- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
törölt tag
válasz *Ropi* #48592 üzenetére
Gyutav valtas utan nem fokuszal ujra mindig ugyanarra a pontra. Ha elviszed a fokuszt kozelibb v tavolibb dologra, majd vissza ujra a temara, amit elozoleg masik gyutavon fotoztal, szepen raall.
Kvazi "kezileg reseteled" adott teman az AF-t.
Elobb probaltam tv-n:
- 24mm, fokusz a reklamra, AFMA -10, katt, nezem, eles.
- ugyanerre razoom 70mm es mar a szemem is latja keresoben ez nem fog karcolni. Expogomb lenyom, nem sok valtozas. Katt. Nezem, pfff... hagyjuk.
- 70mm allasban fokuszalok a kozelebb levo labamra, majd vissza a tv-re: AF telibe es jo.Ha ez a technika megy, az obi teszi a dolgat. Fura a jelenseg mint olyan, de a megoldas bevalik.
-
gab.m
senior tag
válasz #40935168 #48605 üzenetére
Nikon 24-70 2.8 VR nincs és megkockáztatom sose lesz. Ha kell a VR vehettél volna 24-120at kb. ugyanennyiért, vagy kicsit többért használtan 24-70 nikont, vagy még egy 100assal többért újonnan.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
atok666
őstag
Irjon mar vki, hogy megvette a nem olcso tamron obit, es minden flottul mukodik... nem jo ez igy
Atok
-
atok666
őstag
-
Real_Necro
veterán
válasz atok666 #48610 üzenetére
Hátdeezcanyon...
Kíváncsi leszek megjelenik e Nikonra is és mennyibe fog itthon kerülni. Gondolom pengeti majd a 300-350e Ft-ot.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
Tudom h nincs, szted miert irtam h ha lenne, vennem ? Tegnap videoztam is vele, ezt probald meg VR nelkul ..
A fenyero meg kell.
@ Atok, en meg orulhetek h "csak" olyan bibije van amivel lazan egyutt lehet elni, nem fogok beallni a sarokba most es zokogni h uristen milyen hulladekot vettem.. k jo kis obi ez, a VR nagyot fog, eles, ismerni meg ismerni kell es dolgozik mint kezesbarany.
-
TayRol
nagyúr
válasz Santiagain #48615 üzenetére
nekem nagyon nem begyere ez az átfogás. akkor inkább teszem fel a 24-70-et dx-re.
-
Real_Necro
veterán
válasz Santiagain #48615 üzenetére
Nekem tetszik, csak kelleni fog mellé a fix 50-es is.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
imyourfriend
őstag
válasz Santiagain #48618 üzenetére
17-70 f/2.8-4 az. 3 év garival elviselhető az új ára.
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #48613 üzenetére
Vidd má el a szervizbe bakker! 3 hét alatt visszakapd, és akkor semmi baja nem lesz.
Bár nálad olyan lehet ez az f2.8=f3.2, mint nálam a D800 eget verően nagy problémája, hogy állítólag kicsit zöldesbe megy a kijelző. Én bevallom általában monitoron vagy printben szeretem nézni a képeimet, nem a vázon, de hát nem vagyunk egyformák.Mindenki megnyugodna itt a fórumon, ha elmondanád, hogy tökéletese az obid.
(#48609) Motaba78:
Drága obiról volt szó. A T 17-50, 70-300VC meg a 90-es is a kategória legjobbjai, és általában nincs velük gond. Nem is tudom, hogy van-e még a Taminak ilyen drága üvege, mint a 24-70 f2.8.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #48621 üzenetére
Igen, köszi a helyesbítést! Ár/értékre gondoltam természetesen. Egy több százezerrel drágább Nikkor 24-70-nél nyilván nem lesz jobb a Tami megfelelője.
Hát ez a T 70-200VC valóban nem olcsó. Ahogy nézem van még a 200-500 350k körül, és ennyi. A többi a megfizethető kategóriában van.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
válasz #40935168 #48603 üzenetére
" Tamron 24-70 VC on D800 - AF tuning tips, focus shift
Anyone trying to AF tune this lens this might help.
The lens does indeed go through focus shift between f2.8 and f4 which is significant (many other lenses do this and it is relevant on the D800/E - the 14-24 2.8, and the 50 1.8 which goes through shifts from 1.8 to 2.8, and from 2.8 to 4).
One solution to this is to af fine tune at f4 - note as many samples of this lens seem to suffer from aperture lever miscalibration (my one for example is off by over 2/3 stop) this tuning has to be done at actual aperture not indicated value.
When shooting at f2.8 af tuning will need to be adjusted (I find a change of -2 to the tuning value for f4 works well with the D800).
It is important check infinity focus for both settings."
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz forceberg #48625 üzenetére
Nálam is shiftel, pont ez a bajom. Próbálkoztam vele megint, most W +16 T +3 állásban nagyjából jó (azért mondom, hogy nagyjából, mert a tele vége pontos, a wide mászkál elég durván. Ráadásul a tárgytávolság függvényében is csúszik, tehát eléggé mission impossible belőni...Most F4-hez állítottam, mert F2.8-on W +13 T -8 kell neki.
Ugye +-20 értéket lehet állítani, a wide vége nagyon a szélén van. Idővel csak romlani fog valószínűleg, szóval elé megyek a dolognak és vagy kalibrálják be, vagy cseréljék.
Hozzáteszem, hogy a Sigma 50/1.4-em (úgy, hogy a megmaradt 40D vázamhoz van kalibrálva) kér +9-et.
-
forceberg
veterán
válasz *Ropi* #48626 üzenetére
A shifteléssel nem hinném, hogy tudnának mit kezdeni.
Bosszantó, hogy ennyi pénzért ezt kapja az ember.
+ az AF... A mk3-on Te legalább tudsz az elejére és a végére is eltolást megadni.
Megint a Sigma nemrég bejelentett dokkolója jut eszembe. [link] Azért 40£ nem egy eget verő összeg érte és lassan elérhető is lesz, de a régebbi obikkal nem fog együttműködni.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
törölt tag
En egyebkent nem ertem, hogy miert vesztek meg csakazertis ilyen uvegeket raadasul meregdragan amikor mar hozzaszolasok ezrei ota lehet olvasni a negativ tapasztalatokat roluk. Nem hiszitek el amiket itt irnak, vagy miert?
-
aleister
veterán
válasz #31757056 #48629 üzenetére
A szó, amit keresel mazochizmus.
Egyébiránt meg egyszer beállítják jól, és életed végéig lesz egy kitűnő üveged. Nem hiába hívják más tájakon a szegény ember L-es obijának.
A méregdrága meg relatív. A Kanikon megfelelője 500-600 körül mozog.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
madgie
titán
válasz #31757056 #48629 üzenetére
Nekem eleve magas, hogy lehet a 21 században pontatlan, össze-vissza AF-fel együtt élni
TayRol: a tégla még hagyján, de bekúrnak 51 AF pontot középre, majd kitalálják ,hogy azon belül csak a legközépső 11-et használd, mert azzal talán kevesebbet megy félre. Nonszensz
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz forceberg #48635 üzenetére
A válasz marha egyszerű: remeg a kezem. Meg videónál is aranyat ér.
(#48637) Eperkutyus: Nekem 2.8 és 4 között akkorát driftel, hogy 4-hez állítva 2.8-on közelpont környékén kb. 5 centivel frontos.
(#48639) Eperkutyus: Én nem nagyon teszteltem, mert ez az 1 db volt raktáron, szóval úgy sem tudtam volna kicseréltetni. Viszont utána nem kellett volna megnéznem itthon monitoron...
-
Freddy76
addikt
válasz Throme #48640 üzenetére
Ahogy mondod...
De amúgy tényleg vicc, hogy többszázezres (milliós) szettek nem működnek. Hogy a 'csába? Toljuk a csillió megapixelt, az eszméletlen dinamikát, a csillió isót, miközben az élesség nem ott van, ahol kellene - amennyire tudom, a canon 5dmkII-nek is ez volt a nagy baja. WTF
Én is megvettem a drága cuccot, és körbejártam a várost, mire kb. egy hónap alatt megoldódott a problémám, és mot van egy tényleg remek vázam, egy remek tami 17-50-nel és remek nikkor 50-nel (a 18-105 is biztos remek, csak éppen soha nincs a vázon). De jó lenne egy remek 35-ös is, vagy valami más ekvivalens 40-50 közötti fényerős, kis méretű, nem horrordrága fix.
Ehhez képest egy sokak által lesajnált milc a bal felső sarokban is pillanat alatt harap halálpontos fókuszt.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Throme
veterán
válasz Freddy76 #48642 üzenetére
Hát azt nem tudom az omd-t hányan sajnálják le. Mondjuk én kipróbálhattam, ahogy ismerős EPL-3-át is és tényleg látok benne rációt, csak a dslr valahogy jobban bejön.
Sokat az itteni beszélgetésekhez nem tudok hozzászólni, de ezt egyáltalán nem bánom, mert ugyan úgy lehet élvezni a fotózást viszonylag olcsó, vagy inkább úgy írom, elérhető áru obikkal. Mert a 18-105, 55-200, 70-300VR/VC, 35, 50 obik igen is jó cuccok.
Még Ti sem lőttetek sport sorozatot a drága f 2,8-as obikkal (legyen az alapzoom, tele).
Makrót leszámítva meg a fentiekkel is jó eredményt lehet elérni...
Pl mióta van vakum hát nekem nem hiányzik a fényerős obi. Így legalább van nagyobb DOF-om és nem kell a másik arcába belemászni vagy éppen kimenni a házból mert belefér a látószögbe a család...
Egyszer jéghoki meccset meg fogok próbálni 70-300 VR-el lőni, hogy mennyire használhatatlan egyáltalán ilyen célra...Eléggé megdöbbentő, hogy a durván drága technikákkal meg megy a szívás.
Valahol egyébként nem csodálkozom. D7k, D800 mid újabb váz. Előbb utóbb növekedni fognak a 3rd party obikkal való problémák. Az is gáz, hogy egy drága obi a szervizben kezdi, hogy beállítsák...
Olyan mint régebben a dácsiák. Megvette az ember és vihette összerakatni....Nem tudom a hibrid megoldások mennyit segítenének ezen a fókusz mizérián...
Én nem aggódok.
Elolvasgatom azt itt leírtakat és mindig megspórolok 300k-t[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
ma volt szerencsem 40d-t tapizni egy kis idore, meg d7k-t is
egy kis ergonomiai beszamolo ami senkit sem erdekel de azert csak elmondom... 40d fogasa sokkal jobb mint a d90-e, egesz markolat nagyobb kicsit. expogomb is sokkal kenyelmesebb, egy ilyen ivelt, sullyesztett ujjformaju vajatban van. nagyon kenyelmes volt igy elsore de hat iso allitas a fenti gombon meg a mellette levo tarcsan pl nagyon nem tetszik, kenyelmetlen volt fogast kellett valtani amig nikonon nem. bar biztos meg lehet ket ujjal oldani...nikonos on-off gomb sztem sokkal praktikusabb mint ott lent a canonon.d7k fogas is kicsit jobbnak tunik d90-nel, de naagyon hasonlo, hangyanyit nagyobb a markolat talan. lcd kepe sooookkal jobb a d7k-n. fokuszpontok viszont pff, ertelmetlen helyen vannak a kereresztszalas pontok d7k-n. lehet vmi koveto fokuszra jo de makronal pl nem sokkal lennek elorebb.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Freddy76
addikt
válasz Throme #48644 üzenetére
Nekem ne mondjad, nekem nincsenek sem drága üvegeim, sem drága vázam (ma már a d7k annyira nem menő, úgy látom ), és nem is akarok egyiket sem. Na jó, egy 24-70/2.8 nikkort elviselnék, bár nekem van egy cipelhetőségi maximumom, és az azon már túl van. A d7000+17-50 párosnál nagyobbat nem vagyok hajlandó cipelni.
Igazad van abban, hogy drágga cuccnál szívás a szívás. Engem már az zavart fogyasztóként, hogy a d7000 nem működött rendesen, de az, hogy milliós cucc ne tudjon felállni... Nekem ez kicsit ilyen sztori, a technika egész egyszerűen nem akar, nem tud működni, a gyártó nem tudja letenni azt, amit elmondása szerint elad neked.
M3ss: én már öt hónapja használom a d7k-t, lassan eladom, majd szólok .
-
m3ss
veterán
válasz Freddy76 #48646 üzenetére
nem is tudom, terveztem d7k-t amugy ezutan, de ami igazan hianyzik nekem a d90-bol az a jobb fokusz meg keresztszalas pontok a harmadolo kornyeken...
es igy hogy most probaltam a fokuszpontokat az a tobbi kereszszalas annyira kozel van a kozepsohoz hogy se makronal se etelfotoknal se portreknal nem nagyon vennem hasznat. sportnal, futkarozo kutyaknal, madaraknal biztos jo lehet persze...
a szenzorok kozotti kulonbseget meg ugy tudnam csak kideriteni ha hasznalnek egy napig egy d7k-t lonek sokszaz kepet aztan kiderulne gep elott mit engednek a rawok ilyen-olyan expokkal...lehet addig jo amig nem probalom ki na meg magas ison is jobb lenne de tul sokat nem is lovok 800 folott, inkabb vakuzok ujabban ha lehet...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
imyourfriend
őstag
D90-nek mi a gond a fókuszával? 3 napig voltam koncertelni + ma voltam kézilabda meccsen és sehol sem okozott gondot hogy feltekerjem akár 1600ig az iso-t pl. Koncert az megvilágítástól függ. Ma pl f/7.1 1/200 és 1/500 között lőttem 800-as iso-n és elég volt D90. Kevesebb mint 1 mp alatt fókuszált ráadásul pontosan. Oké hogy az f/2.8-as obi is közrejátszott viszont panaszom nem lehet rá. Viszont nem tudom te hol használod és miért van vele problémád/ milyen fényerő mellett panaszkodsz.
-
Freddy76
addikt
válasz imyourfriend #48648 üzenetére
Nézd meg m3ss aláírában lévő linken elérhető fényképeket (esetleg a haladó topikba posztolt képeit), aztán magyarázd el neki, hogy miként tudja jobban kihasználni a gépét. Tanítsd.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások