- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #49798 üzenetére
Most vettem észre én is, hogy mondtad. Köszönöm!
(#49799) M_o_g_y_i: Ismétlés a tudás anyucikája.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Ma végre kipróbálásra került a technika. Megnézitek?
http://prohardver.hu/tema/amator_fotosok_digitalis_fenykepei/friss.html#msg14538 -
MODERÁTOR
Noh, mai takarító szeánsz megvolt. Az egész történethez hozzá téve, itt az inkorrekt üzleti magatartásért fekete pontokat szoktunk osztani, rosszabb esetben kitiltunk.
Viszont a személyeskedést hanyagoljátok srácok pls. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
-Valinas-
senior tag
Megkérdezném még egyszer, bár tudom, hogy lerágott csont.
Az érdekelne, hogy miért ajánlják a D5100-at a haladóknak inkább, mint a D3200-at? A kihajtható kijelző nem kell, elromlik, letörik, stb...
A menürendszere más? Bracketing? D7k proci?
A D3200 mellett szól a jobb videó, meg az expeed 3. Mi az, ami jobban kinőhető, és ami benne van a D5100-ban?Kit obival kapcsolatban: 18-55 vagy 18-105? A 18-105 állítólag nem olyan szép a 18-as végénél. Akkor már inkább egy 18-55 + 55-200 kombó?
Ne utáljatok.
-
aleister
veterán
válasz -Valinas- #49817 üzenetére
Nem, nem lesz baja a kihajtható kijelzőnek, Bracketingolni tud. Tudtommal a D3xxx-ek nem. A D3200 hátránya a feleslegesen nagy felbontású szenzor. Hamarabb lép fel a diffrakciós hiba, kevésbé rajzolják ki az üvegek, feleslegesen nagy fájlméret, stb.
De anno nem írtuk már le ezeket neked?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-Valinas-
senior tag
válasz aleister #49819 üzenetére
De igen, amire kíváncsi vagyok, az az, hogy miért mondja mindenki, hogy haladóknak jobb a D5100. Leginkább a szoftver az, aminek nem tudok ugye utánajárni.
Ha a hotpixelekre gondolsz, azok szerintem a D5100-on is ugyanúgy előjönnek, de arra ott van a gari.A 18-105-öt meg pl a KenRockwell-es oldal nem nagyon ajánlja, akkor már inkább egy jó kis fix, vagy egy tele. Nem?
-
gyurma01
tag
válasz -Valinas- #49820 üzenetére
Egy jó kis fix és egy tele is jól jön, de kitobiként a 18-55-nél jobb a 18-105. Megnézed itt az emberek cuccait, talán nem véletlen, hogy kitobiként soknak 18-105 van és nem az 55-ös.Ki kell próbálni. Ken által leírtakat én mindig kicsit fenntartással fogadom.
Aleister: Hali! Csekkoltad a képeket vagy annyira rossz hogy nem is mondod
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #49822 üzenetére
Nekem engedte. A honlapon végigmentem a regisztráción, és tolta a pipákat - amikor beírtam a vásárlás dátumát, akkor is, holott nyilván programozva van, hogy figyelje a dárumot. A szép, hogy még a visszaigazolást is megkaptam.
Az már más kérdés, hogy a visszaigazolás mellé érkeztek a feltételek, amelyben benne van, hogy a vásárlást követő két hónapon belül kell regisztrálni. Magánszemély egyébként pattoghat ezen, mondván, nem egyértelmű a tájékoztatás, és ezzel megtévesztik a fogyasztót. Ha cégre lett véve a cucc, akkor nincs ilyen, cégeket nem védi a fogyasztóvédelem.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
aleister
veterán
válasz -Valinas- #49820 üzenetére
Tévedett Ken Broki ennél nagyobbat is már. A 18-105 kicsivel jobb optikailag, mint a 18-55, de kétszer akkora átfogása van. Szerintem nem kétséges a választás. Nem véletlenül ajánlja mindenki.
Ugyanaz a menürendszer van az összes Nikon vázban. Ha meg az Expeed rendszerre gondolsz, arról senki nem tud semmit. Én még csak a feldolgozó egységek műszaki paramétereiről (órajel) sem találtam semmit. Igaz nem is igen kerestem.
AF pontosság szempontjából lenne érdemes ezt vizsgálni, de abban szerintem ezen a szinten nem lesz érzékelhető eltérés.Nem, nem a hotpixelre gondoltam.
(#49821) gyurma01:
Nagyon is jó az üveg. Csak néztem, hogy a 200-as végállásban milyen éles képet adott cropban a tér túloldalán álló hölgyről. Annyi tűnt fel, hogy mintha közeli tárgytávolságnál nálam kicsit backes lett volna.
Ez a Nikkor 70-200 f4 is elég jó kis obi.
Azt kell, hogy mondjam, hogy amilyen silány a felhozatal a 24-70-es FX alapzoom szintjén, olyan erős a mezőny a 70-200-ak között.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gyurma01
tag
válasz aleister #49824 üzenetére
Ez jó . Ennek örülök, hogy a D800-on nem vérzett el a tami, jó vétel volt. A közeli nekem nem tűnt fel, lehet hogy a dx miatti nagyon mélység miatt . A 70-200/4 nagyon jó lett, jó stabival, csak lehetne kicsit olcsóbb.
Hát igen, nem egyszerű FX-re alapzoomot találni. Majd Eperkutyus megcáfol -
JohnyBlue
addikt
válasz imyourfriend #49827 üzenetére
3db ablak berakás + 8 sör + 3 doboz cigi után....Na most akkor mi van ?
Banyek imyour....vettél egy rohadék jó kis kályha csövet ami kettőnyócas. erre most F4 est akarsz ? Bocs már de tényleg nem értelek
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
TayRol
nagyúr
válasz imyourfriend #49829 üzenetére
Mert csak használom. Szuper üveg, D7k-ra tökéletes, és rengeteg helyen tudom hasznalni a mindennapokban. Nem bántam meg a vételét.
-
-
dabgergo
őstag
Nikonnak vannak szokásos időpontjai a bejelentésekre? Konkrétan az érdekelne, hogy ha esetleg jönne vmi D400 vagy D600 utód (D610 stb.) akkor arra kb mikor lenne esély?
Másik h sztetek hány hónap kell ahhoz h a bevezető árak egy váz esetében csökkenjenek? Asszem az artworkben 3 hónapot mondtak, de nem biztos h jól emlékszem. Ez konkrétan a D7100 esetében lenne érdekes; mostmár szinte biztos h az lesz a D600 helyett, mert vmi elfogadhatatlan ami azzal kapcsolatban történik.
-
gyurma01
tag
válasz dabgergo #49841 üzenetére
Ha lesz következő gép, az várhatóan aug-szept. környékén jön. Úgy látom te sem tudod elfogadni ami a D600 körül van. Pénteken azt mondta a nikon srác hogy véglegesen meg tudják szüntetni a hibát ha előjön, de kiváncsi leszek mit mondtak "obi van"-nak az indexen. Láttad az érzékelős képét a szervíz után? Gyalázat.
A D600 utód szerintem kb. 1.5 év legalább, hacsak nem dobnak ki egy frissített változatot.(#49838) aleister: Most már kiváncsi vagyok, hogy a 24-70-ed, csak az enyémen nem ment vagy a D90-en úgy általában. Ha csak az enyémen nem megy, az érdekes lenne mert soha nem volt semmilyen obival gond, pedig párat próbáltam már.
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
válasz gyurma01 #49842 üzenetére
Köszi az infót, aug-szept az mondjuk jó soká van, addig nem hiszem h várok.
Persze h láttam, sztem is hihetetlen gáz... ha igaz lenne h véglegesen meg tudják szüntetni akkor még el is gondolkodnék rajta, de nincs olyan tapasztalat, ami ezt támasztja alá sajnos. Ilyen feltételekkel fizetős munkára nem lehet D600-at venni... de engem még akkor is zavarna ha csak otthoni felhasználásra kellene.Szerk: igen D600 utód esetében a javított változatra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
gyurma01
tag
válasz dabgergo #49845 üzenetére
Te kis telhetetlen
Atok: D700-at nem nagyon lehet kapni, ha lenne egy fiatal(pláne garis, ami még lehetséges), kevés expós, akkor még talán érdekelne is. Általában a D700-at munkára vették és nem hobbicélra, így valószínűleg kevés expós nagyon nehéz lenne találni.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Kedves sigma 10-20 4-5.6 ex dc hsm tulajok! Nektek van fókuszkapcsoló az obitokon? Ennek az obinak az mfd-jere akartam rákeresni és meglepődve tapasztaltam, h a legtöbb oldalon van fókuszkapcsoló az obin (nem a 3.5-ön). Az enyémen nincs Vagy ebből is több fajta létezik?
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa