- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
gyurma01
tag
válasz urbanjozsi #48047 üzenetére
Azt mondják, hogy ha nagyon fontos a videó akkor talán a canon, egyébként a nikon. A nikon pl. sokkal színhűbb képet ad.
-
MC Pite
veterán
válasz #40935168 #48029 üzenetére
Pont te mondtad mindegyiknek van hibája... Töltöm a képeket, csináltam egy kis összehasonlítást az 1.8g meg a tami meg a 18-200al. Sok értelme nincs, a két nikont nem is mértem össze sose, a hármat megfuttatom egymáshoz képest. 2 baja van a tamronomnak - lassú af és lv alat nincs af,elsőre úgy tűnik más nincs. Na most használtam is 100-150, újonnan akár 200ezres különbségért valami kompromisszumot kell hozni. És hogy az hibátlan lenne-e? Nem tudom.
A LV+af hiánya viszont érdekes, nem vagyok benne biztos hogy az obigyártók a ludasak csak ebben... (főleg hogy van amelyik vázon megy, van amelyiken nem).Sequoyah: JPG motorhoz
Szerintem (ezért úgyis megköveznek) picit erőltetett ez a mindent rawban, hülye aki jget használ. Állvány (vagy az se kell), kétféle fényiszony, pár kép, és rájössz neked mi tetszik.
Én azt szeretem ha minél élethűbb, és minél több a részlet. A képmódoknál a grafikon mutatja a nagyját a különbségeknek, de nem mindent!
A Portrait módban a legjobb a minőség (natural kontrasztja és a standard színei kb) - és ehhez élességet (7-8 a gyári 3 helyett) meg fehéregyensúlyt (meleg irányba 1-1-el, bár ahogy elnézem a fixhez 2-2 jobban passzolna) állít az ember, oszt jó'van. (Kontrasztot ráhúzni lehet, de részletet elővarázsolni nem/nehezebb, ezért is szoktam le az ADL alkalmazásáról is).
Téma függő milyen minőséget használok, egy sima túrázás vagy tűrhető fényviszonyos rendezvénynél small/normal kombót szoktam, amivel tudom hogy lesz utómunka az megy jobb minőségben vagy rawban. Szokták mondani hogy de a fehéregyensúly rawban... Hja, 99%ban picit tér el, jpgben bőven van elé tartalék korrigálni, szinteket is 2/3fé-ig simán. Amihez ez nem elég, azt már kijelzőn is látni lehetett hogy szar, ezért nem fogok én 20mega fölött áldozni a képekre.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #48052 üzenetére
Nem a legszebb téma, de objektív tesztnek megteszi (sőt, talán jobb is arra; fókusz középen)
18-200VR f5 / 28-75 f5-2,8 / 50 1.8G f5-2,8-1,8
112MbPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
dabgergo
őstag
válasz szeva000 #48045 üzenetére
Ezt nem hiszem el! Azt hittem h már egyáltalán nem jön elő az a gond a D600-nál...
Pont ma hívtam fel az Artwork-öt h szerintük ez még mennyire létezik és azt mondták h nyugdjak meg mert egyáltalán nem és h csak a legelső daraboknál volt és ott se mindegyiknél stb... Te mikor vetted a tiedet?(Nikon szervíztől persze nem válaszoltak azóta se, tegnap elküldtem nekik újra ua-t a levelet )
Pont ma határoztam el h veszek D600-at, főleg h ma bejött plusz két esküvőfotózás nyárra... erre pont most olvasom h továbbra is él ez a probléma, egyszerűen nem hiszem el. Mit lehet ezzel csinálni? Ilyen géppel nem lehet esküvőket bevállalni...
-
szeva000
addikt
-
törölt tag
válasz dabgergo #48058 üzenetére
Attól függ a raktárakból hogy mozog ki az árukészlet, eltelhet már simán fél év is azóta hogy jókat gyárt a Nikon ebből, de ha Hozzád egy első szériás darab kerül mert állt valahol, ahonnan átkerült máshova, onnan meg mégamoda, és végül a magyar boltba.. Szóval nem tudhatod.
-
szeva000
addikt
válasz dabgergo #48058 üzenetére
miért vinnéd szervizbe,ha nincs olajfolt?
akkor sztem ne vegyél gépet,ha ez idegesit és egy 5perces pofon egyszerú melót nem tudsz megoldani
Én már a szakmámból adódóan hozzászoktam,hogy minél újabb valami,annál hitványabb is...ezen már nem idegeskedek és itt már nem fél millás gépekről,hanem sok millásról beszélek...
Megoldom,ha elromlik és kész.
amúgy svájci vétel és nem is állt raktáron...ez bennük van sztem...[ Szerkesztve ]
-
gyurma01
tag
válasz szeva000 #48060 üzenetére
Ezt honnan lehet tudni, hogy mennyit állt raktáron? Lehet hogy japánban áll hegyekben. A sorozatszám alapján megállapítható ez?
dabgergo: Szerintem a bolt sem mond mást főleg ha nekik is van raktáron, ők sem látnak bele a gépbe, én már nem csodálkoznék semmin.
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
válasz szeva000 #48060 üzenetére
Azért nem teljesen arról van szó, hogy nem tudom megoldani a takarítást. Inkább arról hogy munkára (is) kell a gép és úgy érzem hogy ez túl nagy kockázatot jelent, ami idegesít.
Az egyből szervízről pedig volt már szó korábban; nem biztos h így van, de lehet h ha egyszer alaposan kitisztítják kapásból akkor elő se jön a probléma. Bár nem tudom h honnan jön ez az olaj vagy micsoda...
-
törölt tag
-
dabgergo
őstag
válasz #40935168 #48064 üzenetére
Köszi, de a cikket és a kommenteket olvasva számomra továbbra sem túl megnyugtató a helyzet...
"I think the dust issue still continues after 3000 shots."
"When my D600 was in shop for the cleaning, on the service order it said that the repair was in category B2, which involves the replacement of parts."
"Existing spots on the sensor would not disappear by themselves. Cleaning is still required."
"4417 shoots and still have the problem
And my sensor was cleaned after 3000 shoots ... pfffff"Stb...
[ Szerkesztve ]
-
-
gyurma01
tag
válasz dabgergo #48071 üzenetére
Ez lehet hogy valami üzleti marketingszerűség lehet. Most képzeld el hogy valamelyik bolt kvázi elmondja hogy "igen baj van a D600-al mert pl.minden 2. szenzor koszos és nem mennek az eladások". Az sb900-nál sem vették hibának (nem ismerték el), hogy hamar felmelegedett és letiltott, inkább frissítették sb910-re.
Lehet hogy a nikon már az új szériánál kijavította a hibát, de hogy élő ember nem fogja soha elárulni hogy milyen sorozatszámtól jó a gép az biztos.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz gyurma01 #48072 üzenetére
Vagy mondjuk az is lehet, hogy tényleg nem találkoztak a problémával. Az interneten általában nem azok szoktak véleményt alkotni, akiknek minden rendben van, hanem azok, akiknek problémája van. És ez már szépen terjed is tovább, hiszen akkor már mindenki adja is tovább, pedig életében nem fogott D600-at. Ettől függetlenül lehet, hogy tényleg nagy a probléma, de egyáltalán nem biztos, hogy tényleg akkora.
-
gyurma01
tag
válasz Peethy #48073 üzenetére
Az is elképzelhető mert sok esetben az ember egyből a szervizbe megy és nem vissza a boltba. Az is igaz hogy általában az panaszkodik akinek baja van, de a D600-nál nem nagyon lehet olyat olvasni hogy több ezer expó után is minden rendben van valakinek a gépével. A többi típus esetén ha valakinek gondja van, akkor általában jönnek a kommentek hogy másoknál nincs gond/ vagy ugyanaz a gond. Egy másik fórumon is most kezdik el látogatni a szervizt a d600-al.
Múltkor nikon napon próbáltam egy D600-at, abban 7000 felett járt a számláló és nem látszott a képeken kosz. Azt mondták ha esetleg gond van, szívesen kitakarítják.[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
Az biztos h könnyű felfújni egy ilyen problémát, de itt azért nem csak erről van szó, mert tényleg rengeteg helyen olvasni és kb minden tesztben is említik a világ minden pontján.
A boltosok meg lehet h tényleg nem tudják mert sztem is egyből inkább a Nikonhoz viszi mindenki.
Egyébként igenis vannak olyan tisztességes boltok ahol elmondják az ilyen jellegű hibákat is (ha tudnak róla)... igazából minden szakbolt ilyen kéne h legyen, a tescotól persze ilyesmit nem várnék el -
aleister
veterán
-
atok666
őstag
-
Gulyopapa
addikt
Király !
Ontom a homályos képeket magamból
Tesztábrán jó ( minimális eltérés lehet ) de low light-ba lányomról a képek fele homályos ( vakuval is ).
Nem tudok fotózni ? Eddig tudtam ...
Asszem szervíz lesz belőle.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atok666 #48077 üzenetére
A 800 fókusz gondja csak egy pontot érint, a balszélsőt. Enélkül még gyönyörűen lehet használni és a többivel pontos, jó. (Főleg nálam, aki csak középsőt használ és amúgyis újrakomponálom a képet kicsit). Ez inkább követő fókusznál lehet nyűg, de a D800 nem sportgép, illetve portrénál, ha 1.4 tágon fotóz az ember és nem középen szeretne éleset, azt meg a pici DOF miatt nem akarja, hogy mellémenjen egy mákszemnyi gépdöntéstől a fókusz.. szóval 800-nál a "probléma" szerintem sokkal kevésbé feltűnőbb és zavaróbb, mint a 600 pöttyei. Vannak kőkocka freak-ek, akik ezt kimutatták, én is csak a kis lelkem miatt csinálom meg, abszolút letojom kategória egyébként, milyen a balszélső AF pontossága. (Olyan, mintha a nullán jó obi kapna egy -10 körüli micro adjust-ot, tehát visszaméretezve képernyő nézetre már fel sem tűnik). Hálistennek a többi pont pontos és faja. Az LCD színhőmérséklet meg még a fórumokat is megosztja, van akit zavar, van akit nem, megszokta/megszokja.. sztem a D800 nem vérzik úgy, mint a 600. (Sajnos, értem ezt a 600-asra).
-
BigBlackDog
veterán
Úgy tűnik kénytelen vagyok dioptriakorrekciós lencsét beszerezni. Fullra letekerve a dpt korrekciós tárcsát még mindig nem teljesen éles a kép. Szemüvegben (-2 dpt) sokkal jobb a helyzet, csak sajnos nem tudom elég közel rakni a szememet a keresőhöz, ergo nem látok mindent az alsó információs sávból.
1. Milyen erősségű kiegészítő lencse kéne -2 dpt-hez? Az itt látható táblázat alapján -3-as, ha jól sejtem.
2. Honnét érdemes rendelni/beszerezni ezeket. Itthon azért van áruk, ebayről meg tudom, hogy mennyire kapok olyat, amilyet kéne.
3. Beszerelni hogyan kell, csak ráhúzom a kereső végére, a szemkagyló helyére? A korrekciós lencsére rá lehet tenni a szemkagylót vagy keresősapkát még plusszba?
4. Gyakorlatban mennyire szükséges használni hosszú záridős, éjszakai képeknél a keresősapkát? Sokat javít a képeken (nem vettem eddig észre, hogy látható lett volna az éjszakai képeken a keresőből betörő fény)? A felcsapódott tükör nem elég, hogy blokkolja a keresőből jövő fényt? -
-
törölt tag
válasz atok666 #48083 üzenetére
Ja nekem is. Ráadásul éles éles a Tami, de nem tudja kirajzolni teljesen, akárhogy liveview-zok, manuál fókusz 10x nagyítással, satöbbi. Egyszerűen nem, az üveg nem tud annyit. Nem rossz nem rossz, de az 50-es rekeszelve cipóra vert eddig mindent, amit rátekertem. Kiv vagyok egy 70-200 mit tol (egy Nikkor, így értem). De már azt is csak úgy merem, hogy kézbeveszem és kipróbálom, lemondtam a netesről a (megengedett és tök elfogadott, amúgy tökjó) gyártási szórás miatt.
-
MC Pite
veterán
Freddy, asszem mostanában elkezded kicsit visszasírni az OMD-t...
Legalábbis ősszel vettem a nikont, és most volt azóta először annyi kinti fény, hogy csak pislogjak a kijelzőre... EVF után ez annyira... khmbénamegoldás...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
flash-
veterán
itt van egy dxomark
d3100:67 pont
d5100:80 pont
tehát sokkal jobb a képminősége a d5100nak?
vagy ez a különbség mikor érezhető,mikor nem?
-
Gulyopapa
addikt
Fotózok folyamatosan és egyre inkább úgy érzem hogy a gép jó de még nem tudok vele jól lőni ( egyre több a jó kép ) ... azt hittem hogy könnyebb lesz az átállás Canonról ...
-
Peethy
őstag
válasz Gulyopapa #48091 üzenetére
Pedig az 5DMk2 fókuszrendszere rosszabb sötétben, mint a 7D-é
Más: srácok, ezek a kínai termékek ijesztően jönnek fel. 1,5 éve rendeltem stúdiócuccot a mostani rendelés előtt, és az árak nem változtak, de a vaku+állvány minősége egy nagyságrenddel feljebb lépett. Nagyon profi tokot adtak a Yn-560 II-höz, a gombok kialakításán is sokat javítottak. Az állvány könnyebb, stabilabb lett, meg valamilyen rugózást is kapott. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peethy
őstag
válasz madgie #48097 üzenetére
Na, ezt nagy dolog hallani tőled, ha beküldenéd a Nikonnak, biztos beraknák a termékajánlók közé Engem az ilyen dényolcszázak, meg déhétezerszázak annyira nem hoznak lázba, mert számomra elérhetetlen. Ez viszont már majdnem elérhető (hehe, azért nem egészen ), és nagyon jó cucc Egy 50mm f/1.8 AF-S-sel még viszonylag kompakt is
(#48096) cOxeR: TTL-es kioldód van? (Mi értelme van egyébként a TTL-es kioldónak? Ki tudja találni, hogy én oldalról mennyi derítést szeretnék?) Amúgy azt szeretem bennük, hogy tényleg olyan igényesen csinálják, amit pl. a nagy gyártók kihagynak az olcsóbb termékeikből. (Azok még így is 2-3x annyiba kerülnek..) Ez a tok most kifejezetten pozitív élmény volt, SB800-hoz láttam ilyesmit
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
-
zuvagyok01
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni abban hogy:
Objektívet keresek Nikon F bajonettre (D3200) telét, lehet makrós is, de mindenképp autófókuszos keresnék és talán egy rázkódásvédelem sem ártana.
Tényleg csak annyi a különbség a makrós és nem makrós között hogy át kell kapcsolni a módot?
A legjobb 55-300 lenne (a nikkor-nak van ilyene de az 90e) szóval valami hasonlót keresnék jobb áron de hasonló minőségben.
Kinek mi a véleménye pl a sigma tamaron és hasonló objektívekről?
Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV