Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz NEMO1968 #5913 üzenetére

Szia!
    Nos... Gondoltam rá, de nem, nem emlékszek ilyenre ráadásul a kézikönyvben a következő áll: Telep állapota
    - Folyamatos zöld fény, ha az akkumulátor töltődik.
    - Folyamatos sárga fény, ha az akkumulátor töltésszintje alacsony.
    - Villogó sárga fény, ha meghibásodik az akkumulátor, és cserére szorul. A
    gyártó által ajánlott, egyenértékű típusú akkumulátor beszerzését illetően
    vegye fel a kapcsolatot a helyi kereskedővel.
    - Az akkumulátor LED kialszik a töltés végén, vagy ha a hálózati adaptert
    leválasztják.

Tehát elvileg aksi nélkül SEMMIT nem szabadna mutatnia a lednek.
    De mindenesetre kösz a tippeket!

Ha már tippeknél tartunk, úgy döntöttem mégis leírom az én tippjeimet.
    Először is, a szétszerelése az útmutató szerint történt, de mivel kismillió kábel és csatlakozója meg csavarja stb. van ezért nem rögzít(h)ettünk minden lépést, a haver gépe ott volt, rajta a videó és a PDF-is -összeszerelni is aszerint szereltük DE egy kábellel bajban voltunk, se a videóban se a PDF képein nem látszik hová való.. a kábel maga egy nagyobb csatlakozóból ágazik ki és egy fém "alátétben" végződik vagyis minden bizonnyal árnyékolás vagy valami hasonló ezért a három lehetséges csavar-hely közül oda fogattuk amely fémes összeköttetésben áll a gépház fém takaró-árnyékoló-... részével.
    Eeeeesetleg EZ van rossz helyen???
    A másik, hogy miután az aljzat mechanikai tisztítása nem járt teljes sikerrel (voltak még érintkezési gondok) az oxidréteg redukálására/leoldására enyhe savat használtam, sima enyhe háztartási sav volt zsebkendőbe felitatva és behelyezve az aljzatba az érintkezők közé. Mielőtt bárki a fejéhez kapna h "úr isten...!" 1- az olyan fémeknél melyek bírják pl. a réz annál ezt használják iparilag is mert az teljesen megtisztítja és meg is tisztította 2- arra ügyeltem hogy ne tocsogjon a zsebkendő és a gép vízszintesen legyen teljesen áramtalanítva (akku ki) 3- miután kiszedtem a(z egyébként oxidos) zsebkendőket és bedugtam, vártam hogy végleg kiszáradjon mert a sav-gőz esetlegesen vezetheti az áramot. DE (ja, t'om megint egy 'de' :/) rögtön ezután a gép nem indult bár az érintkezés tökéletes volt mert töltést jelzett (akkuval benn), vártam még és ezután annyival tovább jutottam h a szokásos led (caps. scroll. num.) "felvillanási szekvencia" megvolt csak kép nem, szóval vááártam még jó sokat és már működik.
    Talán elrontottam odabenn valamit a savas akciómmal???
    sima mesterséges citromsav volt amit teába is tesz az ember sz'al nem v'mi durva cucc.. na de mégis...
    :S

Ez a két tippem van.
    De ha sav, akkor mit ronthatott el? -Azóta már százszor kiszáradt, a nyomtatott áramkört meg egy ilyen nem marja meg...
    Ha meg az a kábel van rossz helyen, (hogy okozhatna ilyet? de ha mégis) honnan tudom meg hová való? -Tényleg nem látszik hová való... Ja, és ugye ki lett pucolva meg újra-hőpasztázva, ha MEGIN' szétszedem hogyan csináljam h megmaradjon a hűtőrendszer hőátadó képessége?

De az is ugyanúgy meglehet, hogy rosszul tippelgetek.
    Tehát továbbra is várom a tanácsokat.
    NEMO neked meg kösz a tippeket.

Új hozzászólás Aktív témák