- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano6220
tag
válasz Thunderzolee #6496 üzenetére
Heló
Innen szedtem le :http://www.gatewaydrivers.org/emachines-e525-eme525-e-series-bios-update.htmlA windows-os telepitésnél csak egy exe. fajl van.
a text meg eszt írja:
1. DOS flash: Please execute "KAWF0309.BAT" batch file to update bios under pure Dos mode.
2. Windows flash: Please click "KAWF0310.exe" to update bios."Lenovo Ideapad Z570 Core i7-LG 55" Nanocell UHD 4K - Iphone 14 Pro Max *jano6220 felhasználónak 33 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
veterán
-
jano6220
tag
válasz Thunderzolee #6502 üzenetére
Eszt adta be mikor exe.re kattintottam,valamit csinálni kell vagy csak figyelmesztetés nem folytattam egyenlőre
"Lenovo Ideapad Z570 Core i7-LG 55" Nanocell UHD 4K - Iphone 14 Pro Max *jano6220 felhasználónak 33 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
veterán
Na, menj bele a BIOS-ba, és állíts mindent "Default"-ra.
Aztán lefuttathatod.Ez csak ilyen védelmi izé, figyelmeztetés.
Húzd ki az USB dolgokat, meg ne fusson háttérben semmi.
Amikor meg végzett, újra fog indulni, de nyugodtan várjál csak vele, mert lehet, h tovább fog szöszölni boot után/közben, az a lényeg, h véletlenül se áramtalanítsd a gépet.
Olyan,mint amikor frissítés települ, és rebootnál szöszöl még sokáig.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz he7edik. #6500 üzenetére
Volt Logouton egy írás ezzel kapcsolatban régebben:
http://logout.hu/cikk/egpu_kulso_videokartya_notebookhoz_2/az_eszkoz_bemutatasa.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Rambi
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség noti fejlesztés terén.
Ilyen laposról lenne szó: PACKARD BELL EasyNote F4085-GN-459HGMemóriát és ssd-t szeretnék bele rakni.
Memóriából 1x4gb 1333mhz ddr3-mas van benne, vmi nanya márkájú. Ehez ha vennék egy más márkájú ramot, de ugyanúgy 4gb 1333mhz-eset menne dual channelbe probléma mentesen? Összesen vajon hány GB ramot támogat és milyen órajelűt?SSD-ből hogy tudnám megoldani, hogy benne maradjon a gyári vincsi is? van ebbe a gépbe mSata vagy mini pci express slot?
-
veterán
A chipset 1333MHz-es ramokat támogat.
Ha másmilyet veszel hozzá, azzal is fog dualban menni.
De mihez nem elég 8GB?
Mire használod a gépet?Nem tudom mSata megy-e bele, nem találtam róla infot, egyszerűbb, ha leszeded a gép alját, és megnézed.
Optikai egység helyére be lehet tenni merevlemezt is (vagy SSD-t), valami ilyesmi kell neked:
http://www.juventus-team.hu/hirek/13470/Hogy_a_feneben_fer_egy_SSD_a_laptopba_a_HDD_melle_.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
he7edik.
addikt
Mennyire nem normális hogy így csak böngészve is 73-74fokos a proci meg az alaplap és gyakran felpörög akár 6000rpm fölé a CPU venti 28 fokos környezetben?
Égő szöveg a flém vázon
-
veterán
válasz he7edik. #6509 üzenetére
Az első generációs Core i sorozat még melegebb volt, mint a második generációs. De ezek egyébként így működnek. Dolgozik egy pillanatra a proci, akkor felmelegszik. A Tjmax. egyébként 105C°. Szóval az a 75 az nem sok.
Egyébként ha nem megy a dedikált kártya, akkor a prociba épített IGP dolgozik, ami szintén emeli a proci hőmérsékletét.
Meg hát az egy turbós proci, ha bekapcsol a turbo, akkor majdnem 3GHz-re pörög fel, ott termelődik egy kis hő, ezért pörög fel a venti, h aztán lekapcsoljon ha már nincs szükség olyan intenzív hűtésre.Örülj neki, h nem egyfolytában pörög mint pl. az enyém.
Nekem az alap fordulatszám is olyan hangos, h mikor megvettem, azt hittem kivágom. Kellett egy kis idő mire megszoktam.Am mióta van meg a gép?
1-2 éves?
Volt már takarítva?
Úgy veszed észre, mostanában melegebb levegőt fúj ki, és mintha alapból többet menne a ventije, mint amikor megvetted?
Akkor itt az ideje szétszedni, és kifújni a porcicákat a venti és a hűtő lamellái közül.Csak az asztalon használt gép is tele tud menni hihetetlen mértékben kosszal.
-
he7edik.
addikt
válasz Thunderzolee #6510 üzenetére
Biztos hogy ki kellene 2 év után csak mivel még sosem volt dolgom notival nem igazán merném szétkapni.
Égő szöveg a flém vázon
-
veterán
válasz he7edik. #6511 üzenetére
Ha nem szeded szét, többet ártasz neki, mert az összefüggő porcicán nem tuja átfújni a levegőt.
Pár példa:
itcafe.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_10344.html
itcafe.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_10351.html
http://logout.hu/bejegyzes/thunderzolee/am_asusnal_jol_erzik_magukat.html
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6082.html
[ Szerkesztve ]
-
he7edik.
addikt
válasz Thunderzolee #6512 üzenetére
Nem azt gondolom inkább beadom egy szervizbe hogy szakember tisztítsa ki gondolom nem kerül a világba?
Égő szöveg a flém vázon
-
he7edik.
addikt
Amúgy néztem játék alatt nem emelkedik 1.2GHz fölé (90fok) a proci frekije.
Égő szöveg a flém vázon
-
Arkennys
addikt
válasz he7edik. #6514 üzenetére
Nekem procit cseréltek, újrapasztázták azt és a hűtést is, és kipucolták össz egy ezresért. Ha jó helyet találsz nem kerül sokba, de nézz körül. Kértem előtte ajánlatokat, és volt ahol ugyanezért 8-9 ezret mondtak, és még tetszelegtek, hogy milyen kedvesek...
És ebből ahol csinálták is rendes szerviz, és az ajánlatkérős helyek is. Nagy differenciák vannak.Már bocsi, hogy én felelek, csak gondoltam ha már tudok...
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
veterán
Ejnye, az a Finepix AV250-es az egy 16MPixeles gép.
Jobb képet is tud csinálni ennél, hmm?Egyébként csatlakozót is rejt a nyílás?
Vagy csak kihagyták a helyét.
Mert pont úgy néz ki, mint egy bővítőhely, csak nem látom a miniPCIe portot.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Rambi
tag
válasz Thunderzolee #6517 üzenetére
Belekukkantottam, nincs benne csatlakozó
Lehet valamit kezdeni vele?Honnan ismerted fel a fényképezőt? siettem a képekkel azért ilyen minőségű...
-
ferkofurko
csendes tag
Pont nekem is ez a kérdés vetődött fel tegnap a fejemben (Acer 5551G, ugyanaz a kaszni) Én is kíváncsi lennék arra, hogy mit lehet azzal a fedett űrrel kezdeni
-
veterán
Akkor szerintem nem lehet kezdeni vele semmit.
Valószínűleg van olyan változat is, amiben ott ki van vezetve egy csati, és talán tettek is bele valamit (3G, Tuner).Nekem pl. 17"-os Fu-Si laptopban a másodlagos merevlemez helye ki van alakítva, és ott a csatlakozó is. Beleraktam, és működött is.
Ugyanilyen 17"-os Toshiba notebookban ott a helye, még a kis fém merevlemez keret is ott van, de nincs benne csatlakozó. Nehogy már bele tudjál tenni mégegyet (anélkül, h szervizben drága pénzért adnak hozzá csatlakozót). :/Nem tudom, esetleg másik notebookos topicban többet tudnak mondani, de a gép adatlapjában sem találtam leírást erről a bővítőhelyről.
Az EXIF-ben néztem meg a fénykép adatait.
-
KisBundi
őstag
Sziasztok. Van egy PB EasyNote TK-81-es laptopom egy AMD Athlon II Dual-Core Mobile P360 (2,3 GHz) szerelve. Szerintetek mi éri meg jobban, ha játszani is szeretnék vele? Egy 2 magos magos magasabb órajelű processzor vagy egy 3-4 magos proci ugyan ilyen órajelekkel?
-
Destriant
csendes tag
Üdv!
Jelenleg laptop vásárlás előtt állok, de mivel szűkös a keret, nem engedhetek meg magamnak egy fullos gépet. A kérdésem az lenne, hogy ha veszek e-bayről egy fapados Vostro 3550-et (i3 proci, 3 giga ram, integrált vga), abba később bele tudok-e pakolni olyan alkatrészeket, amik a szériához gyárilag is kérhetőek lennének (radeon 6630M, i7 processzor)?
A választ előre is köszönöm.
Destriant[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy kis netbook/notebook cuccom amit imádok;
ASUS UL20A
Anno ezt kétféle CPU kiépítéssel lehetett venni én a kisebbikkel vettem. Ki lehet ezt valahogy cserélni most nagyobbra? Be lehet szerezni egyáltalán BGA tokozású procikat és valahol el is tudják végezni ennek a kényes csere műveletét?
Mivel nap mint nap használom jó lenne egy kicsit "turbózni" rajta.
Lehetséges?https://www.facebook.com/Naruvideo
-
veterán
válasz KisBundi #6521 üzenetére
Hát ugye ezek tehetők a foglalatba:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_II_2AMD-nek nincsenek nagyon magasabb órajelű modelljei, ha van, akkor az már nem 25W-os TDP-jű, hanem 35, esetleg 45.
A gép hűtését viszont úgy tűnik a 25W-os processzorokhoz tervezték, legalábbis nem találtam infót róla, h volna-e ezeknek nagyobb processzorral szerelt változata.
Azért azt kalkuláld bele, h nagyobb TDP-jű procival lehet a hűtés sokkal többet menne.Egyébként nem hiszem, h sok értelme van mást belerakni, mert ott maga a VGA ami behatárolja a lehetőségeket.
Esetleg egy olyan kétmagos proci, amiben 2×1MB az L2 tár, nem csak 2×512.
Meg hát persze attól függ mivel játszol, ha olyan játékokkal, amik 4 magot igényelnek, értelem szerűen azoknál javulás áll be 4magos procival.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
KisBundi
őstag
válasz Thunderzolee #6524 üzenetére
Köszönöm, de egy HD6650 van társítva mellé, amit többek szerint is visszafog a proci. Ugyan ez a gép van szerelve Phenom II X4 N970-el is.
-
veterán
válasz Destriant #6522 üzenetére
Processzort ki tudod cserélni, de a VGA ha nem tartozék (csak az integrált Inteles HD3000), akkor azt nem lehet utólag beletenni.
Ezeket úgy árulják, h többféle felszereltségük van, és ennek megfelelően az alaplapuk annyiban változik, h van-e rajt videokártya, vagy nincs, ki mire akarná használni a gépet, olyat vesz. Az alaplapon ott a helye a dedikált VGA-nak, de nincs ráépítve, és utólag nem is lehet.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz KisBundi #6525 üzenetére
Nagyszerű.
Akkor már inkább csak az a kérdés, h milyen procit találsz hozzá - szerintem - és nem az, h melyik célszerűbb bele.Másik notebookos topicban nem kérdezted egyébként?
Sajnos AMD-nek nem nagyon vannak magas órajelű 4 magos processzorai, alacsonyabb négymagos viszont visszalépés lenne azokban az alkalmazásokban, ahol csak 2 magra van igény.
Meg L2 tár a 3-4 magosokban is csak 512KB.Szerintem egy magasabb órajelű kétmagossal jobban jársz (2MB L2-vel):
Phenom II N620 2.8GHz
Phenom II N640 2.9GHz
Phenom II N660 3.0GHzEsetleg:
Turion II N530 2.5GHz
Turion II N550 2.6GHz
Turion II N570 2.7GHzDe mondom, inkább azt derítsd ki, h amiket túlnyomórészt futtatni akarsz rajt, azok hány magot használnak.
Illetve a legjobb amit beletehetsz az a már említett Phenom II X4 N970.
-
veterán
válasz narumon #6523 üzenetére
Volt itt már aki ilyesmit kérdezett régebben, nem tudom ő mit csinált végül. Mi megpróbáltuk lebeszélni róla, mert 70ezerért talált hozzá BGA tokozású procit, és nagyon úgy tűnt, h meg fogja venni bele, mert neki az mindenáron kellett.
Szóval az aprók közt asszem van aki csinál ilyesmit, h BGA tokozású dolgokat újragolyóz, gondolom cserét is vállal ilyen alapon.
De azt tudnod kell, h mindkét proci harmatgyenge, hiába cseréled ki, az se lesz gyorsabb gép.
És hát a másik, h hol szerzed be?
Nem szoktam látni az aprók közt ilyesmit.Én inkább eladnám, és vennék egy Brazosos gépet, az legalább erős is.
-
KisBundi
őstag
válasz Thunderzolee #6527 üzenetére
Természetesen N970-re gondoltam én is am van bőven minden Ebay-n...
Jobbára mai játékokra gondoltam. Meg ami még ki fog jönni. Pl. FarCry 3, Crysis 2-3, GTA IV, Grid2 stb -
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Az egyik barátomnak van egy Asus K50AB típusú notija, aminek be van törve a kijelzője. Nekem pedig van egy bontásra ítélt Packard Bell EasyNote TK4036 típusú notim. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek át lehet cserélni a kijelzőt? Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Asus K50AB oldalán, display rész: 15.6" HD (1366x768) Color-Shine (Glare-type),Vesa Like
Packard Bell: 15,6" TFT HD LED (1366x768) -
blion
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szüksége, garanciában kicseréltem a notebookban a DVD írót, de azt a kis fekete L alakú távtartót (ami két csavar kapcsolódik az íróhoz 1-el pedig a géphez, remélem érthető) véletlenül rajta hagytam, így csak most eszméltem, hogy nem tudom mivel odafogatni a meghajtót. Mi ennek a kis pöcöknek a neve és hol tudok ilyet szerezni?
Köszi előre is!
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
HP 2510p laptopba szeretnék memóriát vásárolni, 4 GB-os modult, specifikáció alapján DDR2 megy bele, de elég horror árai vannak ezeknek.
Jól sejtem hogy a DDR3 fizikailag is máshogy néz ki (más a lábkiosztása), csak mert annak az ára kb fele a DDR2-nek.
Let the Zone take me if I am.
-
veterán
-
kutga
nagyúr
válasz Thunderzolee #6535 üzenetére
Jó ötlet, szét is nézek.
Win7-et telepítettem a kis 2510p-re de szenved a vinyó, egy SSD-t is elbírna. Ebbe a modellbe 1,8"-os SSd megy bele ugye?
Let the Zone take me if I am.
-
veterán
-
Tim82
félisten
1,8", de nem microSATA, hanem ZIF csatlakozós.
Ha jól rémlik, a 2510p-ben 1 db RAM slot van, ezzel számolj.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Igen. Ha jól rémlik, akkor "márkásabb" SSD-t a Sandisk gyárt pl. ilyen csatlakozóval.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
válasz .:Kristian:. #6530 üzenetére
Ha szétszeded őket, és a csatlakozójuk egyforma, akkor cserélhetők.
Úgy látom mindegyik LED háttérvilágítású, és méretre/felbontásra ugyanolyanok. Ilyenkor csak a csatlakozót kell figyelni, h hány pines. (20, 30, esetleg újabban 40.)
-
.:Kristian:.
addikt
válasz Thunderzolee #6542 üzenetére
Köszi, invertert nem kell cserélni?
-
Tim82
félisten
Ez gyakorlatilag a PATA csatlakozófelület egy változata, tehát ennek megfelelő sebessége lesz. Valamint tudtommal nincsen ilyen csatolóval TRIM-képes SSD.
-
kalmanchris
tag
Sziasztok!
A laptop-om bekapcs gombjának elszakadt az egyik kábele. A mikrokapcsolóra csatival csatlakozik, ezért gondolom cserélhető.Tud esetleg valaki segíteni, beszerezni?
A laptop típusa: Packard Bell Easynote TJ65-AU-410HG
-
blion
csendes tag
-
csab1k
csendes tag
Szerintetek melyik proci a jobb játékra?
http://ark.intel.com/compare/35563,37033
Cs.
-
veterán
Olyan játékokhoz, amik csak 2 magot használnak, a kétmagos jobb, mivel jóval magasabb órajelen jár.
Ha viszont több olyan játékkal játszol, ami kihasználja mind a 4 magot, akkor értelem szerűen a négymagos.DE:
A négymagos TDP-je 45Watt, a másiké csak 35.
Amibe raknád laptop, az biztos, h meg fog birkózni a 45Wattal? Nem csak a 35Watos procikhoz tervezték a noti hűtését?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz .:Kristian:. #6543 üzenetére
Nem tudom, szerintem szétszedéskor úgy is adja magát, ha cserélni kell.
De azt tudod, h ezekben nincs fénycső, mivel ledes háttérvilágításúak.
Inkább az aprók közt kérdezd meg azoktól, akik ezekkel foglalkoznak, ha nem akarsz nekiállni a szerelésnek csak úgy.
http://hardverapro.hu/apro/15_4_wxga_laptop_kijelzok_eladok_beszerelessel_gar_2/friss.html
http://hardverapro.hu/apro/15_4_14_1_stb_notebook_laptop_lcd_tft_kijelzo/friss.html
http://hardverapro.hu/apro/LCD kijelzők 14"-21"/friss.html
Ebben a rovatban biztosan hirdetnek mások is, ha ők esetleg nem akarnak ingyen segíteni priviben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest