- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
sarasota123
aktív tag
válasz Horbal #49300 üzenetére
értem, amúgy engem a kaparó hang egyáltalán nem zavar, nem tudom fogok-e valaha olyan helyzetbe kerülni (vagy bárki), ahol az objektív hangereje szempont lenne
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
aleister
veterán
válasz gyurma01 #49299 üzenetére
Az Óváros-téren. 1 percre van a Molnár fotótól. Sajnos délelőtt még fizetős, de nem horror. 1 órára kb 200 huf.
Persze, elviszem. Te még plz a Tami 70-200-at.(#49301) Eperkutyus:
Jah, csak épp a 70-300 stabija mérföldekkel jobb a 24-70-énél. A rántás nem a véletlen műve. Ha egy brutál fékre rátaposol az is be fogja rántani a kocsit, szemben egy trabi bovdenes szutyokjával, ahol csak valamiféle lassulás tapasztalható.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
madgie
titán
És olyan képnézegető, ami korrekten jeleníti meg a képeket wide gamutos monitoron is? Mert az Irfan/FastStone nem az igazi. Ja, ne legyen 49.95 USD: )
-
mr.dana
aktív tag
nagyon láma kérdés , de nem volt még dslr gépem ... Nikon d3000 -nél az lcd képernyőn nincs kép ?? magyarul , csak a keresőből lehet fotózni ?? Tehát ha képet nem lehet váltani a kereső és az LCD között..
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
törölt tag
válasz aleister #49306 üzenetére
Nem jobb, hanem többet kell korrigálnia, enyémnek 70-nél végetér a munka, annak meg ott kezdődik és 300-ig teljesítenie kell. Izmosabb, mondjuk így, tudod: enyém egy trabi, amaz meg egy büdös nagy ifa.
És bizony az ifa fék nélkül is ránt már alapjáraton is..
Szóval ez a "mérföldekkel" jobb nálam kérdőjel, ugyanis 4 stoppig jó a 24-70-é ezen a gyutávon, gyakorlatban 3-at lazán fog mind a photozone, mind a dpreview, mind saját tapasztalatom alapján, mindezt berántás nélkül. És csak jelzem, hogy másé is be-be ránt amikor indul, Canon kitobiban is láttam egy rántós és nemrántósat (sajátom nemrántós volt), 24-105-ben is pont egy ilyen, egy olyan volt kezemben anno (egy két éves és egy vadonatúj bolti modell) és kanyon 70-200 f/4L IS -ből is volt dolgom mind rántóssal, mind nem berántóssal.
Csak óvatosan ezekkel a mérföldekkel, le ne robbanjon a végén az a brutál autó A hasonlat amúgy rossz, mert a fék nem bináris jellegű dolog, ergo nem tövignyomom vagy nemnyomom (mint a VC, ami vagy ON és megy fullon, vagy OFF és nem megy egyáltalán).. féknél vannak fokozatok és ha a brutál fékre finoman rálépsz, az bizony finomat fog, mert úgy kell lennie
Egy szó mint száz, amit én csak jelezni akartam, hogy NEM minden VC hangos és NEM minden VC rántja meg a képet exponálás előtt. De ez is olyan, amit a tesztelési listára fel kell venni a boltban, mielőtt kicsengeti az ember a százezreket.
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #49314 üzenetére
Volt már neked Tami 70-300-ad? Használtad huzamosabb ideig, vagy épp egy időben, hogy érezd a különbséget a kettő között?
Nyugodtan próbáld csak ki 70mm-en mindkettőt. Érezni fogod a különbséget köztük. Addig meg nincs miről beszélnünk.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #49316 üzenetére
Az élességnek és a VC-nek semmi köze egymáshoz. Egyébként néztem a képeid, és ennyire spec az enyém is éles.
Le is mondtam egyenlőre a szervizt, amíg össze nem vetem a Nikkor 24-70-nel.Szóval, igen, kettőnk közül én már fogtam mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Graphy
aktív tag
A fogadásokat nálam lehet megkötni, a mai napra:
Eperkutyus vs. aleister
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
törölt tag
válasz Horbal #49302 üzenetére
Ha a kép ettől még jó.. fene se tudja.. van akit zavar a rántás, van akit nem. A 70-300 VC-je nagyobbat fog, mert nagyobbat KELL neki ugye törvényszerűen korrigálnia. De a VC nem csak ettől jó, hogy mekkorát fog, hanem hogy ezt hogy teszi: ránt-e vagy sem. Mert ha úgy ránt expógomb lenyomáskor, hogy csípőből nem tudsz tüzelni vele, csak várnod kell kicsit, mire bestabilizálódik a kép, akkor lehet, hápognék a szervizben egy kicsit még ezzel. Ha tudsz vele gyorstüzelni, akkor jó. Ez 300-on annyira nem elvárás mondjuk (vagy akár lehet is), de egy standard zoom-nál sosem árt, mert hiába gyorsabban mozgó témát szeretnél az adott pillanatban elkapni vele, a környezet nem baj, ha éles marad.
Próbálgasd, pont a napokban filóztam Ropival a VC-ről és agyaltunk ezen.
-
törölt tag
válasz aleister #49317 üzenetére
Barátom, nagyonis
1. vannak obik, amik VC-s modellje nem rajzol úgy, mint a VC nélküli. Hopp, csak nem az is Tami ?
2. a korábban feltett Hortobágy sorozatomat meg nem lövöm VC nélkül kézből olyanra.
3. Hozd csak el a talira, nem kell a rizsa hogy Te már mindkettőt fogtad Állok elébe, ne légy gyáva nyúl 70-en megnézzük, melyik mit fog és hogyan és aztán lövünk csípőből is egyet-egyet, mint ahogy Terrence Hill szokott a jó kis western-ekben -
Graphy
aktív tag
válasz aleister #49321 üzenetére
Ha már a grafikonok kerültek szóba, a napokban találtam androidra egy Diaphragm nevű szoftvert a kockáknak ez nagyon jó.
Szinte a teljes skála fent van akár Nikon akár (s)Canon , az összes kiegészítővel, tesztekkel, minta képekkel, egy helyre összegyűjtve.
[ Szerkesztve ]
-
mr.dana
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #49322 üzenetére
Az egri talira? Ahhoz először klónoznod kéne, mert Veszprémben leszek a Fotós Viadalon. (a klónt utána kérem, mert egy csomó jó ötletem lett hirtelen vele )
De, ha lejössz értem szombat este, ígérem elmegyek Veletek Egerbe. Egyébként iskurváranagyon idegesít, hogy kimaradtam a jóból. Freddyvel már régóta érik egy bebaszcsi. Egert is szívesen megnéztem volna, hogy mi változott 20 év alatt...richtig (na ezt a szót, hogy kell írni?) egy időpontba esik a kettő.1: Ezt most nem értem. Mire gondolsz pontosan?
2. Ez minden bizonnyal így van, de ez nem bizonyít semmit.
3. Lásd fent. Sajna.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Horbal
őstag
válasz #40935168 #49320 üzenetére
Használtál már tami 70-300 VC-t?
Nem úgy kell elképzelni, hogy kitépi a vázat a kezedből, csak határozott. A keresőben jól meg lehet figyelni, ha nem csípőből lő az ember hanem nyomja félig az expo gombot ahogyan korrigál az obi.
Szerintem gyors mint a fene amúgy és lehet vele csípőből lőni. Horvátországban hajóról fotóztam a minket üldöző sirály hadat sorozattal, nem okozott gondot neki, sem az AF sem a VC pedig svenkeltem mint a barom (sirály nem éppen lassú madár, főleg ha kaja megszerzése a cél). Járt mint a géppuska. A képek 80%-a éles lett ez szerintem elég jó arány ilyen körülmények között.Fasza kis obi az, mondom ezt úgy, hogy szervizt is megjárta (ami nálam nem jelent jót).
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #49301 üzenetére
"...a fulemet ratapasztva is alig hallani."
És mondja kedves kolléga, milyen a hallása?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #49331 üzenetére
Abszolut
-
flash-
veterán
jól látom hogy többeteknek 24-70 tami obitok van?
az asszony nem nyújtotta be a válókeresetetet amikor megvettétek?
vagy én vagyok ennyire csóró hogy nincs felesleges 300 ezrem objektívre?[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz flash- #49335 üzenetére
Nekik sem volt felesleges, csupán arra gyűjtögették. Ez egy ilyen hobbi (kinek munka). Ha belebuzul az ember, akkor kiadásokkal jár, utána meg mindenkinek a saját zsebe határozza meg.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
Graphy
aktív tag
Szó volt itt korábban, illetve szinte mindig szóba kerül az érzékelő/objektív minőség kérdés.
Ha már ennyire a grafikonok világában élünk, akkor valaki mutasson már nekem egy olyan oldalt, ahol fel van tüntetve, hogy melyik objektívvel mekkora felbontással rendelkező képérzékelőre lehet cépen rajzolni.
Mert elég sokat beszélünk erről, hogy ez vagy az az objektív nem jó 18/24/36 MPixelre.Kipróbáltam már pár objektívet a vázon, tény, hogy valamelyik szebben rajzol. A sokat dicsért/szidott Nikon 18-105 kit objektívvel is van 60x40-es fotónyomatom, meg a 28-75 és fix 50-essel is. Én a fotókat minimálisan vágom meg. Alapból úgy fotózom, hogy a 6000x4000-es képből ne a középső 500x100 méretet használjam fel, tárgyfotóknál sem. Szép dolog a pixelbuzulás, de most őszintén mi értelme egy fotót 600%-os nagyításban nézni? A fotónyomatot sem nagyítóval nézegetem.
Nálam is számít a minőség, ráadásul grafikával foglalkozom, tehát érzékeny vagyok arra milyen munkát adok ki a kezem közül. De anno még az "ócska" D80-al is készítettem 70x140-es molinókhoz képeket.
[ Szerkesztve ]
-
FireShadow
senior tag
válasz Peethy #49288 üzenetére
Itt van pár kép a csillagokról a D70 szenzoron:
http://kepfeltoltes.hu/130429/7680073673_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130429/11505882024_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
akela91
addikt
válasz FireShadow #49339 üzenetére
Ejj ha,ezt max havazás közben lehet használni.
-
Graphy
aktív tag
Nem is tudtam, hogy a D70-nek ilyen a fókuszpont elrendezése...
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #49316 üzenetére
Egyébként itt tartok jelenleg. A 24-70 70mm-en már a 70-300-zal kb azonos képet produkál. Ez annyiban nem fair, hogy az előbbinek ez a gyengébb, az utóbbinak pedig az erősebb oldala. De a lényeg, hogy már 'grafikon'-közeli élesség születik.
Megnézem még a Nikorral összevetve pénteken, aztán eldöntöm, hogy elküldjem másodjára is gariba.
(#49335) flash-:
Használtan kell venni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gyurma01
tag
Ez a kamion kicsit beszorult, nem? Majdnem olyan mint a D600 pöttyei
-
*Ropi*
félisten
Camera Maker: NIKON CORPORATION
Camera Model: NIKON D70
Lens: 28.0-80.0 mm f/3.3-5.6
Image Date: 2011-09-24
Focal Length: 70mm (35mm equivalent: 105mm)
Focus Distance: 2.66m
Aperture: f/5.3
Exposure Time: 30.000 s
ISO equiv: 200
Exposure Bias: -2.00 EV
Metering Mode: Matrix
Exposure: Manual
Exposure Mode: Manual
White Balance: Auto
Flash Fired: No
Orientation: Normal
Color Space: Adobe RGB (1998)
GPS Coordinate: undefined, undefined
Software: Adobe Photoshop CS5.1 WindowsEnnek a szenzornak semmi baja. 30 másodperces expóval örülj, hogy csak ennyi szmötyid van. Ráadásul 2 Fé-el alexpóztad, ami utólag felhúzva még jobban növeli a szmötyik számát.
Egyébként ha rendes színeket akarsz viszontlátni a képeiden, akkor ne Adobe RGB-ben exportáld őket, hanem sRGB-ben!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
FireShadow
senior tag
-
FireShadow
senior tag
válasz *Ropi* #49346 üzenetére
Az nem tudom hogy lehet 30 mp-es mikor kézben tartottam végig és csak lőttem párat vaku nélkül.
Edit: Na megnéztem az egy másik kép exif-je csak a photoshop összekeverte mert egymás alá raktam több layeren a képeket (van még több is).
Az eredeti shutter speed 0.769231 s, az oldalról levő képen pedig 1/2 s és 0.00 eV bias mindig.
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
gyurma01
tag
válasz FireShadow #49347 üzenetére
Bocs, de a képet én nem kritizáltam egy szóval sem.
Normál záridős képen is látszik?
Pont azért lett hosszú záridős mert vaku nélkül lőttél és hosszú záridő lett beállítva.[ Szerkesztve ]
-
FireShadow
senior tag
válasz gyurma01 #49349 üzenetére
Most megnéztem pár egyéb képet és látom még ilyen képen is: 1/3 s
Viszont pl vakus 1/60s képeken már nem látni nagyon semmit. Napos kinti képen semmi.
*Ropi* : Kösz a szintér tippet!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért