- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Egyetértek,ezt az aspektust nem vettem figyelembe. Én átlagosabb,nem specifikus használatot "definiáltam". De ahol nem kell nagyon gyors zársebesség,és azért rengeteg ilyen szituáció van,ott azért a VR léte egy TELE obiban hatalmas előny.
Ha nincs szikrázó napsütés,akkor azért már dukál egy állvány a 300as obi alá(nem beszéltem annál nagyobbról),hacsaknem beérjük a jóval magasabb ISO okozta romlással
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
m3ss
veterán
"Egész alakos, beltéri portrékhoz a 35 f1.8 megfelelőbb, míg az 50 f1.8 beltéri szűk kivágású portrékhoz, ill. kültéri egész alakos portrékhoz jobb. A 35 f1.8 csak motoros verzióban kapható 50k körül, az 50 f1.8 régi AF-D-se 30k körül mozog a használtpiacon, a motoros és kicsit jobb minőségű utódja 60k körül van. A 18-55 mellé vegyél egy fixet, a tamron meg pénzkidobás."
hmm miert? en azt olvastam, hogy 35mm nem idealis portrekhoz, koverit, nagyobb gyujtotav kell ahhoz lehetoleg. talan dx-en meg az 50 mm is keve, ha komolyan gondolja az ember.
a tamron miert penzkidobas? jokat olvasok rola, lenne alul +1mm, meg tudnek normalisan hatteret is mosni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peethy
őstag
35-ös jó portréra, de nem arcra, hanem fél/egész alakosra, ahogyan ő is írta. Egy ilyet például simán meg lehet lőni egy 35-össel is.
Tamronnal lőtt képet, a privátban megbeszéltek alapján fogok majd felrakni, de annak a háttérmosása tényleg nem a legszebb, bár még mindig jobb, mint a kitobié. Portréra én elsőre mégis 50-est vennék, és ha később komolyan gondolod, akkor még egy szintet előre tudsz lépni a 85-össel.
-
Ijk
nagyúr
Azért pénzkidobás, mert a felhasználásodat tekintve épületfotózáshoz teljesen felesleges az f2.8-as fényerő, míg a 18-55 mellett ha fényerő kell, akkor feltekered a féláron kapható 35-öst, vagy 50-est, és ott lesz az f1.8-as fényerőd is, ami nem kicsit jobb mint az f2.8.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
m3ss
veterán
válasz Peethy #23405 üzenetére
az a baj, hogy nem konkretan portrera kellene. igen, csinalnek par portret is, de abszolut nem az a dominans. a fenyero kellene hattermosashoz itt-ott. azert vacillalok a tamronon. ott kapnek egy kicsit nagyobb latoszoget is, meg relative jo lenne keves feny mellett is. es tekergethetnem a zoomot is 35 mm-re meg kicsit sokallom az 50 ezret. pedig gondolom ar/ertekben nincs vele gond, inkabb az 50 mm D a tul olcso...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Larry303
addikt
válasz forceberg #23402 üzenetére
kössz a válaszokat mindenkinek...nekem is úgy tűnik, hogy jobban járok vr el, mint +100mm el
annak ellenére, hogy a d7k elég jó képeket csinál magas ison is, sajnos pl csónak stb miatt kelleni fog a vr is és a gyors zár is...
ezt pl sima 70-300 al csináltam és sztem jó lett, de itt ugye segített, hogy már nem voltam csónakban és volt elég fény...VR es obit sajnos ilyen tartományban nem használtam ezért érdekelt, hogy melyikre hajtsak rá...[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Ijk
nagyúr
Határozottan le akarlak beszélni folyamatosan arról a Tamronról. A fényerős zoomok leginkább riportfotósoknak, esküvői fotósoknak kellenek, mivel nincs idejük cserélgetni a különböző gyújtótávokhoz. Amatőr szinten az idő szinte soha nem tényező, ezért mi örülünk, hogy olcsón lehet fényerős fixekhez hozzájutni.
A 35-öst vagy az 50-est ajánlom továbbra is. 35-ös beltéri, ill. egész alakos fotókhoz, 50-es közeli portrékhoz, kültéri portrékhoz. Tárgyfotózásra mindkettő alkalmas, az 50-esnek nyilván kisebb a torzítása./人◕ ‿‿ ◕人\
-
nesa
veterán
Akkor csak envagyok ekkora luzer amator szinten hogy kepesvagyok 2 db vazat cipelni csakhogy ne kelljen cserelgetni, megmondom amugy eddig ha cserelni kellet 50%-ba lecsusztam, kesobb bolcsebb lettem mar nekise altam cserelni, aztan volt 2 kalandom egy kilatoba csereltem es egy muslinca negyede meretu bogar beropult a vazba es nemtom hogy de eleg hamar a mattuveg belso felere kerult es ott maszkalt eleg idegesito volt, utanna mar soha nemvolt tokeletes a mattuveg.... egy masik este meg szunyog talalt be de abbol nemlett gaz.
-
Peethy
őstag
Van két Yongnuo Yn-560-am, két rádiós kioldóval. Ha vennék mellé egy Mikrosat Villanj körte dupla szettet, akkor normálisan működne? Ha jól tudom, a Mikrosat elvillan másik vaku fényére és tekintve, hogy ez manuális vaku, ha jól tudom, nem tud elővillanást. 23ezret meg nekem megérne még két vaku.
-
Kleroo
veterán
válasz forceberg #23402 üzenetére
Egy hsz-szel feletted írtam,hogy ez "kimaradt"az eszmefuttatásomból. Azért 1/40-1/60-ad már bőven jó átlagos célra,ne túlozz. Mig pl a Sigmat 1/200on is kemény dolog kitartani.Az pedig nem éppen előny árnyékban,vagy felhős/szürkületi időben az adott 5.6 rekesz mellett.
Az viszont fotózási szokásoktól és véleményektől függetlenül kikiálthatom az elhangzottak alapján,hogy az 55-200VR-nek nincs igazi ellenfele 0-100k között
A 65ezres sigma szerintem egyenesen pénzkidobás az 55-200hoz képest.... (lassú af,hangos motor,összecsuklik,200-220fölött nagyon lágy,nincs VR,és szűkebb tartományról is indul az 55-200hoz képest)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ATM_automata
őstag
Ilyet használ valaki? Sigma Nikon 17-70/2.8-4 DC Macro OS HSM objektív
Lehet lenne jó áron, használba....tudom, hogy nem fix 50/1,8, de érdekelne, hogy mi a véleményetek róla...mire jó, érdemes-e megvenni....
What else?
-
Hooper
őstag
sziasztok!
van aki élesben összehasonlította/kipróbálta az 50 1.8 G és az 50 1.4 G képminőségét FX-en, és hogy mennyire telljesít jól a "kis" testvér? Ára miatt inkább azt venném, az 1.8 nekem elég, de ha érezhetően jobb az 1.4 akkor az lesz.
f1.8-f2 körül használnám csak, szóval csak ebben a tartományban számít.
köszi! -
-
Throme
veterán
válasz ATM_automata #23419 üzenetére
...amíg nem érkezik róla vélemény itt olvashatsz párat egy teszttel egybekötve.
-
Larry303
addikt
flickeren rátaláltam a ph groupra...lehet e innen meghívót kérni, vagy ki kell érdemelni?
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Peethy
őstag
Erre valaki?
(#23423) Larry303: tudsz küldeni nekem is egy linket?
-
Kleroo
veterán
válasz Donald #23425 üzenetére
Én tudtam tűzijátékot fotózni 1/20-al 140-180mm környékén.(55-200 VR.sajna állványt nem tudtam vinni,így csak tanultam ,hogy hogyan KÉNE )
Párat 1/13al is próbáltam de azok már 90%ban bemoccantak.18-105el pedig 1/8-on szinte mindig ki tudom tartani olyan 30mm alatt.És sokszor 1/4el is.
Nem tudok mit mondani rá. nem ismerem a készítőket.
Lehet nekem van jó technikám(No cigi,no részeg )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Donald #23427 üzenetére
Most,hogy így mondod valaki már panaszkodott ilyenre.
Csak nagyon homályos(még azis,hogy itt,avagy indexen. Azt hiszem egy 55-300 játszotta ezt,hogy bizonyos értéken bemoccant),hogy ki és mikor.
Viszont ez így elég durva hiba lenne,hogy 3obi 2 vázon is beremeg...... passz[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Tomate
veterán
Nem nagyon találok infót a Tamron SP AF24-135mm f/3.5-5.6 AD objektívról. Egy csereüzlet tárgya lenne. Milyen áron megy egy jó állapotú használt?
-
Donald
tag
válasz DJ Reinhardt #23429 üzenetére
Ez mind lehetséges, de... Most az én D5100-esemmel+18-200-al kipróbáltuk, meg egy zsir új D7000-el a srác 16-85-ös objektivjével és mindkét variáció jó volt, a régi D7000 meg berázódott, akárcsak egy 0 km-es D5100, egy 70-300-al. Aztán a 16-85 az én D5100-asommal detto berázódott. És én is, meg a srác is fotózott, hasonló eredményekkel. Biztos van egy olyan helyzet, nevezhetném keresztallergiának, ahol ez a probléma előjön, de elég misztikus a dolog. Mindenesetre örülök, hogy az én masinám, a saját objektivemmel szépen muzsikál.
-
flash-
veterán
sziasztok
ha hobbi fotózásra,családi alkalmak megörökítésére akarok dsl gépet akkor melyiket ajánljátok inkább?
Nikon d3100 vagy d5000?
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Kleroo
veterán
-
flash-
veterán
válasz Kleroo #23439 üzenetére
értem.
én kezdő fotós vagyok és az is maradnék,a cél az hogy hibátlan éles szép képet tudjak csinálni.
télleg semmi más terv nincs.
Ha ezt vesszük alapul és tényleg nem tervezek egy jó ideig fejleszteni akkor egy Nikon D3100 18-105 VR Kit jó vétel lehet ugye első dslr gépnek? -
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #23438 üzenetére
Nézegettem a linkelt összehasonlítást. Hát nézőpont kérdése ki mennyi pontot ad.
Nekem nem előny a picit nagyobb méretű és felbontású kijelző és inkább hátrány a kisebb méret. A súlykülönbség egy kis tábla csoki sincs.Ok,kisebb a zaj és magasabb iso, nagyobb méretű és felbontású az LCD, jobb a videózás, de kisebb a váz nem kihajtható az LCD, nincs infra távkioldó funkció.
Egyszer próbáltam egy D3100-at. Lehet beállítás kérdése, vagy én néztem félre valamit, de a fókuszpont kiválasztás nekem nem volt szimpi. Egy felvillanás jelezte melyik fókuszponton vagyok, szóval keresgélni kellett, míg a D5k-nél egy kis keret folyamatosan jelzi ezt.
Tudom ez apróság és lehet csak én vagyok így ezzel.A képminőség pontozása sem mérvadó. Utómunkával sok mindent lehet változtatni.
Szerintem nehéz megmondani melyik gép jobb a másiknál. Attól függ hogy kinek mi az elsődleges funkció és azt melyik tudja jobban...
Visszaemlékezve itt a fórumokon többen vannak akik D3100-ról váltottak magasabb kategóriára, mint a D5k-rólÉn is szeretem a D5000-ret
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz flash- #23440 üzenetére
Nem akarom elkezdeni megint, de véleményem szerint egy kezdő fotósnak egy 5-6 éves D50, D40 is tökéletesen elegendő! Ezek csak belépő szintű vázak, de egy hobbifotós még a belépő szintű tudást sem használja ki... Ha kézbe veszed a D3100-at, tetszik, a kezelése is szimpatikus, vedd meg nyugodtan, mellényúlni nem fogsz vele. De egy D5000-el sem nyúlnál mellé
Mint felettem írták, érdemes lehet megfontolni a zsírúj állapotú, garanciás D5000-et is, anyagilag jól jársz vele, és aki itt árulja a sajátját (és nem két hsz-es újonc nick), az valószínűleg megbecsülte a cuccot...
Holnap majd jól beletépünk...
-
cortez22
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #23442 üzenetére
Tamásnak igaza van. Szerintem is kezdésnek bővel elég egy D50-D40 közül valamelyik.Hobbi szinten bátmilyen szituációban megállják helyüket.A d50 hez tudsz venni akár AF motor nélküli obit is,mert a vázban beépített AF motor van.A 6megapixel pedig simán elég,ha nem hatalmas posztereket akarsz nyomtatni és nem akarsz a képről részleteket kivágni.Nekem is D50 van egyenlőre kit obival,de veszek rá közép szintű esetleg félprofi objektívet,mert tudom hogy sokat számit minőségben.És tovább tudom vinni a következő vázamra majd.
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz flash- #23444 üzenetére
Én biztosan nem vennék ezer éves, belépő szintű használt vázat, főleg ha azt sem tudnám mit kell rajta nézni. A D3100 teljesen jó választás.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Messer22
senior tag
válasz t_a_m_a_s #23442 üzenetére
Ez kezd unalmas lenni, miért kéne 5-6 éves technikát vennie? Azért mert kezdő?
A mai belépő váz, azért belépő, hogy az újonc is elboldoguljon vele.
Sokakat érdekel a videó funkció is.
Ráadásul ha rásóznak valami széthajtott vackot, akkor még a kedve is elmegy az egésztől.Messer
-
hemaka
nagyúr
A D5000 elkelt. 100e-ért szerintem ajándék volt, bárhogyis nézem.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest