik oldalon hiányoztak...
A kérdésem ezek után...: mit tudok beletenni ebbe a notiba, ami jobb és kompatibilis 100%??
Please HELP!
Addigis tovább keresgélek...
Köszi,
ZsoltHogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
spartan1
aktív tag
Sziasztok.Hatalmas segítséget kérnék tőletek.Minap vettem egy Fujitsu Siemens Amilo m1450g lapost. ő az.Újraraktam az xp-t mert a proci majd minden esetben 100%-on ment.Gyári xp lemezt használtam és újrarakás után ugyan ezt produkálta.Már akkor 100%-on megy ha fellépek a netre és szerintem az nem egészséges ha már ettől ennyire leterhelődik.Egy síma program installálása is majd 30 perc.Szerintem az xp hiba kilőve,gyári driverek a saját lemezéről felrakva.A gépben 2gb ddr2 ram van.Szerintetek beszart valamelyest a proci?Nagyon idegesítő,hogy ilyen lassú a gép.Segítségeteket előre is köszi
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
Roxy27
tag
Közben thunderzolee fórumtárs egy másik topikban megadta a választ! Köszi érte!
Hogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
xcbiker
addikt
Valószínűleg csak a 400MHz-es FSB-s pentiumok fognak menni benne.
Pentium M 735, 745, 755...Bocs, most nézem, hogy amire én néztem az egy régebbi l30-as toshiba volt.
Valószínűleg akkor az 533-as yonah magosak mennek majd.
[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
eketomy
senior tag
válasz spartan1 #5409 üzenetére
hali!
barátnőmnek is volt egy fujitsu gépe, majdnem olyan mint a tied! u.ezzel a hibajelenséggel. nalunk az volt a probléma hogy iszonyat gyenge volt a gép 2GB ramhoz kevés volt az a proci meg az a vga ami benne volt. nálam is xp telepítés után ahogy felmentem netezni, már 100%-on pörkölt a proci. a hibajelenség akkor szünt meg ha kikapcsoltam a wifi-t és ha csak sima utp kábelen neteztem.
valamiért amikor bekapcsoltam a wifi kártyát már megis ugrott a proci kihasználtság 100%-ra. egyszóval vagy próbálj meg másik wifi kártyát szerezni bele (bár sztem u.úgy nem lesz jó a konfig miatt) vagy erősebb proci kellene bele (csak ha jóltudom ezekbe 2magos procik nem mennek) vagy utp kábelről netezz. (ezt mindenképp próbáld meg hátha nem is ez a baj)üdv
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
spartan1
aktív tag
-
eketomy
senior tag
válasz spartan1 #5413 üzenetére
Akkor indíts egy feladatkezelőt és ott nézd meg a folyamatoknál hogy melyik program eszi 100%-ra a procit. ill. hogy nincs-e nagy memória használat. ha van olyan progi ami eszi, akkor azt lődd le, feltéve ha nem rendszerfájl.
jah és ne avg-t használj hanem ha lehet avastot. de sztem ezt nem vírus okozza. ha így sem jó akkor -->start menü, futtatás oda írd be hogy MSCONFIG majd automatikus indítás fülnél tilts le mindent utánna reboot és futó programok nélkül fog indulni a rendszered, és úgy nézd meg hogy milyen a gép. (persze ha ezzel végeztél akkor utánna u.így állítsd vissza az msconfig-ba a futó alkalmazásokat)
üdvPeace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
spartan1
aktív tag
válasz eketomy #5414 üzenetére
Az a vicc,hogy a memória használat nem éri el a 400 mb-ot és a futó alkalmazások között sincs nagy programzabáló.Legtöbbet a mozilla eszi.Megpróbálom amit leírtál-köszi
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
nyirobeni
csendes tag
Sziasztok van egy Fujitsu Siemens esprimo mobile v5555 laptop és ey Fujitsu Siemens Amilo
Li 1705 laptopom és processzort lehet e cserélni hogy az egyik az egyikbe kerül a másik a másikba kerül?
Adataik: Fujitsu Siemens Amilo
Li 1705 Mobile Intel Celeron 520, 1600 MHz (12 x 133)
CPU alias Merom-1M
CPU stepping B2
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3Fujitsu Siemens esprimo mobile v5555
Mobile Dual Core Intel Pentium T3200,2000Mhz (12x167)
CPU alias Merom-1M
CPU stepping M0
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3 -
veterán
válasz nyirobeni #5416 üzenetére
Ezt a notit már sokan megkérdezték.
Adatlapok alapján a benne levő VIA chipset kezeli az általad kérdezett procikat.Ki lehet cserélni.De beszámolhatnál a végeredményről, mert még senki sem erősített meg benne, h valóban lekezeli-e a BIOS is a kétmagos procikat. Elmélet/táblázat alapján kompatibilis.A fene.. dehogyis.
Elnéztem T2300-nak.A T3200 az már egy újabb szériás proci, Socket P foglalattal, a kettőt sajnos nem tudod felcserélni.
Az Li1705-be ezeket tudnád beletenni:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php=Socket_MA v5555-be pedig ezeket:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php=Socket_P[ Szerkesztve ]
-
nyirobeni
csendes tag
válasz Thunderzolee #5417 üzenetére
Szia van egy Fujitsu Siemens Amilo m6450g laptop és egy Fujitsu Siemens Amilo
Li 1705 laptopom és processzort lehet e cserélni hogy az egyik az egyikbe kerül a másik a másikba kerül?
Adataik: Fujitsu Siemens Amilo
Li 1705 Mobile Intel Celeron 520, 1600 MHz (12 x 133)
CPU alias Merom-1M
CPU stepping B2
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3Fujitsu Siemens Amilo m6450g laptop
Mobile Intel Pentium m 735, 1700mhz (17x100)
cpu alias dothan
CPU stepping c0
Utasításkészlet x86,mmx,sse,sse2
ez másik laptop ez a párosítás jó
..[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz nyirobeni #5418 üzenetére
Ezek sem cserélhetők fel.
Az Li 1705 Socket M foglalatos, ezeket lehet belerakni:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php=Socket_MAz M6450G pedig a Pentium M-eket fogadja csak:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_M_microprocessors[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Merre lehetne a legjobb áron venni 2x4GB DDR3-mas 1333MHz-es memóriákat laptopba? Sony-ba lenne, gondolom milyen márka.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
veterán
válasz h1ght3chzor #5420 üzenetére
Itt az aprók közt sajnos nem nagyon van olcsó ram.
Úgyhogy csak ez maradt:
http://www.argep.hu/trend/SODI/So-dimm-ddr3-1333mhz-8gb.html
Esetleg:
http://www.argep.hu/trend/SODI/So-dimm-ddr3-1333mhz-4gb.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
h1ght3chzor
őstag
válasz Thunderzolee #5421 üzenetére
Köszönöm.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Janraki
csendes tag
Sziasztok!
Éppen proci cserén ügyködöm, de hát mit ragozzam elakadtam. Gépem paraméterei a következők:
Intel Core 2 Duo T7300, 2000 MHz
Clevo M570RU
Intel Crestline-PM PM965
4096 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
NVIDIA GeForce 8700M GT (512 MB)Am ő egy Rock(Clevo) Xtreme x770 noti.
Szóval annak utánajártam milyen processzort támogat a lap, és ez alapján beszereztem egy T9300-ast. No de a gondom itt kezdődött, miután ma kézhez kaptam. Ugyanis nem bírtam a régit kiszedni a helyéről, ez normális, hogy ilyen piszok módon be van rakva a helyére? Ugye a hűtőt eltávolítottam a helyéről, de az istenért nem akar kijönni. Vmi őtlet, vagy vmi leírást tudnátok adni, milyen módon kell szakszerűen kiszedni egy mobil processzort?
Nagyon megköszönném, ha valaki érdemben tudna nekem segíteni.
-
veterán
válasz Janraki #5423 üzenetére
Gondolom ezt elfordítottad, ugye?
http://noob.hu/2012/01/09/logoutra181.PNGAmit bekarikáztam pirossal, azt csavarhúzóval el kell tekerni, a kis lakat szimbólummal jelölve is van, melyik irányba, h nyisson a zár.
-
Janraki
csendes tag
válasz Thunderzolee #5424 üzenetére
Köszi a segítséget, nélküled tuti nem sikerült volna
-
Roboo
csendes tag
Helló!
MSI GX610-esem dvd írója úgy tűnik megadta magát. Megbizonyosodhatok erről úgy, ha kicserélem egyszerűen egy hasonló ide-s meghajtóra?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
veterán
Az szerintem SATA csatolós.
Van egy szám az alján, azt kellene megnézni.
Szedd ki a gépből.
Esetleg az is lehet, h alkohollal letisztítod a lézerfejet, és megjavul.Másrészt bontottat kell keresni hozzá.
Vagy itt az aprók közt, vagy ebayen.Ez pl. az:
ebay vagy másik.
Vagy nézd meg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpMeg kell kérdezni, lehet pl. ez jó is bele:
hardverapro.hu/apro/msi_m673x_alkatreszek_legtobb_msihoz_is_jo.html[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz magicnumber #5382 üzenetére
Küldtem privit
TL58-am van ha érdekel
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
veterán
A TL-58 az nem jó bele.
A TL-58 az S1G1-es foglalatú, ő meg S1G4-et keres.Janraki:
Komolyan ez volt a gond? Azt gondoltam, ezt magadtól is megcsináltad, féltem is leírni, biztos voltam benne, h majd megy az anyázás, h ennyire ne nézzelek lamernek, ezen már túl vagy.
Hát akkor mégiscsak volt értelme.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz Thunderzolee #5429 üzenetére
Igaz... Na mind1, van egy Sempronom is eladó....
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
AMD Sempron LV 3300+ 2GHz Socket 754 32bit helyére milyen lenne az alábbi proci:
AMD Turion 64 ML-32 1,8 GHz Socket 754 64bit?Cél: gyorsítani a gépet
-
fejeskaresz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni laptop proci csréjéhez Tipusa intel pentium dual-core T4200 mejik ajálott helyette.ÉS videókártya csere ATI mobility Radeon HD 4570 hyper memory.
A gépem egy acer 8730ZG.
Előre is köszönöm -
eketomy
senior tag
válasz fejeskaresz #5432 üzenetére
hi! ha fejleszteni akarsz az mindig a pénztárcától függ. prociból vag a P9xxx-es szériát vagy a T9xxx-es szériát ajánlom azok a legjobbak és kezeli is a géped. VGA-t ha jól néztem akkor max MXM2-es tipust tudsz bele venni abból meg az Nvidianak a 9700GT-je a plafon! Ati esetében meg ati hd4670-es, de az ritka mint a fehér holló és ha neked 4570-esed van most benne akkor sztem azt nem nagyon érdemes lecserélni, mert nem éri meg.
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
veterán
válasz fejeskaresz #5432 üzenetére
Biztos, h a noti típusa 8730ZG?
A gyártó szerint annak más volt az alapfelszereltsége:
http://multi.gnt.lt/Pages/brochures/Acer/as8730ZG.pdfEgyébként a támogatott procik ezek:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php=Socket_PA T4200 legfőbb baja a kis L2 tár (1MB), ha játékra is használnád a gépet, akkor olyat keress, aminek minimum 2MB, de inkább több (3MB) L2 tára van, és az 1066-os FSB-sem árt. A T szériások TDP-je 35Watt, a P szériásoké 25Watt.
Itt az aprók közt keress:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpVideokártya sajnos nem egy gamer típus.
Nem vagyok biztos benne, h cserélhető, akkoriban sok notiba raktak dedikált, de alaplapra forrasztott HD4570-et.
Ráadásul itt sem szerepel a listában:
http://www.mxm-upgrade.com/Table.html
Sem itt:
forum.notebookreview.com/acer-mxm-models-cards.html
Bár van egy ilyen típusszámú, de az Z betű nélküli típuszámmal.Érdemes lenne lecsavaroznod a gép alját, és belenézni, h cserélhető-e, vagy rá van forrasztva az alaplapra a VGA.
Másik kártyát egyébként itt kereshetsz hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/egyeb_videokartyak.php
Vagy itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpProci árak:
5-7ezer Ft T6600
12-15ezer P7ezer, P8ezer típusok
Nagyobbat értelmes áron nem nagyon adnak.VGA:
Ha cserélhető, akkor MXM2-es típusok mennek bele, ez jó drága mulatság viszont.Itt tudod a procikat összehasonlítani:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlItt meg a videokártyákat:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.html[ Szerkesztve ]
-
fejeskaresz
csendes tag
válasz Thunderzolee #5434 üzenetére
Köszönöm a tanácsaidat remélem összejön valami
-
beloadjoker
őstag
Hali ! megint én vagyok :-) tudjátok acer aspire 1825PTZ Na a lényeg hogy múltkor már írtam hogy proci csere kéne ebbe a noteszba stb.. Na megvan viszont ilyen procit nem nagyon tudom hogy hol tudnék beszerezni, pedig volt már google-ös keresés volt meg minden ami eszembe jutott :-( Ilyen proci kéne : intel core duo SU9600. Vagy esetleg ha más tud socket BGA956-os procikat amik jók és beszerezhetők, akkor kérlek írjatok !
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
veterán
válasz beloadjoker #5437 üzenetére
Itt keress hozzá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.phpEsetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpHa nincs köztük, akkor marad a Google.
De am szétszedted?
Biztos, h nincs ráforrasztva a proci az alaplapra?Úgy látom más is hasonló cipőben jár.
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
Szia ! ott nem találtam. sajnos nehéz beszerezni az tuti . Hogy honnan tudom hogy csrélhető e ? :-) innen : http://www.youtube.com/watch?v=ey6f5-ZBQw8&feature=fvsr
én nem szedtem szét de ő igen :-)
Ja és vagyok MrBeloadjokerr. (az esetleges angol hibákat nézd el mert németes vagyok ) Viszont ha ezt nem tudom beszerezni akkor szomorú leszek :-( Más szóba jüöhető proci tényleg nincs ami javulást is okoz ? Igaz már néztem wikipédiát is de hátha ti tudtok valamit[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=251&st=280
vagy itt ha oldalon belül ctr+F-el rákeresel az SU9600-ra akkor is látod hogy máss is csrélne erre, arról ami az enyémben van. Nem hiszem hogy abban nem lenne forrasztva ebben meg igen. Az a baj hogy nem tudok írni annak az illetőnek , mert nem tudok regisztrálni az oldalra :@ egyszerüen nem kapok visszaigazoló e-mailt :@
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz beloadjoker #5439 üzenetére
A linkelt videoban a merevlemez, ill.a memóriák cseréjéről van szó.
Processzorról egy szó sem esik.
HDD, RAM (szinte) minden notiban cserélhető, de a proci nem mindegyikben. Ezért kérdeztem, h 100%, h ki lehet cserélni?A beletehető procik listáját pedig belinkeltem már régebben.
A chipset Intel GS45.
Mivel a benne levő proci 10W-os TDP-jű, a noti hűtése valószínűleg úgy van tervezve, h ekkora TDP-vel megbirkózik.
SU7300 1.3GHz
SU9300 1.2GHz
SU9400 1.4GHz
SU9600 1.6GHzJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
beloadjoker
őstag
Vagy esetleg itt: amit linkeltél : http://hardverapro.hu/apro/alacsony_fogyaszasu_notebook_procit_keresek/friss.html
szóval itt az utolsó hsz. Jonnzy-jé már sok lenne ?Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
Én meg arra próbáltam rávilágítani hogy a videó alatti hsz-ekben megkérdeztem tőle. Akkor ugyanott vagyunk én is ezeket találtam. :-( su9600-at kell szereznem valahonnan :/
-
moczo
csendes tag
Hali!
Van egy [link] ilyen notebookom.
Bele tudok tenni 2db "Samsung 1 GB PC2-6400 DDR2 RAM (M470T2864QZ3-CF7)" ilyen ramot? -
veterán
Igen.
Egy baj van csak, h a notid chipkészlete DDR2 533-as ramokat kezel csak.
Amit vennél hozzá, az meg 800MHz-es.
Ez általában nem gond, mert a 667-eseket, 800-asokat is 533-on fogja majd hajtani. DE előfordul, h el sem indul a gép a ramok inkompatibilitására hivatkozva.
A 667-esek 533-on nagyobb valószínűséggel mennek.De a legjobb lenne, ha megvétel előtt belepróbálnád a gépbe, és akkor látni, h kezeli-e, vagy nem.
Sajnos nem merem 100%-ra állítani, h nyugodtan vedd csak meg, mert majd 533-on fogja hajtani; chipkészlete válogatja, h viszi-e vagy nem.
Vinni kellene, de van, h mégsem.[ Szerkesztve ]
-
zedok
őstag
Sziasztok! Van egy Asus k52 je-ex225d típusú gépem, és az érdekelne, hogy hány (most: 1*1066 és 1*1333-as modul van benne, alapból így adták a boltban) Hz-es ddr3-as ramot érdemes bele pakolni, és mekkora mennyiségben? Előre is köszönöm!
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
vlcsko82
senior tag
Hy all Igazi hozzáértőknek ajánlom eme lapost,akit érdekel pü-be jelezzen.
"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"
-
veterán
A HM55-ös chipset elvileg DDR3 1066-ot támogat, de amint azt látod, az 1333-as modulokat is támogatja (természetesen 1066-on hajtva őket).
2×4GB maximum, többet ne vegyél.
Itt találsz:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr3_ram/keres.php?stext=4gbÉn tőle vettem pár napja 8GB-ot, vittem a notimat, belepróbáltuk, ment, kifizettem, öröm és boldogság!
-
Bencsi89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI EX720-017HU notebookom, már lassan 3 éve. kb. 1,5 éve úgy jártam, hogy megolvadt a töltő-csatlakozófej és kilazult DC aljzat tüskéje is, viszont ha balról vezettem el a kábelt a noti mögött, akkor gond nélkül üzemelt. Mostanra viszont ez módszer már nem igazán akar működni, csak egy adott pozícióban tölt, nem is nagyon merem már kihúzni...
A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata hasonló problémával, próbált-e már valaki otthon DC aljzatot cserélni? - Szervizben 16k+áfa nem éppen baráti ár, ezért inkább otthon próbálkoznék a probléma megoldásával első körben.
Ami még kérdés, hogy hogyan tudom kideríteni, hogy milyet vegyek bele? - Eddigi nyomozásom alapján ez ([link]) való bele, de ha ez így is van biztos, hogy nem kerül ez ennyibe. Szerintetek hol tudnék ilyen csatlakozót venni, ha írok MSI supportnak tudnak nekem ilyet szerezni?Válaszokat előre is köszi!
-
eketomy
senior tag
válasz Bencsi89 #5449 üzenetére
hi! a szervíz az mindig drága, de ha minőségi munkát akarsz akkor rá kell szánni! ám ha olcsóbb megoldást akarsz akkor vidd el a laptopod egy szakemberhez vagy egy infoboltba (szakikhoz), esetleg elektro műszerészhez ők is meg tudják oldani a problémádat!
ha olcsóbb megoldást szeretnél akkor kell laptop aljzatot is cserélni ill. nagy valószínűséggel (mivel nem fogsz találni pont u.olyat) cserélni kell az adapter végi csatlakozót is!
aljzatot sztem találsz pár szár ft-ért és véleményem szerint csavaros végűt vegyél még az a legjobb az olcsóbb kategóriában a hozzá való csatlakozó se sokkal több, de ezt egy szaki úgy is tudni fogja! mindenképp kérj véleményt hozzáértő embertől!
jah és darabokra kell szedni ilyen esetben a notidat, ezzel gondolom tisztában vagyPeace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest