- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz gáspár lászl #5900 üzenetére
Pontosan, sajna nem lehet!!!
[ Szerkesztve ]
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
KrAt
veterán
válasz gáspár lászl #5909 üzenetére
Nem fogsz írni.. Gondolkozz el egy picit azon, hogy hogyan kéne viselkedni, ha normálisan segítenek neked..
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.a segítségetekkel amit nagyon köszönök sikerült kiderítenem hogy egy dell latidue e 550,amiben most celeron 900 proci van,milyen 2 magos procikat rakhatok.[link] egy látássérült kislánnyé a noti ,és tanuláshoz,netezéshez,zene halgatáshoz használja,tehát nem kellene egy óriási cpu teljesítmény. lenne pár kérdésem.1: Igaz e hogy a 45nm-en készült procik, kevesebbet fogyasztanak,és kevésbé melegednek mint a 65nm-en gyártottak? 2 procit néztem ki a használt piacról l .Core 2 duo T7250[link] Intel pentium dual core T4300[link] Gondolom a 7250 az erősebb,de az 65nm-en készült,ellenben a t4300 45nm.Mennyivel melegszik jobban,és fogyaszt többet a 7250 a 4300 tól,és mennyivel nagyobb a teljesítménye?mert ha túlzottan csökenne az aku idő,és nőne a melegedés,akkor inkább a t4300-at választanám a 7250-el szemben.előre is köszi.
üdv.
-
sz.viktor
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.(megint)
Épp megjött a RAM amit a t61-be akarok tenni. viszont fogalmam sincsen hogy betehetem e a másik mellé, ami benne van éppen. És ha igen akkor melyik menjen alulra/felülre. Számít e egyáltalán az ilyen? Leírom az adatokat amik a RAM-on vannak.Ami most benne van:
HYS64T64020HDL-3S-B
512MB, 2Rx16 PC2-5300S-555-12-A0
Amit tennék bele:
MT16HTF15664HZ-800H1
2GB 2Rx8 PC2-6400S-666-13E1Köszönöm ha valaki tud segíteni.
Üdv
Sz.Viktor -
veterán
válasz sz.viktor #5913 üzenetére
Mellérakhatod, semmi extra, nem baj, ha különbözők a modulok.
Itt egy video arról, hogy kell szerelni:
http://www.youtube.com/watch?v=2p9QgkeVKkQMondjuk amit vettél hozzá 2GB-os modul, az 800MHz-es.
A gép chipkészlete viszont csak 667MHz-ig támogatja a ramokat.
Ez általában úgy megy, h majd csak 667-en hajtja a notid a 800-as ramot.
Vagy el sem indul. Ez ritka, de sajnos van ilyen.
Viszont nem kell aggódnod, tönkre nem tud menni ettől sem a ram modul, sem a notebook.
Nyugodtan próbáld bele.Esetleg ha nem indul a gép a két rammal együtt, akkor vedd ki az 512-est, és csak szólóban a 2GB-ost próbáld meg. Ha megy, akkor oké, ha nem akkor ez van.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
gáspár lászl
tag
mért nem tudom le formázni a c meghajtott ,azt irja ki hogy nem tudja be fejezni a formázást? ez mért van?
-
gáspár lászl
tag
válasz gáspár lászl #5915 üzenetére
ezt komolyan kérdezem nem hülyeségből,meg nem akarok senkit sem bósszantani !!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz gáspár lászl #5918 üzenetére
Mert a rendszert nem tudod saját magával leformázni.
Windows nem engedi, kicsit gondolkozz.20 éve a Prohardveren
-
veterán
-
gáspár lászl
tag
válasz Thunderzolee #5921 üzenetére
?
-
MODERÁTOR
válasz Thunderzolee #5921 üzenetére
Ennek a közösségnek még szüksége van a tanácsaidra, nyugi.
20 éve a Prohardveren
-
veterán
válasz gáspár lászl #5924 üzenetére
Nyugi, csak azt kérdeztem meg én is, h miért akartad a C-t formázni, mivel rajta van a rendszer;de közben válaszoltál rá.
Ezért töröltem a hsz-t.Megmondom őszintén, én úgy szoktam rendszert felrakni, h letörlöm az egész merevlemezt, (persze előtte elmentem ami rajta van), és telepítéskor formázom.
Amúgy sem vagyok a híve annak, h ne a C meghajtón legyen a rendszer.Természetesen vannak partíciókezelő programok, amikkel formázni is tudsz, de én ingyenest nem ismerek.
Itt meg tudod kérdezni:
http://itcafe.hu/tema/milyen_program_ami/friss.htmlVagy Google is bizonyára rengeteg programot ajánl.
-
gáspár lászl
tag
válasz Thunderzolee #5925 üzenetére
csak mivel particionálva van a vinyóm benne,így nem tudtam rá felteti meg meg akartam volna még növelni a c-nek a gigáját csak mivel nem tudtam megcsinálni így a d-re raktam fel, c-nicns rtajta windows
-
sz.viktor
csendes tag
válasz Thunderzolee #5914 üzenetére
szia!
A szereléssel nem volt gondom, cseréltem már benne procihűtőt nemrég, azt is video alapján.
Viszont amit mondasz az érdekes, hogy csak 667-ig tudja kezelni, mert mások meg azt mondták T61 topicban, hogy 800Mhz-ig nem lesz gond. Betettem az 512 mellé, működik gond nélkül mint a 2,5GB, viszont azt hogy hány MHz.en dolgozik, azt nem tudom. Ezt BIOS-ban meglehet nézni, nem? -
veterán
válasz sz.viktor #5927 üzenetére
CPU-Z programot tegyél fel, az kiírja.
Notikban a BIOS-ban nincs ilyen opció, sztem nem fogja írni, esetleg bekapocsláskor a post képernyőn asszem írja.
De ha a BIOS-ban a post le van tiltva, és csak a gyártó logóját mutatja, majd utána már egyből azt, ahogy bootol a Windows; akkor engedélyezd a BIOS-ban a post képernyőt.De én a CPU-Z-t ajánlom, az általában pontos.
Esetleg az AIDA64 is jó, de annak az ingyenes verziójából asszem ezen a ponton nem lehet kiolvasni épp hány MHz-en hajtja a ramokat.
De lényegtelen, én mindenesetre felírtam magamnak a jegyzeteimhez, h a géped chipsete viszi a 800MHz-es ramokat is.
Köszi, h visszajeleztél.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz sz.viktor #5927 üzenetére
Konkrétan azt a választ kaptad a Thinkpad-topikban, hogy nyugodtan tehetsz bele DDR2-800-as RAM-ot is és gond nélkül fog működni, nem azt, hogy 800-as FSB-n fogja járatni is azt a RAM-ot a T61-ed. A chipset (Intel 965GM/PM stb.) 667 MHz-es FSB-n fogja járatni a gépbe tett RAM-okat.
Csak a pontosság kedvéért jegyzem meg, nem kötekedni kívántam. Clown kollégának is T61-e van, valószínűleg tapasztalat alapján írta, hogy a 800-as modulokkal nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
-
sivatagifoka
csendes tag
Sziasztok,
Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy régi Toshiba laptopomba kénytelen vagyok új HDD-t venni. A régi "Hitachi Travelstar (HTS541080G9SA00)" 80GB. SATA interfésszel rendelkezik.
Tudok én beltenni SATA II vinyót vagy nem? Visszafelé kompatibilis szerintetek?Köszi.
-
Tim82
félisten
válasz sivatagifoka #5931 üzenetére
Tudok én beltenni SATA II vinyót vagy nem? Visszafelé kompatibilis szerintetek?
Mindkettőre igen a válasz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
eketomy
senior tag
válasz gáspár lászl #5934 üzenetére
A kérdésedre a válasz: igen
[ Szerkesztve ]
-
janami
csendes tag
Hellóka
Van egy Albacomp Activa - Standard Mobil 550G laptopom
-Intel Celeron M 1,5 Ghz procival, azt hiszem 478 -as foglalatú
-512 Mb ddr2 533 Mhz memóval.A célom az, hogy win7 oprendszerrel tökéletesen működő irodai gép legyen belőle ( nem célom a játék, csak a gyors működés )
A kérdésem, milyen procival lehetne ezt bővíteni, illetve mennyi memót tudna kezelni, esetleg 2 Gigát?
( lehet hogy ezt megtudom oldani 2 db 1 Ghz-el, ha tudja kezelni akkor nekem az tökéletes, de azért kíváncsi vagyok hozzáértők véleményére ), illetve az interneten semmilyen gyári oldalt nem találtam ezzel kapcsolatban.A környékemen nincs számítógépes szakszervíz, kb olyan 80 km-re van a legközelebb, és keresetem sincs most egy újat venni, ezért érdeklődöm itt.
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
janami
csendes tag
válasz Thunderzolee #5938 üzenetére
Szia Thunderzolee
a proci intel celeron m 370 -1.5GHz órajel, 1MB L2 cache , 400 MHz FSB , 478 FCPGA foglalat, van itt elfekvőben egy intel pentium m 740 1.7 Ghz-es 479 mPGA foglalatú 400 Mhz-es proci, amivel ment is, de vissza lett rakva az eredeti, mert nemigazán hozzáértő rakta be.
az alaplap CLEVO Co. M5XOG
chipset intel i915GMS/i910GML
[ Szerkesztve ]
-
eketomy
senior tag
Memóriából viszi a 2x2GB DDR2-őt, bár vásárlás előtt érdemes lenne belepróbálni a memóriákat!
CPU listát én meg ezt találtam, nemtudom, hogy mennyire mérvadó ez a lista de majd Thunderzolee megmondja ebben Ő a király!Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
Tim82
félisten
válasz eketomy #5940 üzenetére
Nem viszi a 2*2 GB RAM-ot ez a chipset, 2*1 GB RAM a maximum, amit bele lehet tenni.
-
eketomy
senior tag
Igen, tényleg igazad van! Mindenesetre én azért próbaképp megpróbálnék egy 2GB-os modult belepattintani, hátha! ... mert azért lehet rá esély ettől függetlenül is, mert mint tudjuk nem mindig egyezik az elmélet és a gyakorlat!
Szal próba cseresznye!
-
veterán
2×1GB DDR2 533MHz ramot tudsz beletenni, ahogy már írták.
Itt keress hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr2.phpProcikat meg azokat kezel, amiket lejjebb belinkeltek.
Az 5-re végződő Pentium M-ek (Banias mag) 400Mhz-es FSB-vel mennek,
a 0-ra végződő Pentium M-ek (Dothan mag) 533-as FSB-vel mennek.
A chipset viszi az 533-as FSB-t is.
A Celeronokban (az alacsonyabb órajel mellett) csak 1MB L2 tár van, míg a Pentium M-ekben 2MB.A legnagyobbak a Pentium M 760, 770, 780-as procik
Azonban ez utóbbi kettő elég ritka.
Itt keress hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpAmit beleraktatok az miért is lett kiszedve?
Az pont jó bele. Kezdésnek nem is rossz.
Mivel tuningolni nem lehet, érdemes egy magasabb órajelű példányt keresni bele.Szüleimnél otthon egy hasonló hardverű gép van, 2GB rammal, 770-es procival. A Win 7 jól fut rajt. 720-as HD még maximális prociterheléssel elfut rajt, de az 1080-as az már nem. Ettől függetlenül jó kis gép, csak hát persze picit lassan indulnak el rajt az alkalmazások.
De netezni sok megnyitott ablakkal is jól lehet.
Merevlemez milyen állapotban van?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz eketomy #5942 üzenetére
Fogja látni a 2 GB-os modult, csak bármit teszel mellé, azt már nem kezeli le. Win 7 ezt úgy írja ki a rendszerinformációnál (pl. 2 GB + 512 MB-os modulok esetén), hogy "2,5 GB memória (2 GB használható)".
Éppen ezért felesleges az egy db 2 GB-os RAM beletétele ilyen chipsetű notiba (hacsak nem mindössze egy darab bővíthető slot van), a dual channel (ami azért nem dob sokat, de mégis jelent valamit a noti sebességét illetően) miatt a 2*1 GB beszerelése a célszerű.
Volt/van két ilyen chipsettel szerelt notim, tapasztalatból mondom.
-
eketomy
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz eketomy #5945 üzenetére
Sajnos, még ramdisknek kiosztva sem kezeli le tudtommal a 2 GB fölötti RAM-ot.
-
janami
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget nektek TomyGun, Tim82, és Thunderzolee.
A memót valósínű megveszem 2x1 gb 533Mhz kingstont 8200-ért, a procit most fogok nézni
Azért lett visszacserélve, mert nagyben kezdte a fórumot elég hosszan, hogy mire kell figyelni, és azzal voltam/vagyok hogy nem elég neki a hűtés, de akkor valószínű jó lesz ebbe
A vinyó az is a géppel egyidős, 7 éves 80-as Fujitsu
-
Tim82
félisten
Szerintem drága lesz az a 8200 Ft-os 2*1 GB RAM. Ha nem idegenkedsz a használt RAM-októl, akkor kb. 5000 Ft-ból meg tudod oldani innen Hardverapróról a memóriát. Nyugodtan tehetsz bele 667 MHz-es modulokat is, gond nélkül működni fog vele a notid.
Ami a Pentium M 740-et illeti, gyakorlatilag semmivel sem nagyobb a hőtermelése a Celeron M processzorodnál.
-
veterán
Így van janami.
Mindkét proci 100°C-os Tjmax. értékkel bír.
TDP: Celeron 21W, Pentium 27W Ezek közt nincs olyan égbekiáltó különbség.
A Celeron azonban nem rendelkezik az Intel Speed Step technológiájával.A Speed Step az, amikor egy proci órajelét a gép az éppen aktuális terhelés függvényében változtatgatja. Magyarán a 740-es Pentium amikor épp nem csinál semmit, akkor (6-os szorzóval) 800MHz-en jár, terhelés hatására aztán (egészen 13-as szorzóig) nő a teljesítménye 1.73GHz-ig.
Ezzel szemben a Celeron egyfolytában 1.5GHz-en jár, és így folyamatosan fűt.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, van egy majdnem 4 éves msi gx600-as laptopom, amiben egy intel wireless 3945abg wifi kártya van.
Ezt szeretném lecserélni egy n wifi kompatibilissel.
Garancia már úgysincs rajta, szétszedni is szétszedtem már újrapasztázás végett, szóval elméleti akadálya nincs.
Azért szeretném a belsőt lecserélni a külső stick helyett, mert nem szeretném, hogy "kilógjon" belőle a vevő.Körbenéztem ebay-en, és az lenne a kérdésem, hogy ez vajon megfelelne-e nekem?
A leírás alapján jó, még az én modellemet is megemlítik, mint cserére alkalmas.Viszont ennek 3 antenna csatlakozója van, az enyémnek pedig ha jól emlékszem csak kettő.
Itt egy két a legutolsó szétszedéséről.A kérdés tehát az, hogy be lehet-e szerelni a gépembe, működne rendesen és hogy menne-e utána teljes sebességgel (tehát gyorsabban, mint a jelenlegi g kapcsolat, a router az már n kompatibilis, egy 1043nd modell) a net?
Szerk:
Közben megtaláltam a "harmadik" antenna csatlakozót ebayen.Ezt vajon milyen nehéz beépíteni?
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest