-
PROHARDVER!
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
huszi.gyb
senior tag
Azt nem tudom, hogy kivonulnak-e. Azt hallottam, hogy ma bejelentették, hogy a Bamuax pontgyűjtő kártya kuka lesz, helyette a több céget összefogó (talán multipont, vagy franc tudja mi lesz). De ettől még lehet, bár számomra kérdéses, hogy a kivonulás idejére miért váltanak pontrendszert.
Azt nem reklámozták, hogy végkiárusítás lenne.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Jeee Majesty fan club admin jóváhagyta a regisztrációmat. (Novemberben regisztráltam, 7.-én küldtem nekik e-mailt, hogy WTF van, szeretnék ott is fórumozni).
www.dongosofor.hu
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz huszi.gyb #6704 üzenetére
Ne aggódj, engem meg a szocimotorosból nemrégen bactak ki, mert hogy se MZ-m, se Jawam, de még egy koszlott Pannóniám sincs. Amúgy meg nem is baj, mert a sok szélsőjobbos, turbómagyar g*ci között én voltam az egyetlen igazi "szocimotoros" (egy Hondával).
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz -Mosquito- #6706 üzenetére
Ezért haragudtak meg rá... Nem szerel minden hétvégén.
www.dongosofor.hu
-
kcsa
veterán
Nos, kész a fényezés, minden nálam van. Hét elején megjön az utolsó csomag és minden készen áll az összerakásra.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
balazs1011
aktív tag
Üdv Urak.
Kérdésem a köv.lenne 2002-es Piaggio X9 blokkjában a hajtás és a kuplungtengely
megegyezhet a Beverly 500 -éval?
Szerintetek???---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #6710 üzenetére
Én szervízkönyvből kitúrnám a cikkszámokat.
-
balazs1011
aktív tag
-
longwild
aktív tag
válasz balazs1011 #6712 üzenetére
Ezt nem nagyon fogjuk tudni megmondani. Hacsak nem találunk valakit, aki már kciserélte egyiket a másikra a motorján...
Mondjuk ha a két gép évjárata, blokkja azonos, akkor könnyen lehet, hogy a hajtás környéke is nagyon hasonló. De ha nem jön össze, akkor én nem mondtam semmit!
[ Szerkesztve ]
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
üszök
őstag
Ez a szíj nagyon sz@r lehet?
Majdnem fele annyi mint a többi."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #6712 üzenetére
Találtam egy ilyet. Ez alapján eldöntheted, a pontos típusokat nem ismerem
-
-
polimorf
tag
Az a helyzet, hogy autófényezőknél leginkább nincs is motoros színskála, nálunk is csak a sz.gépben van meg pár nagyobb márka receptúrája. Így mi is csak hasonlót szoktunk keresni autós színskálából. Persze ha megvan a színszám akkor TALÁN sikerül kikeverni de az sem jelenti azt, hogy egy az egyben passzolni fog a szín. Szóval ha csak kicsi a szineltérés akkor mákod van. Ha olyan a szín akkor javasolni szoktam, hogy inkább átfestem az egész gépet mintsem csak darabokat róla.
Sajnos ilyen ez a szakma.
A Kimkó ha jól tudom a honda oldalági gyermeke. A hondákban az ülés alatt az aksi környékén egy matricán szokott lenni a színszám. Onnan tudom, hogy az én hondámon is ott van.[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
kcsa
veterán
válasz polimorf #6723 üzenetére
Nem tudom mennyire követted az eseményeket: olyan sötétszürke színű orridomot rendeltem (fényképpel alátámasztva) a kereskedőtől ami rajta volt. Erre a világosabb szürkét küldte, nem voltam boldog.
Aztán inkább nem küldtem már vissza, ez se néz ki rosszul (bár a régi vagányabb volt), úgy döntöttem hogy ha már sárvédőt pl. úgyis fényezni kell esés miatt, ráadásul színeltérés biztosan lett volna az eredeti szín mellett is az új és a régi idom között (ha másért nem is, a kora miatt biztosan), úgyhogy nagy levegőt vettem és lefényeztettem az összes idomot a világosabb szürkére - kivéve az orridomot, az lett az alap.
Mivel ez elméletileg vadiúj, napfényt még nem látott elem, bíztam benne hogy színkód alapján lesz festék, és akkor minden 99%-ig azonos lesz. Nem ez lett, de elsőre így is elégedett vagyok.
Aztán majd az első nyári verőfényes napsütésben kiderül hogy mi is az igazság
Kymco színkódjai még egyszerűbbek: egyszerűen néhány gyári szín van csak. Ezek:
NH045MA Bright Silver (N8P)
NH124MA Dark Gray Metallic (NFP)
PB107MA Bright Blue (BAP)
YR168PA Orange (YFP)
PB244MA Deep Blue (C6P)(meg még van az én sötétszürkém, meg fekete, meg pár ritkább szín, de ezek a leggyakoribbak)
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz polimorf #6728 üzenetére
Végülis nem volt akkora gond. Eddig csak műanyagot javítani jártam ebbe a műhelybe - eddig szerencsére csak kétszer, de a fényezést is egész szépen megcsinálták.
Hazudnék ha azt mondanám hogy hibátlan, de elfogadhatónak tartom.
Matricázást raktál már fel amúgy? A domborúakat is szappanos vízzel kell/lehet?
[ Szerkesztve ]
-
polimorf
tag
Én az enyémre lakkozás előtt tettem fel és a matricát is lelakkoztam.
Amúgy ha a lakkra teszed fel akkor mindenképp mosogatószeres vízzel tedd, mert ha még korrigálni szeretnél rajta így megteheted, és a légbuborékokat is ki tudod alóla nyomni egy gumilappal.
Nemtudom milyen domborúra gondolsz pontosan?[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
polimorf
tag
Ha Tankpad féle domború matricára gondolsz akkor én azt is mosogatószeres vízzel tettem fel, és jó erősen kinyomkodtam alóla a lehetséges légbuborékokat. Azóta is bivajerősen tart.
Itt egy kép róla:[ Szerkesztve ]
-
polimorf
tag
Az nem is dombormatrica csak sima. A felület domború amire ragasztod.
Mielőtt nekiállsz mindenképp zsírtalanítsd a felületet. Új fényezésnél a hígító nem ajánlott (mert bemattítja a lakkot), de esetleg sebbenzinnel 1-2 másodpercre áttörlöd a felületet amit azonnal szárazra is törölsz. Mindenképp muszáj a felületet tökéletesen zsírtalanná és pormentessé tenned ragasztás előtt, mert különben idővel leválhat ha nem tiszta a matrica alatt a felület. Aztán simán mosogatószeres vízzel tedd rá, igazítsd a helyére és nyomd ki alóla a légbuborékokat. Mikor ez meg van, megtakarítod az egészet, hogy szép tiszta legyen és kész.
Itt bemutatja a száraz és a mosogatószeres felragasztást is.Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz polimorf #6735 üzenetére
Egy sima tankpadot hogyan lehet a legegyszerűbben (az elcs*szés legkisebb veszélyével felapplikálni egy régi, de nagyjából sérülésmentes fényezésre? [link] Lakkbenzinnel vagy féktisztítóval zsírtalanítom, és mehet fel szárazon?
A cél nem az "öncélú" dekorálás lenne, hanem hogy a rendszereen használt tanktáskám ne szedje le, ne karcolja a gyári fényezést a tankon.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
polimorf
tag
válasz Bogyó bá' #6737 üzenetére
Itt szépen látható a tankpad felragasztási folyamata.
Azért linkelem mert vizuálisan könnyebb megérteni minha csak simán leírnám.
De a videón is látható, hogy alaposan zsír és portalanítja a felületet. A gumikesztyű meg azért van rajta, hogy menet közbe a kezéről se menjen zsír vagy szennyeződés se a matricára se a felületre.[ Szerkesztve ]
-
polimorf
tag
Remélem tudtam picit segíteni mindenkinek aki matricázásra adja a fejét.
Szerintem ha videón is látható a folyamat jobban vizualizálható mint sima szöveges leírás alapján.Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
-
csongi
Topikgazda
Srácok ezt valaki be tudná szerezni kedvezményesebb áron?
-
üszök
őstag
Kérdeztem ezt szombaton ma meg is jött,és kaptam egy MITSUBOSHI szíjat. 12,5k-ért
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
kcsa
veterán
válasz huszi.gyb #6748 üzenetére
Jó állapotú...
Gondolom ezt is úgy kell értelmezni, mint a fájdalomszinteket az orvosnál:
Csak egy szúnyogcsípés = k.vára fáj
Csak egy kicsit kellemetlen = besz.rsz a fájdalomtól
Ez lehet hogy fájni fog = ájulás / haláljó állapotú = bontószökevény
Megkímélt = neolux spray-el átfújt bontószökevény
Újszerű = átlagos állapotú használt[ Szerkesztve ]
-
huszi.gyb
senior tag
Igen... 80 000-ért odaadná, papírozható. Írtam neki, hogy 100-nál többért nem valószínű, hogy eladja... De ezt inkább bontásra érdemes megvenni, már képek alapján is... Főleg, ha Honda Mayesti... Ha a márkát/típust nem tudja, de használta, gondolom mennyi törődést kapott...
szerk.: Jó állapotú = elsőre indul.
Ami mint tudjuk nem jelenti azt, hogy n*100k nem megy bele pár év alatt...[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Segway Ninebot KickScooter MAX G30D II
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Himiway Zebra Step Thru 2023 elektromos fatbike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest