- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz atok666 #13800 üzenetére
gyönyörű a rajza ennek az üvegnek, de mintha frontosnak tűnne -vagy csak lehet én már ebbe belebetegedtem
gulyo: az én 105ösöm holland beszerzés, kipróbáltam, megvettem...nem igen félek tőle, hogy bármi baja lenne...persze csvarokat, blendét stb ellenőrizd, de szvsz tök mindegy milyen beszerzés
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Freddy76
addikt
válasz Gulyopapa #13804 üzenetére
Szerintem a látószögre gondolt gab.m. Az ekv. 127,5 nem annyira kényelmes szerintem, lakásban pláne. Nem sok ember ismerek itt, aki dx-en sokat ellett volna a 85-tel. Szerintem (hangsúlyozom: szerintem) átlagfotósnak, családi portréra, dx-re, jobb választás az 50/1.8g.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Gulyopapa
addikt
Ha mégis szűknek bizonyulna a használat során, akkor meg veszek mellé egy 50-est vagy 35-öst occsóér
Meg ugye, ott van még a jó öreg 18-105 is ...[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Ha már szóba került a 35-ös...lehet, hogy megoldódik a D90, D7k tulajok fókuszproblémája: Nikkor 35 f1.8 G ED.
Én spec nem vagyok elájulva ettől a bokehtől. Rögtön észrevehető, hogy ebben bizony 7 lamella van.Kérdés, hogy vajon mennyi lesz rajta az FX felár.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
-
Gulyopapa
addikt
Közben leesett hogy ez már nem garis objektív.
Akkor is megér 110-et ha valóban hibátlan ? -
Byk01
őstag
válasz aleister #13808 üzenetére
Kérdés, hogy vajon mennyi lesz rajta az FX felár.
B&H
Ez magyar pénzben a különböző ármódosító hatások után kb. 180 eFt."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
m3ss
veterán
mivel magyarazzak ezt az arat? sztem meg 120e-ert is sok lenne...
felfuttatjak a sigma 18-35-ot vagy fx fele terelik a nepet?szerk: ja hogy ez fx-re is jo? mondjuk akkor is tul draga sztem..
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aleister
veterán
Szerintem is.
Rákerült egy távolságskála (amit az esetek 99%-ában nem használsz), egy ED lencsetag, meg kirajzolja a full frame-et. Hozzátenném az alap 35 DX egész jópofa képeket rajzolt FX-re. Kapott egy beépített vinyetta effektet, de ettől függetlenül a teljes érzékelőre vetített. Bizonyos fotózási stílusnál simán feature, nem bug kategória.Ezért én sokallom a több, mint 3x-os árat.
Kíváncsi vagyok, hogy DX képkivágaton, ha összevetem a 2 üveget milyen különbség van a kettő között.
-
Viperator
őstag
Szép napot!
Egy kis segítség! Hol/kitől érdemes venni EN-EL15 akkut (pl. ebay)?
Lehet vinni állványt repülővel? (repülő csomagterébe)
Előre is köszönöm a választ!
Üdv: Viperator
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
-
m3ss
veterán
válasz aleister #13820 üzenetére
"Kíváncsi vagyok, hogy DX képkivágaton, ha összevetem a 2 üveget milyen különbség van a kettő között."
remelhetoleg az, hogy az uj verzio oda fokuszal ahova a juzer szeretne
amugy canonnal nincs is olcso 35-os croppos vazra, csak 35 ef f2? eerdekes az is.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
dabgergo
őstag
Egy technikai kérdés: egy 10mm-es fisheye-nak nagyobb a Field of View-ja mint egy 10mm-es sima ultra wide lencsének?
-
imyourfriend
őstag
-
dabgergo
őstag
válasz imyourfriend #13829 üzenetére
Köszi. Igen az egyértelmű h torzít, csak azon gondolkoztam h szélesebb-e "kilapítva" mint egy sima ultrawide ugyan azzal a fókusztávval.
-
Gulyopapa
addikt
Megvan 85 1.8 G.
Öröm van és boldogság.
Most fáradt vagyok tesztelni.
De persze kutyafuttában is látszik hogy fajin -
törölt tag
válasz Larry303 #13832 üzenetére
Egyszer megnézném szívesen egy sörért vagy egyéb itókáért cserébe jelenlétedben a 105-ösödet. Szeretnék párat kipróbálni, 3-4 darabot mindenképpen, mielőtt beleugrok. Azért, hogy belőjem a szórást: csak az Atok példánya annyira mocsok jó (és az átlag kevésbé), vagy a Tied is
-
Ilidzser
tag
Az exportshop.hu weboldallal kapcsolatban van valakinek tapasztalata. Tényleg meg lehet venni személyesen is ilyen árakon a gépeket? Kicsit hihetetlennek tűnik...
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #13834 üzenetére
Szerintem Larry 105-öse a legtávolabbi 105-ös az országban . Mármint tőled a legtávolabbi...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
törölt tag
válasz Viperator #13821 üzenetére
Nem tudom, hogy így érdemes-e, de én itthon vennék. Nikon forgalmazótól. Mondjuk a 220 volt is belefér sztem. Árgépen megnézném és kész.
Lehet, ha belefér a kofferbe összecsukva. Külön még nem próbáltam, de láttam már minden vackot, gitár, hegedű és még valami csillagászati távcső féleséget is, hülyére fóliázva. A poggyászfeladó soron néni megmondja. Lehet, a kérdés csak a díja, ha nem a kofferbe rakod. Ha abba, akkor végképp lehet. Átvilágítják és kész.
-
aleister
veterán
Szia!
Én béjen rendeltem. Szinte mindegy kitől veszed, de tudnod kell, hogy a nem eredeti aksit nem fogja a vázad engedni, csak 2.-ként portrémarkolatban. A másik megoldás, hogy kicsit drágában kikódolt példányt veszel.
Szintén tudni kell, hogy a legújabb fw frissítés már a nem N markolatokat sem engedi. Ha ezt felpakoltad, akkor csak eredeti N aksiban gondolkozz, vagy downgrade-eld az fw-t!Minden légitársaság más és más szabályokat vall. Poggyászban nem lesz gond az állvánnyal nagy eséllyel.
-
törölt tag
válasz aleister #13842 üzenetére
Fw downgrade-re figyelmeztet a Nikon, hogy veszélyes és nem ajánlja. Max ha jól körbe nem járja az ember olyannál, aki már sokat csinált. Nem úgy megy állítólag, mint egy routernél, hogy ha nem jön be az új fw, megy vissza a régi. Brick-elheted a vázad vele. Bocs h belepofa, csak anno körbejártam a témát, mikor bejött egy a csak gyári markolat mizéria Nikonnál.
-
flash-
veterán
Érdemes Ebayről! és nyugodtan próbáld meg az utángyárottat!
az sem baj hogy ha frissítetted a géped fw-jét attól még simán elfogadhatja az utángyártott akksit is a váz.Tudom mert én is így használom.
Úgy keress rá ebayon hogy full decoded EN-EL15
rendelj be ilyet. szerintem jó lesz!egyes készülkekhez pedig már van patch amivel a frissités utáni utángyártott akksikat is el lehet fogadtatni abban az esetben ha valakinek másképp mégsem menne:
[link] -
dabgergo
őstag
válasz Viperator #13839 üzenetére
Viperator: lehet vinni állványt repülővel, check-in és carry-on-ként is. Utóbbi esetben nem mindegy, hogy mekkora, de nem szokott annyira gond lenni vele. De légitársaság függő...
Itt egy cikk a témában: [link]Larry303: nagyon jó 7100-on a 85/1.8G, nekem kedvenc kombóm.
-
dabgergo
őstag
Itt van hivatalosan is a D4s: [link] (16,2 MP)
-
*Ropi*
félisten
válasz #40935168 #13843 üzenetére
Még két ok a sötét oldalhoz: nálunk falun mennek az ugy. akkuk és vissza lehet tenni a régebbi FW-t is. Még.
(#13821) Viperator: Mindenképpen sok üzletkötéses eladótól vedd, akinek 99,5% feletti a pozitívja (jobb felső sarokban látható a statisztikája)!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
hotkar
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest